[2 Kolejka] Ruch Chorzów - Piast Gliwice

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jak zakończy się mecz Ruch - Piast?

3pkt dla Ruchu
160
88%
Remis
14
8%
3pkt dla Piasta
8
4%

Liczba głosów: 182

Wiadomość
Autor
Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#181 Post autor: Paveel » 9 sie 2009, o 14:48

blue blood pisze:
jugador pisze:Troche off ale coz.Naprawde nie mozecie tych opraw przeniesc na luk ? Mlyn,Ruda,Dziesiona.Tam nie bedzie tych problemow a przy frekwencji 9-10 tys i wiecej spokojnie mozna robic dobre pokazy.
a moze odwrotnie przeniesc mlyn na sektory centralne po obu stronach tunelu daje wtedy lepszy efekt spiywanie i z oprawami niy bydzie problymu pozdRo
To by nie bylo zle, z tym mlynem na "prostej" :hyhy: przynajmniej oprawy bylyby dluzej trzymane i w TV fajnie by to wygladalo :hyhy:
ale to raczej nie mozliwe. ;)

Mam nadzieje ze "Niebiescy" podtrzymaja dobra forme i w nastepnych meczach tez beda zwyciestwa ;)
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#182 Post autor: Ozor » 9 sie 2009, o 15:44

Bylo elegancko oby tak dalej.

FredyKruger
Kontakt:

#183 Post autor: FredyKruger » 9 sie 2009, o 16:03

Nie było źle, jeszcze tylko celnosc podań z głebi pola do wysunietych napastników pozostawia wiele do zyczenia. Szczególnie było to widać w 1 połowie meczu (aż mnie skręcało ze złości :kwasny: ). Sobiech rozegrał bardzo dobry mecz i póki co powinien na stale znaleźć miejsce w wyjsciowym składzie. Podanie Brzyskiego z woleja do Sobiecha na 2:0 było klasy mistrzowskiej.
pozdr

koller
Kontakt:

#184 Post autor: koller » 9 sie 2009, o 16:08

Bardzo dobro gra ... na tle podobnej klasy rywala prezyntujemy sie lepi .. co cieszy :) Super szpil Brzytwy ... Zresztom nie pierwszy ... Ciekawo sytuacja z Niedzielanem i dobry szpil Sobiecha ... Szkoda gupi kartki bo Grodzicki wczoraj groł dobrze :kwasny: Jedyny mankamynt je taki że Grzybek kaś zagubioł forma :( ... mom nadzieja że niy na dugo

Stona
Kontakt:

#185 Post autor: Stona » 9 sie 2009, o 16:13

PePe[19R20] pisze:
blue blood pisze:
jugador pisze:Troche off ale coz.Naprawde nie mozecie tych opraw przeniesc na luk ? Mlyn,Ruda,Dziesiona.Tam nie bedzie tych problemow a przy frekwencji 9-10 tys i wiecej spokojnie mozna robic dobre pokazy.
a moze odwrotnie przeniesc mlyn na sektory centralne po obu stronach tunelu daje wtedy lepszy efekt spiywanie i z oprawami niy bydzie problymu pozdRo
To by nie bylo zle, z tym mlynem na "prostej" :hyhy: przynajmniej oprawy bylyby dluzej trzymane i w TV fajnie by to wygladalo :hyhy:
ale to raczej nie mozliwe. ;)

Mam nadzieje ze "Niebiescy" podtrzymaja dobra forme i w nastepnych meczach tez beda zwyciestwa ;)
1. oprawy na łuku tracą na czytelności, gorszy kąt nachylenia wysoki płot do tego i wtedy widać 1/3 sektorówki

2. młyn na prostej to nierealna sprawa, chyba że Rogala dospawa nam nazot płoty zeby było gdzie wieszać flagi
za Tobą pójde w ogień, wode..

