[20 kolejka] Polonia Warszawa vs Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jakim rezultatym zakończy sie szpil?

Wygro Dyskopolo
51
16%
Wygro Ruch
210
64%
Bydzie rymis
66
20%

Liczba głosów: 327

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Rly
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#151 Post autor: Rly » 13 mar 2010, o 23:20

Lukas89 pisze:
miedza pisze:Sadloczek sobie radził, robił co może i nie mom zastrzeżeń z tego co widziołech live...
Ja patrząc na powtórke straconej bramki bym sie nie zgodził.. według mnie własnie Maciek zawinił,na spółe z Grodzickim,ale może nawet właśnie Sadlok bardziej..

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _1_1_.html
Jak dla mnie to najbardziej zawinił Straka - nie wiem czemu nie podbiegł ''od bramki'' tylko jakoś dziwnie od boku , przedobrzył , pewnie myślał , że tam się obróci napastnik Polonii .

Trzeba poczekać do wtorku/piątku aby przekonać się w jakiej tak naprawdę formie są aktualnie nasi piłkarze . Drugi mecz z rzędu na fatalnej murawie ( za takie przygotowanie murawy jak Polonia czy Lech też powinny posypać się kary , może ktoś by się tym zaczął zajmować ) i trudno tak naprawdę coś powiedzieć .
Jak dla mnie bardzo dobry mecz Zająca ( i nie chodzi tu tylko o bramkę ) dużo biegał , walczył , kilka razy takim boiskowym sprytem wywalczył rzuty wolne .

Mecz o puchary europejskie możliwe , że już w piątek - jak wygramy 1-0 , 2-0 to przy równej ilości punktów z Bełchatowem zajmiemy 4 miejsce które wg mnie da nam grę w europejskich pucharach . Bo kto jak nie Legia , Wisła lub my ma zdobyć PP ?
"Uganda? To są jakieś jaja. Albo te inne afrykańskie drużyny, pełętają się tam po buszu, ale w rankingu są przed nami. To jest zabawa! "

buli19R20
Kontakt:

#152 Post autor: buli19R20 » 13 mar 2010, o 23:32

Nykiel najlepszy chop na placu boju mecz ciezki na trudnej murawie jesli clara sie wypogodzi to jestem pewien ze we wtorek zobaczymy na cichej Ruch z poprzedniej rundy grający widowiskowy i skuteczny fusball. Ogolnie to wiekszych zastrzezen do nikogo nie mam odstaje napewno Pulo i Ariel ale pamietajmy ze oni gdy są w formie potrafią zagrac naprawde dobre mecze i nie jedzcie po nich bo po Adamskim tez co niekie darli ryja a okazywało sie czesto ze był to najlepszy chop na boisku. Napewno szkoda 2 pktów bo szlo by puknąc Legia o Lechu niewspomne mając w zanadrzu mecze u siebie.

a na rozluznienie co poniekierych to pamietacie takiego tormana co sie nazywo Pasnik :D :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: pamietacie jego zajefajne wylazenie na 30 metr i robienie pajacyków

jugador
Kontakt:

#153 Post autor: jugador » 14 mar 2010, o 00:21

Chyba nam forma w tych sparingach przyszla za wczesnie bo gramy gorzej niz jesienia.
Jednak nie ma co wybrzydzac , ta druzyna ma taki a nie inny potencjal i pewnych spraw sie nie przeskoczy.Wypada Niedzielan oraz Straka i jakosc gry drastycznie spada.
Coz , nie ma ich kim zastapic.Tyle.
Aha , skonczmy z ta murawe bo "Lech" skleil tam kilka naprawde dobrych zagran.

Podobno jak nie Zielinski to nastepny na celowniku to Waldek Fornalik po Bakero ...
zrodlo Liga plus
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#154 Post autor: heli » 14 mar 2010, o 05:09

No cóż niby na papierze to jeden punkt na wyjeździe niby z Polonią co ma kase, co z wieloma z tych piłkarzy wywalczyłą w zeszłym sezonie puchary, więc niby można uznać uznać za wynik w miarę ok.

