Sponsorzy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

Re: Sponsorzy

#556 Post autor: scaneRboy » 9 cze 2010, o 22:38

tekst jest chyba z Pulsu Biznesu, jakoś go sobie przypominam....
Ciekawe, czemu piszą, że współpraca jest niemożliwa???? Albo jest jakaś postrogalikowa zadra, albo Mrozik negocjuje z BRW lub IKEA ;)

ps. wiedziałem, że juz to czytałem:
http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleI ... ec6acc8805" onclick="window.open(this.href);return false;

tego kolega wyżej zapomniał skopiować:
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Wszelkie prawa w tym Autora, Wydawcy i Producenta bazy danych zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów zabronione. Korzystanie z serwisu i zamieszczonych w nim utworów i danych wyłącznie na zasadach określonych w Regulaminie Korzystania z Serwisu. Zapoznaj się z regulaminem
Ostatnio zmieniony 9 cze 2010, o 22:49 przez scaneRboy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Rafal1920
Kontakt:

#557 Post autor: Rafal1920 » 9 cze 2010, o 22:44

Mrozik to ino siedzi i kreple wdupio i kawom popijo. A co dopiyro jakby miala cos zalatwic. Firma z ancugami sie musiala sama do klubu zglosic i zaproponowac wspolpraca bo lona na to nawet niy wpadla. Jo juz nawet niy wiym jak baba wyglondo:)

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#558 Post autor: jurek » 9 cze 2010, o 23:42

Rafal1920 pisze:Mrozik ... Jo juz nawet niy wiym jak baba wyglondo:)
tak:
Obrazek
:D

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#559 Post autor: HKSADIK » 10 cze 2010, o 01:52

Ćwiki(Ćwikowie? ;) ) sa wlascicielami Agaty i Budusu...Ogolnie z tego co tam czytam w necie to te dwie firmy coraz prezniej sie rozwijaja.

Tutaj znalazlem taki ciekawy link - http://ibiss.pl/aktualnosci/141-konsorc ... n-cracovii" onclick="window.open(this.href);return false;

No ale jak w obecnych warunkach jest malo prawdopodobne,ze zainwestuja...

Awatar użytkownika
MBR-200
Kontakt:

#560 Post autor: MBR-200 » 10 cze 2010, o 09:28

HKSADIK pisze:
No ale jak w obecnych warunkach jest malo prawdopodobne,ze zainwestuja...
Ciekawe jak rozumieć te "obecne warunki" - jako brak przyzwolenia na wejście do prywatnego folwarku pewnych osób?
O Boże Boże Bożenko, jak mogłaś to robić z cyGanem??

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#561 Post autor: HKSADIK » 10 cze 2010, o 10:54

Obilo sie o uszy,ze bardziej chodzi o tego drugiego Pana,ktorego masz w podpisie...

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

#562 Post autor: Grzegorz » 10 cze 2010, o 11:40

Kiedyś byłem na walnym zebraniu starego stowarzyszenia Ruchu jeszcze za Rogali i Sklepowicza, kiedy Ćwikowie byli na miejscu i mówili o chęci zainwestowania w nasz klub. To poważni ludzie, którzy mają obawy związane z wejściem w sponsoring sportu - myślę że niepotrzebne.Wtedy wystraszyli się kibiców krzyczących po oknami kawiarenki - Ruch to my ...

mario69pl
Kontakt:

#563 Post autor: mario69pl » 10 cze 2010, o 12:03

Ja jestem ciekaw co z Tauronem i nową umową. Teraz wchodzą na giełdę, a cała ich ofensywa sponsorska była robiona pod debiut.

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#564 Post autor: Adam1983 » 10 cze 2010, o 12:27

Umowa do końca grudnia...i zaś wyczekiwanie do lutego...czy przedłużą czy nie :-)

Lukas89
Kontakt:

#565 Post autor: Lukas89 » 10 cze 2010, o 14:45

Adam1983 pisze:Umowa do końca grudnia...i zaś wyczekiwanie do lutego...czy przedłużą czy nie :-)
Oby nie wyszło na samym końcu jak z Niedzielanem..

bo wtedy wrócimy do czerwonego serca na klacie i podpis Pattona i mój będzie prawdziwy tak jak dawno nie był..
Obrazek

jaca22
Kontakt:

