Dokad zmierzasz Ruchu??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
19aRtuR20
Kontakt:

#1576 Post autor: 19aRtuR20 » 18 cze 2009, o 17:34

spyru pisze:
MkF pisze:( jesli nic sie nie zmieni to jestesmy kandydatami do spadku nr.2 lub nr.3
A kto jest numerem jeden, że tak spytam :hyhy: ??
my som zawsze i wszedzie numer 1 :zdegustowany:

:rotfl:

jak zdobydymy 20-23 pkt jesienia to bydzie dobrze.....

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1577 Post autor: MkF » 18 cze 2009, o 17:51

spyru pisze:
MkF pisze:( jesli nic sie nie zmieni to jestesmy kandydatami do spadku nr.2 lub nr.3
A kto jest numerem jeden, że tak spytam :hyhy: ??
Jagiellonia z -10pkt. dla mnie jest nr.1 do spadku!!

niebieskifanatyk
Kontakt:

#1578 Post autor: niebieskifanatyk » 18 cze 2009, o 18:05

W tym klubie nigdy nie będzie normalnie :zdegustowany: ... Zawsze pozostaniemy biedni, ale nic nie szkodzi byle serducho widnieje na klacie :wstyd:

Awatar użytkownika
MBR-200
Kontakt:

#1579 Post autor: MBR-200 » 18 cze 2009, o 18:48

bogas1985 pisze: ze 15 takich WDS to mamy najwyzszy budzet w lidze....
Otóż to. I niech to se wezmą do siebie ci wszyscy nasi "kibice", dla których nawet dziura w rzici jest dobrą wymówką by nie ruszyć się na więcej niż jeden mecz w sezonie.
O Boże Boże Bożenko, jak mogłaś to robić z cyGanem??

Pavlique
Kontakt:

#1580 Post autor: Pavlique » 18 cze 2009, o 19:12

CZytając większość wypowiedzi w tym i kilku jeszcze temnatach dotyczących czy to sytuacji obecnej, czy transferów czy też sezonu 2009-2010 dochodze do kilku refleksji którymi się z Wami chcę podzielić:
1. z treści większości wypowiedzi wywnioskowac można, iż ich autorzy to głęboko nieszczęśliwi ludzie, którzy dla ulzenia sobie jadą po klubie, piłkarzach, zarządzie, prezydencie Chorzowa itd... Dla tych ludzi liczy się jedynie dołozenie komuś bez jakiejkolwiek konstruktywnej treści.... byle pojechać... i tak analizująć ich profile to większość jest na forum góra od roku maks. od dwóch. Ojedyncze osoby sa dłuzej ale wydaje mi się że im to albo kobieta w domu nie daje albo szef w pracy dowala roboty bądź tez sa zwykłymi outsiderami i tyle....
Stąd tez młodziez wychowana na necie tylko jechać po swoim klubie potrafi bo tak jest trendy i tak jest oryginalnie... a potem dziwicie się, ze ten klub nie ma dobrego PR
ciekawe jest tez to, że wielu z tych młoduch stażem tzw "kibiców" głęboko gdzieś ma dobro klubu, dochody klubu, chodzenie na mecze itd... Co najwyzej ejszcze zadymic idzie, tramwaj rozwalić, pogonić jakichś małolatów itd...
A już szczytem szczytów jest jak niektórzy pisza że woleliby jakby Ruch spadł..... normalnie ZGROZA
2. Jak ma być w mediach o Ruchu pozytywnie skoro czytając prasę i artykuły o Naszym Klubie pisane pzrez redaktorów mieniących się naszymi kibicami, niektórzy nawet tutaj obecni pzred kilku laty wielce aktywni w byłym stowarzyszeniu itd.... do dziś z pewnych rzeczy nie rozliczeni.... każdy artykuł o Ruchu pisza w negatywnych barwach kreślac sytuację obecną, pzreszłą, przyszłą.... Że niby tylko prawda ich interesuje, że chcą dobrze dla klubu, że kibice mają prawo wiedzieć, że im leży na sercu dobro klubu....
Szkoda słów.... dobzre byłoby ich całkowicie zignorować, zbojkotować, nie cytować, nie wklejać linkó do ich artykułów... po prostu dla nas oni nie istnieją....
no ale to tez nie ejst trendy...
3. Skoro właściciel klubu otwartym tekstem powiedział, ze nie ma kasy, to czemu od miesiąca tylko pomyje na neigo, jego ludzi itd... jakoś dziwnie cicho jest o p. Mosórze który jak dla mnie jest całkowitym nieporozumeiniem na stanowisku, któe piastuje...
że niby zbawca bedzie pan szef najpki co to rozliczoł klub z kazdej imprezy worganizowanej... że niby zbawca będzie grajek co szargał żyjące legendy Ruchu... co w mediach też wypowiadajac się na temat Ruchu wiecznie krytykuje i gani, nie dajac żadnej konstruktywnej propozyjci.... no Chorzów ma utrzymywac prywatną firmę...
ciekawe coby mieszkańcy miasta na to powiedzieli...
4. Absolutnie zgadzam sie z krytyką wielu posunieć obecnych właścicieli klubu, najbardziej denerwuje mnie to, że nie potrafia zadbać o to aby złota kura znosiła im złote jajka (tzn my kibice i oferta dla nas, któej właściwie nie ma)
5. I tak szczerze na koniec co ażdy z Was w ostatnim sezonie zrobił dla klubu...co zamierza zrobić w nowym sezonie...
6. Ja chce już wreszcie normalnie być członkiem tego klubu i płącić roczną składkę, niech to będzie nawet 1000 na rok, byle wzamian będzie kilka spotkań z piłakrzami, możliwość wizyty w klubie, dostęp do limitowanych gadżetów, godziw ewarunki na stadionie....
CZy to aż tak dużo?
KRÓLESTWO NIEBIESKIE NA WIEKI!!!
I'm a man who walks alone

