[2 Kolejka] Ruch Chorzów - Piast Gliwice

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ

Jak zakończy się mecz Ruch - Piast?

3pkt dla Ruchu
160
88%
Remis
14
8%
3pkt dla Piasta
8
4%

Liczba głosów: 182

Wiadomość
Autor
myciochojec
Kontakt:

#106 Post autor: myciochojec » 8 sie 2009, o 20:13

2-0 nalezol sie tor abdulowi :)

[ Dodano: Sob 08 Sie, 2009 ]
ładna współpraca miedzy dwoma napastnikami

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#107 Post autor: Fanatyk z Rudy » 8 sie 2009, o 20:48

Gromy wreszcie u siebie gromy fajnie wygrywomy czego chciec wiecej.Ciezko wyrozniac Grodzickiego Niedzielana Grzybka Pilarza bo wszyscy dzis zagrali dobrze.
Piast tak jak Ruch jak straci 2 bramy to po meczu
Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

Lukas89
Kontakt:

#108 Post autor: Lukas89 » 8 sie 2009, o 20:55

Naszym klubem HKS ! a adresem CICHA 6 !!! :padam:

Nareszcie w domu :) ;) i szczerze mówiąc jak najdalej z Ruchem od Śląskiego..

to po pierwsze.

Trzeba wyróżnić cała drużynę,bo chłopaki zagrali dobry mecz, :padam:

Szczerze mówiąc obawiałem się tego meczu,ale jest super

w drugiej połowie Piast wogóle nie istniał :szok: za co też wielki :padam: dla piłkarzy

Jeśli miałbym kogoś indywidualnie wyróżnić to Brzyski. za cały mecz przede wszystkim. Jeszcze Grzyb,za drugą połowę.. no i Niedzielan..

na minus: Pan w czarnym :rotfl: bo to co On wyprawiał i w jedną i w drugą strone to szok

Nastepny mecz z Arką.. też na Cichej i też wygramy :) bo Cicha 6,to jest Nasza Niebieska Twierdza :)

edit.

Nie żebym sie czepiał,ale

Dariusz Fornalak (trener Piast Gliwice):
- Nie można wygrać spotkania, jeżeli ani razu celnie się nie strzela na bramkę przeciwnika. A jeżeli się nie strzela, to nie można myśleć o 3 punktach. Można myśleć o 1 punkcie przy i to przy odrobinie szczęścia.

rozumie ktoś coś z tego ? :hyhy:
Ostatnio zmieniony 8 sie 2009, o 21:10 przez Lukas89, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#109 Post autor: Lutz » 8 sie 2009, o 20:55

Robocze zwyciynstwo, abo Piast taki słaby abo Ruch taki dobry . Zagrali my mondry szpil, presing już na ich połowie , brawo !! Nojlepszy chop - Niedzielan - (powtórza sie) szkoda że sie karlus tora niy klupnył, ale mom nadzieja że i na to przidzie czas, Sobiech, Brzyski, Grzyb w drugi połowie, Straka niy źle. Obrony niy ma co chwalić ani za co ganić praktycznie niy mieli nic do roboty, ogólnie na plus - Nykiel na stałym (już niezłym poziomie , z Wisłom tyż jedyn z nojlepszych). Widać było że szłapów ani zdrowio niy oszczyndzali i taki Ruch chcymy oglondać. Szkoda że ino 2:0, mogło być lelo trzi abo 4, no ale.... :hyhy:

Nojsłabszy to tyn w czornym - polskie syndzie, strach sie boć :wstyd: Już 9 min powiniyn być elfer do Piasta, ta czerwono kartka do Grodziskiego :wstyd: żółto by stykła, szkoda godki.

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#110 Post autor: czoRny » 8 sie 2009, o 20:55

dzieki za walka i zwyciynstwo! :)
syndzia dno to co lon syndziowol to masakra w sumie momy szynscie bo w 9 minuciy chyba bol karny do Piasta i niy wiadomo co by bylo dalij
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

Red Setter
Kontakt:

#111 Post autor: Red Setter » 8 sie 2009, o 21:04

czoRny pisze:syndzia dno to co lon syndziowol to masakra w sumie momy szynscie bo w 9 minuciy chyba bol karny do Piasta i niy wiadomo co by bylo dalij
dokładno prowda tyn syndzia to sie plakac chciało ale za ta 9 minuta to mu wszystko wybocza bo to nie wiadomo jak by sie potoczylo. Z czerwienią dla Grodka to sie zgodza moim zdaniem lon bol ostatni i Brzyski kery bol z prawj strony Grodka by nie dopadł napadziora Piastunek kery by szol som na som. Takie jes moje zdanie. Cieszy wygrana oby z Arką to powtórzyc!!

