[3 kolejka] Ruch Chorzów - Arka Gdynia

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#136 Post autor: gerhat » 15 sie 2009, o 08:53

Widać że drużyna już wie że na Niedzielana cza grać bale za plecy obrońców i tak robili. Nie wszysycy jeszcze to potrafią ale co szpil to widać poprawa w tym względzie.
Nasze akcje w I połowie miały taką szybkość jakiej na Cichej nie widziałem od czasów Gliewicza i Dąbrowskiego.

Pierwsze pęknięcie nastapiło po zejściu Straki, a po wycofaniu Sobiecha i przejscie na 4141 to już boła tragedia. 30m odstępu miedzy pomoca a Niedzielanem i nie winiłbym tutaj anginy personalnie bo my w tej pomocy mieliśmy 5 chopa tylko ustawienie taktyczne w któym z tymi zawodnikami nie momy szans ugrać nic. Wypisz wymaluj ta gra z II połowy przypominała pietrzakowe bezbarwne szpile.

Co do Janoszki, to Panie Waldku, niech się Pan jeszcze zastanowi i wysle go tam gdzie chce Pan wysłać Sobczaka bo tyn chop by sie nom bardzij przydoł do takij szybkij kombinacyjnyj gry aniżeli tyn ersatzEcik.

Na skutecznośc Niedzielana widza ino jedna metoda, lacie Lutza !!!
Lutz rychtuj za tydziyń jakieś takie porzondne :D

Dave82
Kontakt:

#137 Post autor: Dave82 » 15 sie 2009, o 09:23

Najważniejsze 3 punkty !! Szkoda Gabora widac było że jak zloz to już nie było takiej gry . BRawo Pilu Wtorek i Sobiech to sa ojcowie zwycięstwa. pulkowski i nowacki raus patyki !!
SOBSTYL RAUS NIE ZASŁUGUJESZ BY KIEROWAĆ TAK WIELKIM KLUBEM

roman3411
Kontakt:

#138 Post autor: roman3411 » 15 sie 2009, o 09:52

o mało bych zawału dostoł przez Nykiela za ten karny , niecz ten ciul zacznie lotac bo nie nadążo za akcjami :zly:

[ Dodano: Sob 15 Sie, 2009 ]
:padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam:
RADOŚC PO OBRONIONYM KARNYM przez PILARZA , KRZYSIU ,KRZYSIU PILARZ LOLOLOLOLOLOLOLO

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#139 Post autor: radzion » 15 sie 2009, o 10:20

co tu duzo pisac, wszystko juz napisaliscie

dla mnie rowniez 3 - Niedzielan, Sobiech Pilarz (kolejnosc przypadkowa) to w tej chwili 3 naszych najlepszych pilkarzy, niedaleko dalej sa Grzyb I Brzytwa,
Obrona wczoraj poprawnie, ale wiadomo jak to jest kiedy zespol za bardzo sie cofa, nawet najlepszo obrona sie traci
po zejsciu Abdula calkowicie oddalismy srodek pola,za duza luka byla miedzy Wtorkiem a pomoca, zreszta co to za pomoc ??Angina, Pulkowski,?dno dno dno dno1!!!! Balaz cieniutko, co miol bal to straciol, jedynie Grzybek cos probowol i Szeryf ale ino w defensywie
takze jak my mamy cos ugrac majac w pomocy tylko 1 chopa i to na boku!
dzialacze maja jeszcze 2 tydnie i moim zdaniem za wszelka cene musza znolezc jakiegos chopa co potrafilby idealnie obsluzyc Wtorka
Atak? jak juz chyba Volek napisol widac, ze Niedzielan lubu grac z Sobiechem i jak jeszcze bardziej sie zgraja to moze to byc jeden z grozniejszych atakow w lidze
a ogladajac Sobiecha to zas miol wrazenie choby ogladolch Srutwy za jego najlepszych czasow
To bal jego szuko w polu karnym a nie on jej. mo ta zdolnosc znolezienia sie w odpowiednim momencie w odpowiednim miejscu.i wsadzenie tej szlapy tak zeby wlecialo
ogolnie nie wyglado to zle, choc wiele mankamentow mozna znalezc,
jedyne o co trzeba sie martwic to o stan naszej klubowej kasy i stan konta pilkarzy, bo jak beda za niskie to zas mozemy ogladac pietrzakowe gowno zamiast fornalikowej jazdy z 1 polowy wczorajszego meczu (bo ta moim zdaniem to byla niemal rewelacyjna- jak na ten sklad)

na koniec Pilarz - :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam:
tyle w temacie

Tomasz
Kontakt:

#140 Post autor: Tomasz » 15 sie 2009, o 10:40

Jo juz nic nie godom ino sie ciesza ze 6 pkt! jest u nos!...szkoda mi fest Gabora bo zas pokzol ze poradzi rozkryncic gra i zas mo kontuzja, synek mo pecha, a jak jest na boisku to podnosi nasza wartosc ofensywno baaaardzo ... brawo Krzysiu :)
Ruch Ruch HKS!

