Nasi rzecznicy prasowi
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Panie Mariuszu... to, że zostaniemy ukarani było dla mnie rzeczą oczywistą, ale mnie, jako normalnego kibica (nie biegającego po trybunach z siekierą, nie rzucającego kamieniami, chcącego obejrzeć mecz w normalnej, zdrowej atmosferze) niemiłosiernie wkurza fakt, iż to znowu Ruch Chorzów stał się kozłem ofiarnym zaistniałej sytuacji!Ruch Chorzów po raz kolejny został ukarany za niewłaściwe zachowanie swoich kibiców. Tym razem jest to kara pieniężna w wysokości aż 30.000 złotych nałożona przez Wydział Dyscypliny PZPN. Sprawa dotyczy zachowania grupy kibiców Ruchu w trakcie spotkania finałowego Pucharu Polski pomiędzy Ruchem Chorzów a Lechem Poznań w dniu 19 maja br.
Według Wydziału Dyscypliny PZPN kibice Ruchu doprowadzili do starcia ze służbami porządkowymi. Sytuacja została opanowana dopiero po około 15 minutach. Nadto fani "Niebieskich" wnieśli też i odpalili środki pirotechniczne, co również wpłynęło na wysokość kary.
źródło: Ruch Chorzów
Przypomnijmy sobie, kto zaczął burdy na trybunach.... każdy kto był na tym meczu powie, że byli to fani Lecha (i nie obchodzi mnie, czy byli to sympatycy Lecha, czy sympatyzujący z nimi kibice Arki, Cracovii, czy jakiegoś innego klubu).
Dla mnie sprawa jest jasna, z sektorów gości wyskoczyła dosyć spora ekipa i pobiegła w stronę naszych sektorów, dopiero w tej chwili to samo stało się z naszej strony, na szczęście odpowiednio wcześnie do akcji wkroczyła policja i do większych awantur nie doszło.
Druga sprawa- pirotechnika, tutaj nie będę się rozpisywał, wkleję tylko odpowiedni link:
http://www.youtube.com/watch?v=PffopaKGyCg
W 41 sekundzie można zobaczy, że race nie tylko zostały odpalone, ale też rzucane w stronę murawy!
Ale po co ja to wszystko piszę.... przecież wiadomo, że cokolwiek złego by się nie działo, to zawsze będzie wina Ruchu!
Dla tych, którzy nie znają tematu dodam tylko, iż Lech za te zajścia nie został ukarany ani złotówką, w przeciwieństwie do 30.000 zł kary dla Ruchu!
Panie Rzeczniku, w tej sytuacji, ja jako kibic utożsamiający się z tym Klubem, chcący dla niego jak najlepiej, nie proszę, ale żądam jakieś interwencji w mediach!
Liczę, iż okaże się Pan częścią naszej Niebieskiej Rodziny i pomoże w choćby częściowym (bo wiadomo, że PZPN kary nie cofnie, chodzi tylko o sprawiedliwy podział winy za zaistniałe zajścia) oczyszczeniu jej dobrego imienia!
Pozdrawiam!
-
- Kontakt:
Ja rowniez jak moj przedmowca Panie Rzeczniku żadam intewencji w/w sprawach,nie mozna doprowadzic aby w mediach pisano badz mowiono o Ruchu w samych negatywach jak chocby tutaj
http://www.weszlo.com/news/3263
Pozdrawiam i powodzenia
http://www.weszlo.com/news/3263
Pozdrawiam i powodzenia
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Witam.
Niedawno rozmawiałem z Marcinem Adamskim, jest on w szoku po przeczytaniu tego artykułu. Powiedział mi, że te słowa nigdy nie padły z jego ust, bo szanuje kibiców Ruchu i innych drużyn, i że każde słowo zostało zmyślone przez dziennikarza. Możecie przeczytać o tym na naszej oficjalnej stronie.
Jeżeli jest to prawdą to wina leży po stronie dziennikarza. W tej sytuacji wymagane będzie sprostowanie i przeprosiny. Czyli walczymy dalej.
P.S. W sprawie kary 30.000 zł. Ta informacja spadła na nas jak grom z jasnego nieba. To bardzo surowa kara, z którą nie możemy się pogodzić, tym bardziej, że nie jesteśmy winni i borykamy się z problemami finansowymi. Mimo wszystko będziemy się odwoływać od decyzji.
Pozdrawiam.
Niedawno rozmawiałem z Marcinem Adamskim, jest on w szoku po przeczytaniu tego artykułu. Powiedział mi, że te słowa nigdy nie padły z jego ust, bo szanuje kibiców Ruchu i innych drużyn, i że każde słowo zostało zmyślone przez dziennikarza. Możecie przeczytać o tym na naszej oficjalnej stronie.
Jeżeli jest to prawdą to wina leży po stronie dziennikarza. W tej sytuacji wymagane będzie sprostowanie i przeprosiny. Czyli walczymy dalej.
P.S. W sprawie kary 30.000 zł. Ta informacja spadła na nas jak grom z jasnego nieba. To bardzo surowa kara, z którą nie możemy się pogodzić, tym bardziej, że nie jesteśmy winni i borykamy się z problemami finansowymi. Mimo wszystko będziemy się odwoływać od decyzji.
