Dokad zmierzasz Ruchu??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
kempes69

#1441 Post autor: kempes69 » 13 cze 2009, o 14:29

szogun pisze:
Grzegorz pisze:
kempes69 pisze:ja odnosnie analiz przeprowadzonych przez Marco dotyczących zamieszkania kibiców Ruchu ,uważam że liczby te nie przedstawiają całej prawdy ponieważ można było głosowac kilka razy ,tak samo jak w innych sondach .
Uwazam że Marco robi nie potrzebną propagande mijającą sie z prawdą.
nie tylko to mi nie pasuje w analizach na stronie niebiescy.pl
Chciałbym doczekać czasu, aż Robson czy Marco zrobią ankietę z pytaniem:
Czy zamieszki na trybunach wywołane przed, w czasie meczu, i po derbach oraz na finale pucharu wpływają na frekwencję kibiców pozytywnie czy negatywnie?

Trudności z wejściem na stadion to bardzo ważna sprawa, ale BEZPIECZEŃSTWO na stadionie jest znacznie ważniejsze.

Marco lubi przytaczać różnego rodzaju teorie czy to marketingowe czy z psychologii społecznej. Proszę powiedz kiedy dla klienta ważniejsza jest obsługa przy kasie od bezpieczeństwa?

Co się stało, już się nie odstanie. Ale osoby, które mogły temu zapobiec powinny w przyszłości pomyśleć też o tym ...
Amen. Zanim się odezwą "kumaci" napisze że od wielu ludzi słysze że na mecz nie idą bo nie chcą dostać po gębie. Coś w tym musi być. A ostatnie doniesienia w mediach o Derb ach, Finale PP, wcześniej o zadymach przed Śląskiem, Arką, doniesienia z ligowego meczu z Lechem (słynne wuszty).. to wszystko napędza strach w wielu kibicach którzy są za Ruchem ale przed telegazetą. Napewno nie wszystkich dałoby się wyciągnąć na mecz, ale jakąś znaczną częśc napewno. Dobra, .. zaraz będą głosy że się nie znam i pier... bez sensu. A odezwą się sami kumaci i mądrzy w temacie. Zawsze oni :)

odnośnie jeszcze tych ankiet ,ciekawe gdyby padło pytanie takiej formy
CZY MASZ ODWAGĘ KUPIĆ SOBIE KOSZULKE Z NAPISEM
''''NIE JESTEM BANDYTĄ ,JESTEM KIBICEM RUCHU ''''

KorczuBatoRy
Kontakt:

#1442 Post autor: KorczuBatoRy » 13 cze 2009, o 14:35

odnośnie jeszcze tych ankiet ,ciekawe gdyby padło pytanie takiej formy
CZY MASZ ODWAGĘ KUPIĆ SOBIE KOSZULKE Z NAPISEM
''''NIE JESTEM BANDYTĄ ,JESTEM KIBICEM RUCHU ''''
Jeżeli takowa by wyszła chętnie bym kupił :)

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1443 Post autor: alek900 » 13 cze 2009, o 14:48

Nasuwa mi sie kilka pytań: Skoro nie robimy transferów, nie płacimy na czas, nie wpuszczamy kibiców gości więc mniej za ochrone płacimy, miasto dało nam kasę, Fasing 1mln, WDŚ 1mln, Giełda 1,8mln, to gdzie te 4,5mln co nam brakuje? Nie umie jakoś tego zakapować.

Jak rentownośc operacyjna w % wynosi -45,78%
Jak rentowność Brutto w % wynosi -48,59
Dlaczego Finansowanie majątku kapitałem własnym wynosi -91,12%

? czy w tym klubie pracują sami nieudolni ludzie??

marek79
Kontakt:

#1444 Post autor: marek79 » 13 cze 2009, o 21:50

Jak ktos tu ma zostac nowym wlascicielem jak wystarczy ze wejdzie sobie na forum i widzi jak tutaj sie traktuje ludzi ktorzy cos zrobili dla tego klubu. Po co im to aby po tygodniu chwały i czci spotkał ich miesiac albo i rok nienawisci.

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1445 Post autor: alek900 » 13 cze 2009, o 21:59

marek podaj mi jeden sensowny przykład co zrobiła dla klubu Sobstylowa? Jak mi podasz sensowny przykład to zaczne ją traktować jak człowieka

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#1446 Post autor: milanos » 13 cze 2009, o 22:25

alek900 pisze:marek podaj mi jeden sensowny przykład co zrobiła dla klubu Sobstylowa? Jak mi podasz sensowny przykład to zaczne ją traktować jak człowieka
Już tak nie przesadzaj. A wprowadzenie na giełdę? według mnie wielki sukces.
Obrazek

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1447 Post autor: alek900 » 13 cze 2009, o 22:33

No ogromny. Ile to było halo że jak wejdziemy to na sam początek 5 mln zysku planowane jak nie więcej. A ile mieliśmy zysku? 1,8 mln. I to wszystko. To więcej wydaliśmy na samo przygotowanie do wejscia na tą giełde.

