Odra Wodzisław - Ruch Chorzów, 30.08.2008r

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ch-R

#151 Post autor: ch-R » 31 sie 2008, o 00:00

ku***ca mnie biere fest , kiedy my w koncu wygromy z tym wiesniackim klubikem to nie wiem . ku*** taki skład :wstyd: Albo ta liga zas sie sprzedaje albo co ? Jo juz tego nie scierpia tako nerwica mnie biere ze ........... :zly: Radolski ku*** idz do szkoly albo lepij , idz na kurs trenerów :wstyd:
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

bogas1985

#152 Post autor: bogas1985 » 31 sie 2008, o 00:00

Wychujal czy nie. Takie rzeczy sie zdarzala. Gra jest tragiczna....

Pilarz - Nykiel, Sadlok, Adamski, Brzyski - Feruga, Scherfchen, Nowacki, Goncerz - Zajac, Sobczak

I niech dzieje sie co chce.

jugador
Kontakt:

#153 Post autor: jugador » 31 sie 2008, o 00:04

Nieuznanie pierwszej bramki to skandal .

To nie byl spalony minimalny , ktory mozna widziec lub nie To jakies urojenie sedziego

Jak sie nic nie widzi nie przepisowego to sie bramke uznaje a nie na odwrot

A widziec nie mogl bo wszystko odbylo sie zgodnie z przepisami

Tak samo jak nie uznana pierwsza bramka w meczu , tak samo skandalicznie stracona druga Okregowka

Jestesmy bez formy szczegolnie w tylach Plus taki , ze po 4 meczach mamy 7 pkt a formy jak teraz nie ma tzn , ze niedlugo powinna byc

Ta liga jest bardzo wyrownana i trzeba zrec trawe , dzisiaj Polonia super zagrala i wcale nie zagralismy z nia slabego meczu Mecz byl w naszym wykonaniu przecietny a oni sa w bardzo dobrej formie

ZREC trawe a nie gwiazdorowac bo dzisiaj wlasnie ten kompromitujacy wynik jest tego efektem

Cracovie trzeba rozniesc , mam nadzieje ,ze pilkarze to rozumieja

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#154 Post autor: milanos » 31 sie 2008, o 00:42

Obrazek

jugador
Kontakt:

#155 Post autor: jugador » 31 sie 2008, o 00:53

Ten karny jeszcze ujdzie ale dwie pozostale bramki nie uznane smiech na sali

Nie usprawiedliwia to naszej slabej gry i trzech straconych bramek ale smiem rzec , ze gdyby ta na 0:1 zostala uznana to bysmy tego meczu nie przegrali

No ale coz , czasami tak bywa Szkoda tylko , ze jakos my na takie prezenty mozemy prozno czekac

Nie , ze chce zebysmy je dostawali tylko ciekawe dlaczego innym sie zdarza a nam niebardzo

19aRtuR20
Kontakt:

#156 Post autor: 19aRtuR20 » 31 sie 2008, o 01:30

na tym skrocie nie jestem pewny w 100% - jednak na 1szy rzut oka powinny byc uznane bramki... - cza paczec na kontrowersje w lidze+extra

ale ta 1szo to bylo widac - jak kowalczyk godo ze musi obejrzec powtorka - jak jo kogos kopna abo walna to musi tyn ftos sie paczec na powtorce - z takim ryjem to dospel godol :] - niech mu tyn ryj wypoli

a co do meczu - zimny prysznic - to bylo pewne ze kiedys nastapi - lepiej tera - kiedy jest 2tygodnie przerwy (PE nie licza)

niewiem jak kto grol - nie paczolch na mecz- ale slysza ze obrona grala kiepsko - jo moga pedziec ino ze to co widziolch jak bylch na meczach w zabrzu i na 2.i3. na Cichej to katastrofa :( - po prostu - wrocilismy na ziemia - te porazki w sparach nie byly chyba przypadkiem - a jak trener woli grac 4-5-1 do dzieki - nom nawet 10 w obronie nie pomoze - wiec co to za roznica czy 4+3def,pom. czy 4 i 1 jak i tak budy stracymy - lepiej dac cos do ataku - moj sklad marzen(marzen - nie pacza na forma bo by cza wywalic prawie wszystkich)

i nachodzi pytanie - co lepi - wiecznie niepewnego adamsa czy fatalnie grajacych 3. i 15.??

