Remes Puchar Polski 2008/09

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#241 Post autor: Mirek » 28 paź 2008, o 22:49

Hmmm... pisze:a teraz dostac Groclin ale u siebie zeby my grali,
teraz juz bedzie mecz i rewanz

!!!
Kontakt:

#242 Post autor: !!! » 28 paź 2008, o 22:52

"jazda, jazda, jazda Cwielong gwiazda" :wstyd:

leśny_źwierz
Kontakt:

#243 Post autor: leśny_źwierz » 28 paź 2008, o 22:59

Bzzyk pisze:Sobczak poza bramka nic specjalnego nie pokazal ale gdzie mial byc tam byl i wsumie mial tylko 1 sytuacje to ja wykorzystal, brawo dla niego.
tak jalby ciebie kosili przeciwnicy tyle razy to tez bys mioł dosć
Wróg mojego wroga jest moim sprzymierzeńcem

staRvin
Kontakt:

#244 Post autor: staRvin » 28 paź 2008, o 23:07

wrocilch tera do dom ze szpilu i napisza cos ;p Cwielong dobry chop technika mo szybkosc tyz ino skutecznosc zerowo ;/ moze sie kiedys odblokuje ale kiedy jak nie w Ruchu bo we Wisle raczyj nie pogro. Pod koniec szpilu miol 3 setki. Pierwszo setka som na som i zajs strzal na sila i bala zajs 1m nad zolym i w nogi bramkarza. Drugo to jak sie nie myla byl pusty tor ino obronca stol a tyn 1m nad brama. A trzeciej sytuacji to sie wystraszyl bo mogl spokojnie strzelac ale podol do Babiarza a tyn to samo zrobil co pepe w 2 sytuacji. Pepe po szpilu ani sie nie cieszyl ino zaro sie na zol polozyl i myslol o tych sytuacjach co nie strzelil.

PS Cos mi sie zdowo ze na lini Pietrzak - Sobczak cos jest...bo co chwila na Sobczaka ryczol i nie wiem po co go sciagal...

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#245 Post autor: 19flasteR20 » 28 paź 2008, o 23:15

Rafi88 pisze:moim zdanie gra naszych nie była zbyt porywająca. a Ćwielong to już bez komentarza - PANU JUŻ DZIĘKUJEMY...........
PePe przypomino mi po czynsci takiego grajka w Wisle jak Brożek kiery mo z 5 sytuacji z czego wykorzystuje 1 w porywach 2 mom nadzieje ze sie Pepe odblokuje i szczeli brama na przelomanie i pozniej powinno byc poleku lepiyj!!! :cool:
A co do szpilu to był bez historii mielismy wygrac i wygrali mogli lepiej czyli wyżej j/w napisolech.Miodek na 0 wyłapoł pare gornych bali i zagroł na dosc dobRym pozimie.Sobczaka widac ze bal szuko w na placu gry i wazne co "mo sytuacja 1 i szczylo" nic ino pozazdroscic szkutecznosci :padam: .Reszta na przyzwoitym poziomie no i jak ni wspomniec kolejnego toRa GRzybka :D .Ogolnie mecz na + i jadymy dalej marzy mi sie Finał PP na Slaskim Niebiescy-? i full Sztadion :cwaniak:
:cool:

staRvin
Kontakt:

#246 Post autor: staRvin » 28 paź 2008, o 23:22

19flasteR20 pisze:
Rafi88 pisze:moim zdanie gra naszych nie była zbyt porywająca. a Ćwielong to już bez komentarza - PANU JUŻ DZIĘKUJEMY...........
PePe przypomino mi po czynsci takiego grajka w Wisle jak Brożek kiery mo z 5 sytuacji z czego wykorzystuje 1 w porywach 2 mom nadzieje ze sie Pepe odblokuje i szczeli brama na przelomanie i pozniej powinno byc poleku lepiyj!!! :cool:
A co do szpilu to był bez historii mielismy wygrac i wygrali mogli lepiej czyli wyżej j/w napisolech.Miodek na 0 wyłapoł pare gornych bali i zagroł na dosc dobRym pozimie.Sobczaka widac ze bal szuko w na placu gry i wazne co "mo sytuacja 1 i szczylo" nic ino pozazdroscic szkutecznosci :padam: .Reszta na przyzwoitym poziomie no i jak ni wspomniec kolejnego toRa GRzybka :D .Ogolnie mecz na + i jadymy dalej marzy mi sie Finał PP na Slaskim Niebiescy-? i full Sztadion :cwaniak:
:cool:
2 sytuacje miol :P na poczatku szpilu jak Balaz z lewej strony po ziemi dogrywol to Sobczak obok bramy strzelil.

slavo
Kontakt:

#247 Post autor: slavo » 28 paź 2008, o 23:24

staRvin pisze:2 sytuacje miol :P na poczatku szpilu jak Balaz z lewej strony po ziemi dogrywol to Sobczak obok bramy strzelil.
a która z tych dwóch to była tak zwana "setka" ?

