Transfery. Zima 2008/2009.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
19aRtuR20
Kontakt:

#16 Post autor: 19aRtuR20 » 25 paź 2008, o 10:56

jugador - jo nie godom ze nie - jo jest jak najbardzi za - ale nie powiesz chyba ze tera sa czasy jak kiedys ze pilkarz jest przywiazany do barw - szczegolnie mlody - nawet jak tak godo to dostanie oferta to juz widzi szansa - to normalne
Czyli nie warto stawiac na mlodych bo jak bedzie dobry to sie go odrazu sprzeda
ale powiedz som nie jest tak?? - zaro sie kolejka ustawi - a gracz sie chce rozwijac - i to pewne ze za granica w slabszym klubie (typu Fulham :P ) mo szansa na wiekszy rozwoj niz w polsce - co do lawki prawda oczywiscie - to nie ma co godac:D

a co do Sadloka to nie bylo tak ze zagrol kilka dobrych meczow w mlodziezowce :hyhy:
tera zawodnicy maja szansa grac - Dusam mlodym nie dowol szans - dla niego liczyl sie wynik - bal sie ryzykowac wg mnie - tez bym sie bal bedac w polskiej lidze trenerem

co do tego mlodziez mlodziez to racja :) ale mlodzi pilkarze pacza na kasa - ale w zagranicznym klubie jest tez lepszy rozwoj - osrodki treningowe itp. - wiec fakt ze sa co cisna ino za kasa - ale realnie to tez godom ze jakbych grol to bych ino w Ruchu - ale zagrolbych dobre mecze - i jest oferta z jakiegos sredniaka z Anglii lub Niemiec kaj sa super warunki do rozwoju i pokazania sie - nie poszedlbys ?? - wiekszosc by poszla.... nie tylko dla kasy - rowniez dla rozwoju - jo sie nie wypowiadom co bych zrobil bo nie jestem pilkarzem :rotfl: - tera zech jest zakochany w Ruchu - ale jakbych byl pilkarzem to juz sie inaczy paczi... - wiec tera bych mogl napisac ze zostana a jakby bylo to nikt nie wie :P ( i to przyklad nie ino o mie - nawet bardzi o pilkarzach - zebyscie mi nie zaczeli wyjezdzac ze nie jestem kibicem Ruchu itp :) )

jugador
Kontakt:

#17 Post autor: jugador » 25 paź 2008, o 11:07

Rozumiem o czy piszesz , jednak zaden madry , podkreslam madry pilkarz , nie wybierze lawki w Fulham na rzecz gry w pierwszym skladzie bardzo solidnego ekstraklasowca w wieku 19 lat

A 19-20 latek wlasnie z takiej pozycji by zaczynal tam przygode , moze nawet z trybun

Oczywiscie kazdy chce sie rozwijac , wiecej zarabiac i ja to rozumiem

Ale napewno jest na to odpowiedni czas

Tutaj ma szanse na powolania do kadry , tymbardziej , ze gral w mloziezowych
Tutaj moze sie jeszcze duzo nauczyc

Mamy talent , nalezy go szlifowac z korzyscia dla Ruchu a pozniej sprzedac i zastapic innym

Zawsze jest taka opcja , ze zglosci sie Barcelona , Milan , Inter po pilkarza 18-19 letniego i wylozy 5 mln euro np

Takich propozycji sie nie odrzuca ale zycze tego nam wszystkim

Sadloka czesto pytaja o Fulham i mowi , ze jest bardzo zadowolony z gry w Ruchu wiec nic tylko niech gra tak dalej

Z tymi mlodymi idziemy bardzo dobra droga Czekam jeszcze na Sobiecha i Babiarza

19aRtuR20
Kontakt:

#18 Post autor: 19aRtuR20 » 25 paź 2008, o 12:10

jugador - teraz sie zgodzom z Toba :)
jednak takich madrych jest malo - dobra ale koniec tematu bo to temat Transfery :D

bardzo szkoda Macka Malkowskiego - ktory tera gro dobrze...

Misiek
Kontakt:

#19 Post autor: Misiek » 25 paź 2008, o 21:52

Trzeba nakupować paru zawodników, i dalej dawać grać młodym...
I co jest z Jezierskim już go widziałem na trybunach, ten facet powinien zacząć grać, bo to najlepszy napastnik Ruchu. Pozatym trzeba ściągnąć jakiegoś 28 latka, bąć doświadczonego z zagranicy.

Wiem że wielu się może ten pomysł niepodobać, ale muzyn, albo jakiś brazilijczyk by się przydał, ale mam troche złe wspomnienia z Lilo.

Jestem za tym żeby do Ruchu sprowadzić Radka Matusiaka lub inną upadłą polską gwiazde. Co wy na to??
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.

"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.

pedro1920
Kontakt:

#20 Post autor: pedro1920 » 25 paź 2008, o 22:04

Nigdy w zyciu Matusiaka !! - tylko swoim gwiazdorstwem popsuje atmosfere w klubie ! a nic nie poprawi w naszym ataku

fajnie bylo by pozyskac 2 napastnikow dobrych...ciezko mi teraz podac jakies nazwiska ;/

Jak dla mnie fajnie bylo by sciagnac do siebie Rafala Grzelaka i Bieniuka - ale pewnie jak znam zycie to nie na nasza kieszen jesli chodzi o ich zarobki bo beda do sciagniecia za darmo...

