Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
-
scaneRboy
-
Kontakt:
PANOWIE, SPOKOJNIE!
proponuje trzymać się z daleka od polityki - chyba, że chodzi o Kopla
Jesli nie, to proponuje podzielić się na PISIORÓW i POpaprańców i od następnego szpilu ciulamy się między sobą.
p.s. piszą o nas
http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleI ... f&open=sec
Ostatnio zmieniony 3 gru 2008, o 13:57 przez
scaneRboy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pawel
-
Kontakt:
Rozumiem że jeśli to jest private placement, to wahania kursow "akcji" naszego klubu w związku z tym będą zerowe lub minimalne?
I jak ktoś będzie chciał kupić akcje, to musi najpierw dogadać się z Klimkiem? (tzn że byle kto nie będzie mógł ich kupić)
-
scaneRboy
-
Kontakt:
Pawel pisze:Rozumiem że jeśli to jest private placement, to wahania kursow "akcji" naszego klubu w związku z tym będą zerowe lub minimalne?
I jak ktoś będzie chciał kupić akcje, to musi najpierw dogadać się z Klimkiem? (tzn że byle kto nie będzie mógł ich kupić)
Trochę się mylisz.
Wahania kursów będą bardzo duże, ponieważ nasze akcje nie będą zbyt płynne. Jedno zlecenie kupna lub sprzedaży mocno wpłynie na kurs akcji, co wcale nie oznacza, że pakiet akcji, na które wystawiono zlecenie zmieni właściciela.
Mnie bardziej ciekawi, kto te akcje będzie posiadał. Każdy, kto kupi akcje, będzie automatycznie zainteresowany wzrostem ich wartości. Być może oplaciło by się, zrobić drugą emisje i rozdać akcje za symboliczną cenę potencjalnym sponsorom, mediom, ludziom wpływowym.
-
Kotlet
-
Kontakt:
scaneRboy pisze:Pawel pisze:Rozumiem że jeśli to jest private placement, to wahania kursow "akcji" naszego klubu w związku z tym będą zerowe lub minimalne?
Trochę się mylisz.
Wahania kursów będą bardzo duże, ponieważ nasze akcje nie będą zbyt płynne. Jedno zlecenie kupna lub sprzedaży mocno wpłynie na kurs akcji, co wcale nie oznacza, że pakiet akcji, na które wystawiono zlecenie zmieni właściciela.
.
Dokładnie, tyle tylko ze 1,7mln akcji rozrzucone jest po 14 inwestorach. Kwestia ceny kiedy i czy zdecyduje sie sprzedac.
-
19_kRzysiek_20
-
Kontakt:
autor: 19_kRzysiek_20 » 3 gru 2008, o 15:02
Moje pytanie brzmi ile mozemy przy dobrych wiatrach zarobic?
Nie znam sie wcale na tym

-
Kotlet
-
Kontakt:
19_kRzysiek_20 pisze:Moje pytanie brzmi ile mozemy przy dobrych wiatrach zarobic?

Spolka na notowaniach GPW nie zarabia nic. Jedynym "zarobkiem" jest zastrzyk kapitału z emisji perwotnej. Oczywiscie w kazdym momencie spolka moze przeprowadzic kolejna emisje akcji i pozyskac kolejny kapitał. Emisja taka moz byc skierowana stricte do sponsora (zamknieta, tylko dla niego) lub do dotychczasowych akcjonariuszy (włączajac lub wyłączajac w tym prawa poboru).
-
scaneRboy
-
Kontakt:
Kotlet pisze:scaneRboy pisze:Pawel pisze:Rozumiem że jeśli to jest private placement, to wahania kursow "akcji" naszego klubu w związku z tym będą zerowe lub minimalne?
Trochę się mylisz.
.
Dokładnie, tyle tylko ze 1,7mln akcji rozrzucone jest po 14 inwestorach. Kwestia ceny kiedy i czy zdecyduje sie sprzedac.
gdybyś napisał "tym bardziej, że.." zamiast "tyle tylko że.." to bym się z Tobą zgodził w 100 %, a tak tylko w 99.99%

Tak czy siak, życzmy sobie dobrego debiutu - bo wynik pójdzie w świat.
-
slavo
-
Kontakt:
Scypion pisze:a dla wierzacych w liberalne bajki polecam kopciuszka czy gumisie... zawieraja wiecej prawdy niz "niewidzialna ręka rynku ktory sam sie reguluje" a dla tych ktorzy jednak wola fakty od argumentow na poziomie "co ty dupisz"
http://wyborcza.pl/1,7684...il_w_rynek.html
jako wierzący w liberalne bajki powiem ci tylko tyle:
1.) Ales sobie autorytety znalazł Szechter-zeitung i jakiś dziadek z Alzheimerem
2.) A system zawalił się nie z powodów samoregulacji rynku, tylko właśnie politycznych
regulacji i nacisków w imię PC, by wbrew prawom rynku kredytować wszelkiej maści "cans" i reszty gołodupców, bezrobotnych i meneli, którzy w kredyt przyznany na warunkach "samoregulującego się rynku" szans by nie mieli.
-
19_kRzysiek_20
-
Kontakt:
autor: 19_kRzysiek_20 » 3 gru 2008, o 17:20
Kotlet pisze:19_kRzysiek_20 pisze:Moje pytanie brzmi ile mozemy przy dobrych wiatrach zarobic?

