tommy tauzen pisze:jajo pisze:slavo pisze:Bartek_NRŚL pisze:
Zagrał 1 słaby mecz w reprezentacji a wszyscy mają go za drewno...A Rasiak jest bardzo dobrym piłkarzem..>Wtedy miał słabszy dzień,każdy może taki mieć !!
pokażcie mi polskiego zawodnika z pola, który miał szansę zagrać w klubie porównywalnym do Tottenhamu
Piszczek, Błaszczykowski, Lewandowski, Obraniak, Glik, Żurawski, Jeleń, Boenisch, Żewłakow, Wasilewski, Murawski, Lewandowski Mariusz
Bo należy pamiętać, że ci Spurs teraz, a ci parę lat temu to różnica przynajmniej jednej klasy.
jaki poziom by nie prezentowały Ostrogi kiedyś a jaki prezentują dzis to załamujące jest porównanie Glika wystepujacego w drużynach z totalnego dna Serie A, Wasilewskiego ze słabej ligi belgijskiej (Anderlecht to już ino legenda a ich liga jest ino trocha lepszo od naszej), Zurawski no cóż mimo całej mojej sypmatii do Celtów to ich liga poziom trocha lepszy od belgijskiej, Żewłakow Belgia i Grecja

Murawski i Lewandowski ruso-ukraina pieniadz tam jest ale jeszcze musi minać pora lot zeby wskoczyli na najwyższy poziom, Obraniak i Boenisch to rzeczywiście sa fest Polacy trza jeszcze było do zestawienia Podolskiego i Klose wj***ć lepiej by to wygladało

Jeleń klub cieniutki na dodatek ze wsi co nie zmienio faktu że dobry grajek i mo sznase wyladować w klubie z czołowki Europy, także ostaje ino trzech z BVB i tylko oni na dzien dzisiejszy i przez pora ostatnich lot (wczesniej ostatnim był Świerczewski w Marsyli) mieli szansa zagrać w klasowym klubie a co do Rasiaka w Ostrogach no groł tam jak groł że wiecej siedzioł na ławie i w koncu długo nie posiedzioł no ale jednak... nie wiem jaki chop na dzis prezentuje potencjał ale sadze że do Ruchu jak i wiekszosci drużyn chop był by niesamowitym wzmocnieniem
Właśnie Tommy, jeszce dodałeś, kto ile grał
Grzesiu Rasiak - Tottenham 8/0, 5 miejsce z ogromną stratą do pierwszej 3.
Kamil Glik - Bari, spadkowicz serie A, 16/0 (szczerze mówiąc myślałem, że on coś pograł w tym Palermo:])
Marcin Wasilewski - Anderlecht 81/17!!!, 2x Mistrzostwo, Puchar, Superpuchar, wyjście z grupy w 3na4 ostatnich edycji LE
Maciek Żurawski - Celtic 55/22, 3x Mistrzostwo, odpadli z LM w 1/8 z późniejszym zwycięzcą Milanem, po dogrywce. Nastepny sezon odpadli też w 1/8, tym razem z Barcą.
Michał Żewłakow - Anderlacht 96/3, 2xMistrzostwo, Olimpiakos Pierus 87/3, 3x Mistrzostwo, 2-krotne wyjście z grupy LM.
Argument, że wschód się dopiero rozwija do mnie nie przemawia, że przypomnę tylko Puchar Uefa zrobiony przez Szachtar i Zenit.
Mariusz Lewandowski - Szachtar Donieck 173/20, 5 Mistrzostw, Puchar UEFA, wielokrotnie LM
Rafał Murawski - 30/1, Mistrzostwo Rosji, wyrównana walka w 'grupie śmierci'
Sorry, Grzesia lubię, ale nie można nawet porównywać jego epizodów w drużynie tylko ponadprzeciętnej w Anglii, do większości zawodników przedstawionych przeze mnie. Piłkarzy, którzy grali w słabszych liga, ale zdobywając trofea, stanowili ważne elementy swoich zespołów. Dodatkowo pokazywali na arenie międzynarodowej, że z takimi drużynami jak Spurs czasów Rasiaka mogli spokojnie rywalizować
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...