StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
D_T_G
Kontakt:

#76 Post autor: D_T_G » 6 gru 2009, o 10:23

tramp3k pisze: a ja widze ze większość kasy wyłoży województwo więc brawy powinny być żółto niebieskie.
Przy czym barwy województwa nie są żółto-niebieskie tylko niebiesko-żółto-niebieskie o czym pisałem wcześniej :P
Víte, že samička koníčka mořského klade vajíčka do váčku samce?
Jeżech stela a fandzym Ruchowi.

kattowitz
Kontakt:

#77 Post autor: kattowitz » 6 gru 2009, o 11:04

Brawo dla autora wątku Wojciecha Todura.Szczerbowski pokazoł co do niego jest ważniejsze kariera i podlizywanie się Warszawce czy wierność Górnemu Śląskowi. Na przykładzie tego okaże się kto jest tak na prowda prawdziwym Ślonzokiem.Musimy walczyć o te krzesełka bo to nasza sprawa i teraz nasz Stadion Śląski przede wszystkim jest nasz Ślonski.Jakoś akcja podpisów bo medialnie temat już nabroł biegu. Teroz ino pilnować żeby sie to nie rozmyło.I tak jak tam napisoł Todur.Zagłosujemy w wyborach na ludzi ,kerzy okażom sie warci bycia Ślonzokami .Jak sie komuś nasze barwy nie podobajom zawsze mogom zrobić kariera kaj indzej.Mom nadzieja, nawet wiem ,że kibice innych ślonskich klubów mają podobne zdanie do tego jaki prezentuje Sadłoń.Tu nie może być podziałów na kluby.Tu musi być jedność.

A jo wróca do początku czyli do Lysego. Tu mocie cało kwintesyncja tej sprawy. Uważom tak jak powiedzioł kiedyś Kazimierz Kutz że dość tej "dupowatości" Ślązoków. Dajemy sie włazić na głowa przez warszawka i innych na Naszej Ziemi. Najpierw fana Oberschlesien teroz SŚ a co dali ? Nie może być tak że "gość" bydzie mi godoł jaki jo mom mieć kolor ścian w chałpie. Dlatego uważom że trzeba głośno godać że nom się to nie podobo. To jest tak jak z wyborami - nie idziesz nie mosz prawa później szkamrać że jest źle. A jak na razie to tylko RAŚ podjął tako inicjatywa. Reszta siedzi cicho. I pamiętejcie dzisiej SŚ i Oberschlesien a jutro Wom zakarzom flagi "To My Naród Ślonski".

scaneRboy
Kontakt:

#78 Post autor: scaneRboy » 7 gru 2009, o 10:43

może by tak odwrócić troche sytuacje.

Powiedźcie, na czyjej głowie leży, co ma się później z tym stadionem dziać?
Czy Stadion Śląski i pieniądze, które w niego wpompowano to jest problem Ruchu Chorzów? OCZYWIŚCIE NIE!

Zasada jest taka, że to klient decyduje, czy chce kupić usługę, czy nie. Nie wiem dla kogo oni ten stadion szykują, ale jest pewne, że w barwach biało-czerwonych trudniej będzie ten stadion "sprzedać" np. Ruchowi.

Czyli innymi słowy, niech se tam robią co chcą: biało-czerwone zice, złote kible, lotnisko na dachu, fontanny, podziemne miasteczko i ch** wie co jeszcze... a my może kiedyś tam zagramy, a może nie zagramy.

Uważam, że jak się wpakowało w stadion już blisko 1 mld zł, to warto wydać jeszcze nawet ze 100mln, żeby stadion żył. Ale cóż... żyjemy w Polsce..

O naszej grze na Śląskim już pisałem bardzo wiele razy, dużo musi się zmienić, żebyśmy mogli tam z powodzeniem grać i nie wszystko zależy od nas.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#80 Post autor: 19flasteR20 » 19 gru 2009, o 03:25

scaneRboy pisze:Powiedźcie, na czyjej głowie leży, co ma się później z tym stadionem dziać?
Czy Stadion Śląski i pieniądze, które w niego wpompowano to jest problem Ruchu Chorzów? OCZYWIŚCIE NIE!

Zasada jest taka, że to klient decyduje, czy chce kupić usługę, czy nie. Nie wiem dla kogo oni ten stadion szykują, ale jest pewne, że w barwach biało-czerwonych trudniej będzie ten stadion "sprzedać" np. Ruchowi.
dokladnie a Kopel mysli ze my bydziemy na nim grac :wstyd: .Przegralismy wyscig o EURO a na nowy stadion dla RUCH-u na 25 000 nie umie nawet wydac zadnej zlotowki o.O?!
scaneRboy pisze:Uważam, że jak się wpakowało w stadion już blisko 1 mld zł, to warto wydać jeszcze nawet ze 100mln ....
100mln........ eh za taka kwote mogl by juz stac stadion RUCH-u :zdegustowany: eh ;/ czy ten kopel wogule mysli o RUCH-u rzadzi od 1991 i co dalyj?!
WYBORY BLISKO!!! :suchy:

michal.p59
Kontakt:

#81 Post autor: michal.p59 » 19 gru 2009, o 08:00

19flasteR20 pisze:
scaneRboy pisze:Powiedźcie, na czyjej głowie leży, co ma się później z tym stadionem dziać?

