Cracovia - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#61 Post autor: HKSADIK » 26 mar 2010, o 16:53

http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=art ... egory=news

Jednak Nykiel nie zagra.W kadrze znalazl sie za to Lesik.

ruchfans
Kontakt:

#62 Post autor: ruchfans » 26 mar 2010, o 17:02

scaneRboy pisze:Cracovia - Ruch Chorzów (sobota, godz. 17:00)

MIELCARSKI: Stawiam na remis, chociaż Ruch jest na fali. Cracovia jest jednak drużyną potrafiącą sprawić niespodziankę. Dlatego właśnie myślę, że mecz zakończy się podziałem punktów.TYP: X

KOŁTOŃ: Ależ mecz - obu klubom nadzwyczajnie zależy na punktach. Stawiam na remis po bardzo emocjonującym spotkaniu. TYP: X

WOŁOWSKI: Średnia wiosna dla Cracovii, ale drużyna Lenczyka wygrać musi. TYP: 1

BIAŁOŃSKI: "Pasy" po sromotnej porażce w Gdyni będą chciały się odbić w górę tabeli. Ale Ruch rozsmakował się w zwycięstwach. Ciekawy pojedynek o tyle, że maestro Lenczyk podejmuje swojego byłego asystenta Waldemara Fornalika. Wspólnie pracowali w Wiśle i w Ruchu. TYP: 1X.

jak zawsze wklejam typy:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... 456186,812
Z jednej strony jak czytam te typy to sie zawsze najpierw solidnie pienię, bo wciąż nas Ci pseudoeksperci nie doceniają choć tabela mówi sama za siebie i biorąc miejsca w niej pod uwagę to faworyt meczu jest tylko jeden...Z drugiej strony towarzyszy mi dzika satysfakcja jeśli te typy sie nie sprawdzaja...:D
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#63 Post autor: mulan » 26 mar 2010, o 17:23

HKSADIK pisze:http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=art ... egory=news

Jednak Nykiel nie zagra.W kadrze znalazl sie za to Lesik.
Może nawet lepiej... Nykiel odwala ostatnio kawał dobrej roboty, widać że haruje na boisku. Niech sobie dychnie przed trudniejszymi meczami u siebie.

tu jeszcze typy z szybkiej piłki:

Cracovia – Ruch Chorzów

Maciej Iwański.: Gospodarze grają niezły futbol. Ruch walczy na serio o Europę i to przez ligę, a nie tylko Remes Puchar Polski. Więcej atutów po stronie gości, ale na własnym (właściwie to Hutnika) boisku Pasy będą chciały zdobyć nadprogramowe punkty. Brak Andrzeja Niedzielana zmienił sytuację chorzowian i to na tyle, że z nim w składzie stawiałbym na właśnie nich.
Typ: X
Rafał Patyra: Ruch jest ostatnio mocno eksploatowany. Liga, Puchar Polski – zawodnicy czują to już w kościach. W sobotę Niebiescy staną przed trudnym zadaniem, bo Cracovia potrafi grać i ostro, i w sposób zaawansowany technicznie. Jeśli do gry w 100% gotowy już będzie Alexandru Suvorov, Pasy dadzą sobie radę.
Typ: 1

widać nikt na nas nie stawia
Ostatnio zmieniony 26 mar 2010, o 19:43 przez mulan, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Awatar użytkownika
Ridej1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#64 Post autor: Ridej1920 » 26 mar 2010, o 17:27

Na oficjalnej pisze,że jedzie Lesik a na Niebiescy.pl że Brzozowski -czyżby znów mały błąd?

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#65 Post autor: Patton » 26 mar 2010, o 21:10

Taaa tylko jak tu byc optymista, skoro od poczatku rundy gramy straszna padake... Naprawde bylbym ostrozny w dopisywaniu nam punktow przed meczem z Cracovia. :zdegustowany:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
KajzeR Wiluś
Kontakt:

#66 Post autor: KajzeR Wiluś » 26 mar 2010, o 21:17

Niestety całkowicie się zgadzam. "Fachowcy" tym razem mają rację. Zauważcie kolejny mecz gramy bez 4 podstawowych zawodników i to po meczu pucharowym z dogrywką. Nawet o 1 punkt będzie ciężko.
Naiwnością jest myśleć, że funkcjonując w normalnych warunkach, najpopularniejszy i najbardziej utytułowany klub w kraju byłby po wojnie jednym z najbiedniejszych, mając siedzibę w centrum największego okręgu przemysłowego, będącego zarazem najbogatszą częścią tego kraju.
Jeśli dodać do tego, że w regionie gdzie miał siedzibę rodziło się najwięcej talentów piłkarskich, brak hegemonii takiego klubu musiałby być wynikiem absurdalnego zbiegu okoliczności. Takim absurdalnym zbiegiem okoliczności było dla tego klubu zjawisko o nazwie PRL.

Lipiniorz25
Kontakt:

#67 Post autor: Lipiniorz25 » 26 mar 2010, o 21:37

Przed nami ciezkie 90 minut

Tak jak ktos wspominoł gromy padaka jakich małó no i te osłabienia
Licza na naszo formacja ofensywno bo gromy z osłabiona obrona wiec na zero z tyłu nie ma co liczyc
Niebieski od uRodzenia

Marceli ~Sk~
Kontakt:

#68 Post autor: Marceli ~Sk~ » 26 mar 2010, o 22:13

Dlatego ja napisalem ,ze druga polowa z Legja powinna byc materialem szkoleniowym do poprawienia skutecznosci i popraw szybkosci formacji ataku.
Zajac jest szybki lecz popelnia sporo razacych bledow. Sobiech chyba jest juz troche zmeczony. Janoszka zaczyna sie pokazywac z lepszej strony. Ale czy to wystarczy na te ciezkie czasy? Jest szansa , ale czy Ruch to wykorzysta?

