StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
19aRtuR20
Kontakt:

Re: StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

#391 Post autor: 19aRtuR20 » 16 lut 2011, o 13:21

scouser pisze:w dzisiejszym Sporcie natknałem się na felietonik jakiegos dziennikarzyny Tomasza Muchy o kolorze krzesełek. gośc pisze że jest ślązakiem, urodzził sie na śląsku ale gdyby nie awantura nigdy nie wiedziałby o tym że żołto niebieskie to barwy górnego sląska, napisał również że ta decyzja to policzek w jego stronę a mniejszość śląską porównał do mniejszości seksualnej twierdząc że zachowujemy sie tak jakby było nas duzo a jest nas mniej, nie omieszkał wspomniec o naszym kompleksach itd...

co za debil
ino takie dziennikarze zapominaja o pewnym roznicy pomiedzy "ślązakiem", a slonzokiem/hanysem

oni sa ślązakami, bo sie sam mieszkaja (moze i urodzili), i na tym sie konczy ich definicja 'ślązak'

Awatar użytkownika
ch-R

#392 Post autor: ch-R » 16 lut 2011, o 13:25

Zoboczymy po spisie ludności wiela nos jest , wtedy karlus sie zdziwi .
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#393 Post autor: gerhat » 16 lut 2011, o 13:26

Tomasz Mucha to szczewo i on zno ino ruskie barwy

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#394 Post autor: Scypion » 16 lut 2011, o 13:38

scouser pisze:w dzisiejszym Sporcie natknałem się na felietonik jakiegos dziennikarzyny Tomasza Muchy o kolorze krzesełek. gośc pisze że jest ślązakiem, urodzził sie na śląsku ale gdyby nie awantura nigdy nie wiedziałby o tym że żołto niebieskie to barwy górnego sląska, napisał również że ta decyzja to policzek w jego stronę a mniejszość śląską porównał do mniejszości seksualnej twierdząc że zachowujemy sie tak jakby było nas duzo a jest nas mniej, nie omieszkał wspomniec o naszym kompleksach itd...
Przynał sie do własnej ignorancji, albo zaprezentował nieywale bezczelną hipokryzję. Jako dziennikarz sportowy piszacy na Ślasku od kilku lat powinien zauwazyc akcenty gornoslaskie na wielu naszych stadionach, w tym, sporadycznie co prawda, na Ruśwelta. Zaimponowal takze rozbuchanym ego twierdzac, ze decyzja jest policzkem w jego strone :) Tymczasem much sie nie policzkuje, muchy sie rozgniata klapiczką. A mniejszosc slaksa to jest na gorniku ;)

ENDZA
Kontakt:

#395 Post autor: ENDZA » 16 lut 2011, o 13:42

Żeby nie było – nie mam nic do Małysza. On już jest legendą, swoje zrobił. Szacunek żywię wielki. Tylko po co kreować go na faworyta igrzysk w Vancouver, skoro wszyscy widzą, że od najlepszych w tym roku dzieli go przepaść i w Kanadzie w najlepszym wypadku będzie gdzieś pod koniec dziesiątki - jak utrzyma formę
Tak Mucha pisał przed igrzyskami w Vancouver.Pisze ,zeby pisac a wiedza zerowa...

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#396 Post autor: OSH » 16 lut 2011, o 13:47

Radziej pisze:Witamy na Ikea Arena!

Grzechem pierworodnym w dyskusji o kolorystyce Stadionu Śląskiego było odwoływanie się do śląskich kompleksów - Waldemar Szymczyk komentuje decyzję o żółto-niebieskich krzesełkach
.....
Ale ponieważ zawsze staram się być optymistą, w zamontowaniu niebiesko-żółtych krzesełek również widzę zaletę. Nie trzeba będzie płacić kilku milionów złotych rocznie na utrzymanie obiektu. Władze województwa powinny uderzyć teraz do IKEI albo Praktikera, które mają swoje logotypy właśnie w takiej kolorystyce, i zaproponować im kupno nazwy Stadionu Śląskiego. IKEA Arena, Praktiker Arena... Bo nazwa "Stadion Narodowy" jakoś średnio mi pasuje do barw żółto-niebieskich.
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1E7LVuDPH" onclick="window.open(this.href);return false;
Zalezy kto jakie uwazo za narodowe? A z resztom to ile mo byc tych "narodowych", nie godej mi ze SŚ bydzie wazniejszy od tego np. w warszawie, i jak jest taki "narodowy" to czymu tyn narod w warszawie nie zadbol on E2012?
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#397 Post autor: Mirek » 16 lut 2011, o 13:51

Tu macie tekst muchy - specjalnie z małej litery.
Jest na następnej stronie tego wątku :)
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, o 14:31 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.

