[10 kolejka] Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jak zakończy się mecz z Lechią?

Czas głosowania minął 16 paź 2009, o 18:38

Wygra Ruch
168
95%
Remis
2
1%
Wygra Lechia
6
3%

Liczba głosów: 176

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Korfanty
Kontakt:

#181 Post autor: Korfanty » 17 paź 2009, o 03:04

Pełen profesjonalizm,nasz ukochany RUCH kroczy po cichu do celu :padam: :padam: :padam: :padam: Nieważne 1-0 czy 5-0 liczy się zwycięstwo po prostu są genialni ;) Po tylu latach ubogich wracają lata świetności :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: RUCH RUCH HKS!!! W Bytomiu tylko 3 punkty!!! :)
Jestem Górnoślązakiem czyli Polakiem
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!

Awatar użytkownika
seba7802
Kontakt:

#182 Post autor: seba7802 » 17 paź 2009, o 04:08

:padam: :padam: :padam:

Świetny mecz. Trochę pecha w drugiej połowie (jak i szczęścia w pierwszej).
Najważniejsze że są trzy punkty. W drugiej połowie Lechia nie istniała.
Tylko RUCH!!!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#183 Post autor: heli » 17 paź 2009, o 06:52

dobra teraz moga coś więcej powiedzieć, bo jak patrzołech na ostatnie 20 minut to słyszołech niby jak to Lechia cisła w pierwszej części meczu, ale szczerze to po za dwoma piłkami wiele z tego nie miała +_ kilka strzałów z dystansu i nie było to jakaś wielka przewaga jak wyobrażałem sobie po ich gadce, teraz dzięki linkowi milanosa obejrzałem cały mecz i jakie wnioski.

Moim zdaniem zagraliśmy wczoraj jak klasowa drużyna, czyli coś tam niby przeciwnik fikał, miał jakieś próby, ale właściwie może 1 setka, a potem myśmy doszli do głosu i w 5 min trzy bomby z czego jedna trafiła, no a druga połowa to już pełna kontrola. I w tym względzie póki co nie odbiegamy od najlepszych, gdzie też wydaje się, że ktoś z Wisła gra jak równy z równym a potem w 15 minut oni sa w stanie tak zepchnąć, że stwarzają sobie z 5-6 sytuacji i nawet z słabą skutecznością coś najczęściej wpada. Druga sprawa co nasz zespół cechuje to jednak bardzo duża zmienność i kompletność gry zawodników, niby od Sobeicha każdy oczekuje, co by dostawiał ta noga w przodzie, ale jak nie szło to potrafił się z lekko cofniętego zagrac kilka podań i do skrzydła i prostopadłych bal. Niedzielan, kery każdy widzi jego szybkość, a tu prosze dwie kepki zdołał się tak ustawić, Straka dla mnie to jest najlepszy chop jakiego my mieli w środku od wielu lot i pisałem to od początku jak przyłaził ino wtedy nakładały się na to częste kontuzje co moze nie kerym kezry tak pluli na zaciągi Radolskiego zacierały obraz. Oczywiście pomijam reszte nei spowodu tego, że nie należy im się napisanie o nich, ale wymieniłem tą trójke, dlatego, że nie którzy za szybko oceniają nie których, albo patrzą zbyt jednostronnie.

To nie te czasy, kiedy gra ograniczała się do 5 obrońców i 5 napastników i ino długi przeciep do ofensywnego,

teraz
każdy bramkarz nie ino gro w bramce, ale często musi grac jako ostatni obrońca, musi umieć grac świetnie nogą po zmianie przepisów ( a my takiego mamy )
każdy obrońca musi się włączać do ataku ( A my takich mamy )
każdy pomocnik musi zarówno odbierać jak umieć rozegrać bal do przodu ( a my takich mamy )
każdy napastnik musi nie ino strzelać, ale też rozegrać bal kombinacyjnie, czy być pierwszą linią odbioru ( a my takich mamy )

I te cztery punkty plus oczywiście Sztab trenerski (dobre przygotowanie, taktyka, motywacja) powodują, że zajmujemy plac tam gdzie zajmujemy

Oczywiście to co pisza się tyczy skali polskich rozgrywek, choć w Europie na tym samym to polega ino na wyższym (szybszym) poziomie
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Dantes
Kontakt:

#184 Post autor: Dantes » 17 paź 2009, o 07:48

No to jak już wymieniliście zawodników najlepszych, to czas na najsłabszych.

