3.10.10.Godz. 17:15 Ruch CHORZÓW-Korona Kielce

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Lukas89
Kontakt:

Re: 3.10.10.Godz. 17:15 Ruch Chorzów-Korona Kielce

#181 Post autor: Lukas89 » 4 paź 2010, o 08:17

heli pisze:I na koniec od siebie choć wiem że to się nie którym nie spodoba
6. Mowa o wypowiedziach Fornalika po meczach z Szczewami, Polonią, Koroną i Bełchatowem czyli po każdej porażce jak to sprawiedliwy byłby inny wynik, remis, za nie długo może się okazać, że na tej niesprawiedliwości to my wylądujemy ligę niżej
Też to właśnie zauważyłem..

Panie trenerze, o remis/zwycięstwo trzeba walczyć, do remisu/zwycięstwa potrzebne są bramki strzelone z obu stron do walki o remis potrzebna jest koncentracja której chyba Naszym zawodnikom w pewnych momentach brakuje..

Nie wiem czy Oni mają jakiegoś psychologa czy innego specjaliste od psychiki ale wydaje mi się,że przydało by się utrzymywać koncentracje przez cały mecz.

Sprawiedliwy remis Panie trenerze jest wtedy kiedy obie drużyny grają o ten remis..

a takie głupie gadanie (za przeproszeniem) po przegranym meczu jest dla mnie śmieszne. Każdy trener po przegranej może mówić to samo.. ale nie każdy mecz jest tak rozgrywany jak to mówią słowa trenera.
Obrazek

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#182 Post autor: spyru » 4 paź 2010, o 08:35

Mecz był do zremisowania, ambicji nie można odmówić. Szkoda bo tych punktów mamy bardzo mało. Teraz bardzo ważny mecz na Cracovii i oby udało się coś wywieźć, bo zrobi się bardzo nieciekawie.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

zbyszekq
Kontakt:

#183 Post autor: zbyszekq » 4 paź 2010, o 08:52

niektórzy piszą że bez KLIMKA nie byłoby RUCHU i mają rację bo parę lat temu uratował nasz klub tylko ten pan sam wszystko zaprzepaścił mógł być na C6 bohaterem ale wolał lewe interesy z dziwna firmą zamiast oddać stery wolał się przyspawać teraz twierdzi że chce dobrze tylko inni .... to mam pytanie jak to jest możliwe że będąc większościowym udziałowcem (bo ma podobno pełnomocnictwo od Varexpolu którą notabene sam rekomendował) nie potrafi zwołać walnego zgromadzenia ,i drugie twierdzi ten pan że był przeciwny wyprzedaży zawodników i sytuacji panującej w klubie to kto mianował tą malowaną lalę z zagłębia na prezesa i kto mianował na dyrektora klubu uśmiechniętego o ksywie "jest dobrze" bo chyba są to ludzie pana Klimka tylko że klub to nie szwalnia w Chinach gdzie Za parę groszy można wyzyskać człowieka ani knajpa na Wolce (to już do innego pana) tu działają prawa rynku i chcąc mieć dobrych graczy należy ich szanować i im odpowiednio płacić bo konkurencja jest duża a im bezrobocie nie grozi
zbyszek

juza
Kontakt:

#184 Post autor: juza » 4 paź 2010, o 11:11

A MNIE TO WSZYSTKO JUŻ W KUR..... BYŁEM NA MECZU I CO WIDZĘ NASZYCH KIBICÓW CO POŁOWA NIE WIE P CO CHODZI RYCZENIE NA ZARZĄD WSZYSTKO IDZIE W PIZD...... ALE MOM PYTANIE JAKBY GRAJKI ZAGRALI TAKI SZPIL JAK WCZORAJ NA SZCZEWACH I BYTOMIU TO ILE BY BYŁO PUNKTÓW CO DO TRENERA CZEMU GRAMY JEDNYM !!!!! napadziorem

