Transfery sezon 2011/2012

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
grzechub
Kontakt:

Re: Transfery sezon 2011/2012

#271 Post autor: grzechub » 9 cze 2011, o 23:29

Rafał19R20 pisze:
pRimo1920 pisze:
CSL pisze:
buli19R20 pisze:Wy tu lepij szykujcie nowego środkowego obrońce.

rozumia,że tradycji stanie sie zadość i nasz kapitan odyjdzie z Ruchu?
Grodek to jest razem z Djokiciem nosz najmocniejszy pukt obrony wiec bylo by nieporozumieniem sie Grodka pozbywac z Ruchu. Pozbyc sie trzeba Olszara i to od zaroz
ku... co Wy z tym Olszarem macie... według mie rozegroł sie chop w końcu pod koniec sezonu , trzeba wziąć pod uwagę że miał kontuzje i potem też za dużo szans nie dostowoł, zoboczycie jeszcze pokarze na co go stać...

No wczas.Olszar mimo,że malo groł,to jest jednym z lepszych asystentów w Ruchu(5 asyst-ino Grzyb mioł więcej),więc myśla że z niego może być dobry pomocnik.Tym bardzij,że było widać w ostatnich meczach,że mu zależy na grze.

shogi222
Kontakt:

#272 Post autor: shogi222 » 9 cze 2011, o 23:50

ponizej sezon naszego nr10,

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=3095&id_sezon=77" onclick="window.open(this.href);return false;

Olszar tego sezonu nie moze uznac jako udany, prawde mowiac to... statystyki ma fatalne, tylko, ze on jako pilkarz 30letni, co runde ma cos do udowodnienia, tylko jakos udowodnic nie potrafi :(

sam jestem ciekawy co z nim bedzie dalej, ambitny synek, ale czy to wystarczy?
nrsl

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#273 Post autor: Ozor » 9 cze 2011, o 23:58

też taki jestem mimo 40 na karku a za 20 tys to będę jak pitbul :) a tak na serio co miał pokazac pokazał i tyle.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#274 Post autor: Thoth » 10 cze 2011, o 07:33

jajo pisze:
slavo pisze:
Bartek_NRŚL pisze: Zagrał 1 słaby mecz w reprezentacji a wszyscy mają go za drewno...A Rasiak jest bardzo dobrym piłkarzem..>Wtedy miał słabszy dzień,każdy może taki mieć !!
pokażcie mi polskiego zawodnika z pola, który miał szansę zagrać w klubie porównywalnym do Tottenhamu
Piszczek, Błaszczykowski, Lewandowski, Obraniak, Glik, Żurawski, Jeleń, Boenisch, Żewłakow, Wasilewski, Murawski, Lewandowski Mariusz
Bo należy pamiętać, że ci Spurs teraz, a ci parę lat temu to różnica przynajmniej jednej klasy.
jaki poziom by nie prezentowały Ostrogi kiedyś a jaki prezentują dzis to załamujące jest porównanie Glika wystepujacego w drużynach z totalnego dna Serie A, Wasilewskiego ze słabej ligi belgijskiej (Anderlecht to już ino legenda a ich liga jest ino trocha lepszo od naszej), Zurawski no cóż mimo całej mojej sypmatii do Celtów to ich liga poziom trocha lepszy od belgijskiej, Żewłakow Belgia i Grecja :suchy: Murawski i Lewandowski ruso-ukraina pieniadz tam jest ale jeszcze musi minać pora lot zeby wskoczyli na najwyższy poziom, Obraniak i Boenisch to rzeczywiście sa fest Poloki trza jeszcze było do zestawienia Podolskiego i Klose wj***ć lepiej by to wygladało :rotfl: Jeleń klub cieniutki na dodatek ze wsi co nie zmienio faktu że dobry grajek i mo sznase wyladować w klubie z czołowki Europy, także ostaje ino trzech z BVB i tylko oni na dzien dzisiejszy i przez pora ostatnich lot (wczesniej ostatnim był Świerczewski w Marsyli) mieli szansa zagrać w klasowym klubie a co do Rasiaka w Ostrogach no groł tam jak groł że wiecej siedzioł na ławie i w koncu długo nie posiedzioł no ale jednak... nie wiem jaki chop na dzis prezentuje potencjał ale sadze że do Ruchu jak i wiekszosci drużyn chop był by niesamowitym wzmocnieniem
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#275 Post autor: 19r20 » 10 cze 2011, o 10:09

