Dziadostwo zarządu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
kattowitz
Kontakt:

#46 Post autor: kattowitz » 9 paź 2008, o 19:11

RudaSlaska7 pisze:za niedlugo bydzie "szukamy pilkarzy chetnych do gry za darmo z niebieskim sercem"

bardzo dobrze Klaudia godo mysla ze nie godo gupot wyssanych z palca ino prowda niech kozdy wiy jak jest niych nikt nikomu nie zawiyro gymby skuli tego ze godo prowda.
oni sie z nos normalnie robia jaja a my sie dowomy i to nie pierwszy roz.
Tu nie chodzi o zamykaniu komukolwiek gymby. Forum jest po to aby wymieniać między sobą swoje poglądy i przemyślenia związane z Naszym klubem ale pewne informacje są pożywką dla mediów które tylko czekają aby Nom dop.....ć a szczególnie teraz gdy Ruch mo wejść na giełda. Wiela to już było artykułów w prasie i TV gdzie w ironiczny sposób wyrażano się o wejściu Ruchu na GPW.
Pamiętom jak mojo firma wchodziła kilka lot temu na GPW to był zakaz dla wszystkich pracowników komętowania kondycji finansowej firmy (choć jakie jo mioł pojęcie o tej kondycji jako szeregowy pracownik). RUCH Chorzów SA wiele sobie obiecuje po tej transakcji więc uważom żeby my sami se nie wciepli samobója do tora.
To Zarząd jest odpowiedzialny za finanse klubu i to on będzie odpowiadał za to przed Radą Nadzorczą a nie My.
Jeszcze roz podkreśla że mi też zależy na dobru klubu ale każdy mo swojo działka na C6.
My wypełniać stadion do ostaniego miejsca, zarząd tak prowadzić klub aby na wszystko starczało a piłkarze zapierdzielać na treningach i szpilach jak mogą najlepiej bo za to im płacą (mom nadzieja).
I jeszcze jedno pokoszcie mi klub kiery dzieli się wszystkimi informacjami ze swoimi kibicami. Wszystkie liczące się kluby są prowadzone obecnie jak każdo inno firma w gospodarce rynkowej. I na koniec powiem jedno tym światem rządzi kasa a czasy kiedy groł Pan Gerard Cieślik wierny do końca barwom Niebieskim już nigdy nie wrócą (przykre).
Pyrsk

Dżem
Kontakt:

#47 Post autor: Dżem » 9 paź 2008, o 19:18

Jest punkt w kodeksie pracy mówiący że pracownik nie może wywlekać na światło dzienne wiadomości które mogą zaszkodzić jego firme,lub wspomóc konkurencje :) Dodam że jest to ścigane karnie... Ale to tak na marginesie

Awatar użytkownika
Rafi88
Kontakt:

#48 Post autor: Rafi88 » 9 paź 2008, o 19:44

Już takie czasy były, że wszystko było super, wszystko zgodnie z planem iluśtamletnim, i ogólnie wiwat Partii!!
Jeżeli ktoś uważa że sytuacja kiedy pani prezes idzie sobie do kosmetyczki zamiast coś załatwić nie powinna być ujawniona to cos tu k mac nie gra.
I tu nie chodzi o szkodzenie firmie, tylko o to by pewnego dnia nie obudzić sie z ręką w nocniku!!
I co ja mam sie łudzić że wszystko jest cacy?? jak są takie karygodne uchybienia to lepiej niz są one wywleczone. Bo jak dalej by tak sie działo to ja jakos przyszłości nie widzę za kolorowo.
Ruch LEGENDA BEZ KOŃCA

Nie Zapomnij Gdzie Się Urodziłeś!! Horní Slezsko!!!
Obrazek

grex69
Kontakt:

#49 Post autor: grex69 » 9 paź 2008, o 19:46

Prawda jest taka że się staczamy!!!! i oby nie weszli na giełde ,bo jak tam Ruch zadebiutuje to Klimek i reszta akcjonariuszy sprzeda swoje akcje po to żeby dostać choć troche tego co zainwestowali !!!!! ,a wtedy bedziemy tam gdzie teraz jest Urania R.Śl. albo i niżej!!!! czyli BANKRUT !!!! :wstyd:

jacky
Kontakt:

