[7 kolejka] Ruch Chorzów - Cracovia Kraków

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Ruch w meczu z Cracovią:

Czas głosowania minął 19 wrz 2009, o 18:31

WYGRA
91
91%
ZREMISUJE
5
5%
PRZEGRA
4
4%

Liczba głosów: 100

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#121 Post autor: wojt » 20 wrz 2009, o 12:57

zip185 pisze:Podobno Sobiecha oglądało trzech skautów z Włoch :hyhy: a żeby nie odbiegać od tematu, to mecz bardzo dobry, praktycznie nikt nie zagrał źle ;) Janoszka mimo wszystko też pozytywnie, wydaje mi się że potrzebuje więcej ogrania w ekstraklasie. Niedzielan i Sobiech klasa sama w sobie :D Grzybem jestem pozytywnie zaskoczony, skoro facet zmienia się w ciągu tygodnia nie do poznania (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) i nawet strzela z 25m :D dalej jednak uważam, że powinni częściej próbować strzałów z dystansu, a nie tylko wjeżdżania do bramki :P choć fakt, skutecznie nam to wjeżdżanie wychodzi :rotfl:
Potweirdzam siedziało przez chwilę przedemną trzech Italoków, ale czy rozmawiali o Sobiechu ciężko powiedzieć ,bo zrozumiałem tylko "si, grazie i prego" :)
Co do szpilu to chyba wszyscy juz co było do odania powiedzieli. To chyba najlepsze 90 minut w tym sezonie, ale schody dopiero się zaczną. Ślask, a później w październiku na Legie i Lecha. Patrząc na gre niebieskich najbardziej obawiam się okienek transferowych i menadżerów rysujących świetlane przyszłości i mącacych w głowach naszym młodym talentom czyli Sadlokowi i Sobiechowi. Oby działacze nie próbowali ich sprzedać zimą za przysłowiową czapke gruszek bo na to jeszcze za wczesnie i jesli mają iść z Chorzowa to do Europy, a nie do legii, pyr czy innej gwiazdy białej.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#122 Post autor: Lutz » 20 wrz 2009, o 13:02

wojt pisze:ale schody dopiero się zaczną. Ślask, a później w październiku na Legie i Lecha
Jak zagrajom tak jak wczorej, to jakoś o wyniki je żech spokojny, a choby nawet przegrali, ale po takiej grze żodyn niy bydzie mioł do nich pretynsji. Gorzy jak wylezom z takim nastawiyniym jak ze Bełchatowym.

jugador
Kontakt:

#123 Post autor: jugador » 20 wrz 2009, o 13:07

Niestety Ruch u siebie i Ruch na wyjezdzie to poki co zupelnie inne zespoly.
Na ta chwile z Zaglebiem zagralismy bardzo przecietnie choc mecz ten byl nietypowya z Belchatowem , to juz cos starsznego bylo i trzeba zapomniec o tym.

Jak zdobedziemy 2-3 pkt na tych wyjazdach co teraz nadchodza bede zadowolony.
Choc wiadomo , ze serducho zawsze mysli o zwyciestwie.

Nie polecam sie napalac na niewiadomo jakie wyniki.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
DingChavez
Kontakt:

#124 Post autor: DingChavez » 20 wrz 2009, o 13:37

Bardzo ładnie to wyglądało wczoraj.Bardzo dobra gra zaowocowała dwoma bramkami choć mogło być więcej.Trzeba pochwalić chłopaków za to co zrobili :)Zaangażowanie i chęci przyniosły efekty.Mam nadzieję że nie zabraknie tego w meczu ze Śląskiem o którym już trzeba pomyśleć.Mając na uwadze to że Niebieskim wiedzie się całkiem dobrze ostatnio radzę spokojnie podejść do kolejnego meczu,bez dmuchania balonu a wtedy myślę sytuacja taka jaka miała miejsce w Bełchatowie nie powtórzy się.
Bo w Chorzowie i Łodzi jest wiara która łączy kibiców obu miast Ruch i Widzew zawsze razem

Obrazek

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#125 Post autor: HKSADIK » 20 wrz 2009, o 13:42

bluefil pisze:Przy takiej grze, Ariel i Ecik zaczna mocno naciskac na pilkarzy z podstawowej 11!
Ariel naprawde mnie wczoraj bardzo pozytywnie zaskoczyl.Widac,ze sie chlopak zmobilizowal-nie pogral za duzo w tym sezonie,a po wczorajszym meczu widac,ze jest w o wiele lepszej dyspozycji niz Balaz.Pavol niech sobie posiedzi na lawce i szuka formy na treningach.
Ciekawe co z Nykielem?Miejmy nadzieje,ze to nic powaznego.