:( Janoszka :(

Nie wiem co się z tym chopem dzieje: w Wodzisławiu strzela 2 bramy w meczu, a wczoraj był tłem dla wszystkich, tracił prawie każdą piłkę, żadnej akcji nie zainicjował itp.
To nie jest pomocnik na miarę wicelidera ekstraklasy.
Na 99% za tydzień siądzie na ławie. Więcej pożytku na tej pozycji będzie z Nowackiego.

Kama_wiRek
Kontakt:

#185 Post autor: Kama_wiRek » 17 paź 2009, o 08:29

Oby nos Polonia nie sprowadziła na ziema, tak jak Dukla ;)

Jak zagrają z takim spokojem jak wczoraj, to beda spokojny :)
[size=200][color=blue]WIDZEWSKIE CHOJNY & NIEBIESKA RUDA ŚLĄSKA ![/color][/size]
[img]http://www.niebiescy.pl/images/sygnatury/ruch_Widzew_01.jpg[/img]
http://rap-port.wrzuta.pl/audio/ghTvTzVvIE/ <---cała prawda o PZPN'ie

Lukas89
Kontakt:

#186 Post autor: Lukas89 » 17 paź 2009, o 09:38

Dantes pisze:No to jak już wymieniliście zawodników najlepszych, to czas na najsłabszych.

:( Janoszka :(

Nie wiem co się z tym chopem dzieje: w Wodzisławiu strzela 2 bramy w meczu, a wczoraj był tłem dla wszystkich, tracił prawie każdą piłkę, żadnej akcji nie zainicjował itp.
To nie jest pomocnik na miarę wicelidera ekstraklasy.
Na 99% za tydzień siądzie na ławie. Więcej pożytku na tej pozycji będzie z Nowackiego.
Dokładnie.. tylko niestety na lewe skrzydło nie mamy kogo dać.. bo Balaż bez formy,Janoszka gra w kratke.. najlepszym rozwiązaniem byłoby przesunięcie na lewo Zająca chyba,tylko nie wiadomo czy On by potrafił grać na lewej pomocy.. No a jak nie to by sie przyzwyczaił.. chyba,że Pavol nagle wróci do formy..

albo Janoszka zacznie grać cały czas na takim poziomie jak z Odrą.. (a przynajmniej zbliżonym)
Obrazek

jugador
Kontakt:

#187 Post autor: jugador » 17 paź 2009, o 10:24

Co Wy gadacie za glupoty jaki Janoszka najslabszy.Naharowal sie w odbiorze za trzech.
Mial na tym lewym skrzydle duzo roboty.Do tego gdyby nie swietna interwencja bramkarza strzelilby bramke.
Janoszka dobrze , wreszcie nie traci glupich pilek , nie daje sie przepychac.Z meczu na mecz robi postepy.Brawo !
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

chorzowski_rsl
Kontakt:

#188 Post autor: chorzowski_rsl » 17 paź 2009, o 10:26

szkoda niewykorzystanych sytuacji bo moglo byc z 5:0,ale waznie sa 3 punkty!
A TERA INWAZJA NA BYTOM !
NRŚL GANG

Awatar użytkownika
viktor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#189 Post autor: viktor » 17 paź 2009, o 10:38

rozumie że każdy może mieć swoje zdanie ale Ci co piszą takie bzdury że Janoszka najsłabszy na boisku powinni sie zapakować barana w sciana !!! synek walczył jak tylko mógł, ahh nie ma się co wk***iać zawsze są niezadowoleni
...drina goni kolejny drin remix browar,wóda,gin...

Awatar użytkownika
DingChavez
Kontakt:

#190 Post autor: DingChavez » 17 paź 2009, o 10:43

Znowu mamy wiele powodów do radości za sprawą Niebieskich.Kolejny raz przekonuję się że dobra gra przynosi efekt i potwierdza się że 2 miejsce Ruchu w tabeli to nie jest przypadek.Lechia pokazała się z dobrej strony jednak Niebiescy dzięki bramce Niedzielana i dobrej grze w drugiej połowie wybili gdańszczanom z głowy wszelkie marzenia.Gra Ruchu się podoba i oby po meczu z Polonią nasi ulubieńcy znowu zrobili ciuchcię świętując zwycięstwo.SupeR Niebiescy :super:
Bo w Chorzowie i Łodzi jest wiara która łączy kibiców obu miast Ruch i Widzew zawsze razem

Obrazek

buli19R20
Kontakt:

