Polonia Bytom - Ruch Chorzów 18.09.2010r. godz.19.15

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Polonia Bytom - Ruch Chorzów 18.09.2010r. godz.19.15

#166 Post autor: mulan » 19 wrz 2010, o 17:02

jugador pisze:Jestesmy jedna z najslabszych badz najslabiej grajaca w lidze druzyna na wyjazdach.
Nawet pomijajac wyniki to beznadziejnie nasza gra na obcych boiskach wyglada.Jak dzieci we mgle.
z całym szacunkiem do trenera Fornalika, ale myślę że to jego wina i zbyt asekuracyjne podejście do ligowych spotkań z drużynami prawdę mówiąc cieńkimi.
gdzie gra skrzydłami, gdzie jakieś parcie na bramkę, gdzie aktywna gra napastników a nie tylko pożal się Boże strzały Pulkowskiego?

Wczoraj na + Stawarczyk, Nykiel, i może w debiucie Derbich
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

kattowitz
Kontakt:

#167 Post autor: kattowitz » 19 wrz 2010, o 17:36

mulan pisze:
jugador pisze:Jestesmy jedna z najslabszych badz najslabiej grajaca w lidze druzyna na wyjazdach.
Nawet pomijajac wyniki to beznadziejnie nasza gra na obcych boiskach wyglada.Jak dzieci we mgle.
z całym szacunkiem do trenera Fornalika, ale myślę że to jego wina i zbyt asekuracyjne podejście do ligowych spotkań z drużynami prawdę mówiąc cieńkimi.
gdzie gra skrzydłami, gdzie jakieś parcie na bramkę, gdzie aktywna gra napastników a nie tylko pożal się Boże strzały Pulkowskiego?

A tyś jest jak rozumia trener klasy UEFA PRO :rotfl:

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#168 Post autor: mulan » 19 wrz 2010, o 18:04

kattowitz pisze:
mulan pisze:

chyba mogę skomentować i ocenić to co widzę, czy nie? nie zgadzasz się z moją opinią to wyraź swoją...
może się też ponabijam z Ciebie? :)
kattowitz pisze:jeszcze w tym sezonie przegromy nie roz bo to normalne w sporcie
:super:
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Coffin
Kontakt:

#169 Post autor: Coffin » 19 wrz 2010, o 19:07

Najgorsze jest to, że ani zawodnicy, ani Fornalik nie potrafią powiedzieć, że po prostu zagrali do dupy. Wszyscy mówią, że to był mecz walki, że mógł się podobać, że zasłużyliśmy na remis.. Tylko ja się pytam z której strony ? Mecz walki ? Z naszej strony nie było walki i to już kolejny mecz z rzędu (wcześniej to samo na Górniku). Mecz mógł się podobać ? Gdyby nie to, że jestem kibicem Ruchu to w drugiej połowie bym usnął, a na remis nie zasłużyliśmy w żadnym wypadku, a świadczy o tym to, że w drugiej połowie pierwsza porządna okazja była dopiero po wejściu Zająca. Atmosfera atmosferą, ale komuś tu się należy kop w dupę bo to, że wygraliśmy z Wisłą, która nie ma bramkarza i z Legią, z którą wygrać teraz może nawet AKS Chorzów nie robi z nas faworytów do mistrzostwa, więc po meczach z Górnikiem i Polonią trzeba przyznać, że nie zasłużyliśmy na remisy bo jak się wychodzi na boisko z założeniem 'gramy o remis' to w 90% się przegrywa, a my jesteśmy świetnym przykładem. Wczoraj zdecydowanie najgorsi na boisku Pulkowski, który kolejny mecz z rzędu ma sytuacje stu procentową, której nie wykorzystuje i jak zawsze pełno strat i niedokładnych zagrac, i Sadlok, który całkiem sobie na środku pomocy nie poradził. No ale jak mając trzech zdrowych środkowych pomocników wychodzi się trzema (w tym jednego przesuwa się z obrony, a ten na ławce jest defensywnym [Lisowski]) to później nie ma jak czegoś zmienić. Nie zgadzam się z kolegą wyżej który napisał, że na plus Stawarczyk bo dla mnie z jego beznadziejną zwrotnością i przyśpieszeniem a'la ten rubas, który walczył z Pudzianem, szanse gry powinien dostawać Kieruzel. Podobali mi się tylko Grodzicki i Derbich, ale nie zachwycili, i Zając który nawet biegał i się starał (szkoda, że miał na to aż 10minut).

