[10 kolejka] Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jak zakończy się mecz z Lechią?

Czas głosowania minął 16 paź 2009, o 18:38

Wygra Ruch
168
95%
Remis
2
1%
Wygra Lechia
6
3%

Liczba głosów: 176

Wiadomość
Autor
19aRtuR20
Kontakt:

#196 Post autor: 19aRtuR20 » 17 paź 2009, o 14:34

jugador pisze:Poki co to wlasnie o Gliku mowi sie jakby wiecej
medialnosc :looka: - były piłkarz Realu Madryt, B czy C, ale Realu Madryt

niebieski10 pisze:Dobrze że już w 25 min. zszedł Jakubowski bo po jego błędach Lechia kilka razy miała szanse na gola.
zgadza sie, ale wyszło ze odnowiła mu sie kontuzja, kto wie na jakim etapie meczu... jednak nie do sie ukryc, ze najczesciej jezdził na du*** i bynajmi to nie był wslizg
Ostatnio zmieniony 17 paź 2009, o 14:52 przez 19aRtuR20, łącznie zmieniany 1 raz.

niebieski10
Kontakt:

#197 Post autor: niebieski10 » 17 paź 2009, o 14:44

Dobrze że już w 25 min. zszedł Jakubowski bo po jego błędach Lechia kilka razy miała szanse na gola. Sobiech musi popracować nad wykańczaniem akcji i szybkim podejmowaniem decyzji bo to już drugi mecz w którym marnuje niejedną 100% sytuacje. Na duży plus Straka i jak zwykle dobra postawa Niedzielana i naszej defensywy.
[img]http://i29.tinypic.com/wstipu.png[/img]

Daniel__20
Kontakt:

#198 Post autor: Daniel__20 » 17 paź 2009, o 15:18

Cieszy kolejna wygrana, ale takich prezentow w defensywie jakie zrobil wczoraj ariel i grodek trzeba unikac bo Wisla, Lech, Legia moga z tego skorzystac. No i po jednym rzucie wolnym i nie pewnej interwencji Pilarza mialem przed oczami sytuacje z ostatnich kilku lat jak to za kragile puszczal Pasnik. :hyhy: :hyhy:
Ale reszta meczu pewnie bronil. Ktos tu pisal ze Nykiel gral ponizej oczekiwan hmmm mnie sie zdaje ze wszedl nie rozgrzany i byl bardziej wzmocnieniem druzyny.
Ale jak sie to godo zwyciezcow sie nie sadzi .

Awatar użytkownika
ch-R

#199 Post autor: ch-R » 17 paź 2009, o 15:29

bluefil pisze:Teraz ja:) Nykiel znacznie ponizej pozimou. Duzo slebiej niz Jakubowski w ostatnich meczach (mam nadzieje, ze kontuzja Ariel to nic powznego). Nykiel niestety w slabszej dyspozycji niz przed kontuzja.
Nie zgadzam sie ! Jakubowski , jeszcze zanim zloz był najsłabszym chopem ( przynajmniej dwa rażące błędy !!! po których Lechia mogła nas walnąć tak że.....) A odnośnie Nykiela to czegoś sie spodziewoł ? Jak on szybko z ławki wloz :kwasny: Potem już coro lepij , dobrze sie podłączał do Grzybka :padam:
W ogóle mamy zajebistą obronę , dawno nie widziałem u nas żeby tak obrona dobrze podłączała sie to ataków to jest to co cechuje nowoczesny fussbal !

ps. a Straka :padam: i wszystko jasne :cwaniak: potem wloz Pulo i mi na nerwy groł. :chytry:
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#200 Post autor: jajo » 17 paź 2009, o 16:00

19aRtuR20 pisze:
jugador pisze:Poki co to wlasnie o Gliku mowi sie jakby wiecej
medialnosc :looka: - były piłkarz Realu Madryt, B czy C, ale Realu Madryt
przesadzacie. Dla mnie Glik jest na poziomie Sadloka albo nawet ciut wyżej. Nie zgodzę się, że przy tym poziomie rozwoju Maciek zostawi Glika na bocznicy. Jeśli oboje będą się tak rozwijać, to na bocznicy zostawią wszystkich polskich środkowych obrońców. Dla mnie to w tej chwili bezdyskusyjnie para środkowych obrońców na euro2012.
Starając się ocenić poszczególnych zawodników:

Pilarz - bardzo pewnie. Nie zgodzę się z komentatorami c+, o niepewności na początku. W takich warunkach dobrze, że piłkę piąstkował a nie łapał, bo mógłby klops z tego jakiś wyniknąć.

