[8 kolejka] Śląsk Wrocław - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Ruch w meczu ze Śląskiem

Czas głosowania minął 28 wrz 2009, o 15:59

Wygra
95
72%
Przegra
7
5%
Zremisuje
30
23%

Liczba głosów: 132

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#106 Post autor: Lutz » 27 wrz 2009, o 18:59

FredyKruger pisze:Chcąc liczyć sie w stawce o czołowe pozycje w tabeli ekstraklasy, takie mecze nalezy wygrywac, Śląsk był słaby jak cwist ;)
A my niy ? Tak jak Salomon gerhat bardzo mondrze naszkryfloł ( co mu sie ostatnio niy zdażało :rotfl: ) : jak niy idzie wygrać, to trzeba zremisować. Moim zdaniym jednak o tyn jedyn tor byli my lepsi. "Przyzwoity" wyjazdowy mecz w wykonaniu Ruchu. Co do poziomu to zdonżył żech sie już do ty padaki przyzwyczaić. Niy co bych sie czepioł, ale 3/4 drużyn z Polski ligi mo szmary od niemieckiego 3 ligowca, co by niy powiedzieć że 4 liga niemiecko prezyntuje podobny poziom jak naszo ekstraklasa. Wiym , bo mom ta przyjymność na 4 liga sam łazić :rotfl:

A tak swojom drogom, co to za liga? co to za kluby ? co to za kibice ? co to za prosjonalizm ? że przy piykny pogodzie w mieście ponad 600 tys. kaj je ino jedyn klub na szpil przyłazi 6000 ludzi?

Kris KLZ
Kontakt:

#107 Post autor: Kris KLZ » 27 wrz 2009, o 19:15

mecz calkiem przyzwoity...
druzyna zaprezentowala sie dobrze,ale na nojwienkszy plus zasluzyli Jakubowski,Sadlok i Straka moim zdaniem... :padam:
remis to dobry rezultat ;)
Obrazek
KLIMZOWIEC!!!

mrad72
Kontakt:

#108 Post autor: mrad72 » 27 wrz 2009, o 19:21

W drugiej połowie gra całkiem niezła. Oczywiście szkoda okazji Sobiecha i przede wszystkim Niedzielana, ale najważniejsze, że można było zobaczyć pewien postęp w grze w meczach wyjazdowych.

Generalnie remis ze wskazaniem na nas, i z tego trzeba się cieszyć, chociażby dlatego że w zeszłym sezonie w obu meczach ze Śląskiem byliśmy bez szans a teraz to oni się cieszą z remisu u siebie.

Jak nawet Tarasiewicz godzi się z remisem, to coś w tym jest :P
[size=150][color=blue][b]INO RUCH[/b][/color][/size]

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#109 Post autor: ObeRschlesien » 27 wrz 2009, o 19:23

BRAWO NIEBIESCY ! jo sie ciesza z tego 1 pkt widac bylo ze chopcy chcieli cos strzelic jak by tak zagrali na Blechatowie hmm trodno ogolnie mi sie podobalo 2 polowka lepszo od 1 nic teraz po 3 pkt na wodzislaw z taka gra to mysla ze 3 pkt powinni my tam zgarnac bo Odra osatnio kiepsko ale nowy trener wiec roznie moze byc ale JO WIERZA !

Ciekawe co z Grodzickim :/

z Odra 3 pazdzier o 14:45 :/ o ile nie przeciepna tyj kolejki ze wzgledu na Repra
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2009, o 19:49 przez ObeRschlesien, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#110 Post autor: 19aRtuR20 » 27 wrz 2009, o 19:30

Kris KLZ pisze:druzyna zaprezentowala sie dobrze,ale na nojwienkszy plus zasluzyli Jakubowski,Sadlok i Straka moim zdaniem...
Straka, dosyć duzo jak na niego tych strat w srodku pola

Jakubowski na duuuuuuuuuuuuuuuuuużo pozwalol na lewej stronie temu Spahic'owi

z Sadlokiem sie zgadzom

apropo stoperów to dwa poważne błedy Grodzickiego dzis (na poczatek meczu to podanie do napastników Slaska... i na poczatku drugi te sam na som (brawo :padam: PILARZ)

Awatar użytkownika
Amela
Kontakt:

#111 Post autor: Amela » 27 wrz 2009, o 19:51

remis na wyjeździe lepszy jak porażka, wiadomo.
Ale kiedy przeciwnik jest osłabiony i przechodzi akurat kryzys, to niestety, ale dobry zespół umie i powinien to bezwzględnie wykorzystać i wygrać choćby te 1:0. :zly:
A okazje by coś wpadło były. :zly:
Liczyłem na 3pkt ze Śląskiem i 3 z Odrą, po tym historycznym, pierwszym zwycięstwie.
Teraz to już musowo muszą wygrać bo nastepne wyjazdy będą bardzo ciężkie i należy sie liczyc nawet z zerową :przestraszony: zdobyczą w tych 3 meczach (Polonia B, Legia i Lech)
A to może oznaczać ostrą jazdę w dól tabeli. :(
Jednak trzeba być dobrej myśli i wierzyć w to że naszych piłkarzy stać na sprawienie nie jednej bardzo dla nas miłej niespodzianki :)
O co prosimy Cię Panie :padam: :padam: :padam:
K.S Ruch Chorzów - dzięki niemu warto żyć!
I to jest sens mojego życia.

scaneRboy
Kontakt:

#112 Post autor: scaneRboy » 28 wrz 2009, o 08:25

panowie, tak na chłodno.