Nie wiem też czemu Fornalik jak widział nasze męczenie się przy 4:4:2 nie chciał przejść na grę trzema obrońcami i trzema napastnikami.. Nie idzie taktyką, którą gramy (nie dochodziliśmy nawet do pola karnego) to staram się coś zmienić, a nie gram cały czas to samo. No ale teraz wychodzi to, że mieliśmy Kozaka, który grał na MŚ, ale nie podpisaliśmy kontraktu bo Waldek musiałby pod niego zmienić taktykę, a tego nie chciał.

Z tego się robi taka je*** jedna bomba.. Kibice, którzy nie wyrabiają kart kibica (młyn i prosta, bo rodzinny, trybuna i 10 są pełne) + polityka wręcz propagandowa zarządu + zawodnicy i trener którzy nie potrafią powiedzieć po meczu 'zagraliśmy słabo'.

Na Widzew trzeba wyjść 4:4:2 i wygrać bo inaczej miejsca 6-10 staną się marzeniami.
Obrazek

Elmer
Kontakt:

#170 Post autor: Elmer » 19 wrz 2010, o 19:36

innego ustawienia jak 4-4-2 nie widzę w sobotę, bo Straka nie zagra i zostają Pulo z chyba Maliną. Jest Lisowski, ale to jeszcze nie ten poziom
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

dwdr
Kontakt:

#171 Post autor: dwdr » 19 wrz 2010, o 19:53

ej a co jest ze stefanskim jaka to pozycja moze na niego musi nasz szanowny pan FORNALIK :))) :P postawic???

maciek1973

#172 Post autor: maciek1973 » 19 wrz 2010, o 20:29

LEMON-CHORZOW pisze:co wyjazd to poziom coroz slabszy ,na utrzymanie tako padaka powinna wystarczyc- ------na szczescie sa slabsi-cracovia i slask
Ale Craxa i Śląsk sie w przerwie zimowej wzmocniom, a my też kogoś sprzedomy :rotfl:

Harpo
Kontakt:

#173 Post autor: Harpo » 19 wrz 2010, o 20:55

Fatalna passa na wyjazdach trwa.
Jestem ciekawy JAKIE mają założenia przedmeczowe. To jest niewiarygodne, żeby w TAKICH meczach (najpierw Górnik, tera Polonia) wyleźć i... czekać na końcowy gwizdek. WSTYD!!!
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

dwdr
Kontakt:

#174 Post autor: dwdr » 19 wrz 2010, o 21:01

mam nadzieje ze wkoncu Waldemar zrobi cos i zaczniemy na wyjazdach grac od poczatku ofensywnie bo lepiej jak przegramy ale w jakims stylu niz w takim jakim przegrywamy ale jak bysmy zagrali ofensywnie to bysmy zmusili przeciwnika do bledu ktory by napewno popelnil :)
ale teraz mamy dwa meczyki u siebie wiec trzeba je wygrac !!!!!