RudaSlaska7
Kontakt:

#112 Post autor: RudaSlaska7 » 8 sie 2009, o 21:16

cczerwona zasłużona .
Niedzielan jeden z najlepszych o ile nie najlepszy na boisku.
gosc biega,podaje i wypracowywuje akcje innym - brawo!
szkoda tylko ze niczego nie ustrzelił

brawo NIEBIESCY :padam:

Awatar użytkownika
blue blood
Kontakt:

#113 Post autor: blue blood » 8 sie 2009, o 21:21

Calo druzyna zasluzyla na oklaski za walka,mie nojbardzij podobol sie atak Ruch-u Niedzielan i Sobiech dobrze wspolpracowali zeby jeszcze wyncyj podan z pomocy otrzymali bylo by duzo lepij,cieszymy sie z 3 pkt i czekomy na zwyciestwo z arom pozdRo
ps noreszcie konfetti spelniolo swoje przeznaczynie chociaz co niykiere zas sie nim bawili juz przed szpilym
Świętochłowice najlepsi RUCHU kibice
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY

marek79
Kontakt:

#114 Post autor: marek79 » 8 sie 2009, o 21:22

Jezeli ten atak sie nie posypie to Sopbiech z Niedzielanem przysporza nam jeszcze duzo punktow, az sie czlowiek cieszyl widzac gra Sobiecha ze potrafi sie zastawic ,obrocic z chopym zagrac klepa i strzelic na bramka. Fakt czasami moze lepiej zagrac ale zawsze mozna marudzic ze czymu strzelil po ziemii a niy gora albo na odwrot.
Co do Niedzielana to sie fajnie wkomponowoł w zespól i para z Sobiechem co było widać juz w drugi polowie z Wisla. Szybki potrafi sie zastawic i podac na wolny plac.

staRvin
Kontakt:

#115 Post autor: staRvin » 8 sie 2009, o 21:23

Tyz mysla ze czerwono zasluzenie dostol Grodzicki bo juz som na som gosciu z Piasta wylazil. Co do najlepszego chopa na boisku to mysla ze Niedzielan ;] on lepij podaje od naszych sr pomocnikow szkoda ino ze nie strzelil sie dzisiej bramy bo na to zasluzyl.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html
Ostatnio zmieniony 8 sie 2009, o 21:57 przez staRvin, łącznie zmieniany 1 raz.

marek79
Kontakt:

#116 Post autor: marek79 » 8 sie 2009, o 21:31

Pewne zwycięstwo Ruchu Chorzów. Pewne i zdecydowanie zasłużone. Ruch prowadził grę od pierwszej do ostatniej minuty i wynik 2:0 jest najniższym wymiarem kary dla podopiecznych Fornalaka. Dobry mecz pary Niedzielan - Sobiech. Jeśli obaj jeszcze lepiej zgrają się ze sobą, mogą być postrachem każdego bloku defensywnego w ekstraklasie
cytat z ekstraklasa.tv z relacji

Roni2580

#117 Post autor: Roni2580 » 8 sie 2009, o 21:36

Trio Zając -Niedzielan -Sobiech zapewni nam miejsce w pierwszej 6...ja wom to godom ....Sam mecz powiem szczerze mnie nie zachwycil...(moze dlatego ze bylem glodny i bolal mnie brzuch ...do tego dobil mnie pociąg na młynie :P) Czekam wreszcie na jakies wysokie zwyciestwo!!! mam nadzieje ze Arke pojdziemy 3 lub 4 do 0 pyRsk

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#118 Post autor: heli » 8 sie 2009, o 21:49

Po pierwsze co zawsze pisza bo zwycięstwie najważniejsze punkty.

Też uważom, że komu jak komu, ale Niedzielanowi się brama należało, właściwie większość krótkich zgrań z przodu przłaziło przez niego.

Oglądając z perspektywy 10 mecz ciężko mi powiedzieć, czy w drugiej połowie, te akcje to były sety czy po prostu szanse, ale nie jakieś pewniackie.

