[21 kolejka]Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów 10.03.2012 g.18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
RudaSlaska7
Kontakt:

Re: [21 kolejka]Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów 10.03.2012 g.1

#46 Post autor: RudaSlaska7 » 6 mar 2012, o 23:18

nie trawie Lisowskiego.
te jego dziwne kółeczka... moze w odbiorze jako tako sobie radzi ale w ofensywie.. klękejcie narody

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#47 Post autor: gerhat » 6 mar 2012, o 23:34

kółeczka robił Mietek i Albin, brakuje mi tego jak i bezpośrednich przerzutów na drugie skrzydło, teraz króluje presing i klepka bo to szybsza gra

w meczu z Jagą jak i Slaskiem zauważyłem że w pewnym momencie drugiej połowy zaczęliśmy grac jak Borusia Dortmund, tzn. po stracie piłki zamiast się wracać całą drużyną robimy presing poprzez kika kroków do przodu w kierunku przeciwnika zmuszając go do straty piłki. Na razie mogemy grac tak tylko w kilku akcjach bo chyba nie ten materiał co w Dortmundzie ale widać na kim King się wzoruje

wiesiek1
Kontakt:

#48 Post autor: wiesiek1 » 6 mar 2012, o 23:40

Co Ty gadasz gerhat.Tworzywo mamy niemal identico.Jankowski to nasz Lewandowski , Piech to Goetze a Grodzicki to nasz Mads Hummels ;)
Ino Kagawy nam od dawna brakuje :cwaniak:
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#49 Post autor: 19r20 » 7 mar 2012, o 00:01

widza że na forum zaś wysyp trenerów i znawców naszych piłkarzy! to dobrze nie ma to jak wytknąć błędy Waldkowi! niech się chop poduczy a nie wygrywa mecze na wyjazdach w jakiś Białystokach.
ja w Lubinie oczekuja walki i bardzo ciężkiego szpilu bo co by nie mówić Zagłębie jest podbudowane zwycięstwem a u siebie a że nie wygrali u siebie meczu od listopada (6 kolejek) to będą walczyli o przełamanie
wierza w Waldka!
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#50 Post autor: wojt » 7 mar 2012, o 00:01

Kagawa z twarzy to cały Janoszka:)

KolotKoko
Kontakt:

#51 Post autor: KolotKoko » 7 mar 2012, o 00:08

19r20 pisze:widza że na forum zaś wysyp trenerów i znawców naszych piłkarzy! to dobrze nie ma to jak wytknąć błędy Waldkowi! niech się chop poduczy a nie wygrywa mecze na wyjazdach w jakiś Białystokach.
ja w Lubinie oczekuja walki i bardzo ciężkiego szpilu bo co by nie mówić Zagłębie jest podbudowane zwycięstwem a u siebie a że nie wygrali u siebie meczu od listopada (6 kolejek) to będą walczyli o przełamanie
wierza w Waldka!

Wiki: Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.

Więc wyluzuj:)

Lubin ciężki teren ale licze na 2:0 Abbott 2 bramy

scaneRboy
Kontakt:

#52 Post autor: scaneRboy » 7 mar 2012, o 06:55

KolotKoko - masz racje. ale z drugiej strony to niesamowite, że mamy prawdopodobnie najlepszą drużynę od hmm... 20 lat, a niektórzy zawsze znajdą powód, żeby marudzić.

Od siebie dodam tyle, że rezerwowi są dokładnie tak samo ważni w zespole, jak Ci na boisku. Zespół piłkarski, to jest żywy organizm, z zaletami i wadami, popełniający błędy, ale też uczący się, im bardziej zespół jest ZESPOŁEM, tym jest silniejszy.

To co Wy tu zaczynacie wypisywać, zakrawa o sabotaż. Miejcie świadomość, że też jesteście jakimś ogniwem w tym zespole i od Was też zależy, jak to wszystko funkcjonuje. Pisanie czystych głupot nie dość, że może się przyczynić do różnych pęknięć w tej maszynie, to jeszcze jest pożywką dla części nieprzychylnych nam mediów.

Okienko transferowe jest zamknięte, jak zwykle z niektórymi zawodnikami trafia się lepiej, a z innymi gorzej... w tym roku Zającem został Rafał Grzelak - dlaczego - nieważne. Mamy kadrę, która skutecznie walczy i w tej chwili nie ma możliwości zmiany, kto wychodzi na boisko decyduje trener, a naszą rolą jest wsparcie zespołu .

Wszyscy marzymy o 15 gwiazdce. Młodsi kibice nie pamiętają, jakie to jest piękne uczucie. Żeby to marzenie się spełniło, cały ZESPÓŁ, z kibicami włącznie musi wznieść się na wyżyny swoich możliwości. Pamiętajcie o tym.

Jako moderator zastanawiam się, czy nie zastosować "stanu wyjątkowego" na forum, pełnej mobilizacji, czasowej likwidacji wolności słowa w imię walki o wspólne marzenie. Czy o to chodzi?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

RudaSlaska7
Kontakt:

#53 Post autor: RudaSlaska7 » 7 mar 2012, o 07:26

scanerboy tak samo mozna napisac,ze mamy najlepszych kibiców co nie znaczy,ze nie zdarzają się poyeby i nayebańce.
:)
tak samo mamy super druzyne-zgadzam sie,ale są w niej słabe ogniwa (Lisowski) a najgorsze,ze nie ma nikogo lepszego.

scaneRboy
Kontakt:

#54 Post autor: scaneRboy » 7 mar 2012, o 07:59

RudaSlaska7 - ja się z Tobą nie zgadzam.