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Race sa zakazane - jezeli do tego dodac ze pupilkami PZPN nie jestesmy
to kara dziwic nie moze
dziwne ze Ci co zaczeli wogole w tym komunikacie nie sa wymienieni...
no nic - kasa z paruset karnetow pojdzie na pokrycie upodoban wielbicieli racowisk i mordobicia...ale jak wiadomo to nieodzowna czesc gry
to kara dziwic nie moze
no nic - kasa z paruset karnetow pojdzie na pokrycie upodoban wielbicieli racowisk i mordobicia...ale jak wiadomo to nieodzowna czesc gry

born and bred Blue!
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
podaj zrodlo - ze Lech ma zaplacic jakos kare...bo ja znalazle - ale tylko w komentarzach na 90minutniebieskifanatyk pisze:Ale do ku*** nędzy co my jesteśmy gorsi od lecha czy co ??? że nam dowalaja 30 tys a im 20 no ku*** smiech na sali to jestspalic tych dziadow w piz***
poza tym - nie w tym rzecz
ciagle dajemy pretekst zeby nas karano - My KIBICE RUCHU
born and bred Blue!
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
-
- Kontakt:
poprawiłbym na 'tzw Kibice Ruchu' ...ciagle dajemy pretekst zeby nas karano - My KIBICE RUCHU
I z tym sie niestety zgadzam w 100% i mam prawo do tegoRace sa zakazane - jezeli do tego dodac ze pupilkami PZPN nie jestesmy
to kara dziwic nie moze

- ch-R
Co do odpowiedzialności klubu za swoich kibiców to sie zgadza ale w przypadku dymu !!! Ale za wniesienie rac to odpowiada ochrona która była wynajęta przez PZPN i to na nich spływa odpowiedzialność a nie na nasz klub. Bo co klub ma do ochrony w finale PP?
Mahatma Gandhi
Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
Mahatma Gandhi
Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
W takim razie wystapcie razem z Adamskim na droge sądową przeciwko brukowcowi, on za za zamieszczenie nieprawdziwej wypowiedzi my za szkalowanie imienia klubu - czyli dzialanie na szkode spolki gieldowej, pensjonat podobnie... i juz macie kase na kare... Pierdzielenie na forum i prosby o przeprosiny nic nie daja dopoki jedna czy druga redakcja nie beknie i nie bedize musiala opublikowac przeprosin na polowie 1 strony i zaplacic kare to dalej beda po nas jechać jak po psach. Nie ma kasy na prawnika? To zagwarantowac jakiemus 15%- 20% od kwoty zasadzonego odszkodowania itp. Haja była i to juz nie perwszy raz nasi kumaci kibice robia sobie imprezke kosztem klubu, wiec teraz niech nie placza, inna sprawa to race od czego jest ochorna bierze kase tylko za macanie przy bramie? Tak trzeba podpisywac umowy zeby ochorna placila kare za spierdolenie roboty do ktorej jest wynajeta w tym przypadku odpalenie rac. Ruszcie sie tam w koncu.Rzecznik Prasowy pisze:Witam.
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Scypion pisze:W takim razie wystapcie razem z Adamskim na droge sądową przeciwko brukowcowi, on za za zamieszczenie nieprawdziwej wypowiedzi my za szkalowanie imienia klubu - czyli dzialanie na szkode spolki gieldowej, pensjonat podobnie... i juz macie kase na kare... Pierdzielenie na forum i prosby o przeprosiny nic nie daja dopoki jedna czy druga redakcja nie beknie i nie bedize musiala opublikowac przeprosin na polowie 1 strony i zaplacic kare to dalej beda po nas jechać jak po psach. Nie ma kasy na prawnika? To zagwarantowac jakiemus 15%- 20% od kwoty zasadzonego odszkodowania itp. Haja była i to juz nie perwszy raz nasi kumaci kibice robia sobie imprezke kosztem klubu, wiec teraz niech nie placza, inna sprawa to race od czego jest ochorna bierze kase tylko za macanie przy bramie? Tak trzeba podpisywac umowy zeby ochorna placila kare za spierdolenie roboty do ktorej jest wynajeta w tym przypadku odpalenie rac. Ruszcie sie tam w koncu.Rzecznik Prasowy pisze:Witam.
Pozdrawiam.
Nic dodać, nic ująć.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Do tego chciałbym dodać, że zgodnie z nowelizacją ustawy od nowego sezonu klub będzie płacił za wszelkie straty policji i innych służb wymienionych w ustawie. Dostanie rachunek i bedzie mia 14 dni na zapłacenie.ch-R pisze:Co do odpowiedzialności klubu za swoich kibiców to sie zgadza ale w przypadku dymu !!! Ale za wniesienie rac to odpowiada ochrona która była wynajęta przez PZPN i to na nich spływa odpowiedzialność a nie na nasz klub. Bo co klub ma do ochrony w finale PP?
Mam nadzieje, że wyznawcy JP oraz machania banerami i toj tojami beda o tym pamiętać.