CZytając większość wypowiedzi w tym i kilku jeszcze temnatach dotyczących czy to sytuacji obecnej, czy transferów czy też sezonu 2009-2010 dochodze do kilku refleksji którymi się z Wami chcę podzielić:
1. z treści większości wypowiedzi wywnioskowac można, iż ich autorzy to głęboko nieszczęśliwi ludzie, którzy dla ulzenia sobie jadą po klubie, piłkarzach, zarządzie, prezydencie Chorzowa itd... Dla tych ludzi liczy się jedynie dołozenie komuś bez jakiejkolwiek konstruktywnej treści.... byle pojechać... i tak analizująć ich profile to większość jest na forum góra od roku maks. od dwóch. Ojedyncze osoby sa dłuzej ale wydaje mi się że im to albo kobieta w domu nie daje albo szef w pracy dowala roboty bądź tez sa zwykłymi outsiderami i tyle....
Stąd tez młodziez wychowana na necie tylko jechać po swoim klubie potrafi bo tak jest trendy i tak jest oryginalnie... a potem dziwicie się, ze ten klub nie ma dobrego PR
ciekawe jest tez to, że wielu z tych młoduch stażem tzw "kibiców" głęboko gdzieś ma dobro klubu, dochody klubu, chodzenie na mecze itd... Co najwyzej ejszcze zadymic idzie, tramwaj rozwalić, pogonić jakichś małolatów itd...
A już szczytem szczytów jest jak niektórzy pisza że woleliby jakby Ruch spadł..... normalnie ZGROZA
2. Jak ma być w mediach o Ruchu pozytywnie skoro czytając prasę i artykuły o Naszym Klubie pisane pzrez redaktorów mieniących się naszymi kibicami, niektórzy nawet tutaj obecni pzred kilku laty wielce aktywni w byłym stowarzyszeniu itd.... do dziś z pewnych rzeczy nie rozliczeni.... każdy artykuł o Ruchu pisza w negatywnych barwach kreślac sytuację obecną, pzreszłą, przyszłą.... Że niby tylko prawda ich interesuje, że chcą dobrze dla klubu, że kibice mają prawo wiedzieć, że im leży na sercu dobro klubu....
Szkoda słów.... dobzre byłoby ich całkowicie zignorować, zbojkotować, nie cytować, nie wklejać linkó do ich artykułów... po prostu dla nas oni nie istnieją....
no ale to tez nie ejst trendy...
3. Skoro właściciel klubu otwartym tekstem powiedział, ze nie ma kasy, to czemu od miesiąca tylko pomyje na neigo, jego ludzi itd... jakoś dziwnie cicho jest o p. Mosórze który jak dla mnie jest całkowitym nieporozumeiniem na stanowisku, któe piastuje...
że niby zbawca bedzie pan szef najpki co to rozliczoł klub z kazdej imprezy worganizowanej... że niby zbawca będzie grajek co szargał żyjące legendy Ruchu... co w mediach też wypowiadajac się na temat Ruchu wiecznie krytykuje i gani, nie dajac żadnej konstruktywnej propozyjci.... no Chorzów ma utrzymywac prywatną firmę...
ciekawe coby mieszkańcy miasta na to powiedzieli...
4. Absolutnie zgadzam sie z krytyką wielu posunieć obecnych właścicieli klubu, najbardziej denerwuje mnie to, że nie potrafia zadbać o to aby złota kura znosiła im złote jajka (tzn my kibice i oferta dla nas, któej właściwie nie ma)
5. I tak szczerze na koniec co ażdy z Was w ostatnim sezonie zrobił dla klubu...co zamierza zrobić w nowym sezonie...
6. Ja chce już wreszcie normalnie być członkiem tego klubu i płącić roczną składkę, niech to będzie nawet 1000 na rok, byle wzamian będzie kilka spotkań z piłakrzami, możliwość wizyty w klubie, dostęp do limitowanych gadżetów, godziw ewarunki na stadionie....
CZy to aż tak dużo?
KRÓLESTWO NIEBIESKIE NA WIEKI!!!
I'm a man who walks alone