Ruch wycofał odwołanie za mecz z ŁKS-em

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
qweRty

#16 Post autor: qweRty » 3 cze 2004, o 14:58

sam se odpowiem :)

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2110565.html

co za pojebane państwo. to że pseudokibice leją się międzysobą to "rozumiem", ale tego że policja policję to nieza bardzo :?
Ostatnio zmieniony 3 cze 2004, o 15:25 przez qweRty, łącznie zmieniany 1 raz.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17 Post autor: gerhat » 3 cze 2004, o 15:15

koza

#18 Post autor: koza » 3 cze 2004, o 22:36

pan dzielnicowy sobie poszalał :shock: :shock:

Damiano
Kontakt:

#19 Post autor: Damiano » 4 cze 2004, o 09:02

Powinni oddać RUCHOWI punkty bo te całe zamieszki to była próba przed meczem Skoczków Narciarskich i Aktorów na Śląskim. Widać szkolenie się przydało na Śląskim zero zadym.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20 Post autor: gerhat » 4 cze 2004, o 11:45

35

Policja zatrzymała młodszego aspiranta Jacka M., dzielnicowego z Rybnika. Ustalono, że na początku maja na meczu Ruch - ŁKS z grupą szalikowców śpiewał "Zawsze i wszędzie policja je....a będzie", a potem wtargnął na murawę i wziął udział w bijatyce. W czasie przesłuchania twierdził, że jako członek klubu kibica chciał tylko przywrócić na stadionie porządek

Policjanci rozpoznali 30-letniego młodszego aspiranta Jacka M., dzielnicowego z Komendy Miejskiej Policji w Rybniku, na zdjęciach walczących szalikowców. Sfotografowano ich 3 maja w czasie bijatyki podczas meczu Ruchu Chorzów z ŁKS. Ubrany w czarną koszulkę i dżinsy, potężnie zbudowany i pokryty tatuażami policjant okładał pięściami szalikowców ŁKS. Na jednej z fotografii widać też, jak z czarną bejsbolówką na głowie na lewo i prawo rozdaje im kopniaki.

- Nie mieliśmy żadnych wątpliwości, że to aspirant M. Zdjęcia zostały poddane obróbce w laboratorium kryminalistycznym. Specjaliści bez problemu wygenerowali z nich twarz funkcjonariusza, na której widać wściekłość i furię - mówi jeden z wysokich rangą oficerów śląskiej policji.

W środę wieczorem oficerowie Biura Spraw Wewnętrznych [policja z policji -przyp. red.] zatrzymali dzielnicowego z dziewięcioletnim stażem służby. W jego mieszkaniu znaleziono kilka wyciętych z gazet zdjęć z zadymy na chorzowskim stadionie. Leżały na kredensie, były wymięte od ciągłego oglądania. Na każdej fotce można było znaleźć Jacka M.

Wczoraj dzielnicowego przesłuchali prokuratorzy. Przyznał, że jako oddany kibic Ruchu Chorzów był na meczu z ŁKS. Zaprzeczył jednak, żeby brał udział w bijatyce. Kiedy prokuratorzy pokazali mu zdjęcia, M. powiedział, że widać na nich, jak przywraca porządek na stadionie. - Przecież jestem policjantem i członkiem klubu kibica. To chyba do czegoś zobowiązuje - przekonywał.

Prokuratura nie dała mu jednak wiary i przedstawiła zarzuty udziału w bójce z użyciem niebezpiecznego narzędzia. Do sądu wpłynął już wniosek o jego aresztowanie. - Analizujemy jeszcze inne zdjęcia i sprawdzamy, czy pan M. walczył także z policjantami, którzy naprawdę przywracali porządek na stadionie - mówi prokurator Bogdan Łabuzek, szef chorzowskiej prokuratury. Nieoficjalnie wiadomo, że Jacek M. zanim wtargnął na murawę, głośno skandował z innymi szalikowcami "Zawsze i wszędzie policja je...a będzie".

Prokuratura rozważa też, czy nie przedstawić mu zarzutu utrudniania śledztwa. Z naszych informacji wynika bowiem, że po zadymie aspirant M. kontaktował się z innymi szalikowcami Ruchu i ostrzegał ich o tym, że policja szykuje zatrzymania.

Co o M. sądzą jego koledzy z Rybnika? Fanatyczny kibic piłkarski, bardzo imprezowy człowiek, po rozwodzie. Policjantem był jednak przeciętnym. Rok temu podpadł nawet przełożonym i przeprowadzono z nim rozmowę dyscyplinującą.