19aRtuR20
Kontakt:

#1448 Post autor: 19aRtuR20 » 13 cze 2009, o 22:36

byloby spokojnie 5... gdyby weszli w marcu, zaraz po deRbach...

a co? 1.8mln malo? kto wie jakby tego nie bylo :wstyd:

idzie dopisac "wyciagniecie" z dlugow... ale nie wiadomo czy teraz te dlugi znikna co sie zrobily ostatnio

marek79
Kontakt:

#1449 Post autor: marek79 » 13 cze 2009, o 22:39

pomoc wyjscia z dlugow

2 razy Derby na Śląskim

tez jej nie lubię i wiem ze popelnila i popelnia wiele bledow ale potrafie tez docenic to ze "cos" zrobila, dla jednych nawet mistrzostwo Ligi Mistrzow co rok bedzie malo ale sa tacy co mistrzostwo Młodej Ekstraklasy, Finał Pucharu Polski, czy 1/4 finału Pucharu Ekstraklasy (w sumie to polfinal gdyby nie czynnik ludzki) i utrzymanie potrafia docenic

shogi222
Kontakt:

#1450 Post autor: shogi222 » 13 cze 2009, o 22:40

alek
wejscie R na nc bylo dobym ruchem, R na tym zarobil i basta :) gpw(nc) jest b.dobrym posunieciem!!!
nrsl

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1451 Post autor: alek900 » 13 cze 2009, o 22:40

19artur20 - wyciągniecie długów kosztem następnych długów :(

odnośnie giełdy:

Prezes Ruchu nie ukrywa, że pieniądze z giełdy zostaną wydane też na piłkarzy. Pozwoli to zespołowi włączyć się do walki o mistrzostwo

No to wydaliśmy miliony na piłkarzy nie ma co..

WOŚP to też sukces?? Sobstyl powiedziała że idziemy w ślady barcelony. bo ona ma unicef. Tylko że Barca ma budżet taki że może sobie kupić zawodników za dziesiątki milionów euro a my nie mamy żeby zapłacić za zawodnika z niższej ligi kilku tysięcy zł.. [/i]

[ Dodano: Sob 13 Cze, 2009 ]
Spoko też to doceniam co piszecie.

Ale prezes powinien żyć klubem, interesować się piłką, wiedzieć co się w klubie dzieje, być na meczach gdy piłkarze walczą o utrzymanie.

A co robi nasza "prezes"? Z drużyną spotkała się ostatni raz w styczniu, na meczu była ostatnio na WDŚ, gdy nasi walczyli o utrzymanie w Gdynii to ona na sklepach sobie chodziła.

Już o tym że ma nas kibiców w d... nie bede pisać.

Więcej na jej temat nie napisze. Zostawie wam do myślenia.

marek79
Kontakt:

#1452 Post autor: marek79 » 13 cze 2009, o 22:46

alek900 pisze:19artur20 - wyciągniecie długów kosztem następnych długów :(

odnośnie giełdy:

Prezes Ruchu nie ukrywa, że pieniądze z giełdy zostaną wydane też na piłkarzy. Pozwoli to zespołowi włączyć się do walki o mistrzostwo

No to wydaliśmy miliony na piłkarzy nie ma co..

WOŚP to też sukces?? Sobstyl powiedziała że idziemy w ślady barcelony. bo ona ma unicef. Tylko że Barca ma budżet taki że może sobie kupić zawodników za dziesiątki milionów euro a my nie mamy żeby zapłacić za zawodnika z niższej ligi kilku tysięcy zł.. [/i]
no i teraz mam pytanie

Ile Ruch powinien wziasc za miejsce na klacie?

Jesli by jakas firma dala 500 tys to czy nie bylo by lamentu ze sprzedali sie za grosze, ze mogli dac serce WOSP bo te 500 tys jest jalmuzna na tak zasluzony klub i nie powinni my brac mniej niz 2-3 miliony za sezon bo jestesmy uznana marka w kraju

rozumiem ze prezes powinien zyc klubem ale teraz popatrz ze potencjalny wlasciciel bedzie dobrze prowadzil klubi zdarzy sie ze raz lub dwa cos zawali i pare osob bedzie niezadowolonych i juz zacznie sie jazda na forum ze ma wypierda.... I wtedy zada sobie pytanie Na co mi to? zeby jezdzili po mnie jak po łysej kobyle?
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, o 22:49 przez marek79, łącznie zmieniany 1 raz.

shogi222
Kontakt:

#1453 Post autor: shogi222 » 13 cze 2009, o 22:48

Pani Sobstyl w naszym Klubie jest po to zeby szukac sponsorow!!! nie wywiazuje sie z tego, a jesli mowimy o tym ze to jest Prezes naszego Klubu... to :zalamany: :zalamany:

bo ani z niej prezes... ani organizator... ani niebieski... ani poszukiwacz sponsorow... ani AUTORYTET... wiec to jest BABA od p.KLIMKA!! jak na to nasz ZBAWCA???