#50 Post autor: jacky » 9 paź 2008, o 19:51

Faktycznie racja co do wywlekania niektórych spraw finansowych. Kluby piłkarskie to dzisiaj spółki prawa handlowego i często swoje finanse zasłaniają tajemnicą handlową . Ruch jednak wchodząc na giełde będzie musiał ujawnić swoją kondycję finansową potencjalnym inwestorom . Mam nadzieję , że klub jest jednak wypłacalny bo samo wejście na giełdę może nie wystarczyć . Brak płynności finansowej może odstraszyć także potencjalnego sponsora strategicznego .Mam nadzieję , że długi szybko zostaną spłacone a zachwianie płynności finansowej zostanie zatrzymane.Nam pozostaje kibicować , zarządowi bawić się finansami a piłkarzom grać .Mecz z Lechem będzie grą prawdy .Grajkowie mają jednak choć trochę niebieskie serca czy nie? Ambicja !!! Jeśli tego zabraknie to klapa .Pieniądze to jednak nie wszystko, nawet dzisiejszym sporcie.

ukasz77
Kontakt:

Re: Nowe przykłady dziadostwa

#51 Post autor: ukasz77 » 9 paź 2008, o 23:57

Witek46 pisze:Ilu kibiców było na wtorkowym meczu PE przeciwko Odrze? 300? 400? A mogło być więcej, gdyby zarząd zdecydował się na obniżenie cen biletów na rozgrywki PE. Ale Zarząd o tym nie wie, bo na wczorajszym meczu z Odrą w loży VIP–ów nie było ani jednej osoby. Dosłownie. Nie było nikogo. Ciekawe dlaczego? Co ważniejszego mieli wczoraj o 17.30 do roboty członkowie Zarządu? Czy Pani prezes w Ruchu pracuje, czy działa społecznie? Ja rozumiem: są mecze ważne i ważniejsze, rozumiem, że nie na wszystkich można być, ale żeby nie pojawił się nikt! Jak trener ma mobilizować piłkarzy, skoro Zarząd pokazuje, że te rozgrywki są mało ważne? No chyba, że właśnie wczoraj podpisana została umowa z głównym sponsorem… wtedy odszczekuję wszystko co tu napisałem.
Nie wiem czy to istotne ale jo widzioł jak na PE wjezdzała prezeska autem pod sama trybuna,to czy sie pokozała na trybunie to juz nie wiem

tak w ogóle to zno ktokolwiek autora tego tematu?czy czasami nie jest to jaki powielkoderbowy znawca abo co gorsza prowokator zzza miedzy?jesli sie myla to przepraszam,zapytac zawsze mozna,niy?

sebaro
Kontakt:

#52 Post autor: sebaro » 10 paź 2008, o 10:14

Dżem pisze:Jest punkt w kodeksie pracy mówiący że pracownik nie może wywlekać na światło dzienne wiadomości które mogą zaszkodzić jego firme,lub wspomóc konkurencje :) Dodam że jest to ścigane karnie... Ale to tak na marginesie
A w tymże kodeksie jest coś o możliwości wychodzenia do kosmetyczki w czasie pracy ? :zly:

A ścigane karnie to powinny być co po niektóre osoby za durne posty. To tak na marginesie.

PS. Od kiedy to gerhat jest takim zwolennikiem zamiatanie brudów pod dywan ? :przestraszony:

klauduś 100% poparcia za przybliżenie sytuacji w Naszym klubie
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

bluefil
Kontakt:

#53 Post autor: bluefil » 10 paź 2008, o 11:09

sebaro pisze:
Dżem pisze:Jest punkt w kodeksie pracy mówiący że pracownik nie może wywlekać na światło dzienne wiadomości które mogą zaszkodzić jego firme,lub wspomóc konkurencje :) Dodam że jest to ścigane karnie... Ale to tak na marginesie
A w tymże kodeksie jest coś o możliwości wychodzenia do kosmetyczki w czasie pracy ? :zly:

A ścigane karnie to powinny być co po niektóre osoby za durne posty. To tak na marginesie.