dokladnie a Kopel mysli ze my bydziemy na nim grac :wstyd: .Przegralismy wyscig o EURO a na nowy stadion dla Ruch-u na 25 000 nie umie nawet wydac zadnej zlotowki o.O?!
scaneRboy pisze:Uważam, że jak się wpakowało w stadion już blisko 1 mld zł, to warto wydać jeszcze nawet ze 100mln ....
100mln........ eh za taka kwote mogl by juz stac stadion Ruch-u :zdegustowany: eh ;/ czy ten kopel wogule mysli o Ruch-u rzadzi od 1991 i co dalyj?!
WYBORY BLISKO!!! :suchy:
Stadion Śląski to nie działka Kopla. I było to godane juz kilka razy.
[b]CI[/b]u[b]CH[/b]ci[b]A[/b] the best!

tramp3k
Kontakt:

#82 Post autor: tramp3k » 19 gru 2009, o 10:03

w który stadion się już wpakowało 1mld zł?

modernizacja trybuny wschodniej - 29,5 mln złotych

budowa hotelu i zaplecza 152 mln 314 tysięcy złotych

no i obecny koszt modernizacji trybuny zachodniej, budowy stoisk gastronomicznych, toalet, skyboxów oraz zadaszenia to 360mln zł

tak wogóle:

klik

Kornat
Kontakt:

#83 Post autor: Kornat » 10 mar 2010, o 19:51

Ogólnie pomysł fajny, ino my momy nojmnij do godki, a stadion bydzie mioł takie barwy, jak bydom tego beankry(urzędnicy) chcieli, wiync niy ma sie co pocić ;).
Gerard Cieślik - "Kiedyś przyjechali do mnie działacze z Łodzi. Z kluczem do nowiutkiego, wyposażonego we wszystkie wygody mieszkania. A ja mieszkałem w zwykłej klitce. Ale przez myśl nawet mi nie przyszło, by z tego powodu Ruch opuszczać...".Oprócz ofert z polskich klubów, miał on również ofertę m.in. ze szkockiego Aberdeen, które oferowało pensję w wysokości 10 tys. funtów na miesiąc!
Obrazek

rsl_hks
Kontakt:

#84 Post autor: rsl_hks » 10 mar 2010, o 21:31

zolto niebieskie to beda na ukrainie stadiony tam pamietaja o nas
Śmierć Konfidentom

bolo23
Kontakt:

#85 Post autor: bolo23 » 10 mar 2010, o 21:52

rsl_hks pisze:zolto niebieskie to beda na ukrainie stadiony tam pamietaja o nas
tam beda niebiesko-zolte.
a z czego Cie tam pamietaja? mnie z niczego mysle, mimo ze w sumie z rok tam przesiedzialem...
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!

scaneRboy
Kontakt:

#86 Post autor: scaneRboy » 11 mar 2010, o 23:15

tramp3k pisze:w który stadion się już wpakowało 1mld zł?
stadion od 10 lat stoi odłogiem prawie przez cały czas, już nie pamietam gdzie czytałem, ale to około 5 mln miesiecznie, wiec dolicz do rachunku około 600 mln. Były jakieś przychody (mecze i koncerty) ale nie sądze, żeby pokryły chciaż z 10% tych kosztów.

Co do tych 5mln/m-c to wiarygodność na poziomie 30%, nie pamiętam kto o tym mówił. Chyba jakoś polityczna pyskówka na TVP3 przed wyborami.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
*** SYDNEY ***
Kontakt:

#87 Post autor: *** SYDNEY *** » 12 mar 2010, o 00:11

szkoda nerwów... Obejrzołech ten filmik i zaroz nerwy mnie wzieły

http://www.youtube.com/watch?v=jA16Z2Q- ... re=related

ida spać z marzeniem o kameralnym ale naszym nowym STADIONEM

pozdRowienia

Rudebwoy
Kontakt:

#88 Post autor: Rudebwoy » 12 mar 2010, o 23:45

Czy jo sie myla czy jeszcze nikt nie zaproponowoł samych niebieskich zitzów?
Skoro nikt nom nie chce nowego stadionu na Cichej postawić ino wszyscy "fachowcy" godali że jak klub mo sie rozwijać to won na Stadion Śląski bo srogi i w ogóle to czemu nie ma być niebieskich jo się pytom?

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#89 Post autor: Scypion » 13 mar 2010, o 08:40

Rudebwoy pisze:Czy jo sie myla czy jeszcze nikt nie zaproponowoł samych niebieskich zitzów?
Skoro nikt nom nie chce nowego stadionu na Cichej postawić ino wszyscy "fachowcy" godali że jak klub mo sie rozwijać to won na Stadion Śląski bo srogi i w ogóle to czemu nie ma być niebieskich jo się pytom?
bo wtedy ryj otworza wszystkie dospele szczewa i inno chołota. A tak złoto niebieski to barwy wojewodztwa i duzo latwiej bedzie przeforsowac u marszalka taki zestaw duzo lepszy do nos niz bialo czerwone.

slavo
Kontakt:

#90 Post autor: slavo » 13 mar 2010, o 23:05

i zamiast symbolu dupowatości będzie symbol kiczowatej wieśniackości.
Tak jakby nie można zrobić ciemno grantowych, ciemno szarych, ciemno bordowych.

Stawianie sprawy w ten sposób, że niech będzie obrzydliwie kiczowaty - byle nie biało-czerwony, jest śmieszne.

Jedna wiesniacka stodoła już w Katowicach stoi. Może wystarczy.

Obrazek

ODPOWIEDZ