Gen. Kazimierz Szwajcowski, szef śląskiej policji: - Ta sprawa może bulwersować ludzi. Dla nas to także szok. Zapowiadam jednak, że dla takich ludzi nie ma miejsca w policji. Pan M. w trybie dyscyplinarnym straci pracę.
Komentarz zbyteczny, poza tym ze nie zdziwiłbym się gdyby należał jeszcze do Oazy i brał udział w paradach gejów.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#21 Post autor: 19r20 » 4 cze 2004, o 12:02

to wszystko upewnia mnie w przekonaniu że 3.05.04 to była prowokacja ze strony policji i rogali
zamknijcie ten temat bo niektórzy się rozkręcają ponownie
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: gerhat » 4 cze 2004, o 12:12

19r20 na właśnie niepotrzebnie go nakręcasz wrzucając swój komentarz, notabene chyba odosobniony.
Ja cytuje tylko to co obiega od dwóch dni wszystkie media, a tego nie da się zamknąć.

Stary kibic

#23 Post autor: Stary kibic » 4 cze 2004, o 12:41

Dlaczego? Wrecz przeciwnie. Wiele racji jest w tej tematyce. Ja tez mam powoli takie uczucie. A do tego sam p. Kopel daj wiele do myslenia.
Nie sz.p Gerhat ,nie nalezy milczec. Sama kara w perspektywie zamieszek na Legji to tez jakis wielki dziwolag w wykonaniu PZPN-u. To tez nie nalezy podnosic glosow tej sprawie?

Stary kibic

#24 Post autor: Stary kibic » 4 cze 2004, o 12:44

A po drugie p. Gerhat. Co to jest " F-O-R-U-M- ?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25 Post autor: gerhat » 4 cze 2004, o 13:25

:lol: stary kibic, chyba pomyliłes adresatów albo nie czytasz dokładnie postów
- to mnie ktoś posadził o rozkrecanie tematu samemu wyglaszając komentarz
- to nie ja wygłaszam komentarz do sprawy po czym prosze o zamknięcie tematu aby innym nie dać mozliwości wypowiedzi
- tak wiec swoje zdanie kieruj do osoby która chce tobie zamknąc usta bo to jest ostatnią rzeczą o którą mnie możesz posądzać
:lol:

Niebieska
Kontakt:

#26 Post autor: Niebieska » 4 cze 2004, o 14:27

Gerhat, masz rację. Stary Kibic chyba nie czyta dokładnie postów bo nagminnie myli osoby, które cytuje, mnie samą to kiedyś spotkało. Jak odpowiedziałam mu na jego zarzuty, wklejając z jakiegoś starego tematu mój post, który wyraźnie mówił zupełnie co innego, niż ww. mi zarzucał żadna odpowiedź z jego strony już nie padła.

Stary Kibic, mam wrażenie, że słowami
A po drugie p. Gerhat. Co to jest " F-O-R-U-M- ?
pijesz również do mnie, czy się mylę :?: , myślę, że nie.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

Stary kibic

#27 Post autor: Stary kibic » 4 cze 2004, o 14:59

Gerhart masz troche racji. Nie powiem ze nie. A co do pani Niebieska nie pije nic. Bo naprawde nic nie mam.
Pozdrawiam

Niebieska
Kontakt:

#28 Post autor: Niebieska » 4 cze 2004, o 15:27

Ok, więc jeszcze tylko jedna prośba, bardzo Cię proszę nie mów do mnie pani, bo to mnie postarza :( , zresztą jesteś jedyną osobą na tym forum, która mnie tak tytułuje, już po raz drugi, z góry dziękuję :D

PozdRawiam.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

Stary kibic

#29 Post autor: Stary kibic » 4 cze 2004, o 15:40

Przepraszam. Przyjalem do wiadomosci. Szanowna kolezanko.( To nie jest zlosliwe ) :D

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#30 Post autor: 19r20 » 4 cze 2004, o 16:35

boże podejżanych jest ponad 100 osób z czego aresztowali chyba 51
jeden z nich to policjant (będzi albo aresztowany)
nagonka jest taka że dostaną wyroki bez zawieszenia
za to że policja zastrzeliła ostatnio 3 osoby nikt nie poniósł odpowiedzialności. nie mówcie mi że nagana lub wydalenie ze służby to jakaś kara bo tak poprostu nie jest!!!!
wkleje to po raz 2:
Obrazek
stop z policyjnymi prowokacjami! :)
pomóż policji - zabij się sam
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

ODPOWIEDZ