W ubiegłym sezonie był wielki problem żeby zagrać dwa dobre mecze jeden po drugim. W tym sezonie wygląda na to, że na Cichej nikt nam nie fiknie, za to na wyjazdach...

Po tym meczu bardzo się cieszę, że z tyłu było zero.

Wszystko jest ok. Waldi z chłopakami robi świetną robotę, tak trzymać, robić swoje - wówczas na pewno będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#113 Post autor: Scypion » 28 wrz 2009, o 09:08

Każdy kolejny wyjazd utwierdza mnie w przekonaniu, że jesteśmy ligowym przeciętniakiem. Jestem ciekaw jak będą wyglądac mecze na Cichej gdy przyjedzie ktoś mocniejszy niz Arka, Piast czy Polonia W. i rozpracuje nasza taktyke długich podań do napastników. Jest to jednoczesnie chyba jedyna taktyka na jaką możemy sobie pozwolić przy braku wartościowych ofensywnych pomocników. Żeby nie było, ze narzekam przy naszym budżecie, problemach, które trapią klub jest dobrze, nawet remis na grającym rezerwami Śląsku trzeba uznać za wartościowy. Przy wiekszej dozie szczescia mozna bylo tma wygrac. Nie można odmówić zaangażownaia zawodnikom po prostu brakuje nam rozgrywającego i to w tym kierunku powinni iśc nasze poszukwiwania zimą. Dobrze, że awansowaliśmy w pucharze - tam upatruję jakiejś szansy na sukces. Teraz przed nami Wodzislaw, niestety dla Odry bedzie to pierwszy mecz z nowym trenerem ale miejmy nadzieje, ze bedzie to dla niego debiut rownie szczesliwy jak dla Dusana.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#114 Post autor: L.G » 28 wrz 2009, o 09:30

Niy było nojgorzy. Ale do ideału tyż daleko, zabrakło dwóch rzeczy by wygrać. Mniyjszy nonszalnacji Niedzielana i Sobiecha (choć tymu trocha brak doświadczynio). I zabrakło drużynie determinacji. Oni bardzi chcieli NIY przegrać jak wygrać. Brak porządnych jajec jest wiykszym problymym ty drużyny jak brak ofensywnego rozgrywającego.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

buli19R20
Kontakt:

#115 Post autor: buli19R20 » 28 wrz 2009, o 09:53

Wiec i ja opisze to z mojej strony jak gra wyglądałą.

Mecz stał na bardzo przecietnym poziomie, jesli niepowiedziec ze bardzo słabym ale cóz istotą fuI3ballu napisze to poraz kolejny nie jest piekno ale 3 pkt-y w tym przypadku 1. Z gry wydaje sie ze to Śląsk grał to co powinnismy grac my czyli w srodku pola wymiana podan my staralismy sie długimy podaniam grac co sprawdziło sie w 50% poniewaz zagralismy na zero a wydaje mi sie ze taki cel nalozył Waldek Fornalik na graczy przed meczem, taktyka ogólnie nie była zła gdyby nasi snajperzy wykorzystali swoje sytuacje przedewszystkim SOBIECH 2 i NIEDZIELAN 1 to godaliby my ze wszystko było dobrze. Cieszy mnie dosc dobra postawa Jakubowskiego oraz Sadloka reszta moim zdaniem na swoim normalnym poziomie bez fajerwerków oczywiscie jak to ostatnimi czasy bywa Pilarz na duzy +. Czego nauczył nas ten mecz mysle ze solidnej gry tj mimo braku polotu itp itd nie przegralismy zagralismy na 4 w skali od 1-6 i przed meczem w wodzisławiu jestem pełen optymizmu i wreszcie mamy naprawde duze szanse ograc odre. Napewno wielu z Was mowi ze zle zagralismy bo z taka druzyną powinnismy wygrac ale moim zdaniem remis nalezy potraktowac jak zwyciestwo Legia na sląsku tez zagrała na 0-0 a Polonia Bytom przegrała 2-1 wiec w ogóplnym rozrachunku jest bardzo przyzwoicie zobaczymy jak zagra Wisłą tam bo mysle ze moze byc ciekawie.