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#248 Post autor: ObeRschlesien » 28 paź 2008, o 23:31

Brawo Pepe moze tora nie wdupils ale pokozoles sie z dobrej strony !! jo wierza ze jeden tor i sie odblokujesz 3mej sie synek ..... :D
Obrazek

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#249 Post autor: grzej » 28 paź 2008, o 23:41

Nic dodać nic ująć do tego co napisał staRvin, jak się na żywo oglądało to co przestrzelił Pepe to naprawdę można było się przewrócić. Obiecałem sobie, że go bardziej nie będę dobijał...Nikt za nim nie będzie tutaj płakał, no może tylko Pietrzak.

Niestety fatalna była murawa w Opolu, co przedkładało się na szybkość grania, Odra słabiutka, praktycznie nie zagroziła nam przez cały mecz, w pierwszej połowie niepewnie bronił Miodek, ale to mogło wynikać ze stanu murawy, w II połowie wszystko pewnie. Nykiel po zderzeniu głowami z graczem Odry o własnych siłach zszedł z boiska, ale nie sądzę, aby zagrał w meczu z Wisłą. Poprawny mecz zagrał Pulkowski, Grodzicki był nie do przejścia.

Sobczak zszedł z boiska, bo dostał 2 razy po kościach i jeszcze mogło się to skończyć różnie, co zmienia faktu, że Pietrzak ma do niego ciągłe pretensje, drze morde z ławki..i coś czuję, że w meczu z Wisłą Sobczak będzie siedział na ławie, bo dla naszego trenera forma zawodnika nie ma żadnego znaczenia tylko osobiste animozje.

Generalnie gratulacje dla zawodników za awans do dalszej rundy.

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#250 Post autor: 19flasteR20 » 28 paź 2008, o 23:56

grzej pisze:.....
Sobczak zszedł z boiska, bo dostał 2 razy po kościach i jeszcze mogło się to skończyć różnie, co zmienia faktu, że Pietrzak ma do niego ciągłe pretensje, drze morde z ławki..i coś czuję, że w meczu z Wisłą Sobczak będzie siedział na ławie, bo dla naszego trenera forma zawodnika nie ma żadnego znaczenia tylko osobiste animozje.
PePe ni bydzie groł z Wisła jak Sobczak na ławie to fto w ataku bo jo Słowaka/Fabusz ni widza by cos uszczelil ! :looka: .Jak co Sobczak dla mie je pewny w lini ofensywnej na Wisła a Pietrzak niech animozje ostawi w doma! Bo liczy sie Ruch ta marka mo laczyc nos dla dobRa i zadowolenio fanow czyli nos. :kwasny: .Bo inaczyj bydzie jazda. Zostaje jeszcze Jezier ale on dopiero wroco na plac i nie mo takiej dyspozycji raczyj by wybiec na pelne 90 minut. Jo stawion na Sobczaka ewentualnie +Fabusz a jak nie podzie zmiana w II połowie na Jeziera! :]

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#251 Post autor: wojt » 29 paź 2008, o 00:03

Dejcie już spokój wielcy trenerzy temu Ćwielongowi, nie dobijejcie synka, tak to czasami jest i ktoś tu doł świetny przykład Brożka na którego kibice Wisły jescze dwa lata temu psy wieszali, jak wy teraz na Ćwielongu. Jak się teraz ci wszyscy znawcy krakowscy czują każdy wie. Bardzo serdecznie wam i kochanemu Ruchowi tego samego życzę. Momy nowego trenera od kilku tygodni i czasami trzeba komuś zaufać i uwierzyć że pracując z piłkarzami cały tydzień wie ,kto ,gdzie i na ile minut ma wyjść w pierwszym składzie. Najbardziej żałośni są czyściciele chorzowskiego podwórka którzy co tydzień zgłaszają nowe postulaty dotyczące wypierdalania kogoś z Chorzowa. Kibicuję "niebeiskim",nie Sobczakowi i nie Ćwielongowi ,a licytacje kogo bardziej lubię są na poziomie przedszkola, to jest fusbal i kto go kiedykolwiek kopoł wie że za dwa tygodnie ni stąd ni z owąd Ćwielong klupnie 2 tory a Sobczak nie trefi z metra do bramy, ale to nie powód żeby chamy obrażały i "wypierdalały" kogokolwiek w imeiniu kibiców z Ruchu, tym bardziej po wygranym meczu.
A tak się zachowuje prawdziwy kolega z drużyny, pewnie Hajto lub nie jeden z was powiedziałby co innego:
Grzegorz Baran: (obrońca Ruchu):
- Znając nasze szczęście to trafimy na Polonię Warszawa. Jest to już jednak inny klub i myślę, że tym razem damy radę. Szkoda mi Piotrka Ćwielonga, bo naprawdę dobrze gra, dużo nam pomaga, jest mocnym ogniwem drużyny, ale ma pecha i nie potrafi się wstrzelić w bramkę. Ja jednak w niego wierzę, mam nadzieję, że się nie załamie i myślę, że Piotrek strzeli w tej rundzie jeszcze nie jedną bramkę i bardzo nam pomoże!!!