Awatar użytkownika
grubiorzGŚ

#185 Post autor: grubiorzGŚ » 4 paź 2010, o 11:38

Co do ofensywy naszej to warto dodać, że żoden z zawodników nie strzelił wiecej jak 1 gola w tym sezonie.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#186 Post autor: west72 » 4 paź 2010, o 12:30

Ruch w tym sezonie jest słabszy od tego który uratował się przed spadkiem ,nie mówiąc już o tym z zeszłego sezonu i to są fakty.Waldek nie ma kim zastąpić Sobiecha,Niedzielana,Barana ,Brzytwy bo Ci co zostali są po prostu słabsi od poprzedników.Jedyny poziom w meczach o stawkę trzyma Grodek reszta ma przebłyski ale to za mało nawet na tak słabą ligę jak nasza.Mamy problem z zdobywaniem bramek bo nie mamy klasowych napastników.Mom wątpliwości czy któryś z obecnych jest w stanie zaskoczyć przy tak słabej grze pomocników.
Korona nic nie grała a wygrała i to w jaskini Lwa (niestety ale od meczu z Widzewem to już tylko mit).
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Harpo
Kontakt:

#187 Post autor: Harpo » 4 paź 2010, o 14:26

spyru pisze:Mecz był do zremisowania, ambicji nie można odmówić.
Nosz kurna chata - chopie, chyba inne mecze oglądaliśmy!
Przecież oni STALI! Jak ambicja?? Jeden facet trzyma bal, a inni się przyglądają: "co on może teraz zrobić..?" Grali tak, jakby było 3:0 do naszych.
Ambicją można było nazwać drugą połowę w Bełchatowie, a wczoraj? Od 19 min. przegrywamy 1:0, mamy 3/4 meczu przed sobą, i oddajemy 2 (DWA) celne strzały.
Teraźniejsza gra od tej z ub. sezonu to niebo a piekło.
A Fornalik gada jak swego czasu Albin Wyra: gratuluję, blablabla, zabrakło szczęścia blablabla wynik niesprawiedliwy blablabla - dziękuję państwu.
Ja tylko"czekam", aż do Chorzowa przyjedzie naprawde dobra,poukładana drużyna. Dostaniemy 3:0 i wtedy będzie lament.

Moim zdaniem w d... i m się poprzewracało. Zarabiają krocie i maja to wszystko gdzieś. Całe szczęście, że nasz Klub nie jest napompowany kasą jak Legia, bo przy naszych nerwowych kibicach źle by się skończyło...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Raulito
Kontakt:

#188 Post autor: Raulito » 4 paź 2010, o 14:42

bez przesady druga polowa była juz "niezła", nawet Niedzielan powiedział ze Ruch Korone w II polowie zdominował brakowało kropki nad 'i"czyli 2 sytuacji Janoszki + sam na sam Grzybka (juz to pisałem ale powtorze taki doswiadczony grajek powinien to strzelic z zamknietymi oczami niestety Grzybek tez juz sie praktycznie konczy). Kto wie co by bylo gdyby sedzia uznał jednak ta bramke.. bo ta decyzja zamiast dodac animuszu pilkarzy podłamala..

podsumujac jezeli chodzi o gre pilka + stworzone sytaucje (szczegolnie 2 polowa) gra wygladała ciut lepiej niz w meczu z Widzewem, ale niestety wolalbym juz grac słabo i zdobyc jakis punkt a tak? teraz wyjazd na Craxe ktora powoli ciuła juz te punkty + fakt ze to bedzie ich drugi mecz na nowym stadionie i szczeze nie widze perspektyw na wywiezienie z Krakowa chociaz punktu smutne ale prawdziwe i chcialbym sie mylic.
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#189 Post autor: Scypion » 4 paź 2010, o 14:47

wieslawlecki pisze:Też bardzo chciałbym mieć najlepszych zawodników , nowy piękny stadion , wspaniały sklep z pamiątkami jakie widywałem np. w Manchesterze United czy City , gastronomię na wysokim poziomie i wielu sympatyków Niebieskich z grubą kasą ale..................nie stać nas obecnie na to.