Na koniec taka drobna mysl gramy w najblizszych 4 spotkaniach 3 mecze wyjazdowe w tym mecz z Legia i Polonią B chciałbym zeby planem na te spotkania było zdobycie 8 pkt co bedzie naprawde kawałem dobrej roboty

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#116 Post autor: gerhat » 28 wrz 2009, o 09:56

Pozwola się delikatnie nie zgodzic z dwoma przedmówcami w kwestii ofensywnego rozgrywajcego. Moim zdaniem dopuki momy Niedzielana i stawiomy na niego, typowy ofensywny rozgrywający jest nipotrzebny, bo bydzie robiył kółka, holowoł bal i rozgladoł się wkoło. Momy dwóch klasycznych miernych rozgrywających - Angina i Pulo (o ile graja na pozycji środkowego) i gra się nie klei. Wówczas całkowicie tracimy atyuty pary Sobiech - Niedzielan.
Teraz gromy dwoma środkowymi raczej o zacięciu defensywnym i wysoko skrzydłami. Jak bydymy grać typisch środkowym pomocnikiem to skrzydłowi będa musieli się nieco cofnąć na czym ucierpi organizacja gry i zacznie sie takitiku, a może 4-5-1, a może diament itp. Teraz gromy klasyczne 4-4-2 i to nom najliepij wychodzi przy takich zawodnikach jakich momy.

Nie twierdza że klasyczny ofensywny środkowy rozgrywający to złe rozwiązanie w piłce, ale po pierwsze o takich niezwykle trudno na naszym rynku a po drugie do naszego aktualnego stylu gry nie jest to zbyt potrzebne. Raczej poszukałbym na tę pozycje kogoś młodego na przyszłość, bo po Wtorku zawsze jest jakoś Środa .... ;)

Pavlique
Kontakt:

#117 Post autor: Pavlique » 28 wrz 2009, o 10:12

Taki Barcik z Polonii bołby w som roz :hyhy:
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#118 Post autor: L.G » 28 wrz 2009, o 10:17

Dyc joi sie z Tobą Gerhat zgodza. Przecas napisołech, że bardzi brakuje jajec jak ofensywnego środkowego. Jak Straka i Owca grajom przizwoicie, to niy wyglądo to źle. Problym wiykszy w tym, że Balaz gro pioch z Janoszki darymny skrzydłowy, a Grzyb bardzo dobro gra przeplato z miernom.

A tego szpilu my niy wygrali, bo wszyscy (łacznie z trynerym) boli sie bardzi zaryzykować, zabrakło krztyny determinacji a osiągnyliby my lepszy wynik we Wrocku niż Legia i Polonia
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

scaneRboy
Kontakt:

#119 Post autor: scaneRboy » 28 wrz 2009, o 10:20

gerhat ma racje. ja tylko dodam, że taktykę można i należy korygować w zależności od tego co, gra przeciwnik oraz w zalezności od tego jak układa sie mecz (mam na myśli ostatnią kontuzję Straki - gdzie po jego zejściu się pogubiliśmy).

Choć nie od razu Krakau zbudowali... ja jestem dobrej myśli. Uważam, że drużyna z meczu na mecz, i z sezonu na sezon gra lepiej i o to chodzi. O sponsorach zapisano na forum już ciężkie megabajty postów, ale jeśli nie będzie jakiejś katastrofy w klubie, wszystko będzie dobrze.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#120 Post autor: ObeRschlesien » 28 wrz 2009, o 10:23

Mecz stał na bardzo przecietnym poziomie, jesli niepowiedziec ze bardzo słabym
rozumia wasze zdanie kozdy mo swoje ale chyba lekko przesadzocie z tym ze tyn szpil byl slaby w wykonaniu NIEBIESKICH ??? fakt na Belchatowie to bylo PORAZKA i slaby szpil ale daje sie rece up***dolic ze jak by na Belchatowie zagrali tak slabo :] jak wczoraj na Ślasku to 3 pkt z Blechatowa przyjada do chorzowa. Ludzie stompejmy mocno po ziemi jo nawet nie wiem po co ta godka o majstru zeby zdobyc i te tematy zakladac ,jeszcze jedna runda sie nie skonczyla a my juz o majstru piszemy nie nadmuchujmy balona po to nie pomoze wdupi*** dwa szpile i moze co poniektorzy sie obudza , na Odrze powinni my zdobyc 3 pkt ale remis tyz bydzie dobry i wiemy ze ta ekipa nom nie lezy :/ ale kiedys trza sie przelomac ;)
A tego szpilu my niy wygrali, bo wszyscy (łacznie z trynerym) boli sie bardzi zaryzykować, zabrakło krztyny determinacji a osiągnyliby my lepszy wynik we Wrocku
Mysla ze jak by Niedzielan strzelil ta brama to bys pisol ze dobra gra i taktyka trenera i inni tez ale mosz swoje zdanie ®
Obrazek

ODPOWIEDZ