[23 Kolejka] Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
bogas1985

#31 Post autor: bogas1985 » 29 mar 2010, o 00:00

Slask jest mocno oslabiony. Na pewno nie zagraja Socha, Cwielong, Sotirovic, Fojut, Spahic. Nie wiadomo co z Dudkiem. Trzeba to wykorzystac, bo aktualnie maja tylko 3 nominalnych obroncow zdolnych do gry!

Od poczatku ruszyc nawalnica i bedzie ok :)

jugador
Kontakt:

#32 Post autor: jugador » 29 mar 2010, o 00:03

Slask moze nie wygrywa ale trzeba pamietac , ze potrafil zremisowac z Legia.
Nas jakakolwiek strata punktow w dwoch najblizszych meczach praktycznie pozbawia szans na mistrzostwo i bardzo komplikuje walke o puchary.
Dwa najblizsze mecze beda bardzo trudne ale i kluczowe.
Pozniej zostaje do konca 6 spotkan , 3 u siebie , 3 na wyjezdzie.Kazdy rywal w zasiegu patrzac z kim gdzie gramy.Absolutnie kazdy scenariusz mozliwy.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

bogas1985

#33 Post autor: bogas1985 » 29 mar 2010, o 00:33

Pilkarze chyba juz na powaznie uwierzyli ze sa w stanie zdobyc Mistrzostwo Polski i ze nie ma w tej lidze rywala, ktorego mogliby sie obawiac. Trzeba sie rzucic na Slaska od 1 minuty i jak najszybciej ustawic sobie mecz.

Do mistrzostwa potrzeba co najmniej 65 punktow czyli max mozemy sobie pozwolic na strate punktow tylko w 2 meczach.

Z Korona na boku obrony gral nominalny napastnik Szewczuk. Z nami pewnie bedzie podobnie, choc pewnie Szewczuk zagra w ataku. Pawelec, Celeban tez nie sa nominalnymi stoperami. Nie wiem do konca co z Lukasiewiczem, ale z nami moze nie zagrac, podobnie jak Socha, Spahic i Fojut. Maja posypana obrone i posypany atak (nie zagra Cwielong, Sotirovic i Ludzinski). Z pomocy wypadli im Dudek i Gancarczyk Praktycznie maja tylko 11 pilkarzy do grania. Uwazac na Madeja i Mile i nie powinno byc zle.

Trzeba wykorzystac ich problemy

jugador
Kontakt:

#34 Post autor: jugador » 29 mar 2010, o 01:14

Jak do mistrzostwa potrzeba minimum 65 punktow to nie mozemy nic stracic bo 1 pkt stracic sie nie da.
42+24=66 pkt
Trzeba jak do tej pory myslec tylko o kolejnym spotkaniu i sie zobaczy.Jak pilkarze beda za bardzo wybiegac w przyszlosc to sadze , ze tylko to zaszkodzi.
A Slask do pokonania spokojnie ale trzeba dac z siebie wszystko.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Szyna
Kontakt:

#35 Post autor: Szyna » 29 mar 2010, o 09:49

Ja przed szpilem z Craxą byłem pewny, że zagramy tą samą padline co na Polonii Warszawa. Jednak był to moim zdaniem najlepszy szpil w środku pola od lat. Mam nadzieje, że ze Śląskiem damy rade i nie bedzie tak jak z Zagłebiem czy Korona, gdzie też byliśmy pewni zwycięstwa po za***istym szpilu z Jagą. Musimy wygrać ten szpil, jeżeli marzy nam sie 15 MP. Wczoraj w L+Extra powiedzieli ,że w walce o mistrza nikt nie mówi o Ruchu, a to Niebiescy mają teraz w najbliższych 5 kolejkach, 4 u siebie, Legie i Lecha u siebie.
Nigdy nie wygrasz z kimś, kto ma więcej kasy od ciebie !!!

Witek46
Kontakt:

#36 Post autor: Witek46 » 29 mar 2010, o 10:02

Do meczu ze Śląskiem przystępujemy w roli zdecydowanego faworyta oraz w sytuacji drużyny która musi wygrać (jeśli chce o coś walczyć). To dla naszych piłkarzy nowa rola i nowe doświadczenie ale jestem przekonany, że sobie poradzą. Chyba złapalli wiatr w żagle i mają pewność gry, której nie było widać jeszcze przed trzema meczami.
Trzeba jednak pamiętać, że każdy mecz jest inny a drużyny, których głównym celem jest uchronienie się przed stratą bramki są niewygodnymi rywalami. Jak zawsze w takich przypadkach szybko strzelona bramka ustawia spotkanie i odwrotnie, długie oczekiwanie potrafi wywołać nerwowość w drużynie i na trybunach. W Chorzowie niestety widownia w takich meczach często nie wytrzymuje presji i zaczyna okazywać zniecierpliwienie, gdy tylko bramka nie pada w pierwszych 30 minutach. Musimy tym razem dać z siebie tyle i dali ostatnio piłkarze i rozbić Śląsk. Stawiam 4:0
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

jaca22
Kontakt:

#37 Post autor: jaca22 » 29 mar 2010, o 10:13

Ja ze swej strony apeluję o frekwencję!!!! Nie do was z forum bo zapewne 99% z nas tu obecnych chodzi na mecze .Ale to my musimy namawiając bądz fundując bilety innym zapraszać na mecz. Sobota świąteczna i godzina meczu to spaniała okazja do zrobienia sobie prezentu na "zajączka".A o to ,że piłkarze nam zafundują wspaniałe widowisko jestem pewien. Poza tym to ,że rozeszło się 1 tys. wejściówek dla Śląska to też powód na to żeby stadion był pełny. I niech dopisze pogoda.
Wszyscy Niebiescy na mecz!!!!!!

Awatar użytkownika
ch-R

#38 Post autor: ch-R » 29 mar 2010, o 10:22

19aRtuR20 pisze:
bogas1985 pisze:----------------Pilarz--------------
Nykiel-Stawarczyk-Baran-Sadlok
Grzyb-Pulkowski-Straka-Janoszka
------------Zajac-Sobiech---------

Dalbym szanse Pulo w srodku pomocy, a Barana przesunal do obrony w zamian za niepewnego Grodzickiego. Reszta chyba optymalnie/ Tylko 3 pkt!!!
sorry, ale wg mie w tej rundzie Grodzicki gro ok... poza tym meczem z Lubinem w wiadomo jakich warunkach

swoja droga testowac nowo para stoperów...
cale szczescie, ze o skladzie decyduje trener
To z tego wynika że Baran nie mieści sie w składzie :rotfl:
To sie porobiło :D
jaca22 pisze:Ja ze swej strony apeluję o frekwencję!!!! Nie do was z forum bo zapewne 99% z nas tu obecnych chodzi na mecze .
Ciekawe kto jest tym jednym procentem :hyhy: Ja wiem a wy ?
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

slavo
Kontakt:

#39 Post autor: slavo » 29 mar 2010, o 11:11

Lekceważyć nie wolno żadnego przeciwnika.
Jednak w tym meczy dyskusyjna jest jedynie kwestia wysokości zwycięstwa.
Z tak dysponowanym i tak przetrzebionym Śląskiem nie można zakładać niczego innego (jeśli poważnie się myśli o podium czy PP). Bardziej sprzyjających okoliczności nie będzie.

on czyli ja
Kontakt:

#40 Post autor: on czyli ja » 29 mar 2010, o 11:14

widzę,że bardzo pewni swego jesteście,muszę was zmartwić Śląsk Zrobi wszystko by z wami wygrać a my kibice Śląska mu w tym pomożemy :cwaniak:

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#41 Post autor: Thoth » 29 mar 2010, o 11:15

on czyli ja pisze:widzę,że bardzo pewni swego jesteście,muszę was zmartwić Śląsk Zrobi wszystko by z wami wygrać a my kibice Śląska mu w tym pomożemy :cwaniak:
to nie momy sie czym martwic :P :hyhy: :hyhy:
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

slavo
Kontakt:

#42 Post autor: slavo » 29 mar 2010, o 11:16

on czyli ja pisze:widzę,że bardzo pewni swego jesteście,muszę was zmartwić Śląsk Zrobi wszystko by z wami wygrać a my kibice Śląska mu w tym pomożemy
już ? ulżyło ? To teraz idź sobie poczytaj wpisy takich samych dzieci jak ty z tym, że tamte akurat kibicują Cracovii (temat dotyczący poprzedniego meczu Ruchu).

pozdrów mamę

on czyli ja
Kontakt:

#43 Post autor: on czyli ja » 29 mar 2010, o 11:21

nie chodzi o spinke tylko o to że zrobimy wszystko by wygrać,owszem jesteście w roli faworyta i w tym upatruję nasze szanse na wywiezienie z co by nie było ciężkiego terenu choćby punkcika

scaneRboy
Kontakt:

#44 Post autor: scaneRboy » 29 mar 2010, o 11:24

on czyli ja pisze:nie chodzi o spinke tylko o to że zrobimy wszystko by wygrać,owszem jesteście w roli faworyta i w tym upatruję nasze szanse na wywiezienie z co by nie było ciężkiego terenu choćby punkcika

wyłączyli Wam forum?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#45 Post autor: mulan » 29 mar 2010, o 11:24

on czyli ja pisze:nie chodzi o spinke tylko o to że zrobimy wszystko by wygrać
a co nas to obchodzi? i tak spadniecie
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

ODPOWIEDZ