o Olszarze dużo mogliby powiedzieć kibice Piasta
oni nigdy nie mieli o nim dobrego zdania, ja też go nie mam,
pamiętam ładną bramkę na Bełchatowie i potem 1-2 przebłyski
trochę mało jak na cały sezon

jeśli zaś w Ruchu nie ma kasy to kaj jest te 5,5 mln za grę w tym sezonie w lidze?
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Pavlique
Kontakt:

#276 Post autor: Pavlique » 10 cze 2011, o 10:18

uczsimanie miesieczne ruzyny to 1 mln to tak na marginesie....
Co do transferów, Grodzicki ponoć bliziutko Craxy a Nykiel.... tego byłoby fest szkoda.... i to niy ino beztóż że dobry grajek...
I'm a man who walks alone

Sn@jpeR
Kontakt:

#277 Post autor: Sn@jpeR » 10 cze 2011, o 11:14

Raulito
Kontakt:

#278 Post autor: Raulito » 10 cze 2011, o 12:20

Włodarze Niebieskich kilka dni po zakończeniu sezonu ogłosili, którzy gracze odejdą z Cichej (dodajmy, że jeden z zawodników na portalu społecznościowym odlicza dni do końca lukratywnego kontraktu). W dalszym ciągu nie wiadomo, kto oprócz Smektały dołączy do 12. zespołu ekstraklasy. W kuluarach można usłyszeć, że chorzowianie zainteresowani są sprowadzeniem z Bytomia defensora Mateusza Żytki, który mógłby zastąpić kapitana Rafała Grodzickiego. Obrońcy Niebieskich w grudniu kończy się kontrakt z klubem, a zawodnik wiele razy podkreślał, że chciałby znowu zagrać w Cracovii, która już zimą była zainteresowana kupnem stopera. Zespół Pasów jest także chętny na usługi bocznego obrońcy Krzysztofa Nykiela. Działacze Ruchu twierdzą jednak, że zawodnik jest blisko przedłużenia kończącej się w czerwcu umowy.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... a-polonii/" onclick="window.open(this.href);return false;
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

wiesiek1
Kontakt:

#279 Post autor: wiesiek1 » 10 cze 2011, o 13:07

Pavlique 1 mln zl miesieczne utrzymanie druzyny ? Napewno nie naszej.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

buli19R20
Kontakt:

#280 Post autor: buli19R20 » 10 cze 2011, o 14:23

Pavlique jo słyszoł że Grodziu mo obrać Grecki kierunek ale sie okaże.

ten 1mln zł to chyba nie realny jeśli chodzi o nasz skład

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#281 Post autor: Adam1983 » 10 cze 2011, o 14:25

A jednak...pamietam, że jakos 2-3 miechy temu Smagorowicz mówił że miesięczne utrzymanie wychodzi koło bańki...może nie drużyny jako samego składu, ale całego klubu.

buli19R20
Kontakt:

#282 Post autor: buli19R20 » 10 cze 2011, o 14:28

No i to jest możliwe ale wszystko czyli od infrastruktury remontów, mediów, wypłat itp itd :)

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#283 Post autor: jabolgo » 10 cze 2011, o 15:40

wiesiek1 pisze:Pavlique 1 mln zl miesieczne utrzymanie druzyny ? Napewno nie naszej.
Naszej naszej. Kiedyś obliczał to Gerhat i mu podobnie wyszło.
Powinno być gdzieś na forum.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#284 Post autor: jajo » 10 cze 2011, o 18:07