PS. Od kiedy to gerhat jest takim zwolennikiem zamiatanie brudów pod dywan ? :przestraszony:

klauduś 100% poparcia za przybliżenie sytuacji w Naszym klubie
Widziala, byla tam, czy tylko przekazuje informacje uslyszane od kogos!!!! Ludzie jak nie wiecie to nie piszcie. Jesli barles udzial, widziales, Ciebie to dotyczylo to wtedy sie zastanow czy napisac!!! Myslenie nie boli, a posty Klaudus nie wniosly nic do tematu!! Nikt tu za Sobstyl nie przepada, jest arogancka i przemadrzala, ale jak na razie przemawialy za nia liczby! Klub wyszedl na prosta, dlugow nie mamy, a spekulacje prasowe na temat zatorow finansowych nie zostaly nigdzie potwierdzone i moga miec tyle wspolnego z prawda co ladowanie UFO na halembie w zeszlym tydniu:)
A stwierdzenie, ze Klimek jest nie wyplacalny to prosze wyglaszac na placu, a nie na otwartym forum. Chyba dostepu do jego konta nie masz!!!!
Ostatnio zmieniony 10 paź 2008, o 11:35 przez bluefil, łącznie zmieniany 1 raz.
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Awatar użytkownika
ch-R

#54 Post autor: ch-R » 10 paź 2008, o 11:21

bluefil, Właśnie że sie mylisz w jednym :hyhy: Posty Klaudus wniosły dużo do tematu nawet bardzo dużo. Temat jest taki " Dziadostwo zarządu" wiec napisała o tym tutaj.

ps. w sumie mogła to napisać drobnym maczkiem wtedy bym nawet nie wiedział o czym tu jest godka :rotfl:
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

scaneRboy
Kontakt:

#55 Post autor: scaneRboy » 10 paź 2008, o 11:33

Skąd się wział ten temat?

Zaczęło się od identyfikatorów - ten temat polecial w pi***du. Część z Was miała polewkę ze mnie, że jestem z Klimzowca i nie jestem w stanie przyjść 3 godziny przed meczem. Napisałem, że problem będzie narastał. Przed nami mecz z Lechem. Wszystkim życzę powodzenia.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

sebaro
Kontakt:

#56 Post autor: sebaro » 10 paź 2008, o 11:57

bluefil, za Sobstyl przemawiają liczby ( szczególnie te od 1 do 7 ) ;)
Witek46 pisze:To, że nie mamy kasy, to też jest efekt pracy zarządu, więc nie wychwalał bym nadmiernie tych ludzi (z Klimkiem włącznie). Jako kibice często bardziej myślimy sercem niż głową. Spójrzcie na sprawę tak:
1. sponsor strategiczny - ciągle brak i ciągle obiecują
2. wprowadzenie karnetów - bałagan.
3. wpuszczanie kibiców na mecze - kompromitacja
4. trener - był, nie ma i nie wiadomo kiedy będzie
5. wzmocnienia latem - efekt jest taki, że podobnej klasy drużynę ma Polonia Bytom czy Jagiellonia Białystok czy Odra Wodzisław, a miała być pierwsza piątka
6. pensje - po długim czasie pojawiły się pogłoski, że są zatory płatnicze
7. bylejakość - na niektóre sprawy nie trzeba kasy, trzeba za to chęci. Zobaczcie sobie zdjęcia na stronie "oficjalnej" Ruchu. Kto tam jest trenerem Radolski. A wejdźcie na stronę Żyliny. Kto tam jest trenerem? Radolski. Jaki wniosek? Oni są bardziej profesjonalni. W ogóle ta stron "oficjalna" to żałosny obraz pracy rzeczniczki prasowej i całego klubu. Odgrzewane, nieświeże informacje i ogólne dziadostwo.
bluefil pisze:A stwierdzenie, ze Klimek jest nie wyplacalny to prosze wyglaszac na placu, a nie na otwartym forum. Chyba dostepu do jego konta nie masz!!!!
A gdzie ja coś takiego napisałem ?? :szok:
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

bluefil
Kontakt:

#57 Post autor: bluefil » 10 paź 2008, o 12:01

sebaro pisze:bluefil, za Sobstyl przemawiają liczby ( szczególnie te od 1 do 7 ) ;)
Witek46 pisze:To, że nie mamy kasy, to też jest efekt pracy zarządu, więc nie wychwalał bym nadmiernie tych ludzi (z Klimkiem włącznie). Jako kibice często bardziej myślimy sercem niż głową. Spójrzcie na sprawę tak:
1. sponsor strategiczny - ciągle brak i ciągle obiecują
2. wprowadzenie karnetów - bałagan.
3. wpuszczanie kibiców na mecze - kompromitacja
4. trener - był, nie ma i nie wiadomo kiedy będzie
5. wzmocnienia latem - efekt jest taki, że podobnej klasy drużynę ma Polonia Bytom czy Jagiellonia Białystok czy Odra Wodzisław, a miała być pierwsza piątka
6. pensje - po długim czasie pojawiły się pogłoski, że są zatory płatnicze
7. bylejakość - na niektóre sprawy nie trzeba kasy, trzeba za to chęci. Zobaczcie sobie zdjęcia na stronie "oficjalnej" Ruchu. Kto tam jest trenerem Radolski. A wejdźcie na stronę Żyliny. Kto tam jest trenerem? Radolski. Jaki wniosek? Oni są bardziej profesjonalni. W ogóle ta stron "oficjalna" to żałosny obraz pracy rzeczniczki prasowej i całego klubu. Odgrzewane, nieświeże informacje i ogólne dziadostwo.
bluefil pisze:A stwierdzenie, ze Klimek jest nie wyplacalny to prosze wyglaszac na placu, a nie na otwartym forum. Chyba dostepu do jego konta nie masz!!!!
A gdzie ja coś takiego napisałem ?? :szok:
Dla mnie liczby to splata dlugow, regularne pensje +oplaty, zusy, ciepla woda, prad, sprzet, obozy zima i latem, a jak na razie to wszystko garlo!!!
Jasne ty nie powiedziales, ale Klaudia powiedziala i do niej pilem!!!!

sebaro
Kontakt:

#58 Post autor: sebaro » 10 paź 2008, o 12:16

bluefil pisze:Dla mnie liczby to splata dlugow, regularne pensje +oplaty, zusy, ciepla woda, prad, sprzet, obozy zima i latem, a jak na razie to wszystko garlo!!!
:szok: Dla kogo ? Sobstylowej ?

A dla mnie liczby ( 2 najważniejsze ) to :
1. miejsce w tabeli
2. frekwencja

I jak na razie te 2 liczby pozostawiają dużo do życzenia.
[/quote]

bluefil
Kontakt:

#59 Post autor: bluefil » 10 paź 2008, o 12:23

sebaro pisze:
bluefil pisze:Dla mnie liczby to splata dlugow, regularne pensje +oplaty, zusy, ciepla woda, prad, sprzet, obozy zima i latem, a jak na razie to wszystko garlo!!!
:szok: Dla kogo ? Sobstylowej ?

A dla mnie liczby ( 2 najważniejsze ) to :
1. miejsce w tabeli
2. frekwencja

I jak na razie te 2 liczby pozostawiają dużo do życzenia.
Czytaj ze zrozumieniem!!!! Ona jest w klubie dwa lata, problemy z pensjami zaczely sie nie dawno, wiec mowie wyraznie, ze do tego czasu wszystko gralo!!!!
1. Miejsce w tabeli, a na co ty do cholery liczyles z tym skladem????
2. Jasne wina prezes, ze ludzie wola zlopac piwsko i zrec czipsy przed TV. Identyfikatory moga tylko zmiejszyc frekwencje w bardzo prestizowych meczach. W pozostalych wlasnie na tyle nas stac - 7-10tysiecy!!!!

I zeby nie bylo, nie bronie prezes i tez uwazam, ze jej czas sie skonczyl, ale troche obiektywizmu i faktow, a nie obelg wyzwisk i informacji z drugiej reki!!!!!

sebaro
Kontakt:

#60 Post autor: sebaro » 10 paź 2008, o 12:49

bluefil pisze:Czytaj ze zrozumieniem!!!! Ona jest w klubie dwa lata, problemy z pensjami zaczely sie nie dawno, wiec mowie wyraznie, ze do tego czasu wszystko gralo!!!!
Pisz z sensem!!! Skoro jest od 2 lat a problemy zaczęły się niedawno za jej kadencji ( to w domyśle chyba jej wina ) !!!

ad.1. A co ma skład do tego ? Podczas tych spotkań można było spokojnie uzbierać kilka punktów więcej -nawet tym składem ! Ale jak się nie wypłaca pensji to ja się nie dziwię piłkarzom, że im się grac nie chce. ( Pomijając fakt,że zakładanie niebieskiej koszulki nobilituje do czegoś więcej - to w tym wątku to nie ma większego znaczenia ).
ad.2. A tutaj Cię zadziwię - tak, to wina pani prezes.
[/quote]

Zablokowany