Na forum mamy kilka denerwujących przypadłości, jedną z nich jest to, że zawsze musimy sobie znaleźć kogoś, żeby po nim jechać, to raz. Dwa to w drużynie piłkarskiej, każdy (włącznie z rezerwowymi) ma do wykonania określoną pracę, szczególnie widać to u Waldka. Lisowski być może nie jest wirtuozem, ale jak wszyscy pozostali zapiierdala i swoje robi. Nie ma żadnego powodu, żeby określać go jako "słabe ogniwo".

Może podam przykład Grodzickiego, a wcześniej Szyndrowskiego... trener im ufa i widać, że wie co robi. Już nie wspomnę, że pozycja, na której gra Lisowski ma to do siebie, że nie obfituje w fajerwerki.

Przypomnijcie sobie co było trzy lata temu, wówczas Straka często miewał kontuzje i jego brak na boisku automatycznie oznaczał porażkę, a teraz - dzięki Bogu - mamy Lisowskiego, który z ławki wchodzi na boisko i dopisujemy kolejne 3 punkty.

ps. dawno temu pisałem, że bardzo chętnie spotkałbym się z trenerem i/lub piłkarzami i zadał pytanie, jak jest naprawdę, kiedy i w jaki sposób doping kibiców może pomóc? Czy na piłkarzy lepiej działają delikatne zjebki od kibiców czy wręcz przeciwnie, przymykanie oczu na błędy i pełne wsparcie. Pisałem to przed derbami rok temu. Wówczas trener powiedział, że takie spotkanie może się odbyć po derbach, w derbach rozjechaliśmy szczewa i wszyscy o tym zapomnieli. W dalszym ciągu uważam, że takie spotkanie by się przydało. Koniecznie z udziałem osób odpowiedzialnych za doping.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

marek79
Kontakt:

#55 Post autor: marek79 » 7 mar 2012, o 08:19

Scanerboy i tu mosz pełno racjo.

Jestem ciekaw jakby niy groł Lisowski to kto bydzie gwiazda tego forum

Niedzielan?

bo miał byc gwiazda a nie gra i jeszcze kasa biere?

Na Lubinie tylko zwycięstwo a brama moze byc ręką, ze spalonego jeden ch**

miedza
Kontakt:

#56 Post autor: miedza » 7 mar 2012, o 09:49

marek79 pisze: Jestem ciekaw jakby niy groł Lisowski to kto bydzie gwiazda tego forum

Niedzielan?

bo miał byc gwiazda a nie gra i jeszcze kasa biere?
Niestety, widza, że forum musi miec chopca do bicia. Kiedyś był Szyndrowski, teraz Lisowski, po trochu Jankowski niekiedy. A potem kogo weźmiecie na celownik? Czekejcie jak pyknie kiedyś kluczowo rama, abo zrobi akcja meczu. Trener dobrze wie co robi, skoro go wystawio, trener reprezentacji też, skoro go powołuje.
Takie pisanie na forum to predzej czy później do piłkarza dołazi i nie jest wcale motywujące, somi wiecie.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#57 Post autor: jajo » 7 mar 2012, o 11:39

Pamiętajcie jakie początki mieli u nas Abbott i Peskovic. Wiadomo, że on gra już dłużej niż oni, ale jest też dużo młodszy. Ja w ogóle mam taką "czutę", że Lisek coś dupnie w najmniej oczekiwanym momencie, jak Gęgol w meczu o mistrza w Zabrzu.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

RudaSlaska7
Kontakt:

#58 Post autor: RudaSlaska7 » 7 mar 2012, o 11:48

nie odbierajcie mojej osoby jako tylko "narzekacza".
Stwierdzam fakty,tak samo moge powiedzieć o Piechu,że często brakuje mu zimnej krwi w niektórych sytuacjach, o Jankowskim ,ze czasem jakis taki "humorzasty" jest, Gabor za głupoty zbiera kartki itp. tak samo mówię tylko,że Lisowski nie należy do TECHNIKÓW i gdy idzie kontra większość piłek cofie do obrońców. Wolę to pisać teraz gdy wygrywamy niż później i szukać "winnego porażek". To tylko moje zdanie na jego temat,doceniam KAŻDE dobre zagranie Pawła i nie należe do osób z prostej lub trybuny gdzie sie dopierdalają nawet do koloru butów :-)
pozdro

edit :
Jajo i niech tak sie stanie,zycze tego i jemu i nam.

;)

BoRo
Kontakt:

#59 Post autor: BoRo » 7 mar 2012, o 14:00

jajo pisze:Ja w ogóle mam taką "czutę", że Lisek coś dupnie w najmniej oczekiwanym momencie, jak Gęgol w meczu o mistrza w Zabrzu.
Albo jak Szyndrowski u rusów :) w październiku :D
Lisek Wom jeszcze pokoże, uon sie musi rozegrać, a na transfery niy liczcie .. :D

Horacy

#60 Post autor: Horacy » 7 mar 2012, o 14:53

Zawsze czekam na mecz Zaglębie - Ruch z ochotą a to za sprawą tego że pierwszym zespołem extraklasowym z jakim sie zetnąlem majac 15 lat to był Ruch Chorzów dlatego ze zostałem uczniem szkoły górniczej w Chorzowie na Batorym ul. Sportowa bodaj 23 rok 1971 , pamietam mecze z Górnikiem i innymi zespołami gdzie w Ruchu grali Bula , Ostafinski ,Marx, Maszczyk i inni! ale los rzucił mnie w swoje rodzinne strony , podiołem prace w Lubinie KGHM i jestem kibicem Zagłebia ! choć graja moje dwie najbardziej ulubione zespoły ! do Ruchu zawsze wracam z sentymentem , licze na dobry mecz

Pozdrawiam kibiców Ruchu !

ODPOWIEDZ