usunięcie kopla szansą na lepszy (nowy) stadion? MOŻE TAK!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Marceli ~Sk~
Kontakt:

#136 Post autor: Marceli ~Sk~ » 6 sty 2010, o 14:40

mulan pisze:
Elmer pisze: Już kiedyś się pytałem, ale zapytam znowu: kto za Kopla? Jest jakaś alternatywa? Jest ktoś kto obieca stadion i słowa dotrzyma?
w 2006 roku pisałem do pana Kotali jedynego poważnego konkurenta pana Kopla (był chyba jeszcze pan Szpyrka który zajął 3 miejsce w wyborach) spytałem sie czy nie uważa że Chorzów, Ruch oraz jego Kibice zasługuja na lepszy stadion przynajmniej na dużą przebudowe obiektu przy ul. Cichej 6 ?

i tu cytuje Pana Kotale
Cytat:
Oczywiście, że tak uważam. Najwyższy czas skończyć z wiecznymi prowizorkami, wymianą kolejnych prezesów i stosowania półśrodków do łatania dziur. Stadion oraz jego zaplecze musi przejść gruntowną przebudowę a drużyna Ruchu odzyskać dawny blask. Mało tego wiemy jak pozyskać na to środki. Jest odpowiedni program restrukturyzacyjny finansowany w 50% przez Unię Europejską , w 25% finansowany z funduszy Totalizatora Sportowego a 25% z własnych środków Gminy. Więc zamiast łatać dziury zgromadżmy te 25% przy udziale sponsorów (częściowo) i róbmy to, bo za chwilę się te środki finansowe skończą.
Słyszeliście wogole kiedyś z ust pana Kopla coś o kasie z Unii? o tym skąd wziąść pięniądze? Co to jest 25% za stadion? Tauron wyłoży tyle za swoją nazwe w tym obiekcie na 10 lat. Tylko nie wiadomo czy te programy jeszcze są...
Tylko zeby sie nie okazalo ,ze te fundusze juz zostaly pobrane . Pobrane na Stadion Slaski.
Bo po Koplu mozna sie wszystkiego spodziewac.
Dlaczego nikt nie chce rozliczyc Urzad Miejski i Rade Miasta Chorzow z swojej dzialalnosci.

Elmer
Kontakt:

#137 Post autor: Elmer » 6 sty 2010, o 15:01

pacek1920 pisze:Na świonach sie wiecej dzieje niż w chorzowie. wola mosia niz kopla
za kadencjii mosia wyremonotowano ulice katowicka
za Mosia powstało również lodowisko, którego Moś nie chciał, ale z wielką radością otwierał. Gdybym miał porównywać obu to przy Mosiu zdecydowanu "-" (minus ;) )
A gdzie jest żużel w Świonach, chyba za kadencji Mosia jeszcze był?

Uszok, Moś, Kopel i kilku innych (p)Rezydentów = Towarzystwo Wzajemnej Adoracji
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Stona
Kontakt:

#138 Post autor: Stona » 6 sty 2010, o 16:10

Harpo pisze:
Rafal1920 pisze: o Koplu, ze biere 65 tys
...ROCZNIE, brutto.
z tego co pamiętam to kiedyś prezydent Chorzowa zarabiał więcej niż prezydent Polski ustawowo

to są dane z 2005r.

Chorzów

• Marek Kopel, prezydent miasta – 10 tys. 864 zł
• Joachim Otte, zastępca prezydenta miasta – 9 tys. 803 zł
• Marian Salwiczek, zastępca prezydenta miasta – 9 tys. 803 zł
• Jan Michalik, zastępca prezydenta miasta – 9 tys. 397 zł

po 4 latach nie sądze by im zmalało ;)
za Tobą pójde w ogień, wode..

tramp3k
Kontakt:

#139 Post autor: tramp3k » 6 sty 2010, o 19:12

Niestety ale z tego co wiem na województwo śląskie fundusz unijny który mógłby w części pokryć budowę stadionu już nie istnieje.

MaRtinez

#140 Post autor: MaRtinez » 6 sty 2010, o 21:40

Mamy "Niebieskiego" Przewodniczącego Parlamentu Europy to jak teraz sie nie da, to juz chyba sie nie doczekam nowgo stadionu.Kopel gyby tylko chciał to by pieniądze znalaz, ale C6 lezy przecież w samym centrum ChoRzowa i juz knuje co tam wybuduje,
Dlatego Musimy Go wyp..... z Ratusza.

Rafal1920
Kontakt:

#141 Post autor: Rafal1920 » 8 sty 2010, o 01:55

W sobota wszyscy na JantoR. Podobno Kopel mo grac. Wtedy mogymy przypomniec mu o nowym stadionie na Cichej.

Awatar użytkownika
Hmmm...
Kontakt:

#142 Post autor: Hmmm... » 8 sty 2010, o 07:07

http://forum.igol.pl/index.php?showtopic=3533&st=300

stadion ktory nie bedzie bral udzialu w konkursie a wg. mnie MASAKRA :)
"...w latach 1922-1939 Śląsk miał swój sejm i skarb, a niewielkie województwo dawało ok. 46 proc. polskiego PKB. Tylko co dziesiątą wytworzoną tu złotówkę przekazywano Warszawie. Śląsk mógł samodzielnie zaciągać pożyczki zagraniczne i sam udzielał pożyczek rządowi. Był bogaty, szczególnie na tle reszty kraju. Autonomię oficjalnie zniesiono w 1945 r. dekretem KRN (w 1939 r. zlikwidował ją Hitler). ..."

