Nasi rzecznicy prasowi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Lukas89
Kontakt:

#631 Post autor: Lukas89 » 8 lip 2009, o 10:29

i taki mały już szczegół

Na tej samej stronie a dokładnie tu http://www.sports.pl/ekstraklasa/druzyna.asp?Druzyna=24

jako trener widnieje "Bogusław Pietrzak"

i można by dodać strona nieoficjalna: niebiescy.pl

ale ta sprawa wyżej opisana jest w tej chwili priorytetowa.
Obrazek

Avada Kedavra
Kontakt:

#632 Post autor: Avada Kedavra » 8 lip 2009, o 17:27

Ruch Chorzów po raz kolejny został ukarany za niewłaściwe zachowanie swoich kibiców. Tym razem jest to kara pieniężna w wysokości aż 30.000 złotych nałożona przez Wydział Dyscypliny PZPN. Sprawa dotyczy zachowania grupy kibiców Ruchu w trakcie spotkania finałowego Pucharu Polski pomiędzy Ruchem Chorzów a Lechem Poznań w dniu 19 maja br.

Według Wydziału Dyscypliny PZPN kibice Ruchu doprowadzili do starcia ze służbami porządkowymi. Sytuacja została opanowana dopiero po około 15 minutach. Nadto fani "Niebieskich" wnieśli też i odpalili środki pirotechniczne, co również wpłynęło na wysokość kary.

źródło: Ruch Chorzów
Panie Mariuszu... to, że zostaniemy ukarani było dla mnie rzeczą oczywistą, ale mnie, jako normalnego kibica (nie biegającego po trybunach z siekierą, nie rzucającego kamieniami, chcącego obejrzeć mecz w normalnej, zdrowej atmosferze) niemiłosiernie wkurza fakt, iż to znowu Ruch Chorzów stał się kozłem ofiarnym zaistniałej sytuacji!
Przypomnijmy sobie, kto zaczął burdy na trybunach.... każdy kto był na tym meczu powie, że byli to fani Lecha (i nie obchodzi mnie, czy byli to sympatycy Lecha, czy sympatyzujący z nimi kibice Arki, Cracovii, czy jakiegoś innego klubu).
Dla mnie sprawa jest jasna, z sektorów gości wyskoczyła dosyć spora ekipa i pobiegła w stronę naszych sektorów, dopiero w tej chwili to samo stało się z naszej strony, na szczęście odpowiednio wcześnie do akcji wkroczyła policja i do większych awantur nie doszło.

Druga sprawa- pirotechnika, tutaj nie będę się rozpisywał, wkleję tylko odpowiedni link:
http://www.youtube.com/watch?v=PffopaKGyCg
W 41 sekundzie można zobaczy, że race nie tylko zostały odpalone, ale też rzucane w stronę murawy!

Ale po co ja to wszystko piszę.... przecież wiadomo, że cokolwiek złego by się nie działo, to zawsze będzie wina Ruchu!

Dla tych, którzy nie znają tematu dodam tylko, iż Lech za te zajścia nie został ukarany ani złotówką, w przeciwieństwie do 30.000 zł kary dla Ruchu!

Panie Rzeczniku, w tej sytuacji, ja jako kibic utożsamiający się z tym Klubem, chcący dla niego jak najlepiej, nie proszę, ale żądam jakieś interwencji w mediach!
Liczę, iż okaże się Pan częścią naszej Niebieskiej Rodziny i pomoże w choćby częściowym (bo wiadomo, że PZPN kary nie cofnie, chodzi tylko o sprawiedliwy podział winy za zaistniałe zajścia) oczyszczeniu jej dobrego imienia!

Pozdrawiam!

georg
Kontakt:

#633 Post autor: georg » 8 lip 2009, o 19:22

Ja rowniez jak moj przedmowca Panie Rzeczniku żadam intewencji w/w sprawach,nie mozna doprowadzic aby w mediach pisano badz mowiono o Ruchu w samych negatywach jak chocby tutaj
http://www.weszlo.com/news/3263

Pozdrawiam i powodzenia

titol
Kontakt:

#634 Post autor: titol » 8 lip 2009, o 19:56

panie rzeczniku jak pan nie może to zarząd niech sie ku... za to weżmie bo jak karać to ruch jest zawsze prowodyrem a na inkszych sie nie paczy bo to lizusy i dupowłazy PZPN-u!

