Może ja napiszę trochę więcej o kulisach wizyty Pana Ćwika w UM w Chorzowie i na Cichej.Ćwik i firma Budus,Agata chcą zainwestować w Ruch o wiele większe pieniądze niż Klimek. Chcą budowy nowego stadionu na Cichej ,hotelu oraz centrum rozrywki----dyskoteka ,kręgielnia ,hale squasha,kawiarnia i restauracja-----.Były rozmowy z Koplem ale ten się podobno nie zgodził na inwestycje Ćwika nie podając przyczyny. Powiedział ,że tereny na Cichej nie są na sprzedaż .W kręgach biznesu wiadomo ,że jest układ Kopel -Urząd Marszałkowski gdzie Ruch ma utrzymywać Stadion Śląski i grać tam a tereny Ruchu na Cichej są nie do ruszenia. Na początek mają nam mydlić oczy ,że się stadionu nie zlikwiduje,co będzie potem nie chcę pisać bo nie mam upoważnienia się wypowiadać w tym temacie,powiedzmy ,że nie wiem.Wobec tego ,że Stadion Śląski może plajtować bo nikt tam nie będze grał----reprezentacja____ chcą żeby Ruch(Urząd miasta) płacił za grę na nim. Jak to jest ,że klub ma na meczach u siebie zarabiać a nie płacić za wynajmowanie stadionu tego nie muszę tłumaczyć.będziemy dojeni( Um w Chorzowie) i zmuszani do płacenia za mecze. na Cichej zyski z biletow nawet przy 8-10 tys. widowni były by większe niż zyski z występów na SS.Ale co tam .Kopel gra kartą Ruchu tylko w swoim interesie a nie w interesie naszego klubu.To ,że on nigdy nie był zwollennikiem silnego Ruchu to wiadomo powszechnie.
Klimek również boi się Ćwika jak ognia bo ten człowiek gwarantuje większy rozwój Ruchu niż teraz.Dziwne ,że nie sprzeda mu akcji .Ciekawe czy Ćwiek chce je od niego kupić? Większe pieniądze i większe inwestycje. On traktuje Ruch jak swój folwark prywatny i koniec bo co innego mówił 3 lata temu a co innego teraz.. Ćwik nie wykupi akcji od Klimka bo on mu ich nie sprzedaCZEMU?????. Emisja ew. nowych będzie dla inwestorów zamkniętych i wybranych. . Poza tym prawdopodobnie był u Kopla bank i proponował mu preferencyjny kredyt na budowę stadionu. Odmowa bo Ruch stadion ma. A najlepsze w tym wszystkim jest to ,że Tauron chce się dołożyć do budowy na Cichej i Kopel z Klimkiem też są przeciw ale o tym już ktoś wspominał na forum bo od pewnego czasu nie byłem na forum i szybko czytałem posty..
Jednym słowem prawdopodobnie jest układ Kopel -Klimek -Urząd Marszałkowski(Szczerbowski) żeby zamiast zarabiać na meczach na Cichej wydawać pieniądze na wynajęcie stadionu.Nawet wtedy kiedy będzie widownie 5 tys-8 tys. Ruch ma tam grać i płacić?Przecież to nonsens.Kopel podobno reaguje bardzo nerwowo jak słyszy o budowie stadionu na C6.
Sobstyl mówi ,że nikt jej nie chce słuchać jak prosi o inwestora a jak inwestor przychodzi do klubu to się go wyprasza? Przecież Ćwik chce włożyć w klub kasę ,prawda?To czemu nie daje się mu szansy?Zrozumcie wreszcie ,że to nie wygląda tak jak prezentują tu dwie opcje jedna za a druga przeciw zarządowi na forum. Ruch to tylko przedmiot w grze o pieniądze a klub ,kibice i pracownicy klubu to nic nie znaczące płotki . Tu nikt nie będzie za Ruch umeral. Tu chodzi tylko i wyłącznie o zarabianie kasy i nabijanie kabzy. A jak na mecz przyjdzie 4 tys. kibiców?
Jeśli podchodzicie do tego z dystansem to przijmijcie chociaż ,że 1 % tego co napisaem jest prawdą. A wnioski wyciągnijcie sami.
Ktoś powinien kibicom wytłumaczyć o co chodzi z Ćwiekiem bo pisała o tym dziś Gazeta W.Chyba należą nam się wyjaśnienia.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, o 18:22 przez
jaca22, łącznie zmieniany 1 raz.