[15 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia 28.11.2010 g.17:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Lukas89
Kontakt:

Re: [15 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia 28.11.2010 g.17:

#166 Post autor: Lukas89 » 28 lis 2010, o 22:33

Jakby był karny z Lechią to niech Maciek strzela.. :)

--

aha, i oficjalnie chcę przeprosić Malinowskiego (chociaż wiadomo,że nie czyta..)

Kiedy przychodził do Nas pisałem,że dla mnie to On przychodzi tylko za 'stare długi' czy coś w tym stylu..

Widzę,że może jakimś wielkim wirtuozem nie jest, ale robi to co do Niego należy, dla mnie gra bez jakiegoś wielkiego zarzutu.. (bo On playmakerem nie jest) chociaż wiadomo,że ma słabsze i lepsze mecze (jak każdy..)
Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, o 23:18 przez Lukas89, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

zeqqq
Kontakt:

#167 Post autor: zeqqq » 28 lis 2010, o 22:36

Lukas89 pisze:Jakby był karny z Lechią to niech Maciek strzela.. :)

Nie strzeli, i odejdzie jak sobiech(celowo z małej litery) :hyhy: :hyhy:

Awatar użytkownika
SODA

#168 Post autor: SODA » 28 lis 2010, o 22:55

bycie Ślonzokiym to zaszczyt a ty na pewno tych Ślązoków niy znosz hehe
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
hanysek1979

#169 Post autor: hanysek1979 » 28 lis 2010, o 23:23

pamiętom szpil PP z ległom u nos co wioło jak sam skur....n zimno jak diabli śnieg napierdzieloł :) było nos ok 400-500 chopa tylko- po 15 min zaprosili nos na główno i poczynstowali kawą i herbata :) a wy marudzicie ze dzisiej zimon było ja hehehehe masakra same pikniki - na szpil idziecie ino wtedy jak R wygrywo albo jest +20 na placu żałosne :mur:
Bycie Ślonzokiym, to niy przywilej, to zaszczyt, to naszo wielko siła ! Oberschlesien !

buli19R20
Kontakt:

#170 Post autor: buli19R20 » 28 lis 2010, o 23:37

no to na zimo :D. Mecz niezły przynajmniej w 1 połowie po zmianie stron juz kierys szpil z rzędu gromy jak jakies łosie i dopiero pod koniec szpilu sie budzemy. Znowu bardzo dobry mecz Stawara dla mnie nawet lepiej sie spisuje niz Maciek w poprzednim sezonie. Fajnie w I połowie układała sie gra Grzyba z Nykielem oraz Bronka z Janoszką w II widac ze sił Grzybowi brakuje a Nykiel nie mo zamiaru zapier...ć za 2. I chyba faktycznie 4-5-1 przy tym składzie to optymalne ustawienie bo naprawde potrafimy zdominowac srodek pola pomijając fakt ze w II polowie zas zostali my w szatni na początku.

PS mom takie dziwne odczucia ze jakby my dzisioj grali na zmodernizowanym sląskim to widowania była by conajmniej na poziomie 15 tyś. A i naszo murawa na Cichej ŻYLETA wzgledep pozostałych stadionów to chyba mamy najlepszo trowa w polsce :)

Awatar użytkownika
hanysek1979

#171 Post autor: hanysek1979 » 28 lis 2010, o 23:49

tak to sie raobi w jagieloni coby syndzia był po waszyj stronie hahahahaha http://www.niebiescy.pl/album/ruch_jagi ... uze/18.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Bycie Ślonzokiym, to niy przywilej, to zaszczyt, to naszo wielko siła ! Oberschlesien !

jugador
Kontakt:

#172 Post autor: jugador » 28 lis 2010, o 23:50

Slabe sa takie zarty.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
Ama
Kontakt:

#173 Post autor: Ama » 29 lis 2010, o 01:57

..żałosne ale to nie wina piłkarzy tylko zarządu i tyle nie szło patrzeć na ten mecz...

POZDRO SADLOK ŻYCZA CI JAK NAJLEPIEJ NIECH CIĘ KONTUZJE OMIJAJĄ MIEJ ROZSĄDEK I NIE DEJ SIĘ BAJEROWAĆ MANAGEROWI
Bo nasza wiara to RUCH Chorzów :) :) :)

FC. BALKON

Awatar użytkownika
Ama
Kontakt:

#174 Post autor: Ama » 29 lis 2010, o 06:11

simonsays pisze:ugryze to z drugiej strony. nasz sklad nie do konca jest najgorszy, bo:

- w torze momy tormana, co nie umiol sie fest dugo przebic do bronienio. nawet miol droga wolno coby odejsc, ale spodobalo mu sie w Chorzowie, baba tu mo, polubiol Ruch. Teroz sie to zwraco. synek przywiazany do Ruchu, a nie jak Pilarz do portfela.