Na mlodych trzeba stawiac dobrym przykladem jest Arsenal gdzie srednia wieku w ostatnim meczu LM wynosila 22 lata !

Misiek
Kontakt:

#21 Post autor: Misiek » 25 paź 2008, o 22:17

Wiem ze to może się mało wykonalne wydawać, ale taki Jacek Krzynówek, Olisadebe, albo Piotr Reis w ruchu byli by ok. Słyszałem że Oli miał unas grać po awansie, ale jakaś afera była z bananami....wiecie o co idzie. Może to tylko plotki, ale boli mnie że niektórzy kibice mają takie poglądy, znaczy rasistowskie.....Szkoda bo w Ruchu jest miejsce dla zawodników, zdolnych, obcokrajowców(byle nie więcej słowaków).
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.

"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.

slavo
Kontakt:

#22 Post autor: slavo » 25 paź 2008, o 22:19

A ja myślę, że najlepszymi zimowymi "transferami" okażą się Goncerz, Trzmielewski, (prawdopodobnie we wtorek wyjdą z Odrą) Sobiech, Mizgajski mimo wszystko ? Feruga
... a wtedy z Sobczakiem, Sadlokiem średnia rzeczywiście może się zrobić jak w Arsenalu.

[ Dodano: Sob 25 Paź, 2008 ]
Misiek pisze:ale taki Jacek Krzynówek, Olisadebe, albo Piotr Reis
a sponsorem Geriavit Pharmaton

Misiek
Kontakt:

#23 Post autor: Misiek » 25 paź 2008, o 22:26

Ja naprawde jestem za sprowadzeniem marnujących się za granicą polskich byłych gwiazd. Zabole np. chcą kupić Frankowskiego i Żurawskiego.

Nam by się przydał np. Zdebel.

slavo
Kontakt:

#24 Post autor: slavo » 25 paź 2008, o 22:29

Misiek pisze:Zabole np. chcą kupić Frankowskiego i Żurawskiego.
... i bardzo dobrze ;). Henryk K. - trener najwyższej kasy, słynie z "wybitnych" transferów.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25 Post autor: Mirek » 25 paź 2008, o 22:29

Misiek wyluzuj heeh moze jeszcze G. Lato przecież był krolem stzrelców MS :P
A tak na serio ogrywać zawodników z Młodej Ekstraklasy, do tego dokupić ze dwóch bardziej doświadczonych i bedzie w porządku.

Misiek
Kontakt:

#26 Post autor: Misiek » 25 paź 2008, o 22:51

Masz racje tylko dziwi mnie że jeteśmy na ostatnim miejscu w ekstraklasie pod względem liczby kupionych zawodników

slavo
Kontakt:

#27 Post autor: slavo » 25 paź 2008, o 22:56

Misiek pisze:dziwi mnie że jeteśmy na ostatnim miejscu w ekstraklasie pod względem liczby kupionych zawodników
:-). Jak widać po ŁKSie, żabskich czy Cracovii, jakoś niezbyt się to przekłada na tabelę właściwą

SODA's
Kontakt:

#28 Post autor: SODA's » 25 paź 2008, o 23:12

kupmy jeszcze nastu zawodników .. a ME beda grać do usranej ...
RUCH Chorzów Polska

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#29 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 25 paź 2008, o 23:21

Misiek pisze:Masz racje tylko dziwi mnie że jeteśmy na ostatnim miejscu w ekstraklasie pod względem liczby kupionych zawodników
chopie Ruch nie ma takich środków pienieżnych na koncie jak np. żabole my mamy budowac zespół na młodych zdolnych , którzy już weszli do drużyny np Sadlok , Goncerz , Babiarz , Struski i tych zawodników nie bedziemy sprzedawac polskim klubom tylko jesli zgłoszą sie jakies zagraniczne i wyłożą odpowiednią kase.

Oczywiscie musimy sie wzmocnic 2-3 doswiadczonymi zawodnikami którzy wejdą odrazu do pierwszej 11.

Trzeba wzmocnic obrone oraz atak. Jesli znalazł by sie przebojowy pomocnik typu Peszko lub Madejski fajnie by było ;)

kuben 1920
Kontakt:

#30 Post autor: kuben 1920 » 26 paź 2008, o 08:02

Trzeba wzmocnic obrone oraz atak. Jesli znalazł by sie przebojowy pomocnik typu Peszko lub Madejski fajnie by było ;)[/quote]

Przebojowego pomocnika to my momy ino trzeba poczekac na jego powrot do formy chodzi mi tu o Balaza ;)

A co do transferow my mamy naprawde duzo dobrych zawodnikow i zamiast tylko kupowac trzeba co poniektorych sprzedac i za nich kupic nowych mlodszych lepszych np.Adamski
,,DoPing Mo Nos CieSzyC i To CołkO TaJemNicA''

Zablokowany