UŁAN
Kontakt:

#175 Post autor: UŁAN » 19 wrz 2010, o 21:04

Tu Cie popra w 100% wszyscy sie obudzom ino nie my to co wczoraj zagrali to szkoda godac , nasz nowy nabytek Olszar jest cienki jak hu* .Ekstraklasa a tu nie idzie zagrac bala do nogi Sadlok lotoł choby mucha w taszlampie szkoda mi ino Gabora bo to jest synek kiery loto za wszystkich .Oby Widzew nie zrobił z nami co ze slaskiem , bo z ta gra to mogymy se na placu pokopac

Awatar użytkownika
kica
Kontakt:

#176 Post autor: kica » 19 wrz 2010, o 21:16

UŁAN pisze:Tu Cie popra w 100% wszyscy sie obudzom ino nie my to co wczoraj zagrali to szkoda godac , nasz nowy nabytek Olszar jest cienki jak hu* .Ekstraklasa a tu nie idzie zagrac bala do nogi Sadlok lotoł choby mucha w taszlampie szkoda mi ino Gabora bo to jest synek kiery loto za wszystkich .Oby Widzew nie zrobił z nami co ze slaskiem , bo z ta gra to mogymy se na placu pokopac
Nie zgodza sie z toba, ze Olszar jest cienki... poprostu mo 0 wsparcia...

dwdr
Kontakt:

#177 Post autor: dwdr » 19 wrz 2010, o 21:20

olszar to typowy snajper jak sie mu dobrze poda to moze strzeli bramke

jugador
Kontakt:

#178 Post autor: jugador » 19 wrz 2010, o 21:21

serio ?
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

kattowitz
Kontakt:

#179 Post autor: kattowitz » 19 wrz 2010, o 23:02

mulan pisze:
kattowitz pisze:
mulan pisze:

chyba mogę skomentować i ocenić to co widzę, czy nie? nie zgadzasz się z moją opinią to wyraź swoją...
może się też ponabijam z Ciebie? :)
kattowitz pisze:jeszcze w tym sezonie przegromy nie roz bo to normalne w sporcie
:super:
Niech się kolega nie obraża. Chodziło mi bardziej o to, że trener Fornalik w obecnym sezonie z tym materiałem ludzkim, ma naprawdę ciężkie zadanie do wykonania. Widać że jemu też nasza gra się nie podoba i próbuje przemeblować zespół a i tak cały czas coś jest nie teges. Brak formy u większości zawodników w porównaniu z zeszłym sezonem jest aż nadto widoczny. Jeżeli chodzi o Olszara to jego gra jest wypadkową, gry całej naszej drużyny. To nie jest napastnik typu Niedzielana, który sam sobie wypracuje okazje bramkowe. To jest typ egzekutora czyli musi dostać dobro bala a wtedy potrafi to wykorzystać ale jeżeli my nie potrafimy dokładnie rozegrać 2, 3 piłek między sobą to synek się mioto samotnie na szpicy i jest bezproduktywny. Ktoś tutaj pisał że graliśmy 4-4-2 to się myli bo graliśmy 4-5-1 i tak tez było to przedstawione w TV. Derbich nie zaliczy tego spotkania do udanego debiutu bo kręcili nim tam na lewej stronie jak chcieli. Jo wiem że to pierwszy występ ale nie wiem czy dostanie następno szansa u Waldka. Sadloczek w pomocy to już desperacja naszego trenera i był to na pewno pierwszy i ostatni występ Maćka w roli pomocnika.
I na koniec Marcin Zając. Musiało go coś poważnie wkurzyć bo po meczu czymś ciepnął o murawa i poszedł od razu do szatni. No cóż można się wkurzyć jak się siedzi na ławie i patrzy na nieporadną grę Ecika a trener cię wpuszcza na 10 ostatnich minut meczu. Na pytanie do Pawła Czado "dlaczego Ruch na wyjazdach gra zupełnie inaczej niż u siebie", po głębszym namyśle odpowiedział że, "nie mam pojęcia". Na to nie ma chyba odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010, o 23:07 przez kattowitz, łącznie zmieniany 1 raz.

RudaSlaska7
Kontakt:

#180 Post autor: RudaSlaska7 » 19 wrz 2010, o 23:04

tu nie ma co komentowac bo jakakolwiek krytyka jest niemile widziana. krytyka po porazce - nazwia cie kibicem sukcesu a po zwyciestwie malkonentem.ludzie w 1 lidze sie dopiero obudza albo i nie... ale co tam jest fajnie.

ODPOWIEDZ