- Stawarczyk - jo w tego chopa nie wierzyl, nawet jak we Wodzislawiu tora strzelol. Ale sie synek w Ruchu nauczyl fusbal grac.
- Grodek - kiedys musiol cos zdupic, bo by nie byl soba. Teroz coroz rowniej gro. trocha za duzo moze fauluje, ale tak mo kozdy srodkowy obronca.

- Nykiel - na serio rowno grajacy pilkarz. rzadko gro ponizej swojego poziomu. dobre centry, dobrze sie uzupelnio z prawym pomocnikiem.

- Grzybek - nie rozumia krytyki. widziolech mecz w TV, kilka groznych wrzutek, ale nie mo kto strzelic. centry te same co rok do zadku, ale napadziory sie nie zachowuja tak samo.

- Sadlok - jo nie wiem jak my go zastapimy? to bydzie jeszcze gorzej niz po stracie Brzyskiego. coroz bardziej sie boja o Ruch na wiosna.

- Komac - b. dobry transfer. aktywny gracz, jeszcze nie na 100%, ale na wiosna bydzie pozytku fest a fest.

- Ecik - gro dobrze, jak calo druzyna gro dobrze. nie wiem czemu? ale bych go nie skreslol.

- Malinowski, Pulo, Straka - porzadni ligowcy. do Pula czasem sa pretensje, ale on mo dar strzelania mocarzom i czasem gro jak wirtuoz. Malina i Straka duzo wnosza spokoju.

- Jankowski - dobry grajek, ale nie mo z kim grac. bez takiego Niedzielana u boku sie za duzo w Ruchu nie nauczy. typ Sobiecha, ale z trocha gorszymi warunkami fizycznymi (5 cm a jednak robi roznice). jak gromy 4-5-1 to obroncy przylatuja jak muchy na lep.

To nie ma wcale tak zle z tym Ruchem. Sytuacja wyglado podobnie do tej, zanim przyszol Waldek. Trza przez zima zakontraktowac na juz obronce, albo dwoch i napastnika, ale tak coby od zaroz byl do grania i poprawil jakosc gry calej druzyny. Wtedy 8 miejsce w zasiegu. bez transferow i z odejsciem Sadloka wroza nom zle.

I jeszcze o Piechu - on juz miol swoje okazje na pokazanie sie z dobrej strony. cos ich nie umiol wykorzystac. nawet jak mo grozno sytuacja w tych swoich 5 czy 10 minutach na boisku to i tak tory nie chca wpadac...
dużo w tym prawdy co żeś napisał i zgadzom się w tych kwestiach , ale... np :

Grzyb duży autoryte ulubieniec niebieskiej rodziny ale jednak chyba jego czas już minął z całym szacunkiem bo już dawno nie było takiego chopa z tym zaangażowaniem , to samo moga powiedzieć o Malinie tak na boku mo u mnie ksywka Junior :p to są chopy co naprawde ich czas już minął powinien to Waldek ogarnąć i dać grać młodym każdy ze mną sie zgodzi, słyszoł ktos wcześniej o Jankowskim nikt chyba że konesery piłkarscy tzw wyjadacze ktoś sie spodziewoł że synek tak fajnie bedzie cisnąć według mnie najlepszy chop . i jeszcze cos o naszym Playmejkerze Pulkowskim ambitny dużo loto " ponosi go wirtuozja ale sory zawodnik ewidentnie na 2 liga ale na ekstraklasa nie i koniec i to nie jest tak że jestem jakoś jego " ulubieńcem " bo naprawde doceniom wkład , który robi Puli loto staro się , ale jak widza że mo zrobić prosty przerzut na 2 strona i on zamiast podać żeby się tworzyła akcja to podaje do przeciwnika chociaż nikt go nie atakuje to seryjnie to jest ochota żeby mu wypierd.... w ryj . To nie jest pomocnik na ekstraklasa i nie oszukujmy się Xavi z niego nie był nie jest i nie bedzie , szkoda że tak to wyglądo w naszym klubie bo tu nie którzy naprawde nie zdawają się sprawy ile kasy ktoś zawinąl pod stołem , smutne ale prawda jest jedna walczymy w tym roku o utrzymanie ps. dobrze że na wiosna z calym szacunkiem ale gromy z tymi wszystkimi chujowymi timamy u siebie .
Bo nasza wiara to RUCH Chorzów :) :) :)

