[1 kolejka] Wisła Kraków - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ

Kto wygra?

Wisła
25
11%
Remis
61
26%
Ruch
146
63%

Liczba głosów: 232

Wiadomość
Autor
SODA's
Kontakt:

#151 Post autor: SODA's » 1 sie 2009, o 20:15

w sumie co sie było spodziewać ,to była Wisła a my biedoki z Chorzowa
jak dla mnie brakło walki ,tak jak kiedyś biedny ale walczy bo za RUCH
z drugiej strony kto mo za ten RUCH walczyć ......
RUCH Chorzów Polska

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#152 Post autor: heli » 1 sie 2009, o 20:16

Kirek pisze:
KacpeR pisze: SZkoda tego meczu ale Niedzielan na początku cos zagrał ale potem to q**a tylko Grzyb i Nykiel lotali za balym :dontgetit:
Nykiel zgodze się ale Grzyb? Grzyb zagrał tak samo jak Balaż - wielkie nic. Najlepiej oddają to slowa z ławki, chyba Waldka przy próbie klepy z Pulkowskim w pierwszej połowie: "KU**A WOJTEEEK".
hehe dokłądnie to samo chciałem napisać, jak przeczytałem post KacpRa, a tu zjeźdzam niżej i widze, że ktoś tak odpowiedział, no niestety, ale w grze Grzyba było po pierwsze bardzo dużo niecelności (strzały i podania) i złych decyzji (raz mógł na pewno dogrywać a strzelił w okno, ale Panu Bogu. To jest najlepszy przykład, że same chęci i zaangażowanie nie wystarczają jak się jest w słabszej dyspozycji czy nie ma się takich umiejętności.

Co do Nykiela to się zgodze mimo, moim zdaniem katastrofalnego błędu przy bramce i mimo, że jak dowiedzieliśmy się w przerwie to on miał odpowiadać za Marcelo, który robił co chciał (ale tego się spodziewałem, że kto by go nie krył wyglądało by podobnie) to jednak był z jednych bardziej wyróżniających się w tej drużynie, pare celnych przerzutów.

Moim zdaniem obok Niedzielana, Grodzickiego i Brzyskiego oraz Sobiecha był jedynym który zagrał na jako tako przyzwoitym poziomie. Oczywiście daleki jestem do uważania, że zagrała t apiątka dobrze, zagrała przyzwoicie na tle pozostałych naszych zawodników tylko tyle.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#153 Post autor: Scypion » 1 sie 2009, o 20:29

A pamietocie jak sie niektorzy oburzali na słowa Szczesnego, że Ruch jest najbardziej bezbarwną druzyna ligi? Wyszło jak jest, dzisioj dokladnie tak zaprezentowali sie z Wisłą, bezbarwbnie bez charakteru pomyslu na gra etc. Pozostaje wierzyc, ze to poczatek sezonu i dalej bedzie lepiej, oczekuja bezapelacyjej rehabilitacji w meczu z Piastem.

Roni2580

#154 Post autor: Roni2580 » 1 sie 2009, o 20:59

Sobiech , Niedzielan , Nykiel na + ...reszta tragedia

Niebieska P-na

#155 Post autor: Niebieska P-na » 1 sie 2009, o 21:36

Obrazek
To jest jego dziecko, czy jakieś z trybun? :zdegustowany:

MascheRano
Kontakt:

#156 Post autor: MascheRano » 1 sie 2009, o 21:37

tragedio jednym słowym... Niedzielan, Sobiech i Nykiel a czasem Grodzicki. Reszta chyba jeszczy jest myślami na Majorce. O "Eciku" to szkoda w ogóle godać! A pod koniec zeszłego seoznu pokazywoł, że mo potencjał. Niestety w tym szpilu pokozoł tyla co mógłby zagroć kożdy z nos sam :wstyd:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#157 Post autor: Scypion » 1 sie 2009, o 21:37

19kibic20 pisze:a dlamnie to osobista poraszka trynera jak dlugo bydzie obdarowywany zaufaniem Janoazka takie drzewo to jo bym nawet niy pojcol.
Tak długo dopóki nie będzie nas stać na lepszych. Ganz einfach

staRvin
Kontakt:

#158 Post autor: staRvin » 1 sie 2009, o 21:38

Co do pierwszej bramy zapomnial napisac ze brama zawalil Pilarz ! bala byla zagrano na 5m to Pilarz by zrobil pora krokow i wypiastkowal ja w c...ale lepij siedziec w torze ...i mysla ze Sobiech z Piastem w pierwszym skladzie wylezie.