Tylko patrząc na mecz, to słaba Polonia, która nie ma się co dziwić zajmuje dolne rejony tabeli, grała ze słabym Ruchem, które aż dziw bierze, że jest tak wysoko, a jak spotkały się dwa zespoły słabo grające to i mecz zakończył się sprawiedliwym remisem.

Na razie nie widać polotu w naszej grze, nie widać sytuacji przede wszystkim, bo ja zawsze pisałem że nie idzie wszystkiego wykorzystywać i jak przegrywaliśmy ale mieliśmy sytuacje ok, natomiast niestety w dotychczasowych meczach tych sytuacji czystych jak kot napłakał.

Oczywiście ta gra nie jest aż tak zła, żeby się nie iwem jak marwtić, ale jest na tyle zła, że mozemy zaprzepaścić więlką szanse jak się stworzyła do wywalczenia europejskich pucharów.

Bramka kolejny raz tracona środkiem, wina kolejny raz na wpół Sadlok na wpół Grodzicki.

No cóż teraz puchar, mam nadzieje, że zagramy pełnym składem, wygramy.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#155 Post autor: Scypion » 14 mar 2010, o 07:59

Zastanawiam sie czy nie warto by sprobowac cofnac dwoch zawodnikow w Ruchu na pozycje na jakie przyszli do nas Baran na stopera Sadlok do srodka... co trzeba zrobic z naszym srodkiem bo nie istniejemy. Calo nasza ra to proba przedarcia sie skrztdlem i wciepka ew dlugi bal z tyłow od razu na szybkiego napastnika... po drugie wydaje sie, ze Pilarz troche zbyt nonszalancko sie zachowuje w bramie... moze potrzeba mu trochę wiecej konkurencji? Dałbym zagrać Perdijiciovi.

rsl_hks
Kontakt:

#156 Post autor: rsl_hks » 14 mar 2010, o 08:34

szkoda punktow z kim mamy wygrywac jak nie z dolem tabeli ciezkie mecze dopiero przed nami zawodnicy mogli by sie tez bardziej postarac nie graja przeciez o pietruszke tylko miedzy innymi promuja siebie
Śmierć Konfidentom

Witek46
Kontakt:

#157 Post autor: Witek46 » 14 mar 2010, o 09:45

Słabiutko. Zwłasza słabo Pilarz i środek obrony, a szkoda, bo to były takie punkty, co doktórych wydawało się, że mamy to już poukładane. Troszkę nie rozumiem Fornalika, nic się nie zmieniło przez ostatni tydzień, nikt z obrońców nie doznał kontuzji, a on niespodziwanie przerzuca Nykiela na prawą obronę, a na lewą daje Ariela. Przecież to wszyscy wiedzą, a i on to zawsze mówi, że Nykiej na prawej jest znacznie lepszy niż na lewej. To nie rozumiem, że teraz mógł tak grać a w pierwszych dwóch meczach nie. Trochę dziwne eksperymentowanie. A co do naszej gry ofensywnej, to jest monotonna. Prostopadła piłka na szybko wbiegającego napastnika, to fajna zagrywka, ale nie jak stosujesz ją cały czas, a przeciwnik po kwadransie ustawia się pod to zagranie i likwiduje każdą akcję.
Nie chcę marudzić, bo może forma dopiero przyjdzie, a murawa znowu była nie do gry (swoją drogą dlaczego w stolicy mają takie klepiska, a my mamy zieloną trawę, tego rozumem ogarnąć nie sposób), może Polonia W. jest coraz silniejsza a remis na wyjeździe nie jest tragedią ale styl naszej gry był słaby. Obawiam się niestety, że bardzo brakuje nam Niedzielana.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

AdasLaziska
Kontakt:

#158 Post autor: AdasLaziska » 14 mar 2010, o 09:47

Janoszka RAUS ! za niego Goncerz nie rozumia w ogole czamu waldek go nie powołuje do 18 meczowej paranoja

pulo ,ariel,janoszka to gorzij niz juniorka grają
BYŁO NAS WIELU... ZOSTALI NAJWIERNIEJSI FANATYZMU NIE MA KONCA

http://www.niebiescy.pl/video.php?id=40

http://i14.tinypic.com/4d3jdib.jpg

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#159 Post autor: spyru » 14 mar 2010, o 10:14