Tez radze sie nie napalac na jakies podium w tym sezonie-spokojnie,myslmy o najblizszym meczu,nie pompujmy balonikow(tak jak to mialo miejscu w Zabrzu przed poprzednim sezonem :hyhy: ),po prostu grajmy swoje.
U siebie jestesmy mocni.Musimy poprawic gre na wyjazdach.Teraz czekaja nas 3 wyjazdy pod rzad(Widzew,Śląsk,Odra),zobaczymy jak to sie tam zaprezentujemy.Mam nadzieje,ze juz nie tak bojazliwie,asekurancko jak z Bełchatowem,tylko powalczymy z nimi,bo wszystkie te druzyny sa jak najbardziej w naszym zasiegu i nie ma co sie ich bac,tylko trzeba z nimi zagrac ambitnie i odwaznie.
Wierze,ze Fornalik wyciagnie wnioski z poprzednich meczow wyjazdowych i teraz bedzie to lepiej wygladac.

Jeszcze raz-brawo dla druzyny i trenera za mecz z Craxą i za bardzo dobry poczatek tego sezonu!

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#126 Post autor: grzej » 20 wrz 2009, o 13:49

Gratulacje dla całej drużyny. Brawa dla wszystkich. Ciuchcia :padam:
Tylko bez pompowania balona przed następnym meczem.

Teraz przed nami mnóstwo meczy wyjazdowych (Widzew, Śląsk, Odra, Polonia Bytom i Legia) i tylko jeden meczu siebie z Lechią pomiędzy Odrą i Polonią. Zobaczymy jak dalej pójdzie. Pod względem kibicowskim szykują się 4 inwazje... A pod względem piłkarskim oby nigdy więcej Bełchatowa.
historiaruchu.pl

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#127 Post autor: Ozor » 20 wrz 2009, o 13:53

Cieszmy się każdym zwycięstwem odniesionym na dodatek w dobrym stylu, wiele lat czekalismy aż Ruch zacznie grac w ekstraklasie skutecznie i widowiskowo oby to trwało jak najdłużej.

jugador
Kontakt:

#128 Post autor: jugador » 20 wrz 2009, o 14:27

Oficjalna frekwencja 8800.Wreszcie to wyglada wiarygodnie.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
D_T_G
Kontakt:

#129 Post autor: D_T_G » 20 wrz 2009, o 16:38

Bałem się po pierwszej połowie, że powtórzy się nerwówka z Arki, ale nie, druga połowa była o wiele lepsza, super :)
Víte, že samička koníčka mořského klade vajíčka do váčku samce?
Jeżech stela a fandzym Ruchowi.

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#130 Post autor: wojt » 20 wrz 2009, o 17:02

Ja właśnie o drugą połowę się nie martwiłem. Widziałem ostatnie mecze Cracovii i w każdym z nich już w 50-60 minucie zdychali. U nas widać powrót do wspólpracy z dr. Wielkoszyńskim przynosi efekty. Fizycznie wyglądamy całkiem nieźle.

ZYG-a
Kontakt:

#131 Post autor: ZYG-a » 20 wrz 2009, o 17:06

Po tym szpilu byłch dumny z tego kim jestem i to fest!

Awatar użytkownika
BeRt
Kontakt:

#132 Post autor: BeRt » 20 wrz 2009, o 18:09

swiete slowa
http://i52.tinypic.com/2d7uczc.jpg

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#133 Post autor: m-p » 20 wrz 2009, o 20:23

W tym meczu momentami były przebłyski naprawde wielkiego futbolu. Rolą trenera, działaczy a i samych pilkarzy jest dązyc do tego aby w 90 min meczu tych chwil bylo jak najwiecej.

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#134 Post autor: alek900 » 20 wrz 2009, o 20:32

Tak sport.pl pisze o wczorajszym meczu, a dokładnie o poczatku meczu.

Podniosła atmosfera skończyła się równo z pierwszym gwizdkiem sędziego. Kibice zaczęli się wyzywać, posypały się przekleństwa, donośne gwizdy. :znudzony: :kwasny:

bogas1985

#135 Post autor: bogas1985 » 20 wrz 2009, o 20:34

Pisal to platek, zagorzale szczewo, nie ma sie czym przejmowac

ODPOWIEDZ