MNCH
Kontakt:

#159 Post autor: MNCH » 1 sie 2009, o 21:53

walka trawa mineło jak jo czytoł ye optymistczne godki to mie (:
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd

hagi

#160 Post autor: hagi » 1 sie 2009, o 22:01

szczerze powiem tez nie jetem za Janoszka zdecydowanie wole Sobiecha.Nie wiem co trene w nim widzi ani w sparingach sie nie wyroznial ani koncowka poprzedniego sezonu nie nalezala do niego przecierz stracilmiejsce w podstawowej jedenasce teraz poraz kolejny dostaje szanse pytam sie za co? Uwazam tez ze powinin dostac szanse w meczu na Cichej bo to bedzie pawdziwy test dla niego.Czy bedzie miec sytuacje i jak sie w nich zachowa.troche widze ze jest faworyzowany bo zawodni czyms sie musi wykazac zeby dostawac tyle szans

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#161 Post autor: Wilus » 1 sie 2009, o 22:07

Witam

Czekolech z niecierpliwoscia na nowy sezon a tan mecz ostudzil moje emocje. Ruch jako druzyna nic nie grol. Padlina jak pieron. Zgadzom sie ze Scypionem i Szczesnym, ze Ruch gro bezbarwna pilke. W sumie zero walki, ambicji, poswiecenia. Wisla po kompromitacji prawie na stojaco wypykala nas jak chopcow z placu. W sumie nic nie zrobili my aby im przeszkodzic. Jak dla mnie walka o utrzymanie i padaka jak zeszly sezon.

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#162 Post autor: mulan » 1 sie 2009, o 22:11

poczytać czadoblog, wszystko i na temat tego czego nam dziś zabrakło

i widze że po porażce z mistrzem Polski co poniektórym załącza się już "Fornalik raus" :rotfl:
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#163 Post autor: Lutz » 1 sie 2009, o 22:18

Scypion pisze:A pamietocie jak sie niektorzy oburzali na słowa Szczesnego, że Ruch jest najbardziej bezbarwną druzyna ligi? Wyszło jak jest, dzisioj dokladnie tak zaprezentowali sie z Wisłą
niestety

Od poprzedniego sezonu niy zmieniło sie nic ( Pietrzak School), tyn som szajs, prawie piłka nożno, bez szybkości, przspieszenio, dokładnego podanio, momyntu zaskoczynio , determinacji, ambicji, pomysłu, obrony, pomocy, ataku. Jakby Wisła przcisła to nom nadupi 5, 6. Widzieliście jak wczorej Lechia po placu tyrała ? My grali na stojonco, nawet jak ftoś tyn bal chcioł rozegrać to niy boło do kogo podać bo wszyscy stoili za chopami z Wisły.
Pytanie - widzioł fto kiedyś jak Janoszka zagroł dobry szpil ? Wiym, pytanie retoryczne :)
Jo je osobiście wiyncy jak rozczarowany, niy wynikiym ale stylem abo jego brakiym w jakim my przegrali :przestraszony:
Jedyno nadzieja w tym, że gorzy być już niy może, że nastympne dwa szpile gromy u sia i że kryzys formy momy już za sobom :rotfl:

Pytoł sie ftoś , kto to widzioł żeby w sierpniu grać o 15:30 ? - Wiśle to niy zawodzało, Bundesliga gro o 15:30, Chelsea swój piyrszy szpil gro o 13:45, my niy som w Maroku abo inkszy Tunezji. 28 stopni i borkom za gorko boło, abo jak ?

Pavlique
Kontakt:

#164 Post autor: Pavlique » 1 sie 2009, o 22:23

Waldemar Fornalik, trener Ruchu: Wygrała drużyna lepsza i nie mam co do tego wątpliwości. Z wielu fragmentów naszej gry mogę być jednak zadowolony. Z Wisłą dwubramkową stratę odrobić jest bardzo trudno. Nieuznana bramka? Nie chcę tego komentować. Nie zakładaliśmy gry górą, liczyłem bardziej na szybkość zawodników. Potrzeba jednak trochę czasu, by Andrzej NIdzielan znalazł wspólny język z resztą drużyny.
No cóz.... nic niy powiym czekom co bydzi dalij...
I'm a man who walks alone

Roni2580

#165 Post autor: Roni2580 » 1 sie 2009, o 22:24

Nie ma co nasz zespół dał ciała...dla mnie jedyne uzasadnienie takiej gry to fakt ze początek meczu mieli dobry nawet bardzo dobry później szybko dostali 2 bramy (w przeciagu 4 min) i zeszlo z nich powietrze...

ODPOWIEDZ