JoJeJo
Kontakt:

#69 Post autor: JoJeJo » 26 mar 2010, o 22:19

oiowiec mosz dobre info;p to bydzie dopiero poczatek odejsc kluczowych graczy po ty rundzie a co najgorsze trener pudzie wpieronym... :/

scaneRboy
Kontakt:

#70 Post autor: scaneRboy » 26 mar 2010, o 22:36

wg mnie z jednej strony rozumiem argument, że kontuzje, że zmęczenie, że dużo meczy. Bedzie ciężko, to wiadomo. Ale z drugiej strony pisałem po meczu z Bełchatowem o niedopracowanych wrzutkach ze skrzydeł i paru innych niedoróbkach - ta drużyna może grać lepiej. W tym meczu też mielismy kartki i kontuzje. Też bylo ciężko. Ja osobiscie po meczu z Bełchatowem właśnie zacząłem być optymistą, ponieważ grając rezerwami wygralismy mecz, a do bardzo dobrej i efektownej gry brakowalo wg mnie niewiele /detale/. Uważam, że ta druzyna bardzo szybko i bardzo mocno się rozwija - mam na mysli nie żelazną pierwszą jedenaskę ale osiemnastkę. A taki Goncerz np. nawet jeszcze nie miał okazji, zeby się pokazać.

Ja jestem optymistą, możemy mówić o szerokiej kadrze. Możemy mówić realnie o grze na zero styłu (że wspomne chociaż dwa dobre wystepy Stawarczyka), możemy kombinować jak pyknąć Cracovię.

Wszystko w głowie Waldiego i nogach chłopaków.

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#71 Post autor: mulan » 26 mar 2010, o 22:48

JoJeJo pisze:oiowiec mosz dobre info;p to bydzie dopiero poczatek odejsc kluczowych graczy po ty rundzie a co najgorsze trener pudzie wpieronym... :/
Taa już tak miało być w przerwie zimowej i co? skoro kopacz nie chce grać w Ruchu to znaczy że nie jest kluczowy dla drużyny :hyhy: mogą sobie odchodzić do Groclinu czy PGE szeroka droga, skończą jak Brzyski w I lidze bo w Ruchu tworzyli drużynę jako zgraną całość a w większości sami są nic nie warci. Tylko niech nie zapomną kto im zaufał i wyciągnął ich z rezerw Korony Kielce czy innego Górnika Wieliczka.

Jedyną tragedią byłoby odejście trenera Fornalika

Co do jutra to kolejny kluczowy mecz który pokaże wszystko a przynajmniej bardzo wiele w kwestii naszej pozycji w tym sezonie! Nie traćcie wiaRy! Stać nas na 3 pkt!
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

buli19R20
Kontakt:

#72 Post autor: buli19R20 » 26 mar 2010, o 23:30

chopy ale co wy epicie ze gracze są zmeczeni to jest początek sezonu a juz mają byc zmenczeni????? zastanowcie sie co piszecie bo az zal na zachodzie grają wiecej i czesciej a do tego duzo bardziej wybiegany fuI3ball i jakos idzie, widzieliscie szpil z Legijom???? prowda je tako ze 2 45 min to chopcy przelazili i przestoli, pozatym mają kare bo jak sie nie zdobywo z 3 100% akcji 1 tora to cza zadupiac nie ma lekko.

JUTRO NIEBIESCY INO 3 PKT-y cza odskoczyc belchatowowi i gonic góra

NIEBIESCY NIESBIESCY!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#73 Post autor: m-p » 27 mar 2010, o 00:02

Jakie q...zmeczenie...Jesili osiagny niekorzystny wynik w Krakowie to tylko i wylącznie przez słabych zmienników a nie zadne zmeczenie

Ryjol
Kontakt:

#74 Post autor: Ryjol » 27 mar 2010, o 01:06

jakby grali o 1 w nocy to rozumia mogliby być trocha zmęczeni ale teroz jak sie wyśpiom to dawać ile sił w nogach. Moim zdaniem ich rozdupimy!! ze 3 do przodku...
jeden Bóg jedna miłość tylko Ruch

kenzo
Kontakt:

#75 Post autor: kenzo » 27 mar 2010, o 08:04

He he,nie byłbym takim optymistą z tym 3 do przodu.Nasi chłopcy dostali reprymendę od trenera przed meczem z wami i z pewnością będą walczyli o każdy metr boiska,tym bardziej że wiedzą że ruch jest teraz trochę osłabiony a u nas sytuacja że tak powiem wróciła do normy i zagramy chyba najlepszym składem jaki obecnie mamy.Jeśli o mnie chodzi to wystawiłbym taki skład

--------------------------------Cabaj------------------------------
Sasin------------Polczak----------Wasiluk-------------------Mierzejewski
Pawlusiński-------Goliński-----------Suvorow-------------Sacha
Matusiak------------Ovseannicov

Trochę ofensywnie ale braków w obronie nie widzę,wszyscy zawodnicy w pełni sił więc jestem optymistycznie nastawiony do tego meczu:)

ODPOWIEDZ