Spolka na notowaniach GPW nie zarabia nic. Jedynym "zarobkiem" jest zastrzyk kapitału z emisji perwotnej. Oczywiscie w kazdym momencie spolka moze przeprowadzic kolejna emisje akcji i pozyskac kolejny kapitał. Emisja taka moz byc skierowana stricte do sponsora (zamknieta, tylko dla niego) lub do dotychczasowych akcjonariuszy (włączajac lub wyłączajac w tym prawa poboru).
mi chodzi o liczbe pieniędzy
-
Siwy82
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Zapowiedź debiutu
2008.12.03 | Ruch Chorzów S.A.
4 grudnia na rynku NewConnect zadebiutuje spółka Ruch Chorzów. Ruch Chorzów to pierwszy w Polsce piłkarski klub sportowy, który debiutuje na rynku giełdowym. Spółka będzie 55. debiutantem w roku 2008 i 79. firmą notowaną na alternatywnym rynku Giełdy.
Przedmiotem działalności spółki jest prowadzenie i zarządzanie klubem piłkarskim Ruch Chorzów. Podstawową działalnością spółki jest działalność związana z kulturą, rekreacją i sportem. Statutowymi zadaniami spółki jest uczestnictwo w profesjonalnych zawodach sportowych, promocja sportu oraz prowadzenie działalności na rzecz jego rozwoju.
Ruch Chorzów SA z przeprowadzonej niedawno emisji kierowanej pozyskał 1,8 mln złotych. Zebrane środki zostaną przeznaczone m.in. na wzmocnienie kadry.
Transmisja na żywo: 4 grudnia, godz. 11.25
Link do transmisji:
http://www.infoengine.pl/ncdebiut/
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]
-
binaR
-
Kontakt:
19_kRzysiek_20 pisze:Kotlet pisze:19_kRzysiek_20 pisze:Moje pytanie brzmi ile mozemy przy dobrych wiatrach zarobic?

No to Ci juz powiedzial. RUCH dostal ok. 1.8mln za emisje pierwotna. Teraz nie dostanie nic bo akcje są/beda wykupione. Kolejna dawka pieniedzy moze byc kolejna emisja akcji. Chyba ze ja tez źle mysle...

[img]http://img45.imageshack.us/img45/4044/adammalyszfannl6hn6.png[/img]
-
19_kRzysiek_20
-
Kontakt:
autor: 19_kRzysiek_20 » 3 gru 2008, o 18:08
binaR pisze:19_kRzysiek_20 pisze:Kotlet pisze:19_kRzysiek_20 pisze:Moje pytanie brzmi ile mozemy przy dobrych wiatrach zarobic?

No to Ci juz powiedzial. Ruch dostal ok. 1.8mln za emisje pierwotna. Teraz nie dostanie nic bo akcje są/beda wykupione. Kolejna dawka pieniedzy moze byc kolejna emisja akcji. Chyba ze ja tez źle mysle...

Mi sie wydaje innaczej ze jeszcze cos klub zarobi.
Niech mnie jakas osoba rozeznana w tym naprowadzi.
-
Kotlet
-
Kontakt:
19_kRzysiek_20 pisze:binaR pisze:19_kRzysiek_20 pisze:Kotlet pisze:19_kRzysiek_20 pisze:Moje pytanie brzmi ile mozemy przy dobrych wiatrach zarobic?

No to Ci juz powiedzial. Ruch dostal ok. 1.8mln za emisje pierwotna. Teraz nie dostanie nic bo akcje są/beda wykupione. Kolejna dawka pieniedzy moze byc kolejna emisja akcji. Chyba ze ja tez źle mysle...

Mi sie wydaje innaczej ze jeszcze cos klub zarobi.
Niech mnie jakas osoba rozeznana w tym naprowadzi.
Na giełdzie społka (klub) nie zarabia !! Tylko uzyskuje środki z emisji akcji. Zarobic to moga akcjonariusze a nie klub. Poprzez giełde klub jedynie pozyskuje kapitał z emisji akcji i tak jak pisałem jesli za rok bedzie koniunktura (raczej nie, najszybciej za 2-3 lata) to robi sie kolejną emisje i pozyskuje kolejny kapitał tak jak teraz te 1,8mln.
-
hachi
-
Kontakt:
nie rozumia jedynie tych emisji
klub moze ich wykonac nieskonczenie wiele? czy jest to jakos uzaleznione
i np. czemu wypuscili teraz akcji za 1.8mln a nie z 5 tak jak godali ?
-
bluefan
-
Kontakt:
hachi pisze:nie rozumia jedynie tych emisji
klub moze ich wykonac nieskonczenie wiele? czy jest to jakos uzaleznione
i np. czemu wypuscili teraz akcji za 1.8mln a nie z 5 tak jak godali ?
pewnie dlatego ze z emisji zamknietej uzyskali 1.8mln a nie 5 mln jak zakladali