[13 kolejka] Ruch Chorzów-Jagiellonia Białystok

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jakmi wynikym zakończy sie szpil?

Wygro Ruch
149
91%
Rymis
7
4%
Wygro Jaga
8
5%

Liczba głosów: 164

Wiadomość
Autor
scouser
Kontakt:

#196 Post autor: scouser » 9 lis 2009, o 02:29

bogas1985 pisze:
scaneRboy pisze:
czoRny pisze:w ostatnich poru latach bylo pora niyudanych transferow zawodnikow o znanych nazwiskach

bardzo delikatnie to napisałeś...

Ja na Niedzielana nigdy złego słowa nie powiedziałem, ale miałem identyczne obawy ja Ty.
spaliliscie sie na reprezentancie Sibiku i.....? Kto jeszcze z tych "znanych" gral u nas w ciagu ostatnich 10 lat? Bez Bizackich i Srutw mi tu :)
Piotrek "nędza" Włodarczyk. lata 98 a potem chyba 99-2000. w sumie około 20 bramek, nie chce mi się sprawdzać. może jakimś tam dupnym gwiazdorem to on nie był ale nazwisko w miarę wyrobione. uważany za co najmniej talent. nie tylko do bankietów rzecz jasna ;)

wróciłem niedawno dopiero z meczu. nasuwają się same achy i ochy!!! nie wiem czemu ale wynik wczorajszego meczu miał dla mnie wielkie znaczenie pod kątem walki o miejsce na podium. Jaga to druzyna z za***istym potencjałem w ataku i tego się obawiałem po tym co zobaczyłem na Legii w wykonaniu naszych zawodników. stracone bra.mki obciążają konto obrońców ale chwała drużynie że potrafi w taki sposób naprawiać ich błędy. mecz przepiękny, taki jak się chce zawsze oglądać, nawet te stracone bramki niby nie martwią ale dają jednak do myslenia. w strategii trenera Fornalika każdy zawodnik jest obrońcą po stracie piłki ale wydaje mi się że ci ostatni poczuli się trochę zapewnie. mam nadzieję że to nie jest wina ewentualnej sodówy Maćka po powołaniu. nie jestem malkontentem i nie szukam "dziury w całym" ale na straty 2 bramek u siebie pozwolić sobie nie możemy bo nie zawsze jest Niedzielan :) i Sobiech i..........cufal. wydaje mi sie że drużyna pewniej się czuje kiedy gra Gabor i Niedzielan, a zwłaszcza Gabor. wtedy nawet Baran potrafi zabłysnąc. nawiązując do tematu ewentualnych zimowych transferów to przede wszystkim największym priorytetem powinno być klepnięcie nowej umowy z Gaborem i Niedzielanem. jestem gotów stwierdzić że od czasu Mietka Szewczyka czy Leszka Wrony takiego chopa jak Gabor my nie mieli :padam: obecność Straki w Ruchu to najlepsza rzecz jaką wykonał Radolski podczas swojej pracy na Cichej. no może oprócz 3-2 w WDŚ. tylko że Gabor gra nadal a rywal z WDŚ jest tam gdzie jego miejsce czyli w sinej żabskiej du***!

ZdRówko!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#197 Post autor: heli » 9 lis 2009, o 05:27

Najważniejsze trzy punkty.

Ale w tym meczu było wszystko po co człowiek przychodzi na stadion.
Świetny mecz, bardzo dobra gra ofensywna, trzeba przyznać, że Jaga tez nas pare razy rozklepała.

Jedynie co mnie do szału doprowadzało, to głupie straty w pierwszej połowie przy wyprowadzaniu piłki, co skutkowało szybkimi akcjami Jagielloni

Świetnie zagrał Sobiech, widać, że tjego gra jest całkieminna jak ma w pezidzue odpowiednie wsparcie niż gdy atak opiera się ino na nim.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#198 Post autor: L.G » 9 lis 2009, o 10:04

Szpil jak niy z Polski ligi :padam:

TA drużyna na pewno mo potyncjał na majstra. Pod jednym warunkym - jak nauczy sie niy przegrywać szpili w szatni.

