[13 kolejka] Ruch Chorzów-Jagiellonia Białystok

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jakmi wynikym zakończy sie szpil?

Wygro Ruch
149
91%
Rymis
7
4%
Wygro Jaga
8
5%

Liczba głosów: 164

Wiadomość
Autor
memp
Kontakt:

#211 Post autor: memp » 9 lis 2009, o 12:26

Mecz maliiina :D nawet Zając wraca do formy :D no przecież ta piętka przy naszym polu karnym co dwóch z Jagi zrobił na szare mydło :padam: :padam: :padam: Świetnie :)

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#212 Post autor: Lutz » 9 lis 2009, o 12:29

Tym szpilym powiesili sie ta lata bardzo wysoko. Terozki kożdy inny szpil bydymy oglondać i ocenieć po kontym tego ostatniego z Jagielloniom. Hmmmm.....

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

#213 Post autor: Blaszany » 9 lis 2009, o 12:35

jak to sie godało uońskigo sezonu? 30 pkt trza miec coby sie utrzymac? hyhy
no to jeszcze jedno zwyciynstwo i momy utrzymanie :D
to tak zeby nie dmuchać zaś balonu bo tak efektownym szpilu :P

PRIORYTETY: utrzymać I druzyna za wszelko cena, zodnego niy sprzedowac... rezerwa wzmocnic (sprzedać np szeryfa i angina a za ta kasa kogos solidnego pozyskac)..... i dalyj walczymy...

bluefil
Kontakt:

#214 Post autor: bluefil » 9 lis 2009, o 12:39

Blaszany pisze:jak to sie godało uońskigo sezonu? 30 pkt trza miec coby sie utrzymac? hyhy
no to jeszcze jedno zwyciynstwo i momy utrzymanie :D
to tak zeby nie dmuchać zaś balonu bo tak efektownym szpilu :P

PRIORYTETY: utrzymać I druzyna za wszelko cena, zodnego niy sprzedowac... rezerwa wzmocnic (sprzedać np szeryfa i angina a za ta kasa kogos solidnego pozyskac)..... i dalyj walczymy...
Sprzedac? Ja sie obawiam, ze ich bedzie ciezko za darmo oddac, bo kto im da tak wysoki kontrakt jak w Ruchu....szkoda, ze Nowacki w Odrze nie wyladowal....
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Witek
Kontakt:

#215 Post autor: Witek » 9 lis 2009, o 12:54

z ekstraklasa.org "
Klub Wisła Kraków został ukarany zakazem udziału zorganizowanej grupy kibiców w dwóch meczach wyjazdowych Ekstraklasy oraz karą finansowa w wysokości dwudziestu tysięcy złotych za wysoce naganne i nieetyczne zachowanie grupy kibiców tego klubu podczas meczu 12. kolejki Ekstraklasy Korona Kielce - Wisła Kraków

To oznacza, że Wisły nie będzie w Chorzowie...

Awatar użytkownika
blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#216 Post autor: blue » 9 lis 2009, o 13:17

Witek pisze:z ekstraklasa.org "
Klub Wisła Kraków został ukarany zakazem udziału zorganizowanej grupy kibiców w dwóch meczach wyjazdowych Ekstraklasy oraz karą finansowa w wysokości dwudziestu tysięcy złotych za wysoce naganne i nieetyczne zachowanie grupy kibiców tego klubu podczas meczu 12. kolejki Ekstraklasy Korona Kielce - Wisła Kraków

To oznacza, że Wisły nie będzie w Chorzowie...

już dawno wszyscy o tym wiedza ;)

Awatar użytkownika
KajzeR Wiluś
Kontakt:

#217 Post autor: KajzeR Wiluś » 9 lis 2009, o 13:29

A propos Zająca. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Przecież on miał bardzo długą przerwę w grze. Z Jagą wyglądało to już całkiem przyzwoicie.
Zając w formie jest na wagę złota. Mam nadzieję, że ma jeszcze trochę ambicji i powalczy o wyjściową 11. Bo umiejętności mu nie ubyło.
Naiwnością jest myśleć, że funkcjonując w normalnych warunkach, najpopularniejszy i najbardziej utytułowany klub w kraju byłby po wojnie jednym z najbiedniejszych, mając siedzibę w centrum największego okręgu przemysłowego, będącego zarazem najbogatszą częścią tego kraju.
Jeśli dodać do tego, że w regionie gdzie miał siedzibę rodziło się najwięcej talentów piłkarskich, brak hegemonii takiego klubu musiałby być wynikiem absurdalnego zbiegu okoliczności. Takim absurdalnym zbiegiem okoliczności było dla tego klubu zjawisko o nazwie PRL.

scaneRboy
Kontakt:

#218 Post autor: scaneRboy » 9 lis 2009, o 13:32

KajzeR Wiluś pisze:A propos Zająca. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Przecież on miał bardzo długą przerwę w grze. Z Jagą wyglądało to już całkiem przyzwoicie.
Zając w formie jest na wagę złota.
Kicajowi na pewno należy się jeszcze szansa. Czas pokaże, czy to tylko kontuzja, czy coś poważniejszego, żeby nie powiedzieć: angina.

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#219 Post autor: grzej » 9 lis 2009, o 14:12

Gratulacje dla zawodników, naprawdę byłem pod wielkim wrażeniem naszej gry w tym meczu. Praktycznie nie było słabego ogniwa.

I tak jeszcze z innej beczki, celowo dzisiaj kupiłem Sport i Przegląd Sportowy. I wyobraźcie sobie, że PS więcej i ciekawiej napisał o tym meczu niż Sport, który wydawany jest na Śląsku. PS poświęcił 2 strony a Sport 1.