Skoro nie ma kasy to własnie rola działaczy jest ta kasę zdobyć. Od tego sa jak rzić od .... Skoro nie ma sposnora i własciciela z kasa to szukam innych źrodel finansowania chocby w walce o frekwncje... a co robia nasi zarzadzajacy? Wszystko co moga zespuc psuja. Do tej pory bylem bardzo tolerancyjny wzgledem zarzadu i innych pracownikow klubu, teraz mam jedno do powiedzenia - zmiany! zmiany! zmiany!

wieslawlecki pisze:Co możemy zrobić my zwykli kibice ? Być na każdym meczu , dopingować ile sił i czekać na lepsze czasy.

Jo juz 28 lot czekom na Ruchu na te lepsze czasy i odpowiem Panu jak w starym wicu:

-Kiedy bedzie lepiej?
-Już.... było.

Awatar użytkownika
R1
Kontakt:

#190 Post autor: R1 » 4 paź 2010, o 15:09

Chopcy jakie wy mocie pretensje do Waldka? Obejrzcie se jak jego w ch*** zrobili? Co mo chop padać? Że mu grajków sprzedali po sezonie? Ze z następnymi nie podpiszą kontraktów i po pitają? Widać chopa grubo wyciulali, żeby podpisoł kontrakt to wszystko było cacy. Jak złożył podpis to trzon drużyny poszoł do żyda.
Dziwia sie wom że jakies głosy krytyki w jego strona lecą. Nie dej Boże jak Waldek zrezygnuje i przidzie jakis henio kasperczak ti wom się oczy otworzą.
Z mojej strony wszystko w tym temacie.
PozdRo

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#191 Post autor: ObeRschlesien » 4 paź 2010, o 16:32

Dokladnie na trenera nei ma co zwalac winy ino podziekowac PREZESOM ! a bramka wczorajszo Niedzielan mogl dedykowac pani S panu K panu P panu S szczerze to nei wiem kto tam karty rozdaje kogo sprzedac itd . nic walka o utrzymanie staje sie coroz to bardzi realno ! dziekujemy PREZESI !
Obrazek

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#192 Post autor: heli » 4 paź 2010, o 18:00

najpierw przeczytajcie co napisałem, ja nie mówie że z winy Fornalika przegraliśmy ino że po kolejnym meczu zamiast powiedzieć, byliśmy dziś słabsi, słyszymy jak to sprawiedliwszy by był inny wynik, jakby to było jednostkowe ok, nie zawsze wygrywa lepszy, ale powiedzmy sobie szczerze w tych meczach naprawdę nie zrobiliśmy wiele by wygrać bo jak nazwać mecze gdzie sie może ma jedną setkę i ze dwie składne akcje. Oczywiście, ze to nie Fornalik był za wyprzedażą i oczywiście że ta kadra jest słabsza i przede wszystkim wąska, ale czytając wypowiedzi w takim stylu mam wrażenie, że wszystko jest ok, a z powodu braku szczęścia i niesprawiedliwości mamy tyle pkt ile mamy, a tak na pewno właśnie nie jest.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#193 Post autor: jabolgo » 4 paź 2010, o 18:08

Oberschlesien pisze:Dokladnie na trenera nei ma co zwalac winy ino podziekowac PREZESOM ! a bramka wczorajszo Niedzielan mogl dedykowac pani S panu K panu P panu S szczerze to nei wiem kto tam karty rozdaje kogo sprzedac itd . nic walka o utrzymanie staje sie coroz to bardzi realno ! dziekujemy PREZESI !
Pan Klimek, pan Paterman oraz pan Smagorowicz nie są prezesami Ruchu Chorzów.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

niebieski73
Kontakt:

#194 Post autor: niebieski73 » 4 paź 2010, o 18:47

heli - szacun za to coś napisoł. Przinajmnij jo zgadzom sie z Tobą w 100 %.
Uważom, że lepszego trenera od Waldka nie bydymy mieć, ale trzeba tyż po porażce troszka wstrząsnąć zawodnikami, nie może być tak, że po kazdej przegranej trener godo że było dobrze itp itd. Jak potym te nasze zawodniki mają się zmobilizować do lepszej gry...