Jakubowski - widocznie niepotrzebnie grał z tą kontuzją. Była to żenada, ale wszystko zwalam na karb tego urazu, bo wcześniej spisywał się nieźle, trzeba dać mu znów szansę.

Nykiel - przyzwoity występ

Sadlok - kolejny profesorski mecz z tyłu. Tym razem jednak kilka błędów przy grze do przodu

Grodzicki - bez większych błędów. Niepotrzebne te machanie łokciami w powietrzu

Brzyski - kolejny bardzo dobry występ

Janoszka - walczył, kilku błędów sie nie ustrzegł, m.in. spóźniając wyjścia do pressingu. Przy swojej sytuacji ciągnięty za koszulkę, może mógł się wywracać. Niektórzy jednak czekają, aż Ecik coś zepsuje, żeby pokrytykować

Baran - jak prawdziwy kapitan w tym środku pola, masa przechwyconych piłek w środku pola, do pressingu biegał w takim tempie, że zastanawiałem się czy by setki z Andrzejem nie wygrał. Najlepszy mecz w sezonie!

Straka - prawdziwy fighter, walczył jak zawsze. Kolejny mecz na poziomie. Z resztą jak już Gabor wychodzi na boisku, to nie pamiętam meczu, który zagrał słabo

Grzyb - wzorzec waleczności prosto z Sevres. To ile Wojtek we wczorajszym meczu biegał na pełnych obrotach mi się w głowie nie mieściło. Jedyny minusik to brak dogrania na koniec do Zająca, ale w tym momencie już miał pewnie ciemno przed oczami

Sobiech - w sumie poprawny mecz, ale gdzieś Artur stracił ten błysk łowcy bramek. Byle był to tylko chwilowy dołeczek

Niedzielan - ciągle jest dla nas tym piłkarzem robiącym różnice z przodu

Pulkowski - nie mam zdania

Zając - oglądając powtórkę telewizyjną trzeba przyznać, że jakies zagrożenie tworzył. Na boisku miałem jednak nieodparte wrażenie, że wyszedł jak na sparing. Cały zespół za***prza na 200%, a Kicaj dużo truchta. Wchodząc w końcówce powinien zapieprzać obrona - atak - obrona - atak, a nie czekać na prostopadłą piłkę
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#201 Post autor: ObeRschlesien » 17 paź 2009, o 20:42

Sadlok wydaje mi sie jest fenomenalny jak na swoj wiek Glik hmm widzialem go w meczu reprezentacji nie pokazal nic wielkiego jak zreszta cala repra modzikow a meczu tez nei mozna porownac do meczu ligowego Piasta ale wydaje mi sie ze Sadloczek jest lepszy Straka ech jeszcze jeden taki Straka w Ruchu poprostu tak jak by to byl sen to co sie dzieje w tym sezonie UNOS ! BRAWO NIEBIESCY ! :padam:
Obrazek

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#202 Post autor: milanos » 18 paź 2009, o 00:32

jeszcze ciepły skrót z Canal + :)
http://www.ustream.tv/recorded/2372717
Obrazek

scaneRboy
Kontakt:

#203 Post autor: scaneRboy » 18 paź 2009, o 00:34

z moim kumplem zawsze dyskutujemy w czasie meczu, tym razem tematem była "nieskuteczna" gra Abdula. Po mniej więcej 30 minutach meczu doszliśmy do wniosku, że o Sobiechu zrobilo się głośno i teraz już obrońcy innych drużyn mają na niego oko. Potwierdziła to druga połowa, Abdul prawie cały czas miał opiekuna, którego zawsze asekurował jeszcze jeden chop. Abdul teraz nie ma lekko.
Ale to i tak jest dobrze, bo dla obrony przeciwników to jest po prostu obłęd. Biegają jak ci*** za Niedzielanem, męczą jak mogą Abdula, ale w tych akcjach Ecik i Grzyb nie są kryci. za***iście to wygląda, właśnie dlatego padła bramka, to była trzecia akcja Grzyba z prawej strony. Obrońcy nie wiedzieli co mają robić, Najpierw Janoszka, za chwile Abdul i w końcu prawie niepilnowany Niedzielan.

Wielkie brawa dla Waldiego, obrońcy przeciwników biegają jak dzieci we mgle, zagrożenie może przyjść nie wiadomo kiedy, i nie wiadomo z której strony. Do tego chłopcy graja na dużej prędkości. Obłęd.

Jak długo chodze na polską ligę, jeszcze takiej gry nie widziałem jak gramy w tym sezonie. Gdybym grał w przeciwnej drużynie, to nie wiem, jak można się przeciwstawić dzisiejszemu Ruchowi. Chyba tylko krycie strefą i siła fizyczna. Na szczęście nie nasz problem.