----------------PILARZ-------------

(NYKIEL) GRODZICKI BARAN BRZYSKI
SCHERFCHEN
GRZYB BALAZ(w FORMIE)
NOWACKI (W formie) -z reszta po kij to pisza - zodyn bez formy
ZAJAC SOBCZAK

wezcie nie paczcie na ten sklad - som jak to pisza to mi sie az plakac chce - nikt nic nie gro - pilarz moze czasami ratuje, sobczak loto...

sklad na cracovia -lub na PE

pilarz
obrony nie wystawiom - wali mie to - nikt sie nei nadowo
SCHERFCHEN
FERUGA BALAZ (PEPE)
NOWACKI
ZAJAC SOBCZAK
aa i ewentualnie SADLOK DO OBRONY - chop musi cos miec jak chca go w lidze angielski i stawil go na 1szy mecz z groclinem
p.s. - ciekawie jak Bartek Babiarz gro w ME ( czy tam jeszce jest) - on by mogl chyba grac w miejscu nowackiego (jak sie nie myla)

czemu sobaczak - nie fabus - nie skuli dwoch torow (na lidze +extra bylo widac że ze spalonych) ale skuli tego ze sie chop ruszo na boisku - pacz mecz z lechia (fabus) stol na srodku placu choby go tam superniania na jezyka postawiyla - a sobczak zapieprzo do kazdy bali - to plus - po kij nom manekin na boisku i czekac na rogi?? - jak nie atakuja to i tak ich nie bydzie

LEPI NIECH MODE POPELNIAJA BLEDY I SIE UCZA NA NICH NIZ STARE - NO MOZE NIE AZ TAK STARE ALE MIMO WSZYSKO

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#157 Post autor: heli » 31 sie 2008, o 06:26

Nie wiem, ale dla mnie pierwsza bramka powinna być ewidentnie uznana, ani w czasie meczu, ani w tv nie widza ruchu ręką w celu popchnięcia. Więc chyba go ch... musiał popchnąć. Co do drugiej nie uznanej bramki to raczee oceniona sytuacje zresztą on ma jakąś inklinacje do takiego zachowania jeden z najwyższych chopów, a co dośrdkowanie to sie na kimś powieszo. Co do bramek Odry to kolejny raz okazało się, że naszo obrona to jak ser szwajcarski. Pierwszo brama złe ustawienie, do tego Brzyski źle ocenia lot piłki i kapa, bardzo podobna sytuacja była z Górnikiem ino, że tu po takiej tracimy brama. Drugo brama to już wogóle kompromitacja sześciu chopa w szesnastc i nikt nie wychodzi ani do bezpańskiej piłki ani do zablokowania. Wystarczyło popatrzeć ile Odra w drugiej połowie zablokowała naszych strzałów, a my zamiast za wczasu wychodzić to patrzymy co sie dzieje. Trzecio brama to niby karny był, choć jak takie coś gwizdać to nie rozumia czemu nie gwiźdze ktoś jak Fabus przy rogu jest w pół łapany, bo co bo sie nie obalił czy jak. Rozumia, że można wg przepisów takie coś gwizdnać, ale jak jest w drugo strona faul przy dośrodkowaniu to już nagle nie. Jo rozumia może ktoś gwizdać dobrze, może chu**wo, ale byle gwizdoł równo, a tego nei widziałem w czasie tego meczu.

Co do przebiegu meczu to nei zły początek po którym powinniśmy prowadzić, a potem błąd i już mecz ustawiony, choć myślałem że damy rade jak z Polonia, ale po drugim błędzie to powiem szczerze zacząłem już powątpiewać. Druga połowa dla nas, ale to raczej przez bardzo cofniete ustawienie Odry. Zresztą Odra miałą moze z pięć groźnych sytuacji i trzy bramki.

Co zmienić by było lepiej.
Nie wiem co jest przyczyną braku gry Nykiela, kiedyś w jakiejś powtórce komentator coś mówił o problemach rodzinnych, ale nasz najlepszy obrońca opuszcza już trzeci(?) mecz. Musi wrócić do składu.

Z taką grą to ze składu powinien wypaść Grodzicki, za niego albo Scherfschen albo Adamski. (nie myślałem że kiedyś napisze, że chce by grał Adamski ;)) Ćwielong, albo gra przy ustawieniu 4-4-2, ale przy takim ustawieniu jakie preferuje Radolski powinien grać skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia Balaz, bądź któryś z prawo skrzydowyh za gra na lewej. Grzyb albo na pomoc albo na ławe. I oby taki sedzia nie gwizdał

Pilarz - Brzyski, Scherfschen, Baran, Nykiel - Grzyb, Straka, Feruga, Balaz (Nowacki) - Zając - Sobczak
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

adamo

#158 Post autor: adamo » 31 sie 2008, o 07:23

Prawda jest taka ze nasi pilkarze poczuli sie juz Wielkimi Gwiazdami Pilskiej Ligi a zwlaszcza obroncy.
Teraz poziom jest tak wyrownany ze KAZDY MECZ TRZEBA WYWALCZYC WYGRYZC a nasi po tym co dzis zrobili to powinni doplacic do tego meczu i zwrocic kibicom za wyjazd i stracona sobote;)
Adam

Pavlique
Kontakt:

#159 Post autor: Pavlique » 31 sie 2008, o 09:21

Zero walki, zero ambicji !!!! Bez pomysłu na gra durś szyroko i do zadku, ni ma chopa coby pociongnoł, zmiany b. kontrowersyjne zwłaszcza na piyrszo, Pulo zresztom już sie chyba niy zagro za to ciepniynci koszulkom... a okazjo mioł tako jak Korzym yno tyn drugi szczeloł jak cza a Pulo jak ... Pulo....
A nojgorsze w tym wszyskiom, że nos tam boło kole 2 koła i łoni zamiast zagrac do nos to maniana łodwalyli...
Tako prowda.... i te beznadziejne tłumaczyni Grodzickigo....
Wczoraj poza tormanym żodyn niy zagroł na poziomie 1 ligi!!!
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#160 Post autor: jalboss » 31 sie 2008, o 09:30

Nie ma co zwalać winy na sędziego ino trzeba robic sytuacje bramkowe i je wykorzystywać, a nie obijac szyby w budynku klubowym.
Zimny prysznic dla wszystkich a zwłaszcza dla tych co to twierdzili że nieważny jest styl ale ważne punkty. Po Odrze nie mamy stylu ani punktów.

