Korona Kielce - Ruch Chorzów 08.08.2011 piłkarsko

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
nołnejm
Kontakt:

Re: Korona Kielce - Ruch Chorzów 08.08.2011 piłkarsko

#211 Post autor: nołnejm » 8 sie 2011, o 22:13

no niech będzie :) długa piła na jankesa i koniec... w 2 by dali radę :D
remis może cieszy ale karny z dupy ;/

19aRtuR20
Kontakt:

#212 Post autor: 19aRtuR20 » 8 sie 2011, o 22:16

1. czy ten karny na Janoszce niesluszny... nie wiem, jako niebieski godom, ze byl, ale nie skuli klapek na oczach - to wszystko trwalo w ulamku sekundy (zoboczcie sie w powtorce 'live') - w innym miejscu boiska bylby faul za takie cos, a nie ma oddzielania faulow w polu karnym i kaj indzi

2. karny do Korony - to Perdijic jakby nie bylo kontrolowol pilka (dotknal/wybil/pocis do boku), no ale mimo wszystko to byla masa bledow: Szyndrowski zanim podol do Perdijica, miol czas wybic bal gora w aut, do przodku (nie bylo kolo niego pilkarza Korony w promieniu ok. 10metrow), a on podol do Matko, kery zamiast przyjac do prawej strony, zrobiyl to do lewej...
jak juz sie czepiac momy (tak jak byly komentarze Belchatowa po meczu tydzien temu) to pilkarze Korony wlecieli (NA OCZACH SEDZIEGO - Jovanovic) w pole karne - widac to najlepi na stop-klatce - niby niewazne, ale Matko tego karnego wybroniyl... a do dobitki doszlo trzech pilkarzy Korony jako pierwsi (w tym Jovanovic) - no ale do tego nie idzie miec ogolnie pretensji... wiadomo co zrobiyl Djokic tydzien temu

tak w ogole to chciolbych stenogramy z gotki sedziow... bo obaj pokozali na rozny - w sumie tak samo jak tydzien temu w sobota - czy liniowy nie mo prawa pomachac choragiewka, czy jest karny czy nie? czy musie dali linia obrony/pilki trzymac?

co do zmian... tydzien temu byscie Trenerowi wlezli do dupy bez wazeliny za te zmiany (Abbott, Zienczuk, Smektala), a w tym meczu powiem narzekanie na zmiany...

to samo sie tyczy Djokic'a - w meczu z Belchatowem ''super Djokic'' itp, a dzis juz przecietny srodkowy obronca itp.

Grzybek - wiadomo
mie zaskoczyl dzis Ecik
Gabor - widac, ze w formie nie jest

mie ciekawi jakie sa zalozenia taktyczne, bo Grzybek fes czesto zlazi do srodka (drugi mecz pod rzad) i zostawio wolne miejsce Lewczukowi - jest to dobre, az do straty, bo potem jest dziura po naszy prawy stronie - pytanie, czy to celowe, czy to Grzybkowi wylazi na boisku przypadkowo

krotko podsumowujac, powiem to co Fornalik, po pierwszej polowie liczylch na zwyciestwo, ale po calym meczu remis przyjmuja z zadowoleniem, i z niepokojem patrza w przyszlosc (kaj sa Ci, co juz nos na liderze widzieli po wygrany, szczegolnie realistyczne 5-0, pra 19r20?)

ps1. jak w naszym klubie maja super testy wydolnosciowo-szybkosciowe, to az strach pomyslec, jak to w innych klubach wyglado, bo inne kluby (wg mie) w ataku sie ruszaja, i w porownaniu z nasza gra to za***rdalaja jak male odrzutowce (a my jak slon w skladzie porcelany - i to nie ino wrazenie z tego meczu, ale tys z poprzedniego sezonu

ps2. i jeszcze jedno... doczekomy sie kiedys pilkarzy z jajami, kerzy znaja zasady gry w fusbal, i wiedza kiedy jest faul, a kiedy nie (nawet po obejrzeniu powtorek?) - rozumia lojanosc wobec pracodawcy, ale wynik sie nie zmieni, a uczciwosc i sa chyba bardzi cenione niz wypowiedzi kere brna w slepo uliczka, i zaslanianiem sie ''byl kontakt'' - rozumia bez powtorki, bo grajac to inaczy wyglado, ale po powtorkach....
w ogole wywiad ze Szczesnym tez obciach... taki ekspert, a dupcy jak... - az szkoda, ze nie ma juz wspanialego programu Szybka Pilka - tyn program byl taki szybki, ze ten ... nie zdarzyl nawet ukazac talentu eksperta - tak narzekalimy na TVP, a wychodzi, ze to jedyny program godny obejrzenia - chronil nos, a nie tak jak C+Sport co robia wywiady z pseudoeksertami, i to takie dlugie ;)
Ostatnio zmieniony 8 sie 2011, o 22:31 przez 19aRtuR20, łącznie zmieniany 1 raz.

krisbaum
Kontakt:

