Remes Puchar Polski 2008/09
-
- Kontakt:
Szkoda przegranego meczu ale byli my normalnie slabsi od lecha, za***iste oprawy i atmosfera. Bardzo wazne do nos ze my zagrali w tym finale to piyrsze, po drugie w takim stylu mozna przegrac i niy pluc sie w broda!... mie sie podobala walka i taktyka chopcy do ostatni minuty lotali. Prowda ze niy mieli sposobu na lecha i som zespolem slabyszym ale pokozali to co chca widzec na kozdym szpilu SERCE!
Ruch Ruch HKS!
-
-
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
c. Nie trza gwizdac na hymn, styknie go pominac cisza, robi to duzo wieksze wrazenie
frei sozial national
-
- Kontakt:
Mi najbardziej szkoda, że nie układała się za bardzo gra pomiedzy Grzybem a Jezierskim, na Arce wyglądało to super, a wczoraj nijak. Cóż, Lech to nie to samo co Arka, a Smuda odrobił lekcje.
Mimo to mieliśmy swoje sytuacje i mecz moglismy wygrać.
Fornalik stwierdził, że nie mamy armat z przodu - i tu ma 100% racji.
Mimo to mieliśmy swoje sytuacje i mecz moglismy wygrać.
Fornalik stwierdził, że nie mamy armat z przodu - i tu ma 100% racji.
- L.G
- Kontakt:
Żeby wygrywac take mecze, to trza mieć przede wszyskim charakter, a tyn mieli wczoraj ino Brzyski, Adamski, Grodzicki i Pulkowski w porywach Baran ale łon za to niy poradzi podać na 3 metry, reszta niystety była przerazono i sparaliżowano. Kompletnie niywidoczny, nic niy grający Grzyb, zamotany Balaz, osamotniony Jezier, darymny Nowacki, rozpaczliwie słaby Janoszka i statystujący Sobiech.... ..
... tyn szpil przegrany zostoł przede wszyskim w gowach.. i sercach... co uciekło w spodnioki
szkoda Lech boł wczoraj do ogranio
... tyn szpil przegrany zostoł przede wszyskim w gowach.. i sercach... co uciekło w spodnioki
szkoda Lech boł wczoraj do ogranio

słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zagralismy ile umieliśmy w tym dniu, Lech zneutralizował skutecznie nasze skrzydła a mieliśmy za dużą przerwe miedzy atakiem a pomocą zeby rozegrać jakąś skuteczna akcję, ale pokazalismy charakter i to się liczy
Doping - miazga, bałem się że Lech będzie lepiej zorganizowany jako ekipa wyjazdowa ale to co robiły nasze sektory to chyba było lepsze od WDŚ08 zwazywszy na mniejszą naszą ilość. Najwspanialsze było to że po końcowym gwizdku z naszych sektorów nikt się nie ruszał, to chyba swiadczy o tym że bylismy do końca z naszym Ruchem.
Mikulski nie dał zrobić krzywdy Lechowi po objeciu prowadzenia, przerywał akcje, każde wejscie barkiem gwizdał jako faul dla nich, nawet ten ewidentny faul po którym ładnie strzelił Brzyski sedzia o mało by nie gwizdnął, dopiero po dłuzszym zastanowieniu.
Szkoda że nie wszedł Fabusz.
Lech był wczoraj lepszy o tę jedna bramkę
Doping - miazga, bałem się że Lech będzie lepiej zorganizowany jako ekipa wyjazdowa ale to co robiły nasze sektory to chyba było lepsze od WDŚ08 zwazywszy na mniejszą naszą ilość. Najwspanialsze było to że po końcowym gwizdku z naszych sektorów nikt się nie ruszał, to chyba swiadczy o tym że bylismy do końca z naszym Ruchem.
Mikulski nie dał zrobić krzywdy Lechowi po objeciu prowadzenia, przerywał akcje, każde wejscie barkiem gwizdał jako faul dla nich, nawet ten ewidentny faul po którym ładnie strzelił Brzyski sedzia o mało by nie gwizdnął, dopiero po dłuzszym zastanowieniu.
Szkoda że nie wszedł Fabusz.
Lech był wczoraj lepszy o tę jedna bramkę
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Puchr, puchar, i po pucharze szkoda bo byla ogromna szansa na wygranie.
Gdyby w pierwszej polowie Jezierski szczelil z glowy mecz wygladalby zupelnie inaczej i to prawdopodobnie my bysmy sie cieszyli z tego pucharu. Zastanawie mnie tylko jakby zamiast Jezierskiego w tym samym momencie stal Fabus hmmm.
Chwala TRENEROWI Fornalikowi ze wydusil z tych chlopakow ze moga grac i wygrywac.
Chodz troche nie zrozumiale jak dlamnie zmiany i dobrana taktyka po straconej bramce.
Pilkarze chcieli grac gorne bale na szestanstke a my z przodu samych 175 cm.
Dlaczego Straka tak pozno po jego wejsciu bylismy dluzej przy pilce niz Lech, szkoda zmiany Nowackiego bo Sobiech nic nie wniosl a Nowacki ze Straka mogli cos na srodku pola ugrac. To samo dotyczy sie Janoszki kurde troche szkoda bo on jest nie ograny w 100% brakuje mu zimnej krwi. W meczu o taka stawke to trzeba grac graczami doswiadczonymi. A gdy gralismy juz jak juz wczesniej wspomnialem gorne pilki na 16 to tylko i wylacznie sprawdzilby sie tam Fabusz i mogloby to zdecydowanie lepiej wygradac.
Adamski kurde chlop zawalil gola chodz w przeciagu calego meczu gral naprawde bardzo dobrze. A Pilarz hehe te bale za kragiel to zaro przypomnial mi sie Pasnik.
Szkoda ze pilkarze nie potreafia grac ataku pozycyjnego
Jeszcze raz szkoda tego Pucharu bo czuje wielki niedosyt, no i teraz trzeba niestety trzymac kciuki za Lecha zeby zrobili majstra bo Europa sie oddalila ale jeszcze nie uciekla.
Pyrsk
PS Po RUCH RUCH HKS to chyba w okolicznym ZOO zwierzeta dostawaly do gowy