Proponuje hasło na PE - "Trzy do zera - żegnamy trenera!"
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

koller
Kontakt:

#161 Post autor: koller » 31 sie 2008, o 09:45

Gra fatalno .. ale teryn zaczarowany .. pierszy tor niesłusznie niy uznany , drugi tyż idzie sie wadzić ale móg gwizdnąć ... na plus postawa w drugi połowie pora ciekawych akcji .. dobre wciepy Balaza .. ale gra na jednego napastnika to pierdoła ... zmiana trynera bardzo poczebno .. bo gromy źle .. a mecze z Polonią i Lechią cufalym wygrane .. przidom szpile z Dysko - Polo czy Lechym , Wisła to bydzie koszmar i kompromitacjo

kattowitz
Kontakt:

#162 Post autor: kattowitz » 31 sie 2008, o 10:01

Moim zdaniem skład na Cracovia powinien wyglądać tak:

Pilarz - Babiarz, Szczypior, Trzmielewski, Ninković - Zając, Scherfchen, Pulkowski, Grzyb - Ćwielong, Sobczak

Można by było takie ustawienie przetestować w PE. Myśla że cało obrona naszej ME nie będzie gorszo od tej która teroz jest.

tramp3k
Kontakt:

#163 Post autor: tramp3k » 31 sie 2008, o 10:09

jak dla mnie to nasi grają non stop to samo. nie pokazują zadnej światowej klasy a mimo to strzelają bramki KTÓRE POWINNY ZOSTAĆ UZNANE? 1wsza sytuacja synek wyskoczył w powietrze i sie kipnął no jakbym mogl to bym mu tą jego rozesmianą buźke obił.

druga sytuacja - powiedzcie mi czy ja jestem jeszcze taki rozespany czy ten bramkarz sie kipnął bo dostał piłką w głowe?

Tiag
Kontakt:

#164 Post autor: Tiag » 31 sie 2008, o 10:20

Bramka Sobczaka prawidłowa, zresztą ten szyderczy uśmiech kowalczyka mówi wszystko

orbiter
Kontakt:

#165 Post autor: orbiter » 31 sie 2008, o 10:47

"...Myslałem, że po meczu z Lechia cos sie zmieni , ale dalej te same błędy i wieczne zycie z ręka na sercu, co dotyczy ostatnich minut meczu. Cieszy te 7 ptk, ale styl w jaki zdobywamy te punkty wcale nie zachwyca. Dla mnie to tragedią jest nasza obrona. Radolsky znany ze swojego defensywnego stylu gry, w tej kwestii nie ma chyba pomysłu , a w momencie ,gdy zdobywamy prowadzenie (np. na 2-1) to ustawia druzyne na obrone wyniku . I pod koniec meczu ściaga jedynego napastnika. Dobrze, ze z w tych trzech meczach zdobylismy 7 ptk, ale tak naprawde to schody dopiero przed nami, bo prawda jest taka, że ledwo wygralismy z druzynami, które ,albo ledwo sie utrzymała lub weszła 2-ligi. A gdzie ligowi średniacy? A gdzie Wisła ,Lech ,który jest na fali?
Moze i sie czepiam, bo u sasiadów zza miedzy kolejna porazka (z Lechem 3-0) i cisnienie pewnie straszne ,ale Ja staram sie patrzec w przyszłośc..."

Ten tekst napisałem w komentach po meczu z Polonia Bytom. I widze, że sie nie pomyliłem, choc inni zwracali uwage, że jest ok i powinnismy sie cieszyc.
Prawda jest taka, że Odra to typowy ligowy średniak od którego dostajemy łomot i boje się myslec co będzie dalej z innymi sredniakami , nie wspominając o czołówce.
Drugi temat to trener. Nigdy jakos do końca Radolsky mnie nie przekonał , bo i w Ruchu jakichs specjalnych sukcesów nie odniósł. Ale najbardziej denerwuje mnie ta jego niby "defensywna" taktyka(styl) ,której tak z uporem broni i stosuje. Poprostu z tych założeń nic nie wynika, bo obronę mamy taka jak kazdy widzi, a w piłce licza sie przede strzelone gole i wygrane. Tym sposobem, taktyką ,którą Radolsky "uprawia" daleko nie zajdziemy,a daje "wete"(o zakład), ze w nastepnej rundzie zas bedzie walka o utrzymanie. :/
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

ODPOWIEDZ