No i pokozoł tyn szpil wiela dla Ruchu znaczom Niedzielan, Straka i Nykiel !!!
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

buli19R20
Kontakt:

#199 Post autor: buli19R20 » 9 lis 2009, o 10:04

No coz pisałem ze bedzie 1-0 a tu hehehehehehehehe az sie chce rycec ze szczescia po takim szpilu. Nie ma co wyrózniac graczy ale szok Janoszka poprostu jak dla mnie klasa sama dla siebie :) dzisioj. Posuna sie nawet do stwierdzenia ze dzisioj to by my Barca rozdupili :D. Jak dla mnie najlepszy szpil w lidze od momentu powrotu do ekstraklasy i nie najlepszy szpil Ruch-u ino ogolnie całej ekstraklasy.

Az sie jeszcze roz zobocza bramy na ekstraklasa TV :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam:

Witek
Kontakt:

#200 Post autor: Witek » 9 lis 2009, o 10:08

cytat z forum Jagi:

"Brawo Jaga!

Taką grę chcę oglądać! Koniec z kunktatorstwem. Dziś się nie udało, ale graliśmy na wyjeździe z kandydatem do mistrzostwa Polski"

Fama idzie w świat. O mistrzu jeszcze nie myślę ale puchary... wiele zależy od następnego meczu.

btw: jak zrobiliśmy majstra w 89 jako beniaminek to przez 3/4 sezonu nikt nie wierzył że Ruch to osiągnie. Dopiero po 2-1 w Zabrzu...

pacek1920
Kontakt:

#201 Post autor: pacek1920 » 9 lis 2009, o 10:12

powiem tak:D w tej drużynie jest potencjał na 15 majstra tylko trzeba wzmocnic kadra wiosną. Jak beda wzmocnienia to sen o 15 majstrze bedzie realny. tauron wejdzie w Ruch od grudnia wyłoży kasa na transfery i jest fajnie:D

Awatar użytkownika
DingChavez
Kontakt:

#202 Post autor: DingChavez » 9 lis 2009, o 10:25

Takie mecze chce się oglądać!Mi i wielu innym co byli na Cichej nie przeszło przez myśl że padnie siedem bramek a pięć z nich strzeli Ruch :zdziwko: Warto podkreślić że Jagiellonia pokazała się z bardzo dobrej strony ale to Niebiescy pokazali ogromną klasę i potwierdzili to pięcioma bramkami.W tym miejscu należy bardzo podziękować Niebieskim i trenerowi że tak pięknie i co ważne skutecznie zagrali.Mecz emocjonujący przez całe 90 minut.Było to czego pragnie każdy kibic Ruchu czyli walka,ambicja,jakość.Brawo Niebiescy :hurra:

Panie Gerardzie życzę dużo dużo zdrowia.Wszystkiego Dobrego :)
Bo w Chorzowie i Łodzi jest wiara która łączy kibiców obu miast Ruch i Widzew zawsze razem

Obrazek

Lukas89
Kontakt:

#203 Post autor: Lukas89 » 9 lis 2009, o 10:25

Dzisiaj na spokojnie.

Tak oglądam teraz filmiki z meczu i teraz oglądam 'Ciuchcie' i sto lat dla Krzyśka Pilarza..

i zwróciłem uwagę na zachowanie Zająca.. zarówno przy ciuchci jak i przy podrzucaniu Krzyśka..

nie żebym sie czepiał ;)

---

Wygrali zdecydowanie dla Nas i dla Pana Cieślika.. :)

Duużo zdrowia Panie Gerardzie :padam:
Obrazek

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#204 Post autor: HKSADIK » 9 lis 2009, o 10:31

Kapitalne spotkanie.Brawa dla pilkarzy Jagielloni bo naprawde grali ciekawa i ofensywna pilke,przez to bylo tyle sytuacji.Ale jeszcze wieksza brawa dla Niebieskich-no coz tu komentowac,kapitalny mecz,jeden z lepszych na ktorych mialem okazje byc.