Gdyby w pierwszej polowie Jezierski szczelil z glowy mecz wygladalby zupelnie inaczej i to prawdopodobnie my bysmy sie cieszyli z tego pucharu. Zastanawie mnie tylko jakby zamiast Jezierskiego w tym samym momencie stal Fabus hmmm.
Chwala TRENEROWI Fornalikowi ze wydusil z tych chlopakow ze moga grac i wygrywac.
Chodz troche nie zrozumiale jak dlamnie zmiany i dobrana taktyka po straconej bramce.
Pilkarze chcieli grac gorne bale na szestanstke a my z przodu samych 175 cm.
Dlaczego Straka tak pozno po jego wejsciu bylismy dluzej przy pilce niz Lech, szkoda zmiany Nowackiego bo Sobiech nic nie wniosl a Nowacki ze Straka mogli cos na srodku pola ugrac. To samo dotyczy sie Janoszki kurde troche szkoda bo on jest nie ograny w 100% brakuje mu zimnej krwi. W meczu o taka stawke to trzeba grac graczami doswiadczonymi. A gdy gralismy juz jak juz wczesniej wspomnialem gorne pilki na 16 to tylko i wylacznie sprawdzilby sie tam Fabusz i mogloby to zdecydowanie lepiej wygradac.
Adamski kurde chlop zawalil gola chodz w przeciagu calego meczu gral naprawde bardzo dobrze. A Pilarz hehe te bale za kragiel to zaro przypomnial mi sie Pasnik.
Szkoda ze pilkarze nie potreafia grac ataku pozycyjnego

Jeszcze raz szkoda tego Pucharu bo czuje wielki niedosyt, no i teraz trzeba niestety trzymac kciuki za Lecha zeby zrobili majstra bo Europa sie oddalila ale jeszcze nie uciekla.
Pyrsk
PS Po RUCH RUCH HKS to chyba w okolicznym ZOO zwierzeta dostawaly do gowy

-
- Kontakt:
Szkoda przegranego meczu...no ale Lech niestety okazał sie lepszy. Fajnie,ze nasi chopcy nie poddali sie ino walczyli do końca.Szkoda takiej staconej bramki, bo jakos efektywna ona nie była a zaważyła na tym kto zdobedzie Puchar. Wielkie podziękowania dla chopców za walka. Co do dopingu to miazga. Wszyscy umieli się zebrać i razem fajnie śpiewac. Teraz ino muszymy fajnie zagrać z ŁKS'em i zdobyć 3 pkt.
PozdRo!

-
- Kontakt:
ogolnie nie bylo zle. jo widziolch ino fragmenty bo bardziej sie skupiolch na dopingu niz na grze ;p
widac ze po straconej bramce nie bylo KURWOWANIA TYLKO DALEJ JECHALISMY SWOJE.
po meczu nie bylo gwizdow na niebieskich i to dobrze bo pokazalismy ze jestesmy na dobre i na zle ( chociaz czasem naleza sie gwizdy w lidze)
teraz wszyscy na lks musi nas byc co najmniej 15 tys
widac ze po straconej bramce nie bylo KURWOWANIA TYLKO DALEJ JECHALISMY SWOJE.
po meczu nie bylo gwizdow na niebieskich i to dobrze bo pokazalismy ze jestesmy na dobre i na zle ( chociaz czasem naleza sie gwizdy w lidze)
teraz wszyscy na lks musi nas byc co najmniej 15 tys
- Chudy81
- Kontakt:
teraz wyjdzie na to że tym remisem z lechem w lidze zablokowaliśmy sobie występ w pucharach bo tych 2 punktów straconych z nami im brakuje do majstra ale cóż nie można miec wszystkiego ino mi nie piszcie , że gdyby nie ten punkt to by my spadli , ogólnie szpil dobry a co do sytuacji Jezierskiego to na bank to nie była 100% ta piłka już mu uciekała pozdRo