FC. BALKON

miechowiner12
Kontakt:

#175 Post autor: miechowiner12 » 29 lis 2010, o 07:35

dejdzie pokój co z tego, że jest 20 wrzutek, jak strzełem czystym się kończy jedna - dwie, a w momentach nawet jak chop jest na 16-18 metrze na środku to zamiast strzelać to gromy przez skrzydło, szczególnie z jednym napastnikiem i to takim małym mo to sens jak pieron, w pierwszej połowie były conajmniej dwie sytuacje, gdzie zagrali na Jankowskiego ten powiedzmy przyjął zgroł do JAnoszki, ale ten nawet nie mioł komu wciepnąć, bo wiadomo że jak Jankowski wyłaził do tyłu do zgrania to nikogo już z przodku nie było,
drugie tyle wciep to na długi słupek kaj nikt nie zamykoł, jak już tak momy grać to już lepiej postawić na Piecha czy Pulkowskiego, bo oni przynajmniej się nie boją głowy i nogi wsadzić kaj trzeba, ale moim zdaniem nawet z nimi tako gra nie ma racji bytu.
Wczorajszy mecz moim zdaniem bardzo slaby, nawet słabszy niż z Arką, oczywiście można patrzeć na to przez pryzmat punktu z liderem, ale jednak u nas nic nie idzie jak powinnno, momy niby trzech środkowych pomocników, a gromy albo ciągle na skrzydło, a jak już przez środek gramy to też z pominięciem pomocników bo za rozgrywanie się biorą najczęściej stoperzy, Sadlok & Grodzicki.
Bronowicki i Janoszka od 60 min już nie mieli sił lotać, grali przy ławie, a trener żadnej reakcji.
Ktoś kiedyś powiedział, że taktykę to powinno się dostosować do tego co się mo, i to jest prawda, gramy tymi skrzydłami mimo, że chyba tukej najbardziej odstają od formy z zeszłego sezonu.

Może się nie spodoba moja opinia ale takie są fakty. Co z tego że wchodzi niby dwóch napastników na koniec. Po pierwsze za późno, a po drugie Olszar lata daleko w tyle, a Piech na skrzydle, czyli niby mamy trzech napastników na placu, ale nie zmieniamy ustawienia.

Awatar użytkownika
daniel1222
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#176 Post autor: daniel1222 » 29 lis 2010, o 08:08

4-5-1 jest dobre jak ma się dobre skrzydła np taki Real też gra 4-5-1 ale oni mają na skrzydłach Di Marie i C. Ronaldo my jesteśmy w polsce i nie potrzebujemy Ronaldo tylko Grzybka i Ecika z poprzedniego sezonu i jednego ofensywnego pomocnika na środek

zeqqq
Kontakt:

#177 Post autor: zeqqq » 29 lis 2010, o 08:53

Obrazek

Czemu nie odgwizdałeś tego karnego?

Harpo
Kontakt:

#179 Post autor: Harpo » 29 lis 2010, o 10:22

:D
1.Słabiutki mecz, jakby od początku umówili się na 0-0.
2.Brawo Matko za cały mecz + sam na sam z Frankiem - super!
3.NIE MAMY NAPASTNIKÓW (ale o tym wszyscy wiedzą).

PS. co do frekwencji - to chyba normalne, że w XXI w ludzie nie chcą stać w piździawicy ze śniegiem pod nogami, nie? Ja, ja - pikniki powiecie...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

piechol
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#180 Post autor: piechol » 29 lis 2010, o 10:29

Zastanawia mnie od dłuższego czasu jedno.
Co ze Świerblewskim? Swego czasu Waldek wprowadzał go na ogony, miał kilka dobrych meczów. Teraz nie gra w pierwszym składzie prawie wcale.
Tak samo Stefański, czy Kieruzel - miały to być gwiazdki, a jest jak jest... Problem leży w głowach?

Co do samego meczu - podobało mi się to, że Probierz się nie bał i za obrońcę Kijanskasa wpuścił Frankowskiego. U nas zmiany się dokonuje po 80 minucie...
od małego NIEBIESKI

ODPOWIEDZ