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#186 Post autor: Paveel » 9 sie 2009, o 16:18

Stona pisze:2. młyn na prostej to nierealna sprawa, chyba że Rogala dospawa nam nazot płoty zeby było gdzie wieszać flagi
szkoda właśnie :kwasny:
wtedy każda oprawa kapitalnie by wychodziła :) nie było by problemów z trzymaniem jej :hyhy:
trzeba do Rogali pisać, żeby płot zrobił nazot :hyhy:
a tak pozatym, sory że nie na temat .
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#187 Post autor: milanos » 9 sie 2009, o 16:28

Tutaj link do całego meczu do oglądania online:
http://www.justin.tv/clip/34248e37a51903f8
po prawej stronie są odnośniki do kolejnych części.
Obrazek

_pnwk_
Kontakt:

#188 Post autor: _pnwk_ » 9 sie 2009, o 20:52

Jeszcze tak apropos :hyhy:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,69101 ... iasta.html

Tukej przinajmnij z frekfyncjom niy oszukujom :padam:
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#189 Post autor: grzej » 9 sie 2009, o 22:31

Już w zasadzie wszystko zostało napisane. Dla mnie osobiście cichym królem tego meczu był Gabor Straka, dla niego nie ma straconych piłek, gdyby nie przewlekłe kontuzje to byłby jeden z lepszych zawodników na swojej pozycji w całej lidze.
Na drugim biegunie jest Balaz, który pierwszą połowę przespacerował, podziwiam Fornalika, że go wypuścił na drugą połowę. Zresztą dla Naszego trenera duży plus za wyciągnięcie wniosków z meczu z Wisłą. Dało się zauważyć ustawienie Sobiecha za Niedzielanem co dało bardzo dobry efekt. Andrzej Niedzielan - naprawdę byłem pod wrażeniem jego podań otwierających drogę do bramki. Tego w niebieskich barwach dawno nie widzieliśmy. Dobrze żeby w najbliższych meczach coś strzelił, bo za chwilę "znawcy" będą pisać, że jest słaby i się nie nadaje. Chętnie bym zobaczył go w akcji z Zającem.

Nie ma co się podniecać, bo do momentu strzelenia pierwszej bramki, nasza gra wyglądała tak: odbiór piłki, podanie do tyły, jeeeb do przodu. Naprawdę zaczeli grać po ziemi i skrzydłami dopiero gdy prowadziliśmy 2:0.

Zobaczymy ile będą tak grali bez kasy...

Frekwencja i organizacja wejść na +

PozdR
historiaruchu.pl

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#190 Post autor: radzion » 10 sie 2009, o 08:21

co do samej gry to moim zdaniem byla dosyc dobra, zwlaszcza biorac pod uwage to co pokazalismy w sosnowcu

bylo widac sporo przemyslanych akcji a nie tylko bicie pilki na zapalenie pluc do napastnika,
nawet przy roznych bylo widac ze nasi maja je przetrenowane. ciekawa akcja z wystawieniem pilki bodajze do Brzyskiego na 16 metr.

i chyba najwazniejsze, nie wiem jak wy ale ja nie pamietam kiedy ostatni raz nasz stoper zapuscil sie pod bramke przeciwnika tak zeby wyjsc sam na sam z bramkarzem
normalnie :szok: fakt, wszyscy wiemy jak to sie skonczylo, ale ja bym nie winil Grodzickiego, moim zdaniem obok Gabora i Niedzielana nasz najlepszy chop, zreszta wszyscy zagrali