jugador
Kontakt:

#1581 Post autor: jugador » 18 cze 2009, o 19:17

Te a kto trzyma tego Mosora na stanowisku ? Troche niespojny jestes.
Rzeczywiscie za duzo tutaj defetyzmu ale pewne posuniecia sa strzalami w kolano.
To , ze nie ma kasy , ok powiedzmy , ze moglo sie tak zdarzyc.
Ale np.takie klauzule to debilizm.Mozna kogos sprzedac ale na zasadzie negocjacji za dobra kwote a nie ciul i jedzie na badania.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2009, o 19:29 przez jugador, łącznie zmieniany 1 raz.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

georg
Kontakt:

#1582 Post autor: georg » 18 cze 2009, o 19:27

te,a jak jo jest niedawno zarejestrowany to musza ciu..stwa pisac??????????co te ludzie majom pisac jak czytaja takie "newsy"?????co wszystkie pismaki uwieli sie na nosz Ruch???
piszom co sie dzieje w klubie a jest syf jak ch... ,wieczne obiecywanki,pilkarze nie zarabiaja malo ale jak mo taki i taki kontrakt nalezy sie z niego wywiazac i koniec
a jo pomoga w ten sposob ze pojda na kozdy szpil i niestety nic innego zrobic nie moga

Pavlique
Kontakt:

#1583 Post autor: Pavlique » 18 cze 2009, o 20:01

jugador pisze:Te a kto trzyma tego Mosora na stanowisku ? Troche niespojny jestes.
Rzeczywiscie za duzo tutaj defetyzmu ale pewne posuniecia sa strzalami w kolano.
To , ze nie ma kasy , ok powiedzmy , ze moglo sie tak zdarzyc.
Ale np.takie klauzule to debilizm.Mozna kogos sprzedac ale na zasadzie negocjacji za dobra kwote a nie ciul i jedzie na badania.
Wszystko fajnie ale jeszcze ze 2 lata tymu Brzyski był grajkiem całkowicie bez dorobku piłkarskiego, nie miescił się w składzie Korony, więć co od razu mieli mi klauzula 2 mln wpisać?
Ja nie uważam, że wszystkie działania właścicieli klubu sa ok, czyż nie jasno to wyraziłem...
A co do Mosóra - wejrzijcie na forum wszyndzie ino Sobstyl i Sobstyl.... tak jak pisałem fajnie se znaleźć i zpersonalizować własne życiowe niepowodzenia...

[ Dodano: Czw 18 Cze, 2009 ]
georg pisze:te,a jak jo jest niedawno zarejestrowany to musza ciu..stwa pisac??????????co te ludzie majom pisac jak czytaja takie "newsy"?????co wszystkie pismaki uwieli sie na nosz Ruch???
piszom co sie dzieje w klubie a jest syf jak ch... ,wieczne obiecywanki,pilkarze nie zarabiaja malo ale jak mo taki i taki kontrakt nalezy sie z niego wywiazac i koniec
a jo pomoga w ten sposob ze pojda na kozdy szpil i niestety nic innego zrobic nie moga
wielaź razy boł w klubie? wiela wiesz poza tym co Ci pisamki w gazycie abo na necie napisali....
Secundo - czytani ze zrozumiyniym sie kłanio...
Tertio - o, to właśnie taki poziom o jakim piszę w pkt 1
Pozdr
I'm a man who walks alone

Daniel__20
Kontakt:

#1584 Post autor: Daniel__20 » 18 cze 2009, o 20:08

Pavlique tak na Ruchu bylo i bydzie zawsze. Nawet jak by my dostali darowanego konia to i tak mu w te zymby bydom paczec,a juz nie godac lo zici..

georg
Kontakt:

#1585 Post autor: georg » 18 cze 2009, o 20:22

Pavlique,
1. zapewne lazisz na co dzien do klubu i wszyscy na biezaco ci laskawie informuja o sytuacji w klubie wlacznie z sz.p.Sobostyl pewnie zes jest wazna perona,natomiast media klamia i jest spisek przeciwko Ruchowi to mi cie szkoda
2.przepraszam ze nie czytam ze zrozumieniem
3.przepraszam za moj niski poziom
bez pozdrowien

marcin 30
Kontakt:

#1586 Post autor: marcin 30 » 18 cze 2009, o 20:42

Od pewnego czasu niestety wszyscy na forum wylewają swoje żale,ale z drugiej strony to normalne niestety w takiej sytuacji. Mialy być nowości-nowy zarzad, sponsor itp. Dochodzi jednak do tego,iz po prostu skończy sie wyprzedażą zawodników, którzy utrzymali Ruch w OE-Sadlok,Brzyski, Nykiel itp bądź nie przedłużeniem kontraktów z innymi-Jezier, Grzybek itp. Z całym szacunkiem piłkarzami z ME się nie utrzymamy, a na drugiego Klimka też raczej nie ma szans-nikt drugi raz tego klubu nie wyciągnie z bagna.Reszta bez komentarza niestety, bo prostu nie rozumiem tego co sie dzieje na Cichej :wstyd: :wstyd: :wstyd: Obawiam sie,iz wylądujemy niżej niż Zagłębie Sosnowiec i to w najbliższym czasie ( no chyba,iż nagle coś sie zmieni w co niestety nie wierze) :zalamany:
BRenna

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1587 Post autor: alek900 » 18 cze 2009, o 21:00

Pavlique - ty to chyba jesteś alfą i omegą.
To że jestem na forum od Grudnia 2008 to nie znaczy że jestem ciemny jak buc i nie widze tego co sie dzieje w klubie. Weż mi tu skończ farmazony pisać że uczepiliśmy się Sobstylowej albo kogos innego.

Co my mamy zrobić? Kupujemy bilety, karnety to wszystko. Nasza wina że Sobstylowa nie chce nawiązać kontaktu z kibicami? Nasza wina że w każdym wywiadzie w TV, gazecie mydli nam oczy, kłamie nas na każdym kroku? Ma nas głęboko w d..
Nasza wina że nie chce nawiązać kontaktu z miastem? Ok Kopel też nie jest święty ale ona wogóle nie interesuje się klubem? Dlaczego nie chodzi na mecze? Dlaczego gdy piłkarze grają najważniejszy mecz o utrzymanie to ona na zakupach jest? Dlaczego zamiast powiedzieć że jest źle to ona woli powiedzieć "jest fajnie", "sponsor za 2 tygodnie" ?

Rozumie to, że ona sama nie sprowadzi sponsora ale każdy normalny człowiek w ciągu niepowodzeń zrezygnował by, a nie trzymał się stołka jak rzep du..py

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1588 Post autor: Ozor » 18 cze 2009, o 21:06

Dla mnie to nie jest normalne aby zarząd 14-krotnego mistrza kraju nie potrafił zdobyc sponsora to jest organizacyjna patologia.
Idzie pochwalic kogos ale musi byc za co.
Pożyczka z miasta pozwoliłaby na zamknięcie rozliczeń z tą firmą. Jedynymi wierzycielami klubu byliby jego akcjonariusze, co Komisja Licencyjna akceptuje. Po wyczyszczeniu tych zobowiązań Ruch wreszcie byłby rentowny.

Daniel__20
Kontakt:

#1589 Post autor: Daniel__20 » 18 cze 2009, o 21:09

alek900 pisze: Rozumie to, że ona sama nie sprowadzi sponsora ale każdy normalny człowiek w ciągu niepowodzeń zrezygnował by, a nie trzymał się stołka jak rzep du..py
Bo jak bys zarobiol tyla co ona to tys bys miol rozowe gogle :rotfl: :rotfl:
A tak na powaznie jest zle czasu sie juz nie cofnie, zrobila tyle zlego i dali siedzi rubym dupskiem na zapadnietym zicu.
Pamietocie jak nie dosali my licencji to za lze rzobiono robota ktos ucierpiol i poleciol z klubu (zapomnialem Nazwiska). To lona powinna siedziec juz chyba w lagrze bo kaj indzi, ze ja w tym klubie nikt w pysk nie szczeli na lopamietanie

jugador
Kontakt:

#1590 Post autor: jugador » 18 cze 2009, o 21:16

Tez tak uwazam.To jest ko***a niemozliwe zeby nie potrafic sklecic wiarygodnego budzetu na poziomie 10 mln zl gdzie 7,1 mln zl to wplywy z praw telewizyjnych i z miasta Chorzow.
Czyli pewne i niezaprzeczalne.
Do dozbierania jest cale 2,9 mln zl - bilety WDS,banery na stadionie,Tauron na WDS, Budus na finale PP,Wasko kiedys tam.Do tego chyba z 200 tys zl ugralismy w Pucharze ekstraklasy i cos za final PP mam wrazenie.Wplywow z biletow nie licze bo na Cichej napewno w rundzie jesiennej troche zarobilismy.Pozniej przez mecze na SS cos stracilismy.W rundzie wiosennej juz placilo miasto.Gieldy nie licze bo widac , ze to szfindel.
Do tego pozyczka 700 tys zl od Bika.
Tutaj cos jest grubo nie tak , ze brakuje az tyle pieniedzy.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Zablokowany