Elmer
Kontakt:

#195 Post autor: Elmer » 4 paź 2010, o 18:59

http://www.weszlo.com/blog/4" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziękuję kibicom Ruchu
Tagi: andrzej, niedzielan, blog, ruch, korona
(04 października 2010 19:00)
Bardzo dziękuję kibicom Ruchu, za niesamowite przyjęcie jakie zgotowali mi przed meczem w Chorzowie i za to wszystko, co działo się po meczu. Naprawdę nie sądziłem, że przyjdzie mi... podbiegać pod wasz sektor i przybijać piątki w koszulce Korony. Sporo w piłce przeżyłem, ale nigdy nie spodziewałbym się, że przeżyję coś takiego. Ja zawsze wyrażałem się o Ruchu z szacunkiem, pisałem, że w częsci zawsze pozostanę "Niebieski" i cieszę się, że ten szacunek jest z waszej strony odwazajmniany. Dzisiaj jesteśmy po różnych stronach barykady, ale to nie musi przekreślać tych fajnych chwil, które są za nami. Nie przekreśla.

Mam też nadzieję, że kibice Ruchu nie będą mieli w przyszłości powodów do protestów. Ten klub zasługuje na więcej. Życzę trenerowi Fornalikowi, by zbudował taki zespół, jaki mu się wymarzy i kibicom, żeby mogli taki zespół oklaskiwać. Żal było patrzeć na pustawe trybuny, zwłaszcza, że mam świeżo w pamięci atmosferę jaka panowała na wypełnionym po brzegi stadionie Ruchu w poprzednim sezonie.

Gol strzelony na Cichej miał dziwny posmak, ale - tu nie ma co kokietować - jednak mnie ucieszył. Gram w piłkę po to, żeby strzelać gole, z tego jestem rozliczany. Nie chcę też, by ktoś odbierał moje słowa tak, że sercem jestem w Chorzowie, a w Kielcach tylko wykonuję swoją pracę. Nie. Coraz bardziej cieszę się, że gram w Koronie i coraz bardziej cieszę się, że jestem częścią tego zespołu. Zdobywamy punkty w tempie, jakiego prawnie nikt się nie spodziewał. Rok temu po siedemnastu kolejkach rundy jesiennej Korona miała 15 punktów, a już teraz - po ośmiu meczach - ma 17. W ostatnim czasie mieliśmy trzy wyjazdy (Polonia, Wisła, Ruch) i jeden mecz u siebie (Śląsk) - w tych spotkaniach zdobyliśmy aż 10 punktów na 12 możliwych. Pisałem wcześniej, jak świetnie zorganizowanym klubem jest Korona i to się tylko potwierdza.

Mam jednak małą prośbę do dziennikarzy, którzy czytają ten blog - nie piszcie w kółko o mnie, bo Korona to nie tylko gole Niedzielana, ale kilkunastu pozostałych chłopaków, którzy harują na moje trafienia i na to, by nie były to bramki tylko honorowe. Gdyby Edi w Chorzowie nie podał mi tak dobrze, nie strzeliłbym gola, gdyby Zbyszek Małkowski nie obronił w sytuacji sam na sam z Wojtkiem Grzybem, mój gol nie dałby zwycięstwa, gdyby Pavol Stano nie grał tak znakomicie... I tak dalej.

Teraz przyszedł czas na reprezentację Polski. Jedyne, co mnie martwi, to... latanie. Nie przepadam za lataniem. Przedsmak miałem w poniedziałek, ale krótki lot na trasie Kraków - Warszawa, to nie to samo, co podróż Warszawa - Chicago...
:(
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ODPOWIEDZ