usunięcie kopla szansą na lepszy (nowy) stadion? MOŻE TAK!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
viRo_BJJ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#196 Post autor: viRo_BJJ » 24 lut 2010, o 07:46

ja zastanawiam sie nad kandydowanieniem:) nie wiem tylko czy spelniam warunki:)) ale doczytam to:) chyba ze juz mi ktos powie czy trzeba miec skonczone 35 lat:) i czy trzeba byc zameldowanym w Chorzowie conajmniej 5?:)
;)
JIU JITSU ZNACZY MIEKKA SZTUKA - JESTESMY MIECZAKAMI, KTORZY LEJA TWARDZIELI
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#197 Post autor: Scypion » 24 lut 2010, o 09:04

Kandydat na prezydenta kandydatem na prezydenta, ale moze warto by stworzyc swoja liste kandydatów do rady miasta? Stadionu od razu się nie zbuduje, ale sa przeciez inne mozliwości współpracy miasta z Ruchem.

Awatar użytkownika
MBR-200
Kontakt:

#198 Post autor: MBR-200 » 24 lut 2010, o 09:10

Gdybyśmy mieli chociaż kilku przedstawicieli w RM to Kopel nie mógłby sobie tak poczynać jak obecnie - w RM siedzą jego ludzie i przegłosują mu wszystko co chce. Żeby zdobyć mandat radnego nie trzeba dużo głosów.
O Boże Boże Bożenko, jak mogłaś to robić z cyGanem??

wbijak
Kontakt:

#199 Post autor: wbijak » 24 lut 2010, o 09:23

To już sam kajś było poruszane ino dokładnie nie wiem kaj jedno jest pewne Pan Sadłoń to człowiek Pana Prezydenta Kopla:)

Frozen
Kontakt:

#200 Post autor: Frozen » 24 lut 2010, o 09:34

Żeby dostać się do rady miasta trzeba w większości przypadków przekonać do siebie swoje osiedle, najbliższych znajomych i to już może wystarczyć do wyboru do rady miasta. No i nie ma żadnych ograniczeń :) 18 lat i wio.

Awatar użytkownika
viRo_BJJ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#201 Post autor: viRo_BJJ » 24 lut 2010, o 09:35

dokladnie tak jak wyzej podstawa to Rada Miasta - kandydaci z roznych dzielnic i do boju - podobnie zrobili nassi 'przyjaciele' zza miedzy w ostatnich wyborach i 2 osoby weszly w sklad rady miasta katowic - troche to malo ale u nas przy dobrej organizacji moze to wyjsc znacznie lepiej - o ile dobrze pamietam w Katowicach wystarczylo troche ponad 500 glosow
.... elektorat wyborczy mamy bardzo duzy - potrzebujemy tylko dobrej organizacji i akcji marketingowej

scaneRboy
Kontakt:

#202 Post autor: scaneRboy » 24 lut 2010, o 09:36

Nazwisko Pana Sadłonia przewineło się też kilka razy w konteście przejęcia klubu przez Patermana, możecie do mnie strzelać, ale nie pamiętam o co dokładnie chodziło. Może Tommy coś zapamiętał?
Póki co, to najbardziej mi się kojarzy z tematem Oberschlesien i kolorem krzesełek na Śląskim, no i oczywiście bardzo wiele razy widziałem go na Cichej.

Trochę mnie zirytowało jego hasło o dupowatości jeśli chodzi o kolor krzesełek, ale jak straciliśmy EURO, to jakość o dupowatości nie miał odwagi mówić.

Pozatym, Rada Miasta to jedno, a Zarząd to drugie. Wg mnie, skoro nie ma atrnatywy dla Wspólnego Chorzowa, to przynajmniej mam nadzieję, że Kopla zastąpi przede wszystkim osoba znacznie MŁODSZA I NIEWYPALONA.