I jeszcze ciekawostka przeczytana na jednym forum pewnego klubu z Małopolski...
"Podczas niedzielnego meczu przytrafiła mi się ciekawa historia. Posłuchajcie

Na czas meczu Ruch - Jagiellonia byłem na lotnisku w Balicach.Szukam jakiegoś telewizora z C+ Sport. Znalazłem, jakaś kawiarnia. Zamawiam herbatę i oglądam, jest chyba 15. minuta i 1:0 dla Ruchu. Obok mnie siedzi jakiś sędziwy starzec, bardzo przejęty meczem. Kilku ludzi z ochrony też jest zagapionych w telewizor. Myślę- hm, musi być ciekawy mecz. Za chwilę Frankowski uderza na bramkę Niebieskich, niestety ze spalonego. Cały terminal zadrżał, było słychać wszechobecne niezadowolenie. No ale za chwile było wyrównanie.
Koło 25. minuty przyszło kilku eleganckich panów. Na pierwszy rzut oka było widać, że zza granicy. Siadają przy stoliku przede mną, słyszę że to Hiszpanie. Zdjęli kurtki, usiedli, zamówili coś do jedzenia. Rozgadali się na dobre. Jeden z nich zauważył że w TV leci mecz i z ironią wskazał na telewizor. Po chwili jednak, przestali głośno dyskutować. Zaczęli uważnie i z zafascynowaniem oglądać mecz, przeżywając każdą akcję. Udało mi się podsłuchać co mówią, bo znam nieco Hiszpański. Chwalili widowisko. Mówili o spektakularnej grze i świetnym dopingu mimo malutkiego stadionu..."

Jeszcze raz brawa, a teraz czekam na podobny mecz we Wronkach :hyhy:
historiaruchu.pl

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

#220 Post autor: Blaszany » 9 lis 2009, o 14:19

grzej pisze:Na czas meczu Ruch - Jagiellonia byłem na lotnisku w Balicach.Szukam jakiegoś telewizora z C+ Sport. Znalazłem, jakaś kawiarnia. Zamawiam herbatę i oglądam, jest chyba 15. minuta i 1:0 dla Ruchu. Obok mnie siedzi jakiś sędziwy starzec, bardzo przejęty meczem. Kilku ludzi z ochrony też jest zagapionych w telewizor. Myślę- hm, musi być ciekawy mecz. Za chwilę Frankowski uderza na bramkę Niebieskich, niestety ze spalonego. Cały terminal zadrżał, było słychać wszechobecne niezadowolenie. No ale za chwile było wyrównanie.
Koło 25. minuty przyszło kilku eleganckich panów. Na pierwszy rzut oka było widać, że zza granicy. Siadają przy stoliku przede mną, słyszę że to Hiszpanie. Zdjęli kurtki, usiedli, zamówili coś do jedzenia. Rozgadali się na dobre. Jeden z nich zauważył że w TV leci mecz i z ironią wskazał na telewizor. Po chwili jednak, przestali głośno dyskutować. Zaczęli uważnie i z zafascynowaniem oglądać mecz, przeżywając każdą akcję. Udało mi się podsłuchać co mówią, bo znam nieco Hiszpański. Chwalili widowisko. Mówili o spektakularnej grze i świetnym dopingu mimo malutkiego stadionu..."
fajnie sie to czyto, niczym fragment z jakijs ksionzki... jakis powieści Agaty Christie :D :rotfl:

bedboyblue
Kontakt:

#221 Post autor: bedboyblue » 9 lis 2009, o 15:11

Witek46
Kontakt:

#222 Post autor: Witek46 » 9 lis 2009, o 15:35

Ochłonąłem, więc mogę wreszcie coś napisać. Ostatni raz tak grający Ruch widziałem jako nastolatek w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku. Wtedy przez wiele miesięcy chodziłem na Ruch i za każdym razem był koncertowy mecz. Przeciwnicy z góry wiedzieli, że przegrają i myśleli tylko żeby stracić niewiele bramek. Przy takiej grze nawet pojedyńcze błędy przestają mieć znaczenie, bo siłą razenia jest taka, że wszystko można nadrobić. W tej chwili jesteśmy przede wszystkim DRUŻYNĄ, ZESPOŁEM LUDZI, KTÓRYCH CIESZY TO CO ROBIĄ I OSIĄGAJĄ. Dziś ci piłkarze nie przychodzą tylko do roboty ale mają z tego co robią satysfakcję. Taki stan nie będzie trwał wiecznie, ale oby trwał jak najdłużej.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

MNCH
Kontakt:

#223 Post autor: MNCH » 9 lis 2009, o 15:39

przypomnij sobie jak my majstra w 89 zdobywali wszyskich my loli :)

Raulito
Kontakt:

#224 Post autor: Raulito » 9 lis 2009, o 15:40

Jak to juz ktoś tu powiedział :

"Sen o 15MP trwa nie budzic" :)
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

Witek46
Kontakt:

#225 Post autor: Witek46 » 9 lis 2009, o 15:51

MNCH pisze:przypomnij sobie jak my majstra w 89 zdobywali wszyskich my loli :)
Pamiętam, pamiętam, ale to jednak było nieporównywalne. W '89 byliśmy niespodzianką i szybko zniknęliśmy z horyzontu. A w latach siedemdziesiątych to trwało i trwało, wszyscy o nas wiedzieli, byliśmy faworytem, różni próbowali nas pokonać i wszyscy łamali sobie zęby. To była taka dominacja, jak Wisły w ostatnich latach.

ODPOWIEDZ