#191 Post autor: buli19R20 » 17 paź 2009, o 11:05

jak juz pisali gadanie ze Ecik slabo groł jest hmmmm smieszne moze nie mo umijetnosci jak Straka czy Niedzielan ale widac wreszcie u niego walka chec pokozania sie kibicom z tej lepszej strony. Mowimi tutaj ze Straka i NIedzielan to najlepsi gracze meczu ale ja chciałbym wyróznic jeszcze dobrze grającego w 2 polowie Barana i naprawde w wysokiej formie Grzybka a na koniec Sadlok profesor ( i niech mi sie nikaj nie wybiero do Legii wisły czy kaj indzij ). No i Krzysiu Pilarz naprawde ciezkie warunki dla bramkarza a on sobie poradził kapitalnie :):)

Na koniec czekom na lepszo forma Balaza chociaz ciezko pedziec czy jej niemo bo na treningach dawno nie bylem. No i wszyscy trenerzy kawał dobrej roboty :)

Wiela my to juz szpili na zero z zadku u siebie mieli :D???

SODA's
Kontakt:

#192 Post autor: SODA's » 17 paź 2009, o 11:55

w drugiej połowie rewelka, super szpil była walka itd.itp, byle by kasa była bo szkoda tego zmarnowac, doping dobry ale z sektora 4 i5 słabo to słychać taki stadion hujowy
teraz WSZYSCY na Polonia !!!!!!
RUCH Chorzów Polska

Cerber
Kontakt:

#193 Post autor: Cerber » 17 paź 2009, o 12:02

Opinia kibica Wisły K. :

Ruch gra świetnie - chłopaki są niezmordowani, ciągle jeżdżą na tyłkach, po prostu gryzą trawę i mają na to siły - dzięki swojemu trenerowi, który znany jest z dobrych obozów przygotowawczych. Jest tylko jeden klub w Ekstraklasie, którego kibice nie mogą mieć żalu do swoich piłkarzy, że odpuszczają i to jest Ruch Chorzów. Mam nadzieję, że ta drużyna zdobędzie wicemistrzostwo (no bo MP oczywiście dla Wisełki ;) ) i pokaże lalusiowatej Legii i gwiazdorkowemu Lechowi, że sukces nie odnosi drużyna lepsza na papierze, tylko drużyna która do papieru dorzuca krew, pot, łój i łzy. O tym zresztą Wisła przekonała się rok temu na Śląskim.

Dżem
Kontakt:

#194 Post autor: Dżem » 17 paź 2009, o 13:24

Panowie mnie cieszy was huraoptymizm,ale to dopiero 1/3 sezonu. Przed nami trzy wyjazdy na czołówkę - Amica,Legia i Polonia.
Jako że jestem minimalistą, to marzy mi się te 30 punktów po tej rundzie. Wtedy na wiosnę podchodzimy na luzie bo nie mamy nic do stracenia.

Co do meczu- Janoszka zagrał dobrze,aktywnie w obronie.Na tle Grzyba wypadł słabo jako skrzydłowy,ale trener Lechii chyba zapomniał wystawić lewego obrońce :zdziwko: Aha i radzę się przyjrzeć ile akcji po których padła bramka w tym sezonie zaczynała się od Sobiecha.Dla mnie Artur jest fantastycznym piłkarzem.

jugador
Kontakt:

#195 Post autor: jugador » 17 paź 2009, o 13:55

Abdul to chlopak o baaardzo duzych mozliwosciach.Jednak w dwumeczu Odra-Lechia zaprzepascil nie przesadzajac jakies 6 bardzo dobrych sytuacji bramkowych.
Wychodzi jeszcze brak ogrania i brak niektorych umiejetnosci.Szybkosc oddawania i precyzja strzalu , nad tym musi szczegolnie pracowac.Dodatkowo jednak troche za duzo strat.
Co nie zmienia faktu , ze jest niesamowicie pozyteczny i jak poprawi te elementy moze stac sie jednym z najlepszych napastnikow ligi w bardzo mlodym wieku.

Druga perelka to Sadlok , on juz jest czolowym obronca ekstraklasy.Jak bedzie sie tak dalej rozwijal szybko odstawi Glika na bocznice.Poki co to wlasnie o Gliku mowi sie jakby wiecej.Sadlok ma wszystko zeby byc swietnym obronca na miare MOCNEJ reprezentacji.
Wczoraj znowu profesor porcz jednego zagrania.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

ODPOWIEDZ