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#143 Post autor: jurek » 8 sty 2010, o 07:45

Na taki kompleks nawet Warszawy by nie bylo stykac
ale mosz recht, masakra :szok:

scaneRboy
Kontakt:

#144 Post autor: scaneRboy » 8 sty 2010, o 08:52

Byłem bardzo sceptyczny co do samej możliwości przebudowy Cichej (z wielu powodów), ale taki projekt to jest idea, która rozbudza wyobraźnie i jest w stanie porwać za sobą ludzi, zachęcić do pracy, do wysiłku, do wyrzeczeń... aby została zrealizowana. Ludzie, którzy sfinansują i wybudują to cacko zapiszą się na długo w historii tego miasta i regionu. Jeśli w sposób trwały pójdzie za nim postawa naszej drużyny będzie to obiekt wielkiej dumy Ślązaków.
Chyba nie muszę dodawać, że projekt mi się podoba.

Ja bym dorzucił do tego zbudowanie sieci szerokich chodników, które będą na codzień ścieżkami rowerowymi prowadzącymi do stadionu, natomiast w dniu meczu będą zachęcać mieszkańców do przyjścia na stadion i nadadzą rangę wydarzeniom na stadionie, gdyż to właśnie nimi będą przemieszczać się kibice na stadion (ze śpiewem na ustach i w barwach klubowych), do których będą dołączać następni i następni - miasto ożyje. Wokół tych ścieżek zbudowałbym parkingi, które na codzień również przydadzą się w miejscach trochę bardziej oddalonych od stadionu. Żaden mieszkaniec Chorzowa nie będzie miał wątpliwości, że dziś jest wielki mecz. To lepsze od zakorkowanych ulic dojazdowych i ludzi w samochodach, gdzie w samochodzie każdy jest sam. Każdy z nas wie, że stadion to miejsce, gdzie spotykamy znajomych i przyjaciół, z których widujemy regularnie tylko dzięki Ruchowi.

To ma sens. Tego potrzeba Ruchowi, tego potrzeba miastu.

Te ścieżki rowerowe są bardziej potrzebne niż się komukolwiek wydaje, zauważcie, że DTŚ podzieliła miasto na pół, dziś nikt z północej częsci na południową nie idzie od tak sobie, tylko w konkretnej sprawie i najlepiej autem bądź autobusem. Ja np. mieszkam na Klimzowcu i już nie pamiętam, kiedy ostatnio byłem w Batorym.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#145 Post autor: Ozor » 8 sty 2010, o 14:08

Stadionu to nie dotyczy jednak Kopla i jego działalnosci jak najbardziej:
Obaj panowie, zaraz po zatrzymaniu przez funkcjonariuszy, mogli liczyć na duży kredyt zaufania ze strony Marka Kopla, prezydenta Chorzowa. Skarbnik odszedł z urzędu dopiero na własny wniosek. Grzegorza Sz. prezydent nie zamierza odwoływać ze stanowiska. - Dyrektor jest dobrym dyrektorem - mówi Kopel. I przypomina: - Po zatrzymaniu dyrektor złożył obszerne wyjaśnienia, nasz wydział zdrowia zweryfikował je.

Czy w takim razie prezydent nie obawia się, że procesy zdominują kampanię przed wyborami samorządowymi? Kopel zapewnia, że liczy się z tym. Wyjaśnia, że nie chce wizerunku miasta budować, przez odwoływanie oskarżonego dyrektora, który jego zdaniem może okazać się niewinny.
Całość tutaj:
http://chorzow.naszemiasto.pl/artykul/2 ... y-dyrektor

Dżem
Kontakt:

#146 Post autor: Dżem » 8 sty 2010, o 23:55

Hmmm... pisze:http://forum.igol.pl/index.php?showtopic=3533&st=300

stadion ktory nie bedzie bral udzialu w konkursie a wg. mnie MASAKRA :)
Nie będzie brał,bo autor się spóźnił z przesłaniem projektu

Awatar użytkownika
ch-R

#147 Post autor: ch-R » 9 sty 2010, o 09:44

A stadion jest przepiękny , wszystko poukładane w całość . Cud malina !
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

tramp3k
Kontakt:

#148 Post autor: tramp3k » 13 sty 2010, o 15:21

Dzwoniła do mnie dzisiaj jakaś babka, pytała czy wybieram się na przyszłe wybory samorządowe i czy według mnie Pan Marek Kopel powinien nadal piastować urząd prezydenta Chorzowa. Następne pytanie brzmiało: a dlaczego nie? no i tutaj się troche rozgadałem ;)

Dzwonili jeszcze do kogoś? rozumiem że to są jakieś sondaże tak?

19aRtuR20
Kontakt:

#149 Post autor: 19aRtuR20 » 13 sty 2010, o 15:35

czyli, albo sprawdza teren, i chce wiedziec czego sie moze spodziewac, co poobiecywac by wygrac

albo ktos tylko sprawdzo (chociaz na to tez cza miec kasa) dla gazety/portalu itp, a moze kontrkandydat sie szykuje i chce wiedziec co chca wybory

wiem wiem, moze moze... wg mie 1opcja najbardziej mozliwo..

scaneRboy
Kontakt:

#150 Post autor: scaneRboy » 13 sty 2010, o 15:43

tramp3k pisze:Dzwoniła do mnie dzisiaj jakaś babka, pytała czy wybieram się na przyszłe wybory samorządowe i czy według mnie Pan Marek Kopel powinien nadal piastować urząd prezydenta Chorzowa. Następne pytanie brzmiało: a dlaczego nie? no i tutaj się troche rozgadałem ;)

Dzwonili jeszcze do kogoś? rozumiem że to są jakieś sondaże tak?

bądźcie ostrożni, to mógłby być ktoś z ratusza, a tam bardzo mściwy koleś panuje. W końcu na nowe wybory coś trzeba ludziom naobiecywać, a niepokornych uciszyć.

ODPOWIEDZ