Hellun

#141 Post autor: Hellun » 15 sie 2009, o 10:53

Sobiech "W drugiej połowie mieliśmy trochę pod górkę. Arka dominowała na boisku"

arka dominowala.... byla dluzej przy pilce i co z tego bylo??? niewykorzystany rzut karny i pare niecelnych strzałow na bramke
Złoty klub KS Ruch!

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#142 Post autor: ObeRschlesien » 15 sie 2009, o 10:58

Mecz fajny ogolnie ! w 2 tak jak by chopcy z sił opadli hmm czy miala na to wplyw zejscie Straki ? wydaje mi sie ze nie poporstu Arka przesunela na atak 3 chopa ale nie ma co pisac za duzo wazne 3 pkt :D Jo widziol ino jak Straka sie chycil za brzuch i sie kucnoł potym czytom ze to z miesniem wiec nie wiem oby gibko sie wyleczyl STRAKA 3MEJ SIE !!! Krzysiu Krzysiu Pilarz lololooooo :padam: Brawo za elwra !!! Niedzielan nie kiedy mysla że nasi nie wiedza kaj mu grac np. zapadla mi tako akcja Niedzielan spierd.. na lewe skrzydlo leci za nim obronca a Pulkowski zamiast grac mu po ziemi prosty bal ku polu karnym to kur.. łon mu gro bal do niego :/ na dodatek obronca przejol tyn bal porazka nie ma takiego chopa kiery by wiedziol jak bal zagrac kiedys kozdy myslol ze Pan Angina ale onim to lepi nic nie pisac . Brawo Abdul ! kolejny tor chcialo by sie zaspiewac Abdul Abdul Abdul gooooll Abdull golllll Abdul gooolll :P
BRAWO NIEBIESCY !!! teraz po 3 pkt na Z.L
Obrazek

Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#143 Post autor: Kujav » 15 sie 2009, o 11:16

roman3411 pisze:o mało bych zawału dostoł przez Nykiela za ten karny , niecz ten ciul zacznie lotac bo nie nadążo za akcjami
Przez Nykiela karny, ok, ale czy już od ciuli trzeba Go wyzywać, gdyby ktoś na prawej stronie (nie mówię o Nykielu) by się pod koniec wrócił to może i karnego by nie było.

A co do frekwencji:
http://www.naszaliga.pl/?id=11763 naszaliga - 8000

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... ka-gdynia/ sportowefakty - 8500

http://www.90minut.pl/news/100/news1000 ... -Arka.html 90minut - 8000
Co do piłkinoznej.pl i futbol.pl, tam frekwencji nie podali.

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... 353252,812
interia - 6000

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,,wid,11400 ... omosc.html wp - 6000

Reasumując: komercyjne ... mające najmniej wspólnego z piłką nożną, ale trafiające do największej ilości ludzi, robią z Nas ...
Ostatnio zmieniony 15 sie 2009, o 11:51 przez Kujav, łącznie zmieniany 3 razy.

johnny
Kontakt:

#144 Post autor: johnny » 15 sie 2009, o 11:32

Weżcie sie niektórzy ogarnijcie, Nie od dziś wiadomo, że momy przeciętno drużyna, która jednak zaczyna walczyć na maksa a nawet jest w stanie pokazać kilka niezłych akcji i to powinno cieszyć. Dla mnie Straka nr 1, tyn chop jest potrzebny jak mało kto.

buli19R20
Kontakt:

#145 Post autor: buli19R20 » 15 sie 2009, o 11:48

Weżcie sie niektórzy ogarnijcie, Nie od dziś wiadomo, że momy przeciętno drużyna

johny mysla ze sie mylisz :) bo momy sklad napewno na pierwszo 6 ino problem jest w rezerwach bo jak widac po zejsciu Straki nikt go nieumioł zastąpic :( jak przydzie ristic czy jak to sie tam pisze to bydzie :D :hyhy:

RudaSlaska7
Kontakt:

#146 Post autor: RudaSlaska7 » 15 sie 2009, o 11:51

co odgwizdał sędzia gdy Sobiech jak sie nie myle poszedł za akcją , bramkarz tak sie rzucił przy samej lini koncowej że piłka była na boisku i on ją z góry trzymał ręką Sobiech podbiegł wybił piłke i faul? :zdziwko: z tego co wiem do póki piłka dotyka ziemi to można ją wybić bramkarzowi nie wiem czy kojarzycie akcje ale mniej wiecej tak to leciało

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#147 Post autor: Mirek » 15 sie 2009, o 12:23

RudaSlaska7 pisze:z tego co wiem do póki piłka dotyka ziemi to można ją wybić bramkarzowi nie wiem czy kojarzycie akcje ale mniej wiecej tak to leciało
nie jest tak, bramkarz miał rękę na piłce i to wg przepisu wystarczy

Awatar użytkownika
Pablo__Mikołów
Kontakt:

#148 Post autor: Pablo__Mikołów » 15 sie 2009, o 12:36

Mirek pisze:
RudaSlaska7 pisze:z tego co wiem do póki piłka dotyka ziemi to można ją wybić bramkarzowi nie wiem czy kojarzycie akcje ale mniej wiecej tak to leciało
nie jest tak, bramkarz miał rękę na piłce i to wg przepisu wystarczy
Nie do końca ;) Miłka musi byc 'nakryta' przez bramkarza, poprzez pewny chwyt, a nie tylko trzeba miec ręke na piłce.

http://www.youtube.com/watch?v=gpJe6zUz ... popt00pl01 - podobna sytuacja - tak tak wiem, że to nie identyk, ale piłka odbiła sie i była tu nakryta - a bramka uznana. To poprostu zależy od interpretacji sędziego - ten to zinterpretował tak, a 'nasz' tak. :)

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#149 Post autor: ObeRschlesien » 15 sie 2009, o 12:49

RudaSlaska7 pisze:co odgwizdał sędzia gdy Sobiech jak sie nie myle poszedł za akcją , bramkarz tak sie rzucił przy samej lini koncowej że piłka była na boisku i on ją z góry trzymał ręką Sobiech podbiegł wybił piłke i faul? :zdziwko: z tego co wiem do póki piłka dotyka ziemi to można ją wybić bramkarzowi nie wiem czy kojarzycie akcje ale mniej wiecej tak to leciało
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html tam jest ta sytulacja 34 sekunda pyRsk
Obrazek

bluefil
Kontakt:

#150 Post autor: bluefil » 15 sie 2009, o 13:30

O meczu juz wszystko powiedziane, dodam tylko, ze Pilarz rzeczywiscie swietnie, ale mial kilka razy zawahanie i nie poszedl do gornej pilki, co pozniej owocowalo sporym zagrozeniem pod bramka.

Teraz o dopingu. Po pierwsze szacunek dla chlopakow, ze staraja sie cos robic, ale.....
Pepek chlopie tyle lat prowadzisz doping i nadal robisz to bez glowy. Nie mozna sie uczyc nowej piosenki (szczegolnie, ze wtedy doping siadl kompletnie) jak jestesmy w totalnym odwrocie na murawie i w kazdej chwili mozemy bramke stracic. Musisz patrzec co sie dzieje na boisku i reagowac na to dopingiem. Zdecydowanie za pozno bylo zainicjowane jestesmy z wami! Poza tym brawo za brak wyzwisk, niech podpite barany z 10 wezma poprawke na to, ze nie gramy z zabami, ba my nawet nie gramy w tej samej lidze, wiec napinki typu gornik-gieksa dwa pedaly sa zalosne. Widzialem tez jak niektorzy wsciekali sie na pepka jak zaspiewal arke pokonamy, a nie slowo na k! Panowie, nie mysimy co drugie slowo wrzeszczec ku.wa! Aha Pepek, naglosnienie super, ale niekoniecznie trzeba rozpoczynac doping od wspomnianego wczesniej slowa. My swietnie potrafimy sie dostosowac do dopingu nawet jesli to "magiczne" slowo nie pada. Ogolnie nie bylo zle, ale mysle, ze Pepek moze prowadzic doping na jeszcze lepszym poziomie.
Aha i gdzie byly puszki? Chcialem wrzucic kase na naglosnienie, ale nie mialem gdzie...

Prosze nie odbierac tego jako kolejny narzekajacy glos. Jak napisalem, nie bylo zle, ale moze byc jeszcze lepiej, a trzeba rownac do najlepszych, a nie do pierwszoligowcow.
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

ODPOWIEDZ