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#635 Post autor: Fanatyk z Rudy » 8 lip 2009, o 20:03

Jestemy wszedzie obrzucani gownem juz nawet na jakims weszlo co kij wie co to za badziew jeszcze brakuje zeby w bravo girl z nas drwili niech ktos z tym zacznie cos robic bo wszedzie sie z nas jawnie smieja i pisza jakies glupoty !!!!!!
Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

Tomasz
Kontakt:

#636 Post autor: Tomasz » 8 lip 2009, o 21:29

no to som jakies jaja i drwina i normalne skurwy**stwo!..... niech by nos nawet ukarali, ale lecha nie? a niby czymu niy? fto zaczal chaja? a oni to niy mieli rac? dej sie panie pokoj! to jest szczyt wszystkiego...
Ruch Ruch HKS!

Rzecznik Prasowy
Kontakt:

#637 Post autor: Rzecznik Prasowy » 8 lip 2009, o 22:53

Witam.

Niedawno rozmawiałem z Marcinem Adamskim, jest on w szoku po przeczytaniu tego artykułu. Powiedział mi, że te słowa nigdy nie padły z jego ust, bo szanuje kibiców Ruchu i innych drużyn, i że każde słowo zostało zmyślone przez dziennikarza. Możecie przeczytać o tym na naszej oficjalnej stronie.
Jeżeli jest to prawdą to wina leży po stronie dziennikarza. W tej sytuacji wymagane będzie sprostowanie i przeprosiny. Czyli walczymy dalej.
P.S. W sprawie kary 30.000 zł. Ta informacja spadła na nas jak grom z jasnego nieba. To bardzo surowa kara, z którą nie możemy się pogodzić, tym bardziej, że nie jesteśmy winni i borykamy się z problemami finansowymi. Mimo wszystko będziemy się odwoływać od decyzji.
Pozdrawiam.

fuhr
Kontakt:

#638 Post autor: fuhr » 8 lip 2009, o 23:04

Race sa zakazane - jezeli do tego dodac ze pupilkami PZPN nie jestesmy
to kara dziwic nie moze

dziwne ze Ci co zaczeli wogole w tym komunikacie nie sa wymienieni...

no nic - kasa z paruset karnetow pojdzie na pokrycie upodoban wielbicieli racowisk i mordobicia...ale jak wiadomo to nieodzowna czesc gry :wstyd:
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

niebieskifanatyk
Kontakt:

#639 Post autor: niebieskifanatyk » 8 lip 2009, o 23:23

Ale do ku*** nędzy co my jesteśmy gorsi od lecha czy co ??? że nam dowalaja 30 tys a im 20 no ku*** smiech na sali to jest :kwasny: spalic tych dziadow w piz***

fuhr
Kontakt:

#640 Post autor: fuhr » 8 lip 2009, o 23:34

niebieskifanatyk pisze:Ale do ku*** nędzy co my jesteśmy gorsi od lecha czy co ??? że nam dowalaja 30 tys a im 20 no ku*** smiech na sali to jest :kwasny: spalic tych dziadow w piz***
podaj zrodlo - ze Lech ma zaplacic jakos kare...bo ja znalazle - ale tylko w komentarzach na 90minut

poza tym - nie w tym rzecz

ciagle dajemy pretekst zeby nas karano - My KIBICE RUCHU
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Lukas89
Kontakt:

#641 Post autor: Lukas89 » 9 lip 2009, o 07:24

ciagle dajemy pretekst zeby nas karano - My KIBICE RUCHU
poprawiłbym na 'tzw Kibice Ruchu' ...
Race sa zakazane - jezeli do tego dodac ze pupilkami PZPN nie jestesmy
to kara dziwic nie moze

dziwne ze Ci co zaczeli wogole w tym komunikacie nie sa wymienieni...

no nic - kasa z paruset karnetow pojdzie na pokrycie upodoban wielbicieli racowisk i mordobicia...ale jak wiadomo to nieodzowna czesc gry
I z tym sie niestety zgadzam w 100% i mam prawo do tego :zdegustowany:
Obrazek

Awatar użytkownika
ch-R

#642 Post autor: ch-R » 9 lip 2009, o 08:19

Co do odpowiedzialności klubu za swoich kibiców to sie zgadza ale w przypadku dymu !!! Ale za wniesienie rac to odpowiada ochrona która była wynajęta przez PZPN i to na nich spływa odpowiedzialność a nie na nasz klub. Bo co klub ma do ochrony w finale PP?
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#643 Post autor: Scypion » 9 lip 2009, o 09:04

Rzecznik Prasowy pisze:Witam.