tommy tauzen pisze:
jajo pisze:
slavo pisze:
Bartek_NRŚL pisze: Zagrał 1 słaby mecz w reprezentacji a wszyscy mają go za drewno...A Rasiak jest bardzo dobrym piłkarzem..>Wtedy miał słabszy dzień,każdy może taki mieć !!
pokażcie mi polskiego zawodnika z pola, który miał szansę zagrać w klubie porównywalnym do Tottenhamu
Piszczek, Błaszczykowski, Lewandowski, Obraniak, Glik, Żurawski, Jeleń, Boenisch, Żewłakow, Wasilewski, Murawski, Lewandowski Mariusz
Bo należy pamiętać, że ci Spurs teraz, a ci parę lat temu to różnica przynajmniej jednej klasy.
jaki poziom by nie prezentowały Ostrogi kiedyś a jaki prezentują dzis to załamujące jest porównanie Glika wystepujacego w drużynach z totalnego dna Serie A, Wasilewskiego ze słabej ligi belgijskiej (Anderlecht to już ino legenda a ich liga jest ino trocha lepszo od naszej), Zurawski no cóż mimo całej mojej sypmatii do Celtów to ich liga poziom trocha lepszy od belgijskiej, Żewłakow Belgia i Grecja :suchy: Murawski i Lewandowski ruso-ukraina pieniadz tam jest ale jeszcze musi minać pora lot zeby wskoczyli na najwyższy poziom, Obraniak i Boenisch to rzeczywiście sa fest Polacy trza jeszcze było do zestawienia Podolskiego i Klose wj***ć lepiej by to wygladało :rotfl: Jeleń klub cieniutki na dodatek ze wsi co nie zmienio faktu że dobry grajek i mo sznase wyladować w klubie z czołowki Europy, także ostaje ino trzech z BVB i tylko oni na dzien dzisiejszy i przez pora ostatnich lot (wczesniej ostatnim był Świerczewski w Marsyli) mieli szansa zagrać w klasowym klubie a co do Rasiaka w Ostrogach no groł tam jak groł że wiecej siedzioł na ławie i w koncu długo nie posiedzioł no ale jednak... nie wiem jaki chop na dzis prezentuje potencjał ale sadze że do Ruchu jak i wiekszosci drużyn chop był by niesamowitym wzmocnieniem
Właśnie Tommy, jeszce dodałeś, kto ile grał
Grzesiu Rasiak - Tottenham 8/0, 5 miejsce z ogromną stratą do pierwszej 3.
Kamil Glik - Bari, spadkowicz serie A, 16/0 (szczerze mówiąc myślałem, że on coś pograł w tym Palermo:])
Marcin Wasilewski - Anderlecht 81/17!!!, 2x Mistrzostwo, Puchar, Superpuchar, wyjście z grupy w 3na4 ostatnich edycji LE
Maciek Żurawski - Celtic 55/22, 3x Mistrzostwo, odpadli z LM w 1/8 z późniejszym zwycięzcą Milanem, po dogrywce. Nastepny sezon odpadli też w 1/8, tym razem z Barcą.
Michał Żewłakow - Anderlacht 96/3, 2xMistrzostwo, Olimpiakos Pierus 87/3, 3x Mistrzostwo, 2-krotne wyjście z grupy LM.
Argument, że wschód się dopiero rozwija do mnie nie przemawia, że przypomnę tylko Puchar Uefa zrobiony przez Szachtar i Zenit.
Mariusz Lewandowski - Szachtar Donieck 173/20, 5 Mistrzostw, Puchar UEFA, wielokrotnie LM
Rafał Murawski - 30/1, Mistrzostwo Rosji, wyrównana walka w 'grupie śmierci'

Sorry, Grzesia lubię, ale nie można nawet porównywać jego epizodów w drużynie tylko ponadprzeciętnej w Anglii, do większości zawodników przedstawionych przeze mnie. Piłkarzy, którzy grali w słabszych liga, ale zdobywając trofea, stanowili ważne elementy swoich zespołów. Dodatkowo pokazywali na arenie międzynarodowej, że z takimi drużynami jak Spurs czasów Rasiaka mogli spokojnie rywalizować
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#285 Post autor: Scypion » 10 cze 2011, o 18:24

buli19R20 pisze:No i to jest możliwe ale wszystko czyli od infrastruktury remontów, mediów, wypłat itp itd :)
tym bardziej, ze ani za infrastrukture i tym samym remonty Ruch nie odpowiada...

Zablokowany