Frozen
Kontakt:

#203 Post autor: Frozen » 24 lut 2010, o 09:45

Rada miasta naprawdę może dużo. Bez niej Prezydent miasta niczego nie może zrobić ponieważ na wszystko musi wyrazić zgode rada miasta a nawet jak dostaną się te 2 osoby (co myślę u nas powinno wyglądać lepiej niż w Katosach) to i tak szumu narobić mogemy.

scaneRboy
Kontakt:

#204 Post autor: scaneRboy » 24 lut 2010, o 09:53

Frozen pisze:Rada miasta naprawdę może dużo. Bez niej Prezydent miasta niczego nie może zrobić ponieważ na wszystko musi wyrazić zgode rada miasta a nawet jak dostaną się te 2 osoby (co myślę u nas powinno wyglądać lepiej niż w Katosach) to i tak szumu narobić mogemy.
rzecz jasna masz rację, ale mi się wydaje, że oprócz patologicznych, paraliżujących wszelkie działanie układów chorzowskiej kliki główny problem miasta to nieoperatywność, kunktatorstwo i niemrawość zarządu miasta. Potrzeba ludzi młodszych, z enegrią życiową, którzy bedą mieli siłę i wolę, żeby pchać tematy do przodu, gdzieś pojechać, pozałatwiać, przekonać, powalczyć, op***dolić, jednym słowem żeby im zależało. A rada miasta zbiera się co pewien czas i się ze sobą kłuci, po czym większość i tak przegłosuje to, co chce.

Frozen
Kontakt:

#205 Post autor: Frozen » 24 lut 2010, o 09:58

Wiem ale w najbliższej kadencji możemy przecież zrobić trochę szumu a przy kolejnych wyborach już po przekonaniu ludzi zdobyć dużo więcej głosów. Możemy założyć przecież coś na wzór komitetu wyborczego o nazwie np. "Niebieski Chorzów". Ważne aby coś robić a nie siedzieć, pi***zieć w stołek i mówić, że jest źle.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#206 Post autor: Thoth » 24 lut 2010, o 10:11

scaneRboy, osoba patermana proponuja puścic w niepamięć i nie wracac już do jego żałosnych działan z drugiej połowy 2009 roku ;) Sadłoń jest z obozu kopla, jest kibicem Ruchu. Nie siedza dobrze w klimatach ratusza chorzowskiego ale wydaje mi sie to taki pic na woda, podnoszynie lamyntu żeby coś zrobic do Ruchu że jest godka w tym tymacie kopel wyskrobuje pora groszy na podgrzewano murawa itd i zostaje męzem opatrznościowym a sobie na bank krzywdy nie zrobia a masy łykna tekst jaki to kopel jest super. co do gejów i rady miasta katowickiej z tego co sie orientuja oni lekki bład popełnili bo wystawili za duzo kandydatów i głosy im sie rozlazły gdyby nie to smiem twierdzić ze mieliby wiekszo reprezentacja w radzie miejskiej Katowic.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
viRo_BJJ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#207 Post autor: viRo_BJJ » 24 lut 2010, o 10:48

najlepiej 1 kandydat 1 dzielnica
swoj komitet wyborczy i do boju

tramp3k
Kontakt:

#208 Post autor: tramp3k » 24 lut 2010, o 11:05

simonsays pisze:Kopel moim zdaniem pomaga Ruchowi i to nie malymi srodkami, szczegolnie w ciezkich latach, ale brakuje mi u niej tej kurwicy, zeby z Ruchu zrobic wielki klub. tego my od niego powinnismy wymagac.
wszystko w temacie :)

Miroslaw
Kontakt:

#209 Post autor: Miroslaw » 24 lut 2010, o 11:06

O ile sie nie myla ostatnio kopel miol cos kole 6000 glosow to mysla ze to jest do pochytania bez zodnego problemu.

Kapelusz

#210 Post autor: Kapelusz » 24 lut 2010, o 11:11

Trzeba dzialac trzeba ta koplowska mafie obalic.Nie chodzi tu o sam stadion ale o caloksztalt.

ODPOWIEDZ