RudaSlaska7
Kontakt:

#398 Post autor: RudaSlaska7 » 16 lut 2011, o 14:03

ja sie w ogóle dziwie ze oni na ten "Stadion Slaski" chodzili...
na ich miejscu juz dawno bym wyslal jakies pismo o zmiane nazwy ze "SLASKI" na "Polski"
paranoja.

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#399 Post autor: Slawko » 16 lut 2011, o 14:04

O jak dobrze.
Boli tych kretynów RAŚ, boli prośląski Ruch, bolą nawet krzesełka na stadionie.
I oby z czasem powodów do bólu im przybywało.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#400 Post autor: gerhat » 16 lut 2011, o 14:08

Mirek, jo w zeszsłym tydniu mioł badania okresowe w tym okulisty i bryli mi niy przayznali a monitor mom fullHD.
Jak szanujesz moje ślypia to pls przeklep te rzygowiny Muchy z klawiatury.

Witek46
Kontakt:

#401 Post autor: Witek46 » 16 lut 2011, o 14:19

Miałem okazję poznać osobiście i jeśli mnie pamięć nie myli, to red. Mucha jest Zagłębiakiem. Chyba z Sosnowca. Więc nie chcę przesądzać na 100 proc. ale stroi się w nie swoje szatki. Ciekawe dlaczego?
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#402 Post autor: Thoth » 16 lut 2011, o 14:22

nie to szczewo 100% ktoś nawet kiedys wklejoł rozmowa z ichniego forum kaj ów typ przyznawoł że robi do sportu i sportu śląskiego.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#403 Post autor: Mirek » 16 lut 2011, o 14:29

Autor - przedstawiciel jedynie słusznej ruskiej linii myślenia tomasz mucha:
"Gdybym nie usłyszał o awanturze wokół koloru krzesełek na Śląskim, w życiu nie wiedziałbym, że historyczne barwy regionu są takie jak Ukrainy.Powie ktoś - ale ignorant! Możliwe, ale ten lokalny patriotyzm trąci mi okropnym zaściankiem i kompleksem. Dodatkowo męczy mnie natarczywa manifestacja polityczna, w której biednych i pokrzywdzonych Ślązaków przeciwstawia się reszcie narodu, bo ci pierwsi wreszcie maja prawo głosu.To fałszywa propaganda, która spłaszcza problem, ale nie miejsce tu na akademickie dysputy. Nie lubię jednak, gdy wmawia mi się ciemnotę, jakoby większość mieszkańców regionu była za tym, by mecz oglądać na plastiku żółtym, a nie czerwonym - nie ma żadnych racjonalnych przesłanek do takiego nadużycia, nie przypominam też sobie referendum w tej sprawie. Krzykliwi zwolennicy pstrokacizny kojarzą mi się z mniejszościami seksualnymi - jest ich mniej, a jednak zachowują się, jakby było więcej.
Urodziłem się na Śląsku, mieszkam na Śląsku, ale żółty i niebieski to takie same kolory,jak każdy inny. Zawsze wyjątkowy był natomiast zestaw biało - czerwony - łączył i pozwalał w wyjątkowych momentach poczuć ducha solidarności i wspólnoty. I dlatego mam prawo nie życzyć sobie symbolu, który dzieli, a nie łączy. To dla mnie, i chyba nie tylko policzek. Tak samo, jak mam prawo nie życzyć sobie krzyża w publicznych szkołach - bo niby dlaczego ma tam być, gdzie powinna obowiązywać wolność światopoglądu?
Kolory, krzesła... To w ogóle temat zastępczy wymyślony może i przez ludzi z pasją, którzy jednak gdzieś się zagalopowali. Co więcej, nie wiem dlaczego z moich podatków na przefarbowanie trybun ma iść dodatkowe 58 tysięcy euro? Wolałbym je przeznaczyć na wodę i mydło, które na Śląsku wciąż nie są zbyt popularne, bo gdy przyjdę na mecz, to zamiast porażenia feerią barw chciałbym, by to, na czym zamierzam posadzić swoje cztery litery, było po prostu czyste."

gerhat specjalnie dla Ciebie :)

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#404 Post autor: Thoth » 16 lut 2011, o 14:35

Mirek a pies czernik co pisze? ;)
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

wiesiek1
Kontakt:

#405 Post autor: wiesiek1 » 16 lut 2011, o 14:36

Jak sie czyta tego Muche to ma sie nadzieje , ze gazeta Sport wkoncu upadnie.Niestety siegnela ta gazeta dna i nie ma juz nic wspolnego procz nazwy z dawnym "Sportem".Jak mozna takich ludzi zatrudniac ? Co za szmira.Ignorantem ? Ten facet to jakis hilwiorz skoro uwaza sie za Slonzaka a nie zna barw Gornego Slaska a nie ignorant.Do tego jakies przejscie do wody i mydla.Jest on normalny ? Kibel zimnej wodny niech sobie zalatwi i na leb wyleje.Woda moze byc z tym Jego mydlem.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

ODPOWIEDZ