a to juz oceny indywidualne

Pilarz - praktyczznie bezrobotny, bezbledny w tym co mial, ++++ zza wkrecenie w ziemie napastnika
Nykiel - widac ze facet wie co ma robic na boisku, wie jak sie ma ustawic, kiedy pojsc do przodu, zupelnie inny typ niz Arielinho, zagral calkiem dobre spotkanie
Brzyski - w tym meczu dobrze, ale na tle jeszcze lepiej grajacych partnerow wypadl bladziej, jedno co mi sie w nim podoba to to ze potrafi puscic dokladna pilke na 40-50 metrow
Sadlok - ogolnie ok, ale wine za czerwona kartke dla Grodzickiego bym przypisla wlasnie jemu, bo gdy jeden stoper idzie do przodu to 2 musi go asekurowwac, a napastniak piasta wszedl miedzy niego a wracajacego Grubego, wiec tu Sadlok nie pokryl tak jak powinien
Grodzicki - dla mnie MVP tego meczu ;) bramka, ogromna szansa na 2, ah, gdyby bylo u nos takie klepisko jak kiedys to by na kepce trowy wlecialo a tak zamaist 3-0 i chyba meczu zycia Grodzicki obejrzol czerwono, no trudno, kartka sluszna aczkolwiek mozna ja wybaczyc (faul taktyczny) a wine za nia nei ponosi tylko on
Balaz - wogole grol????????????????????
Grzyb - na swoim poziomie
Gabor - obok Grodzickiego najlepszy chop- zdrowy Gabor = solidnie ustawiono 2 linia
Baran - co roz lepiej w srodku z Gaborem, ale gdyby tak jeszcze Baran umiol cos zagrac do przodu a nie tylko odebrac to by byla rewelacja
Sobiech - dobry napastnik musi wykorzystywac setkic z zimna krwia, Abdul jednej nie wykorzystol, ale brama calkiem fajna, umiol synek wsadzic szlapa w odpowiednim momencie w odpowiednie miejsce
Niedzielan - co raz lepiej, bedziemy mieli z niego pozytek, podobaly mi sie u niego te zejscia do skrzydla-zwlaszcza lewego i momentalne oddanie pilki do wbiegajacego w pole karne partnerA, rewelacja te zagrania, zwlaszcza ze stal do niego tylem, jak kiedys godol moj trener - dobry zawodnik musi miec oczy do okola glowy- i Niedzielan tak mo, jak sie lepiej zgro z druzyna to bydzie bomba

i specjalnie wyroznienie dla Pulkowskiego Michala, za to ze straciol dla siebie typowy sposob bal (czytej pilka odbijo sie od drzewa) ale nawet lezac na brzuchu potrafiol ja odzyskac,
tego brakowalo na WIsle, zawzietosci, walki o kazda pilke
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, o 09:15 przez radzion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#191 Post autor: radzion » 10 sie 2009, o 08:38

simonsays pisze: Tyle sie tu naklelismy o bilety, kasy, bramy itd, ze niestosowne byloby pominac to, co stalo sie w koncu przy Cichej. Niby ma byc to norma w profesjonalnym klubie, ale mimo wszystko chwala im za to, ze lepiej pozno sie tego nauczyli niz wcale.

moze czesciowo masz racje az wejsciem ale powiem ci tak-
kupowolch w sobota przed meczem bilet dla mnie i famili z niemiec, razem 4 osoby i normalnie mnie ch...strzelol, zeby nie szlo roz dwa kupic biletu,
specjalnie pisolch z tej sprawie do rzecznika, to odpisol mi ino tyla ze trzeba kupic ID to obcokrajowca, ze bydzie to bezproblemowe
no to ok, ida kupic i ciu... pol godziny stoja jak ciul pod kasa i wypisuja kartki na staly identyfikator, bo zarzad k... postanowil zrezygnowac z id jednorazowych )brawo GENISUZE Z KLUBU)
do tego problemy przy odbiorze (chodzilo o pesel) nie wiem dokladnie jak to maja niemcy,a le w miejsce peselu wpisolch liczby keire zaczynaja sie od daty ur. tak jak unos, to zas ku.. pytanie czemu liczb jest wiecej niz kratek,
w przypadku jedenj osoby nie bylo wogole mowy o peselu bo na dokumencie tozsamosci go nie bylo
Niemcy byda wiedziec o jaki dokument lazi _ KInderausweis- widac ze dokument upowaznia do przekraczania granic krajow UE ale juz. ku.. do wejscia na stadion RUCU CH. nie za bardzo - bo nie mo peselu
ogolnie szkoda gadac bo spodziewolch sie problemow przy kupnie biletow i id i specjalnie w tej sprawie pisalem do Gudebskiego ktory mi lakonicznie odpisol ze nie ma problemu
to mam dla was odpowiedz - a idzcie wy wszyscy w ciul skoro nie potraficie zarzadzac badz co badz prosta rzecza, ktora jest sprzedaz biletow,
a 2 to jak klub daje kogos do kasy do sprzedawania biletow to najpierw powinien przeszkolic osobe a nie zostawiac tuka przy okienku