Siła razy gwałt - tak w tej chwili wygląda gra Ruchu.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

chorzowski_rsl
Kontakt:

#160 Post autor: chorzowski_rsl » 14 mar 2010, o 10:21

a w piatek przijyzdzo Bełchatów,z taka gra byda rzykol chociaz o remis :oczami:
NRŚL GANG

slavo
Kontakt:

#161 Post autor: slavo » 14 mar 2010, o 10:23

Scypion pisze:Zastanawiam sie czy nie warto by sprobowac cofnac dwoch zawodnikow w Ruchu na pozycje na jakie przyszli do nas Baran na stopera Sadlok do srodka... co trzeba zrobic z naszym srodkiem bo nie istniejemy. Calo nasza ra to proba przedarcia sie skrztdlem i wciepka ew dlugi bal z tyłow od razu na szybkiego napastnika... po drugie wydaje sie, ze Pilarz troche zbyt nonszalancko sie zachowuje w bramie... moze potrzeba mu trochę wiecej konkurencji? Dałbym zagrać Perdijiciovi.
Trzeba by na miesiąc znów trenerem zrobić Pietrzaka, to można by liczyć, że na lewej pojawiłby się Lesik, może dostałby szansę Goncerz albo Lisowski w środku.
Naprawdę nie rozumiem jak można odgrzewać ciągle te same schematy licząc, że za 125 razem wypalą.
Skoro już życie zmusza do korekt w składzie to zaryzykujmy.

1985michał
Kontakt:

#162 Post autor: 1985michał » 14 mar 2010, o 10:36

Dwa słabsze mecze ale to juz za nami teraz ciekawy tydzien wtorek legia a piatek bełchatow.
Teraz musimy pokazac ze jestesmy Niebieska Rodzina na dobre i złe

buli19R20
Kontakt:

#163 Post autor: buli19R20 » 14 mar 2010, o 10:47

co niekiere to szkamrajom choby my byli na ostatnim miejscu, niestety wszyscy wiedzą ze Ruch to bardzo dobra drużyna i nastawiają sie na nas w taki a nie inny sposób swoją drogą po 3 kolejkach nic sie niezmienia w czubie tabeli kazdy moze wygrac z kazdym mnie osobiscie remis na poloni cieszy bo zobaczycie ze czolówka z nimi bedzie miała ciezko a to ze Amica wygrała z nimi w 1 meczu sezonu o niczym nie swiadczy. Zamiast szkamrac to namawiac znajomych na szpil z Legią zeby było nos z 6-7 tys a pozniej na Bełchatów bo momy 2 wazne meczektóre moim zdaniem pokazą ze nadal jestesmy waznym elementem tej układanku która zwie sie ekstraklasa i PP wiec wystawiac dupy na luft i ciorac po bilety!!!!

19aRtuR20
Kontakt:

#164 Post autor: 19aRtuR20 » 14 mar 2010, o 12:15

jo juz niedowno na forum czytol stwierdzenie "jak sie nie do wygrac meczu, to go zremisuj" - a wczoraj nie bylo szans, zero kreatywnosci i w ogole...

szkoda Gabora, bo ten chop robi róznica, mimo ze bramka tez go obciazo trocha, to i tak z nim a bez to widac różnica

Wisla remis, Legia porazka, teraz nic ino dzis remis.... i jedynie co my stracili, to pora kolejek w kerych szlo odrobic - Lechia zaczyno doganiac czołówka :D

ps. nie wiem jak Wom, ale dla mnie tako kombinacja barw naszych strojow jest super ;)

TomSky
Kontakt:

#165 Post autor: TomSky » 14 mar 2010, o 12:30

na takim kartoflisku gdzie nie dało sie wymienic 2-3 podań po ziemi i wszystko szło góra ciężko pokazac jakiekolwiek umiejętnosci, z 3 wiosennych meczy ani jednego nie rozegralismy na normalnej murawie, jesli ktos wczoraj ogladal Polonie Bytom to widział róznice, teraz mamy 2 mecze na naszej murawie i jesli zas sniegiem nos nie zasuje to bedziemy widzieli czy mozna liczyc na lepsza gre
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

ODPOWIEDZ