Jedno jest pewne potwierdza się, że jak strzelamy pierwsi brame, to potem potrafimy wyprowadić kilka składnych kontr.

Druga brama akcja piękna, az się zastranawioł czy takie było założenie, czy trocha przypadku, ale jak po jakimś czasie Brzyski znów z piewszej pięknie dograł w pole karne na pewno nie moga bapisać, że przypadek.

Kupa rogów, choć większego zagrożenia czysto po dośrodkowaniach nie dawały, ale dla przekory właśnie pierwszo brama strzelono po kontynuowaniu akcji z rogu i sporym zamieszaniu.

Co do sędziego to powiem tak, moim zdaniem jeden ze słabszych aktorów spotkania, czerwono do grodziskiego słuszna (nie wiem jak ta bela przeszła obok trzech naszych i nikt nie zdołał przeciąć), ale jużkartka do Sobiecha, gdzie nawet nie pogonił go ino od razu kartka, do Nykiela to jakieś nie porozumienia, do tego kupa akcji przy walce o piłke gwizdanych Piastowi że faul, a nom skokają po plecach, trafiają łokciami, i atakują przez nogi z tyłu, nawet trafiając bala ale zachaczając nos nie odgwizdanych, dotego akcja kaj jest faul na 18m, bala przelatuje na środek boiska, a ten sędzia nie wiem czy okozywał przywilej, czy, że według niego nic nie było, ale obojętnie co uznał to na pewno popełnił błąd bo faul ewidentny, a korzyść z kontynuowania akcji żadna.

No, ale na koniec jeszcze raz powtórze, najważniejsze punkty, oby tak zawsze u siebie, i oby wygrywac z tymi średniakami i słabeuszami, a niebedzie źle.

Co prawda Piast był dośc mocno ustawiony pod nasze skrzydła, ale Grzybek czy BAlaz na pewno nie zagrali supwer spotkania.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Lukas89
Kontakt:

#119 Post autor: Lukas89 » 8 sie 2009, o 21:53

Artur Sobiech (napastnik Ruchu):
- Jak to się mówi, w domu jest zawsze najlepiej. Dopisali kibice, dopisała nam nowa murawa. Cieszy zwycięstwo w derbach z Piastem. Piłka mnie szukała w polu karnym, więc nie pozostało mi nic innego, jak zdobyć bramkę. Była jeszcze jedna okazja do zdobycia gola. Chciałem bramkarzowi strzelić "między oczy". Niestety, Szmatuła idealnie wystawił rękę i nie trafiłem do bramki. (rob)

Pavol Balaz (pomocnik Ruchu):
- Jesteśmy szczęśliwi, że wygraliśmy. Uczyniliśmy to zresztą w pełni zasłużenie. Byliśmy bowiem zdecydowanie lepsi. Mogło być nawet lepiej, gdybyśmy kilka piłek dograli precyzyjniej. O pewnych problemach nie da się zapomnieć, ale trzeba grać, także dla kibiców. Zresztą mam nadzieję, że będzie ich przybywać na stadion przy Cichej jeszcze więcej. (may)

Tomasz Brzyski (obrońca Ruchu):
- Lubię zagrywać z pierwszej piłki. Czasami to wychodzi dobrze, a czasami jest to niepotrzebne. Cieszę się, że dzisiaj to zagranie przyniosło bramkę. Wracamy na Cichą w roli wygranych. Tutaj mamy szczęście, jest fajna publiczność. A Piast? Grał swoją piłkę – taką, jak w poprzednim sezonie. Gliwiczanie czekali na swoją okazję, ale graliśmy dobrze w defensywie i mieli tych sytuacji bardzo mało. (rob)

Pavol :padam:
Obrazek

Awatar użytkownika
TAUZENeng
Kontakt:

#120 Post autor: TAUZENeng » 8 sie 2009, o 21:57

bRavo za 3 pkt !!!a w szczegolnosci za walecznosc!!!bo walki dzis na boisku nie brakowalo!Niedzielan chyba nie trzeba nic pisac bo wszyscy chyba widzieli jaki futbol dzis pokazal!zreszta cala druzyna zagarala dzis b.dobrze oby tak dalej i DO BOJU NIEBIESCY!
WYSPY NIEBIESKIE!!!

ODPOWIEDZ