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#192 Post autor: Thoth » 10 sie 2009, o 09:18

mecz bardzo dobry w naszym wykonaniu tylko jedyny mankament to brak akcji srodkiem pola. wszystko leci skrzydłami Nykiel bardzo dobry mecz Grzyb bywało lepiyj, Brzyski dobry mecz dodatkowo pochwała za asysta i strzał z pierwszej z woleja jakby to wlazło to bramka rundy Balaz jak tak dalyj pódzie to ME. Niedzielan no cóz przyznom że niy byłech zachwycony tym transferym ale po ty szpilu po lekku zaczynom sie przyznować do błyndu widac w jego grze duża kluture, opanowanie i klase, to że nalezy go rozliczac z bramek niby fakt ale zwróccie uwaga ze w zwiazku z brakiem piłek ze srodka pola przyjoł łon na siebie tyż rozgrywanie piłek co my bardzo dobrze wychodziło. Sadlok orócz błyndu w koncówce widać że synek mo predyspozycje na rasowego gracza spokój opanowanie i był w tych miejscach w kerych akurat powinien byc, mo synek perespektywy. Straka zrabisty mecz szkoda ino że non stop kontuzje go biera jak ino go ktos na gleba powlaił to ino zech patrzoł czy czasym go już znosić niy byda. ale miejmy nadzieja ze w koncu sie skonczy jego pech. Baran dobry w defensywie szkoda ze ino w defensywie, Pilarz pewny punkt druzyny, Sobiech bardzo dobry mecz ino że jako napastnik wykorzystuje sie kozdo setka ale licza ze bydzie coroz lepiyj. na konic Grodzicki mecz życia czerwono kartka - byłby tor ale wszystko sie zaczyło od sytuacji wcześniyj niy wiym czych dobrze widzioł z kata ale tam chyba blisko był Niedzielan i jak by mu ta bala zostawił to byłby tor i wspomniana sytuacja z czerwona kartka by sie niy wydarzyła. Reasumujac powinno być dobrze choc martwi trocha brak srodka pola.
a i co do wejscia niy wiym czy ktos inny mioł przypadki ale jo mioł najpierw baba po okazaniu karnetu zarzadała ode mnie dowód i do tego jeszcze ID :wstyd: po wytłumaczeniu jej że jest w błyndzie przeze mnie i jeszcze kilka osób gośc macajacy kozoł mi sciagac bandama ze łba pewnie zech tam ukrył granaty :rotfl: :rotfl: na opór z mojej strony ze to przegiecie drugi sie odezwoł że jak nie sciagne to WYPAD ze stadionu co wprawiło mnie w biało goraczka dodom że goscie mieli góra 20 lot zaczyła sie pyskówka że jeszcze dobrze sie sezon niy zaczoł a juz zaczynaja prowokować i o dziwo przyleciało 2 tarczownikow i jedyn zjeboł tych cweli zeby wyluzowali :szok:
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, o 09:25 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

South
Kontakt:

#193 Post autor: South » 10 sie 2009, o 09:22

Balaz - wogole grol????????????????????

:wstyd: byłeś wogole na meczu ?

w drugiej polowie sie rozkrecil i fajnie dzielil krecil zawodnikami :]

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#194 Post autor: Thoth » 10 sie 2009, o 09:26

South, umiysz czytać?? i wiysz co to ME?
Harpo ja ino że jak ktos wyczai tyn sposób gry i go zneutralizuje to środkiym nic niy pódzie i bydzie ciepło. niy godom ze skrzydła sa złe ale brak jest alternatywy na te skrzydła.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, o 09:29 przez Thoth, łącznie zmieniany 2 razy.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Harpo
Kontakt:

#195 Post autor: Harpo » 10 sie 2009, o 09:26

tommy tauzen pisze: jedyny mankament to brak akcji srodkiem pola. wszystko leci skrzydłami
nosz kurde w poprzedniej rundzie ciśli się środkiem i g... z tego wychodziło. Tylko skrzydła!
:oczami:
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, o 09:30 przez Harpo, łącznie zmieniany 1 raz.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

ODPOWIEDZ