Nie ważne w jakim świata miejscu, ważne że Ruch mam w mym Niebieskim SeRcu.
-
- Kontakt:
Gratulacje za przyzwoitą grę i finał!!!!!!! Gratki za postawę kibiców.
Ja podświadomie patrząc na mecz myślałem o utrzymaniu w lidze może piłkarze też tak mieli. Już sam finał jest dla mnie wielkim osiągnięciem kiedy piłkarzom się nie placi a po Cichej chodzi baba zza Brynicy.Doping super.I dumny jestem z tego ,że kibice Ruchu są wyjątkowi i inni niż wszyscy.Aż chce się kibicować takiemu klubowi.
Teraz zwycięstwo z Łks i nadzieja na lepsze czasy.
Jeszcze raz dzięki za finał NIEBIESCY . I piłkarzom i kibicom.
P.S. Jeśli tak "kuchenkorze" nienawidzą Ślązaków to czemu tolerują u siebie trenera "echte Schlesiera" Franza Smudę? Przecież on by ich wszystkich na rynku we Frankfurcie sprzedał za 1 Ojrocenta

Ja podświadomie patrząc na mecz myślałem o utrzymaniu w lidze może piłkarze też tak mieli. Już sam finał jest dla mnie wielkim osiągnięciem kiedy piłkarzom się nie placi a po Cichej chodzi baba zza Brynicy.Doping super.I dumny jestem z tego ,że kibice Ruchu są wyjątkowi i inni niż wszyscy.Aż chce się kibicować takiemu klubowi.
Teraz zwycięstwo z Łks i nadzieja na lepsze czasy.
Jeszcze raz dzięki za finał NIEBIESCY . I piłkarzom i kibicom.
P.S. Jeśli tak "kuchenkorze" nienawidzą Ślązaków to czemu tolerują u siebie trenera "echte Schlesiera" Franza Smudę? Przecież on by ich wszystkich na rynku we Frankfurcie sprzedał za 1 Ojrocenta

-
- Kontakt:
i zamiast karnego dla Lecha dał im żółta kartkę za "symulację".gerhat pisze: Mikulski nie dał zrobić krzywdy Lechowi
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Karny ewidentny, co było widać na powtórkach w TV.
Co Wy tak z tymu pucharami... GDZIE mielibyśmy grać? Kim? Za co?
Niech grają bogatsi - niestety, taka jest rzeczywistośćna dzień dzisiejszy.

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Jednak moim zdaniem, jezeli juz musielismy przegrac to dobrze ze stalo sie yo w 90min.. bo jezeli byla by dogrywa itp.. to jednak pilkarze byli by troche "przyjechani" a jednak w sobote czeka nas kolejny arcywazny mecz!
Ruch nadrobil braki walecznoscia i za to nalezy im sie szacunek, chodz spodzewalem sie wiecej po grze Lecha, szkoda jedynie wolnego Brzytwy moglismy dosc szybko wyronac i nie wiadomo jak by sie to dalej potoczylo
a napewno jeszcze bardziej rozruszalo by trybuny 
ogolnie cieszmy sie ze moglismy byc w finale to i tak max jak na nasze terazniejsze mozliwosci
Ruch nadrobil braki walecznoscia i za to nalezy im sie szacunek, chodz spodzewalem sie wiecej po grze Lecha, szkoda jedynie wolnego Brzytwy moglismy dosc szybko wyronac i nie wiadomo jak by sie to dalej potoczylo

ogolnie cieszmy sie ze moglismy byc w finale to i tak max jak na nasze terazniejsze mozliwosci

PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!
-
- Kontakt:
ciekawe czy PZPN nałoży na siebie karę za race i za "burdy". Proponuję zorganizować mecze kadry na Śląskim i jednocześnie go zamknąć. Panie wojewodo?
PS1. Wczoraj widziałem panią Prezez
jak się woziła meleksem po Śląskim razem ze Smagorowiczem, a kierowcą był Szczerbowski.
PS2. piłkarze narzekali, że dostali na mecz po 1 bilecie dla rodziny. Ciekawe, że niektórzy (osoby nie związane z klubem) dysponowali nawet 40 biletami, z czego większość na sektory VIP
PS3. Dalej jestem pod wrażeniem dopingu. Szkoda, że kilkudziesięciu goroli chciało kolejny raz zepsuć święto na Śląskim

PS1. Wczoraj widziałem panią Prezez

PS2. piłkarze narzekali, że dostali na mecz po 1 bilecie dla rodziny. Ciekawe, że niektórzy (osoby nie związane z klubem) dysponowali nawet 40 biletami, z czego większość na sektory VIP

PS3. Dalej jestem pod wrażeniem dopingu. Szkoda, że kilkudziesięciu goroli chciało kolejny raz zepsuć święto na Śląskim
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, o 16:26 przez Elmer, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).