Oczkowsky
Kontakt:

#204 Post autor: Oczkowsky » 18 paź 2009, o 11:59

Galeria z meczu http://www.waszapilka.pl/galleries,126 ponad 80 zdjęć

hagi

#205 Post autor: hagi » 18 paź 2009, o 13:20

ciekawy jestem jak by sie wkomponował teaz w nasza druzyne fabusz. toto jest przeciez pilkaz o ogromnych mozliwosciach.warto by cos zmienic czsem w ataku obroncy ninych druzyn wiecej uwagi poswieaja sobiechowi.dobrym pomyslem bylo by wystawienie czolga do ataku , zupelie zmienil by sie styl naszej gry sila ognia w powietrzu by zncznie wzrosla.
moim zdniem musi sie znalezc miejsce do zjac na boisku moze na lewej pomocy. brawo janoszka cos sie u ciebie wmetlnosi zmienilo ale do poki nie weniesz ciezaru gry na siebie to nie bedziesz dobry graczem. sciagnac goncerza nazot piorytet zimowych transferow. pozatym to nie ma co na sile szukac ofensywnego srodkowego pomocnika - mamy juz tkiego gra w juniorach pseudonim figo starzynski michal wyglada i gra jak figo naprawde dacmu troche czasu i zobaczycie.w juniorach bardzo duzy talent ma tez krkowski i szubert dac im troche czasu i zobaczycie niebiesko armia

RudaSlaska7
Kontakt:

#206 Post autor: RudaSlaska7 » 18 paź 2009, o 19:34

wciepnac Fabusza i bydymy grali dugie bale od Pilarza na Fabusza :rotfl:
no ja nojlepij jak idzie to cos trzeba zmienic(zdupic)

marek79
Kontakt:

#207 Post autor: marek79 » 18 paź 2009, o 20:08

jugador pisze:Abdul to chlopak o baaardzo duzych mozliwosciach.Jednak w dwumeczu Odra-Lechia zaprzepascil nie przesadzajac jakies 6 bardzo dobrych sytuacji bramkowych.
Wychodzi jeszcze brak ogrania i brak niektorych umiejetnosci.Szybkosc oddawania i precyzja strzalu , nad tym musi szczegolnie pracowac.Dodatkowo jednak troche za duzo strat.
Co nie zmienia faktu , ze jest niesamowicie pozyteczny i jak poprawi te elementy moze stac sie jednym z najlepszych napastnikow ligi w bardzo mlodym wieku.

Druga perelka to Sadlok , on juz jest czolowym obronca ekstraklasy.Jak bedzie sie tak dalej rozwijal szybko odstawi Glika na bocznice.Poki co to wlasnie o Gliku mowi sie jakby wiecej.Sadlok ma wszystko zeby byc swietnym obronca na miare MOCNEJ reprezentacji.
Wczoraj znowu profesor porcz jednego zagrania.
tylko ze Sobiech jest teraz jednym z najbardziej eksploatowanych pilkarzy w kraju bo gra w podstawowym skladzie w klubie i w reprezentacji co przlada sie np na 3 mecze w ciagu tygodnia lacznie z podroza wiec potem moze juz brakowac sil w takich wlasnie sytuacjach

19aRtuR20
Kontakt:

#208 Post autor: 19aRtuR20 » 18 paź 2009, o 20:27

po tym meczu Sadlok, Brzyski i Niedzielan w jedenastce kolejki Liga+Extra

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#209 Post autor: L.G » 19 paź 2009, o 12:26

Odchrzańcie sie od Sobiecha. Zoboczcie lepi jako robota robi (oprócz wychodzynia na pozycje i absorbowania obrońców). w rozegraniu akcji. Chociazby bramy na 1:0 z Lechią, Odrom czy "asysta" na Śląsku.

Mimo wszysko (bo walki i ambicji terozki mu odmówić niy idzie), Janoszka skrzydłowym na poziom ekstraklasy niy jest.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

scaneRboy
Kontakt:

#210 Post autor: scaneRboy » 19 paź 2009, o 12:35

L.G pisze:Odchrzańcie sie od Sobiecha
jeśli pijesz do mnie, to zwróć uwagę na cudzysłów i całość wypowiedzi. Przejrzałem dwie ostatnie strony i nie zauważyłem, żeby ktoś jeździł po Abdulu.
Jest faktem, że w ostatnich meczach nie trafił do bramki w niczym mu nie umniejsza.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

ODPOWIEDZ