#566 Post autor: jaca22 » 10 cze 2010, o 15:11

Może ja napiszę trochę więcej o kulisach wizyty Pana Ćwika w UM w Chorzowie i na Cichej.Ćwik i firma Budus,Agata chcą zainwestować w Ruch o wiele większe pieniądze niż Klimek. Chcą budowy nowego stadionu na Cichej ,hotelu oraz centrum rozrywki----dyskoteka ,kręgielnia ,hale squasha,kawiarnia i restauracja-----.Były rozmowy z Koplem ale ten się podobno nie zgodził na inwestycje Ćwika nie podając przyczyny. Powiedział ,że tereny na Cichej nie są na sprzedaż .W kręgach biznesu wiadomo ,że jest układ Kopel -Urząd Marszałkowski gdzie Ruch ma utrzymywać Stadion Śląski i grać tam a tereny Ruchu na Cichej są nie do ruszenia. Na początek mają nam mydlić oczy ,że się stadionu nie zlikwiduje,co będzie potem nie chcę pisać bo nie mam upoważnienia się wypowiadać w tym temacie,powiedzmy ,że nie wiem.Wobec tego ,że Stadion Śląski może plajtować bo nikt tam nie będze grał----reprezentacja____ chcą żeby Ruch(Urząd miasta) płacił za grę na nim. Jak to jest ,że klub ma na meczach u siebie zarabiać a nie płacić za wynajmowanie stadionu tego nie muszę tłumaczyć.będziemy dojeni( Um w Chorzowie) i zmuszani do płacenia za mecze. na Cichej zyski z biletow nawet przy 8-10 tys. widowni były by większe niż zyski z występów na SS.Ale co tam .Kopel gra kartą Ruchu tylko w swoim interesie a nie w interesie naszego klubu.To ,że on nigdy nie był zwollennikiem silnego Ruchu to wiadomo powszechnie.
Klimek również boi się Ćwika jak ognia bo ten człowiek gwarantuje większy rozwój Ruchu niż teraz.Dziwne ,że nie sprzeda mu akcji .Ciekawe czy Ćwiek chce je od niego kupić? Większe pieniądze i większe inwestycje. On traktuje Ruch jak swój folwark prywatny i koniec bo co innego mówił 3 lata temu a co innego teraz.. Ćwik nie wykupi akcji od Klimka bo on mu ich nie sprzedaCZEMU?????. Emisja ew. nowych będzie dla inwestorów zamkniętych i wybranych. . Poza tym prawdopodobnie był u Kopla bank i proponował mu preferencyjny kredyt na budowę stadionu. Odmowa bo Ruch stadion ma. A najlepsze w tym wszystkim jest to ,że Tauron chce się dołożyć do budowy na Cichej i Kopel z Klimkiem też są przeciw ale o tym już ktoś wspominał na forum bo od pewnego czasu nie byłem na forum i szybko czytałem posty..
Jednym słowem prawdopodobnie jest układ Kopel -Klimek -Urząd Marszałkowski(Szczerbowski) żeby zamiast zarabiać na meczach na Cichej wydawać pieniądze na wynajęcie stadionu.Nawet wtedy kiedy będzie widownie 5 tys-8 tys. Ruch ma tam grać i płacić?Przecież to nonsens.Kopel podobno reaguje bardzo nerwowo jak słyszy o budowie stadionu na C6.
Sobstyl mówi ,że nikt jej nie chce słuchać jak prosi o inwestora a jak inwestor przychodzi do klubu to się go wyprasza? Przecież Ćwik chce włożyć w klub kasę ,prawda?To czemu nie daje się mu szansy?Zrozumcie wreszcie ,że to nie wygląda tak jak prezentują tu dwie opcje jedna za a druga przeciw zarządowi na forum. Ruch to tylko przedmiot w grze o pieniądze a klub ,kibice i pracownicy klubu to nic nie znaczące płotki . Tu nikt nie będzie za Ruch umeral. Tu chodzi tylko i wyłącznie o zarabianie kasy i nabijanie kabzy. A jak na mecz przyjdzie 4 tys. kibiców?
Jeśli podchodzicie do tego z dystansem to przijmijcie chociaż ,że 1 % tego co napisaem jest prawdą. A wnioski wyciągnijcie sami.
Ktoś powinien kibicom wytłumaczyć o co chodzi z Ćwiekiem bo pisała o tym dziś Gazeta W.Chyba należą nam się wyjaśnienia.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, o 18:22 przez jaca22, łącznie zmieniany 1 raz.

RudaSlaska7
Kontakt:

#567 Post autor: RudaSlaska7 » 10 cze 2010, o 15:18

jesli to prawda to niezle sk***ysynstwo!

Awatar użytkownika
krzysiek...
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#568 Post autor: krzysiek... » 10 cze 2010, o 15:37

To sie wszystko ukałda w jedna calosc nie tak dawno słyszałem od pewnej osoby
blisko zarzadu ze Pan Klimek juz nie daje ani grosza tylko wyciaga kase z Ruch
jako biznesmen jest praktycznie skonczony Reporter lada dzien zostanie zamkniety
nazwe przejmnie firma z pod warszawy.Dziekuje mu az to co zrobił ale czas dac szanse innym
ale ztego co wiem bedzie chciał na RUCHU zarobic jak naj wiecej bo Ruch to jego ostatnia deska ratunku

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#569 Post autor: arango-mokre » 10 cze 2010, o 15:39

TO JEST SKANDALLLLLLLL

TomSky
Kontakt:

#570 Post autor: TomSky » 10 cze 2010, o 15:40