:zdegustowany:
nrsl

enemis89
Kontakt:

#1454 Post autor: enemis89 » 13 cze 2009, o 22:50

Prawda jest taka i nikt jej nie ukryje (choć pewnymi zachowaniami Pan Klimek sam sprawia, że traci wiarygodność, przynajmniej ja tak to odbieram) ,że gdyby nie w/w nie pomógł Naszemu Klubowi gdy graliśmy w II lidze, to dzisiaj raczej nie bylibyśmy tu gdzie jesteśmy. Prawda jest również taka, że zmiana właściciela, przykładowo na Pana Patermana też nic pod względem finansowym nie zmieni. Odnoszę, niestety wrażenie, że Panu Klimkowi wyczerpał się już pomysł na Nasz Ruch, a Pani Prezes, na pewno nie wie jak klubem piłkarskim zarządzać, firmą może tak, ale klubem nie. Zmiany w zarządzie są niewątpliwe potrzebne, ale bez zastrzyku finansowego to będzie ciężko każdemu wyprowadzić Nas z tego marazmu. Jeżeli chcemy walczyć o wyższe cele, to :
- musimy zmienić zarząd
- musimy znaleźć sponsora strategicznego, który wyłoży co najmniej 4 mln na sezon
- musimy znaleźć kogoś, kto stanie się właścicielem Ruchu, ale bez owijania w bawełnę, musi być on strasznie bogaty i mieć chęci na wydawanie kasy (Nam przydałby się taki szaleniec jak w M. City, ale zarząd musiałby odpowiedzialnie zarządzać tą kasą, bo nikt nie pozwoli na wyrzucenie swoich pieniędzy w błoto, chociaż akurat ten szaleniec by pewnie pozwolił, bo na piłce się nie zna :) )

Pod względem finansowym Ekstraklasa rusza do przodu i jeżeli w najbliższym czasie nie włączymy się do walki to o tytule mistrzowskim usłyszą Nasze dzieci czy wnuczkowie, ale na pewno nie My.

Roni2580

#1455 Post autor: Roni2580 » 13 cze 2009, o 23:17

enemis89 pisze:Prawda jest taka i nikt jej nie ukryje (choć pewnymi zachowaniami Pan Klimek sam sprawia, że traci wiarygodność, przynajmniej ja tak to odbieram) ,że gdyby nie w/w nie pomógł Naszemu Klubowi gdy graliśmy w II lidze, to dzisiaj raczej nie bylibyśmy tu gdzie jesteśmy. Prawda jest również taka, że zmiana właściciela, przykładowo na Pana Patermana też nic pod względem finansowym nie zmieni. Odnoszę, niestety wrażenie, że Panu Klimkowi wyczerpał się już pomysł na Nasz Ruch, a Pani Prezes, na pewno nie wie jak klubem piłkarskim zarządzać, firmą może tak, ale klubem nie. Zmiany w zarządzie są niewątpliwe potrzebne, ale bez zastrzyku finansowego to będzie ciężko każdemu wyprowadzić Nas z tego marazmu. Jeżeli chcemy walczyć o wyższe cele, to :
- musimy zmienić zarząd
- musimy znaleźć sponsora strategicznego, który wyłoży co najmniej 4 mln na sezon
- musimy znaleźć kogoś, kto stanie się właścicielem Ruchu, ale bez owijania w bawełnę, musi być on strasznie bogaty i mieć chęci na wydawanie kasy (Nam przydałby się taki szaleniec jak w M. City, ale zarząd musiałby odpowiedzialnie zarządzać tą kasą, bo nikt nie pozwoli na wyrzucenie swoich pieniędzy w błoto, chociaż akurat ten szaleniec by pewnie pozwolił, bo na piłce się nie zna :) )

Pod względem finansowym Ekstraklasa rusza do przodu i jeżeli w najbliższym czasie nie włączymy się do walki to o tytule mistrzowskim usłyszą Nasze dzieci czy wnuczkowie, ale na pewno nie My.
sorry ale chyba nie do konca wiesz co piszesz sponsor nie wylozy ci 4 mln złotych....(prosty przykład Lecha który podpisał kontrakt z firmą buchmacherską na 2 mln złotych ii uwazane jest to za najlepszą ofertę w polskiej piłce) Telefonika ItI i Allianz to nie sponsorzy a właściciele klubów ... my potrzebujemy właściciela (inwestora) nowego a nie sponsora !!!i bo sponsor nawet jak nam da ten 1 mln to i tak jedyne co nam pozostanie to środek lub dolna czesc tabeli

Zablokowany