Tylko zeby sie nie okazalo ,ze te fundusze juz zostaly pobrane . Pobrane na Stadion Slaski.mulan pisze:w 2006 roku pisałem do pana Kotali jedynego poważnego konkurenta pana Kopla (był chyba jeszcze pan Szpyrka który zajął 3 miejsce w wyborach) spytałem sie czy nie uważa że Chorzów, Ruch oraz jego Kibice zasługuja na lepszy stadion przynajmniej na dużą przebudowe obiektu przy ul. Cichej 6 ?Elmer pisze: Już kiedyś się pytałem, ale zapytam znowu: kto za Kopla? Jest jakaś alternatywa? Jest ktoś kto obieca stadion i słowa dotrzyma?
i tu cytuje Pana KotaleSłyszeliście wogole kiedyś z ust pana Kopla coś o kasie z Unii? o tym skąd wziąść pięniądze? Co to jest 25% za stadion? Tauron wyłoży tyle za swoją nazwe w tym obiekcie na 10 lat. Tylko nie wiadomo czy te programy jeszcze są...Cytat:
Oczywiście, że tak uważam. Najwyższy czas skończyć z wiecznymi prowizorkami, wymianą kolejnych prezesów i stosowania półśrodków do łatania dziur. Stadion oraz jego zaplecze musi przejść gruntowną przebudowę a drużyna Ruchu odzyskać dawny blask. Mało tego wiemy jak pozyskać na to środki. Jest odpowiedni program restrukturyzacyjny finansowany w 50% przez Unię Europejską , w 25% finansowany z funduszy Totalizatora Sportowego a 25% z własnych środków Gminy. Więc zamiast łatać dziury zgromadżmy te 25% przy udziale sponsorów (częściowo) i róbmy to, bo za chwilę się te środki finansowe skończą.
Bo po Koplu mozna sie wszystkiego spodziewac.
Dlaczego nikt nie chce rozliczyc Urzad Miejski i Rade Miasta Chorzow z swojej dzialalnosci.