Sponsorzy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

Re: Sponsorzy

#421 Post autor: L.G » 4 maja 2010, o 09:54

trzecim zdaniym zaprzeczosz piyrwszymu.

Po za tym z Swierblewskego, a tym bardzi Janoszki środkowy pomocnik żodyn.
I wcale niy musioł być tyn konkretnie, choć 14 torów jak na pomocnika, to przizwoity wynik pra ?
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

scaneRboy
Kontakt:

#422 Post autor: scaneRboy » 4 maja 2010, o 13:10

Patton pisze:Pal licho to
dla mnie to jest precedens... była gadka, czy "obce" gminy mogą się dokładać do Ruchu, było gadane, że nie, a tu się co innego okazuje...
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#423 Post autor: Patton » 4 maja 2010, o 16:11

Tak w tym sensie ok. Tylko Tauron i "nowy deal Centozapu" to raczej konkurencja. Wiec mnie to mocno zaskoczylo. My faktycznie mamy ogromna szanse stac sie bogatym i wyjatkowym jak na skale krajowa klubem. Jeszcze powinnismy zabiegac o patronat wojewodztwa slaskiego, nawet oddajac im za friko np. na jeden sezon jakis skrawek koszulki. Ale jak znam zycie, to wszystko spierdolimy jak Schalke :D Dlatego podpisu nie zmienie :]
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

scaneRboy
Kontakt:

#424 Post autor: scaneRboy » 4 maja 2010, o 16:29

Patton, gralismy z logo woj na finale RPP z Lechem - wiec jest to do zrobienia. Wydaje mi sie, że województwo chetnie (oficjalnie) się włączy, jeśli będziemy grali w rozgrywkach, w których nie będziemy rywalizowali z innymi sląskimi drużynami.
Jestem prawie pewny, że jesli byśmy się załapali do LE, województwo napewno pomoże, choćby dlatego, że maja od ch**ja hajsu na promocję, po drugie mogą nam pomóc złapać następnych sponsorów poprzez odpowiednii lobbing i synergię interesów.

Dlatego nie sądze, żeby nasi działacze cos mieli sp***dolić, bo szlaki są już przetarte.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#425 Post autor: Patton » 4 maja 2010, o 16:43

No zobaczymy, zobaczymy :) Ale podpisu nie zmienie az do przyszlego sezonu ;)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#426 Post autor: gerhat » 4 maja 2010, o 17:13

Patton pisze: Tylko Tauron i "nowy deal Centozapu" to raczej konkurencja. Wiec mnie to mocno zaskoczylo.
Niekoniecznie, Tauron jest właścicielem PKE producenta energii ze Śląska, a handluje energią raczej poza Śląskiem więc raczej nie konkurencja a kooperacja.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#427 Post autor: Patton » 4 maja 2010, o 17:16

Chyba jednak konkurencja - Centrozap kupuje energie od elektrownii Kozienice, ktora jest spolka zalezna grupy kapitalowej ENEA.

Awatar użytkownika
forrest
Kontakt:

#428 Post autor: forrest » 5 maja 2010, o 17:24

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1746,title ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
GRZYBEK DO MŁYNA!!!
Obrazek

arcio
Kontakt:

#429 Post autor: arcio » 13 maja 2010, o 14:33

pod koniec czerwca Tauron wchodzi na giełdę i tu mała ciekawostka:
Resort skarbu pierwotnie zamierzał sprzedać 25 procent akcji, co miało mu przynieść 3-4 mld złotych. Po sukcesie PZU, gdy na pulę przeznaczoną dla inwestorów instytucjonalnych było dziewięciokrotnie więcej chętnych postanowiono, że sprzedane może zostać nawet 53 procent akcji Tauronu.
poprawcie mnie jeżeli się mylę - jak sprzedadzą 53% to będzie to firma prywatna z mniejszościowym udziałem skarbu państwa, tak?
czyli wtedy taka firma może wejść w sponsoring jak jej się podoba?
pytam ponieważ:
W pierwszym kwartale zarobiła ona jednak o 60 procent więcej niż przed rokiem i gdyby ta tendencja się utrzymała w całym 2010 roku, to jej zysk podskoczyłby z niecałych 900 mln zł w 2009 roku do około 1,4 mld zł w 2010 roku. Tym samym wartość spółki wzrosłaby do niemal 20 mld złotych.
w taki przypadku 10-20 mln na rok to dla nich do przełknięcia, szczególnie, że:
W ciągu najbliższej dekady spółka zamierza wydać na inwestycje niemal 50 mld złotych, z czego do końca 2012 roku aż 9 miliardów. Wydatki te mają być finansowane z kredytów i obligacji oraz zysków spółki.
promocja marki to też inwestycja ;)
ah te marzenia ;)
nigdy nie jest za późno

jugador
Kontakt:

#430 Post autor: jugador » 13 maja 2010, o 15:08

W naszym kibicu z Parlamentu Europejskiego po tej oby udanej prywatyzacji wciaz duza nadzieja.Podpisanie nowej , wieloletniej umowy na duze pieniadze i gra na SS poki nie bedzie nowego stadionu przy Cichej polaczona z wielka akcja promocyjna spotkan Ruchu wraz z marka Tauron.To jest to czego klubowi trzeba.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

zbyszekq
Kontakt:

#431 Post autor: zbyszekq » 14 maja 2010, o 07:48

mam wielką nadzieje że tauron przejmie nasz klub i będziemy mogli walczyć o jak najwyższe cele a wyprzedaż zawodników nie będzie potrzebna myśle że lepszego marketingu niż tauronek na meczu ruchu to ta firma nie znajdzie nawet za dużą kase
zbyszek

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#432 Post autor: Zip » 14 maja 2010, o 13:36

No, tego zrobić nie może, bo spółki skarbu państwa nie mogą być właścicielami m.in. klubów sportowych.
In Siemian We Trust

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#433 Post autor: Mirek » 14 maja 2010, o 14:16

Ale Tauron niedługo się prywatyzuje, więc wtedy chyba będzie mógł.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#434 Post autor: Thoth » 14 maja 2010, o 14:18

nie prywatyzuje ino włazi na giełda, Skarba Państwa bankowo zostawi sobie taki pakiet akcji żeby mieć na walnym głos decydujacy.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#435 Post autor: Mirek » 14 maja 2010, o 14:19

No jak Skarb państwa będzie mieć pakiet to Tauron może być tylko sponsorem.

ODPOWIEDZ