Niedawno rozmawiałem z Marcinem Adamskim, jest on w szoku po przeczytaniu tego artykułu. Powiedział mi, że te słowa nigdy nie padły z jego ust, bo szanuje kibiców Ruchu i innych drużyn, i że każde słowo zostało zmyślone przez dziennikarza. Możecie przeczytać o tym na naszej oficjalnej stronie.
Jeżeli jest to prawdą to wina leży po stronie dziennikarza. W tej sytuacji wymagane będzie sprostowanie i przeprosiny. Czyli walczymy dalej.
P.S. W sprawie kary 30.000 zł. Ta informacja spadła na nas jak grom z jasnego nieba. To bardzo surowa kara, z którą nie możemy się pogodzić, tym bardziej, że nie jesteśmy winni i borykamy się z problemami finansowymi. Mimo wszystko będziemy się odwoływać od decyzji.
Pozdrawiam.
W takim razie wystapcie razem z Adamskim na droge sądową przeciwko brukowcowi, on za za zamieszczenie nieprawdziwej wypowiedzi my za szkalowanie imienia klubu - czyli dzialanie na szkode spolki gieldowej, pensjonat podobnie... i juz macie kase na kare... Pierdzielenie na forum i prosby o przeprosiny nic nie daja dopoki jedna czy druga redakcja nie beknie i nie bedize musiala opublikowac przeprosin na polowie 1 strony i zaplacic kare to dalej beda po nas jechać jak po psach. Nie ma kasy na prawnika? To zagwarantowac jakiemus 15%- 20% od kwoty zasadzonego odszkodowania itp. Haja była i to juz nie perwszy raz nasi kumaci kibice robia sobie imprezke kosztem klubu, wiec teraz niech nie placza, inna sprawa to race od czego jest ochorna bierze kase tylko za macanie przy bramie? Tak trzeba podpisywac umowy zeby ochorna placila kare za spierdolenie roboty do ktorej jest wynajeta w tym przypadku odpalenie rac. Ruszcie sie tam w koncu.

stan01
Kontakt:

#644 Post autor: stan01 » 9 lip 2009, o 12:18

Scypion pisze:
Rzecznik Prasowy pisze:Witam.

Pozdrawiam.
W takim razie wystapcie razem z Adamskim na droge sądową przeciwko brukowcowi, on za za zamieszczenie nieprawdziwej wypowiedzi my za szkalowanie imienia klubu - czyli dzialanie na szkode spolki gieldowej, pensjonat podobnie... i juz macie kase na kare... Pierdzielenie na forum i prosby o przeprosiny nic nie daja dopoki jedna czy druga redakcja nie beknie i nie bedize musiala opublikowac przeprosin na polowie 1 strony i zaplacic kare to dalej beda po nas jechać jak po psach. Nie ma kasy na prawnika? To zagwarantowac jakiemus 15%- 20% od kwoty zasadzonego odszkodowania itp. Haja była i to juz nie perwszy raz nasi kumaci kibice robia sobie imprezke kosztem klubu, wiec teraz niech nie placza, inna sprawa to race od czego jest ochorna bierze kase tylko za macanie przy bramie? Tak trzeba podpisywac umowy zeby ochorna placila kare za spierdolenie roboty do ktorej jest wynajeta w tym przypadku odpalenie rac. Ruszcie sie tam w koncu.

Nic dodać, nic ująć.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#645 Post autor: gerhat » 9 lip 2009, o 13:11

ch-R pisze:Co do odpowiedzialności klubu za swoich kibiców to sie zgadza ale w przypadku dymu !!! Ale za wniesienie rac to odpowiada ochrona która była wynajęta przez PZPN i to na nich spływa odpowiedzialność a nie na nasz klub. Bo co klub ma do ochrony w finale PP?
Do tego chciałbym dodać, że zgodnie z nowelizacją ustawy od nowego sezonu klub będzie płacił za wszelkie straty policji i innych służb wymienionych w ustawie. Dostanie rachunek i bedzie mia 14 dni na zapłacenie.
Mam nadzieje, że wyznawcy JP oraz machania banerami i toj tojami beda o tym pamiętać.

ODPOWIEDZ