#213 Post autor: krisbaum » 8 sie 2011, o 22:26

Zmiany Waldka dobre? ja bym tego tak nie ocenił. moje skromne zdanie;)
Ja jednak, im dłużej myślę, po ochłonięciu z emocji, tym bardziej uważam, że te zmiany były dobre. Po pierwsze, trza pamiętać o znanym przysłowiu: tak krawiec kraje, jak mu materii staje.
Od kajś tak 55 - 60 minuty Ruch oklapł i przeszedł do obrony. Akcje korony stawały się coraz groźniejsze. Fornalik zdjął Abbotta, wpuszczając Jankesa, który potrafi dłużej utrzymać się przy piłce, dobrze zastawić. W zamierzeniu miał zapewnić obronie trochę oddechu. Sytuacji to wiele nie zmienia, korona dalej ma optyczną przewagę, łatwiej dochodzi do sytuacji. Schodzi Piech, wkracza Lisowski, zagęszczamy środek, Waldek gładko przechodzi z 4-4-2 do 4-5-1. Pod koniec meczu zdejmuje już chyba wypalonego Janoszkę, i na jego miejsce wchodzi Zieńczuk. Przed słabą w dzisiejszym meczu obroną Ruchu stoi więc trójka defensywnych pomocników, plus doświadczeni skrzydłowi.
Zmiany na utrzymanie wyniku. Może nam się to nie podobać, bo my zawsze będziemy oczekiwać walki o trzy punkty, ale decyzje Waldka, oceniając przebieg meczu, jak najbardziej słuszne. Korona walczyła w tym meczu agresywnie, z ambicją, nie wyglądała na drużynę przed sezonem skazywaną na spadek. Moim skromnym zdaniem, pomimo tych całych cudów z karnymi, w przekroju meczu wyglądała lepiej, i była bliższa zwycięstwa.
Chyba zaczynam pomału rozumieć, dlaczego zazdrości nam tego trenera cała piłkarska Polska.

Hajdzik
Kontakt:

#214 Post autor: Hajdzik » 8 sie 2011, o 22:43

Dla tych co krytykują zmianę Piecha. Powiem tylko, że chwilę po zmianie Jankesa za Abbota, Arek zgłaszał jakiś drobny uraz, więc zmiana poniekąd wymuszona.

nołnejm
Kontakt:

#215 Post autor: nołnejm » 8 sie 2011, o 22:46

Hajdzik pisze:Dla tych co krytykują zmianę Piecha. Powiem tylko, że chwilę po zmianie Jankesa za Abbota, Arek zgłaszał jakiś drobny uraz, więc zmiana poniekąd wymuszona.
może ja zmian nie rozumiałem, za młody jestem ;)
no Arka stano i reszta faulami ostro męczyli

wiesiek1
Kontakt:

#216 Post autor: wiesiek1 » 8 sie 2011, o 22:46

Sedzia bardzo slaby.Korona powinna konczyc mecz z wieloma zoltymi kartkami.Do tego ustwil mecz karnym dla Korony z kapelusza choc trzeba przyznac , ze Perdijic mu pomogl sie pomylic robiac takie jaja.Pozniej nie podyktowal ewidentnego karnego dla Korony ale jednak pierwszy blad byl duzo szybciej i gdyby nie on tamtej sytuacji prawdopodobnie by nie bylo.Suma sumarum zostalismy duzo bardziej skrzywdzeni ale taka jest pilka.
Dodam jeszcze , ze nasza gra bardzo slaba ale taka jest ta liga.
Ostatnio zmieniony 8 sie 2011, o 22:55 przez wiesiek1, łącznie zmieniany 1 raz.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

krisbaum
Kontakt:

#217 Post autor: krisbaum » 8 sie 2011, o 22:52

Jeszcze tak tylko dopowiem krytykom decyzji Fornalika. Skoro się nam sypała obrona, to kogo miał wpuścić? Rozgrzewał się Stawarczyk, ale mógł wejść najwyżej za Djokica, który może nie błyszczał, ale bardziej nie podobali mi się boczni obrońcy. Tylko że tam na razie nie mamy pola manewru. Burliga? Nigdy z nami nie grał. Waldek miał wzmocnić atak, i grać o pełną pulę, mając tak dziurawą obronę? Wzmocnienie środka pola to było jedyne wyjście.

I nie zapominajcie o pogodzie. W takich warunkach, jedno przypadkowe zagranie mogło schrzanić cały wysiłek.

Elmer
Kontakt:

#218 Post autor: Elmer » 8 sie 2011, o 22:57

Szczęsny to ekspert jak z koziej d... trąbka. Jest obecnie pracownikiem MKS Korona i nie potrafił zachować obiektywizmu. Karnego dla Korony w 1. połowie NIE BYŁO, a Maciuś twierdził, że był nie chcąc zauważyć, że Matko wybił piłkę a później "6 sekund/100" wpadł mu pod nogi. Zresztą Zieliński, jak już napisali na weszlo.com, kolejny raz się ośmieszył w wywiadzie.