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#252 Post autor: grzej » 29 paź 2008, o 00:18

Tylko jest pewna różnica pomiędzy pomijaniem w składzie zawodnika Ruchu, który zdobył kilka bramek w tej rundzie i dawaniem ciągle szansy zawodnikowi Wisły, który dużo biega, trochę marnuje sytuacji a obecnie gra dla Ruchu.

Ćwielonga nikt nie wyrzuca od nas - tylko życzy mu szczęśliwego powrotu do Krakowa, tam pewnie się odblokuje i będzie grał w pierwszym składzie, a jego kariera nabierze rozpędu... a My wszyscy będziemy mówili - On grał kiedyś u Nas.
historiaruchu.pl

slavo
Kontakt:

#253 Post autor: slavo » 29 paź 2008, o 00:22

wojt pisze:Dejcie już spokój wielcy trenerzy temu Ćwielongowi, nie dobijejcie synka, tak to czasami jest i ktoś tu doł świetny przykład Brożka na którego kibice Wisły jescze dwa lata temu psy wieszali, jak wy teraz na Ćwielongu.
Świetny przykład, szkoda tylko, że nasz (a właściwie nie nasz Pepe) już też się w tych czasach ogrywał. I tylko poszli jakby w przeciwnych kierunkach. Ciekaw tylko jestem czy Skorża w dalszym ciągu zastanawiałby się nad tym czy Brożek "w końcu się przełamie", czy też "przełamywałby się" na wypożyczeniu np. u nas.
wojt pisze:Jak się teraz ci wszyscy znawcy krakowscy czują każdy wie.

ja nie wiem.
wojt pisze:kto go kiedykolwiek kopoł wie że za dwa tygodnie ni stąd ni z owąd Ćwielong klupnie 2 tory a Sobczak nie trefi z metra do bramy,
A ktokolwiek skończył trzy klasy podstawówki wie, że coś takiego jak "skuteczność" jest mierzalne. I nie mierzy się tym czy bramka z metra czy z trzydziestu.

Nie widzę najmniejszego sensu w ewentualnym ogrywaniu zawodnika Wiśle, który może się przełamie, a może nie. Tym bardziej, że gdyby rzeczywiście miał grac dla Ruchu to trzeba by go wykupić, a za tą kasę to można kupić towar znacznie tańszy, z mniejszym prawdopodobieństwem, że okaże się niespełnionym talentem.
(tym bardziej, że za freeko można dać taką samą szansę Janoszce).

Ile można być "juniorem" ?

ps. mamy go wychwalać za to że się cofa w umiejętnościach ?

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#254 Post autor: jajo » 29 paź 2008, o 00:24

Pepe marnuje, pewnie już ma to w psychice i jakoś sięw końcu odblokować musi. Nie rozumiem, zarzutów o gwiazdorstwo, bo waleczności mu odmówić nie można. Ćwielong uczestniczy w większości naszych akcji, współtworzy je, Sobczak raczej szuka tylko wykończenia. Różny typ napastników i nie ma co ich tak porównywać. Myślę, że przyszłości właśnie mogą tworzyć taki rasowy duet mały-wysoki. Oczywiście mimo tego, że Pepe to ten napastnik pracujący to w połowie rundy w swoim dorobku strzeleckim już coś powinien mieć.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

slavo
Kontakt:

#255 Post autor: slavo » 29 paź 2008, o 00:28

jajo pisze:Oczywiście mimo tego, że Pepe to ten napastnik pracujący to w połowie rundy w swoim dorobku strzeleckim już coś powinien mieć.
Tym bardziej, że okazji miał do tego multum. Gdyby rzeczywiście jako "pracujący" wypracowywałby innym te okazje samemu ich nie mając, można by przejść nad tym do porządku dziennego.
Mimo tego "skatalogowania" jako "pracującego" trudno mi sobie przypomnieć jakąś konkretną sytuację, w której Cwielong wypracował komuś czystą pozycję.

ODPOWIEDZ