Niedzielan-po prostu rewelacja.Tak jak juz ktos tu napisal-ten pilkarz jest wart kazdych pieniedzy,zobaczycie-On nas zaprowadzi do Europy:)

Wielkie,wielkie brawa,no i jedziemy dalej.Przydaloby sie zagrac dobry mecz w Poznaniu.:)

Dzieki Niebiescy za wczorajsza niedziele:)

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#205 Post autor: Thoth » 9 lis 2009, o 10:32

no w koncu po cudownyj niedzieli zech doszoł do siebie, długo już łaża na Cicho ale downo żech takiego szpilu niy widzioł :padam: :padam: z taka grą i po dobrych wzmocniyniach zima 15 tytuł staje sie coroz bardziyj realny... :)

p.s. pozdRo do chudy81 i reszty ekipy z Raciborza za konkretno impreza przed szpilym :padam:
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#206 Post autor: Mirek » 9 lis 2009, o 10:49

Lukas89 pisze:Tak oglądam teraz filmiki z meczu i teraz oglądam 'Ciuchcie' i sto lat dla Krzyśka Pilarza..

i zwróciłem uwagę na zachowanie Zająca.. zarówno przy ciuchci jak i przy podrzucaniu Krzyśka..

nie żebym sie czepiał ;)
Rzeczywiście się czepiasz :P :P :P
A tak wogóle to takie mecze chce się oglądać i mam nadzieję, że będzie takich jeszcze wiele :)

Awatar użytkownika
DingChavez
Kontakt:

#207 Post autor: DingChavez » 9 lis 2009, o 11:03

tommy tauzen pisze:no w koncu po cudownyj niedzieli zech doszoł do siebie, długo już łaża na Cicho ale downo żech takiego szpilu niy widzioł :padam: :padam: z taka grą i po dobrych wzmocniyniach zima 15 tytuł staje sie coroz bardziyj realny... :)

p.s. pozdRo do chudy81 i reszty ekipy z Raciborza za konkretno impreza przed szpilym :padam:

Racibórz też pozdrawia współbiesiadników z Katowic i dziękuje za wspólnie spędzony czas :padam: .Dziękujemy też naszym bRaciom z Gliwic za to że się do nas dołączyli :padam: PozdRo :)
Bo w Chorzowie i Łodzi jest wiara która łączy kibiców obu miast Ruch i Widzew zawsze razem

Obrazek

Witek
Kontakt:

#208 Post autor: Witek » 9 lis 2009, o 11:24

Wiecie co jest dla nas dobre na rundę rewanżową: ze wszystkimi z góry tabeli gromy u siebie - i tak: Wisła, Legia, Bełchatów, Lech, Polonia! Twierdza Chorzów!

scaneRboy
Kontakt:

#209 Post autor: scaneRboy » 9 lis 2009, o 11:41

Witek pisze:Wiecie co jest dla nas dobre na rundę rewanżową: ze wszystkimi z góry tabeli gromy u siebie - i tak: Wisła, Legia, Bełchatów, Lech, Polonia! Twierdza Chorzów!

spokojnie:
1. dograć mecze jesienne,
2. załatwić pieniądzory,
3. nie osłabić zespołu.

dopiero potem bedziemy dyskutować jak ograć czołówkę.

Witek
Kontakt:

#210 Post autor: Witek » 9 lis 2009, o 12:06

zgadza się, dodam punkt 4. wzmocnić ławę rezerwową bo ta wygląda kiepsko. Przy zasobach Wisły, Legii i Lecha może to być kluczowe (kartki, kontuzje)

ODPOWIEDZ