Ze Śląskiem będzie ciężko. Spotkają się podobne "myśli trenerskie". Ale kiedyś nasza wygrała nad Orestową w Krakowie 4:1, więc... (kiedy ostatnio Ruch ze Śląskiem w ekstraklasie wygrał???)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

wiesiek1
Kontakt:

#219 Post autor: wiesiek1 » 8 sie 2011, o 23:00

Pamietam 3:0 ze Slaskiem na Cichej daaawnooo temu.Pamietam , ze bardzo ladna bramke strzelil w tym meczu glowa mlodziutki Rafal Grzelak.Mial 18 lat o ile sie nie myle i swietna runde.
Czas myslec o Slasku i zagrac duzo lepiej jak chcemy zdobyc 3 pkt.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#220 Post autor: Kotlet » 8 sie 2011, o 23:03

Elmer pisze:
Ze Śląskiem będzie ciężko. Spotkają się podobne "myśli trenerskie". Ale kiedyś nasza wygrała nad Orestową w Krakowie 4:1, więc... (kiedy ostatnio Ruch ze Śląskiem w ekstraklasie wygrał???)
2001r :dobani:

Elmer
Kontakt:

#221 Post autor: Elmer » 8 sie 2011, o 23:06

już pamiętam, było 3:1. Trenerem WKS był wtedy Janusz Wójcik. A bramka Grzelaka była rzeczywiście ładna
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#222 Post autor: Lutz » 8 sie 2011, o 23:20

Tja..... karlus , jakbych jo tak naszkryfloł to bych zarozki zostoł uznany za volksdeutscha i że mom sie zaglondać na Bundesliga jak sie mi polsko niy podobo ...... no ale że Ciebie Wiesio godajom a niy Lutz to tyż za taki tekst niy dostaniesz po paploku, pra ? :kwasny:

Jakby to niy groł Ruch to niy poświyncił bych tymu szpilowi nawet 1 minuty !!!!
Trudno tego abo inkszego "fussballera" krytykować czy chwolić, bo to co obie drużyny odpierdalały to niy było w 10% podobne do fussballu.
Siedza jak tyn ciul przed tym monitorym i nic inkszego mi do gowy niy przyłazi jak : Pon Bócku co jo przszkroboł, że na stare lata taki szajs onglondać musza ?

Jak sie jaki kolega znod kery w tym meczu jakie pozytywy znod to niech do mi znać ..... może żech co przespoł .... pieron wiy .

19aRtuR20
Kontakt:

#223 Post autor: 19aRtuR20 » 8 sie 2011, o 23:48

Lutz, zawsze sie cosik znojdzie ;)

Byl karny, a to znaczy, ze Ruch byl w polu karnym przeciwnika (chociaz majac takich sedziow to nie takie oczywiste) :rotfl:

4 tory po dwoch meczach - oby tak dali

Ps. Jo to tak bardzi do jaj pisa ;) bo tys mi ciezko zoboczyc cos pozytywnego, najgorszy jest wolnystyl grania - jak zolwie lotaja

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#224 Post autor: hanys1920 » 8 sie 2011, o 23:50

kilka pozytywów po tym meczu ;)

http://wolnyposredni.pl/?p=122" onclick="window.open(this.href);return false;
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

adamo_R

#225 Post autor: adamo_R » 8 sie 2011, o 23:52

Lutz pisze:
Tja..... karlus , jakbych jo tak naszkryfloł to bych zarozki zostoł uznany za volksdeutscha i że mom sie zaglondać na Bundesliga jak sie mi polsko niy podobo ...... no ale że Ciebie Wiesio godajom a niy Lutz to tyż za taki tekst niy dostaniesz po paploku, pra ? :kwasny:

Jakby to niy groł Ruch to niy poświyncił bych tymu szpilowi nawet 1 minuty !!!!
Trudno tego abo inkszego "fussballera" krytykować czy chwolić, bo to co obie drużyny odpierdalały to niy było w 10% podobne do fussballu.
Siedza jak tyn ciul przed tym monitorym i nic inkszego mi do gowy niy przyłazi jak : Pon Bócku co jo przszkroboł, że na stare lata taki szajs onglondać musza ?

Jak sie jaki kolega znod kery w tym meczu jakie pozytywy znod to niech do mi znać ..... może żech co przespoł .... pieron wiy .
A mie sie podobało, niż ta waszo ofensywno gra w Bundeslidze :P spotkały się dwie drużyny , co chciały grać, niy zawsze jest Niedziela, oglondosz szpile polskiej ligi , taki jest tu poziom , czasami som lepsze szpile, a czasami gorsze, dziś boł tyn drugi (ale niy najgorszy) Lutzek, weż te piyniondze z Niymiec i wciś je do nos, zoboczysz jako bydzie gra, jakie fusbalery i zaangażowanie. Jakoś ci ta naszo gra pasowała, przed wyjazdym ;)

Zablokowany