Kto trenerem ??
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Radolsky powinien zostać bo z jednym Balażem,Straką (gdyby nie te problemy zdrowotne
) i w pewnych momentach Grzybem mistrzostwa się nie zdobędzie..a co niektórzy chyba rzeczywiście oczekiwalu cudu na miare mistrza Polski...Mamy drużyne taką jaką mamy i nie ma sie co oszukiwać,w jakim miejscu jesteśmy...Teraz trzeba zrobić pare niezłych wzmocnień (na miare Naszego budżetu) i zrobić wszystko żeby Balaż został z Nami chociaż znając życie niestety dla Nas pewnie i tak Energie Go kupi..
Trzeba też zatrzymać Fabusza bo można mówić co sie chce.. ale Jezier Nam sie połamał, i w przypadku sprzedaży Fabusza nie mamy napastników.. bo przecież kim mamy grać ? Janoszką ?
...Pepe po sezonie wraca do Wisły,chociaż sam mówi że chciałby zostać,ale na pewno Wisła Go ściągnie spowrotem.. więc bez Jeziera,Fabusza i Pepka zostają nam Janoszka i Sobczak.. patrząc na forme Ecika zostaje Sobczak.. a jeden napastnik to mało...

Ostatnio zmieniony 10 maja 2008, o 11:58 przez Lukas89, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Cytat z głównej:
"W sparingu rozegranym na bocznym boisku Stadionu Śląskiego drużyna "Niebieskich" pokonała Polonię Bytom 2:1.
W zespole Ruchu Chorzów zagrało czterech testowanych zawodników. Trener Duszan Radolsky postanowił sprawdzić w akcji dwóch piłkarzy z pierwszoligowych słowackich klubów: 29-letniego pomocnika Mariana Slukę (FC Senec) i 22-letniego napastnika Jaroslava Machovca (FC Nitra), a także dwóch graczy z drużyny Młodej Ekstraklasy: Artura Sobiecha i Grzegorza Goncerza. "
Kurna mać, tego juz za wiela. Facetowi chyba odbiło i niy kapuje kaj łon robi. Kaj jest Gęsior i Mosór. Poszukejcie jak jest po słowacku Ruch Chorzów, bo niydugo bydymy sie tak nazywać. Moim zdaniem - raus!
PS. Może zech trocha przecholowoł, ale na razie takie jest moje zdanie, przepraszam tych co mają inne zdanie.
I jeszcze jedno: w wywiadzie z Panem Klimkiem pod tematem "koniec sielanki" zostało wg mnie cos zmienione lub wycięte. Chodzi o stwierdzenie Pana Klimka, że nie mogymy godać o Niebieskich jak o żółtodziobach w 1 lidze itp. itd.
Jak mi się coś popierdoliło, przepraszam.
"W sparingu rozegranym na bocznym boisku Stadionu Śląskiego drużyna "Niebieskich" pokonała Polonię Bytom 2:1.
W zespole Ruchu Chorzów zagrało czterech testowanych zawodników. Trener Duszan Radolsky postanowił sprawdzić w akcji dwóch piłkarzy z pierwszoligowych słowackich klubów: 29-letniego pomocnika Mariana Slukę (FC Senec) i 22-letniego napastnika Jaroslava Machovca (FC Nitra), a także dwóch graczy z drużyny Młodej Ekstraklasy: Artura Sobiecha i Grzegorza Goncerza. "
Kurna mać, tego juz za wiela. Facetowi chyba odbiło i niy kapuje kaj łon robi. Kaj jest Gęsior i Mosór. Poszukejcie jak jest po słowacku Ruch Chorzów, bo niydugo bydymy sie tak nazywać. Moim zdaniem - raus!
PS. Może zech trocha przecholowoł, ale na razie takie jest moje zdanie, przepraszam tych co mają inne zdanie.
I jeszcze jedno: w wywiadzie z Panem Klimkiem pod tematem "koniec sielanki" zostało wg mnie cos zmienione lub wycięte. Chodzi o stwierdzenie Pana Klimka, że nie mogymy godać o Niebieskich jak o żółtodziobach w 1 lidze itp. itd.
- LuxtyR
- Kontakt:
Balaz, Fabusz, Straka grajom dosc dobrze, a tyz nie som polakami...stan01, zobocz se sklady czolowych europejskich druzyn, wiekszosc to obcokrajowcy...
Dla mnie dusan zrobil to co miol i niech zostanie. i to on wie lepij kto jest nam potrzebny, a widocznie na slowacji sa dobrzi pilkarze za mala kasa, winc niech ich biere. mom nadzieja, ze w nastympnym sezonie doprowadzi nas do 3-6 miejsca i bydzie gut
Dla mnie dusan zrobil to co miol i niech zostanie. i to on wie lepij kto jest nam potrzebny, a widocznie na slowacji sa dobrzi pilkarze za mala kasa, winc niech ich biere. mom nadzieja, ze w nastympnym sezonie doprowadzi nas do 3-6 miejsca i bydzie gut

-
- Kontakt:
czowieku shaltuj bo sie piynisz jak gorol na przedniowkustan01 pisze: Kurna mać, tego juz za wiela. Facetowi chyba odbiło i niy kapuje kaj łon robi. Kaj jest Gęsior i Mosór. Poszukejcie jak jest po słowacku Ruch Chorzów, bo niydugo bydymy sie tak nazywać. Moim zdaniem - raus!

Jo wiym, że wg. Ciebie lepi płacić dwa razy wiyncy bylejakymu grajkowi z Polski, niż dwa razy myni porządnymu grajkowi ze Słowacji.
My modych i rozwijających sie w składzie momy za tela. terozki czeba 3 abo 4 grajków od razu gotowych do wejscia w piyrwszy 11, a Microsoft nos niy sponsoruje. bestosz lepi kupić za 100 tyś euro Słowaka jak Poloka, bo tyn drugi w ty samy cynie jest ze trzi razy gorszy.
Trocha wiyncy Ślonskego pomyślunku, a trocha myni gorolskego piyniactwa

"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"
-
- Kontakt:
Heh, trochę mi to przypomina napis "made in China", kiedyś to był obciach,teraz wszystkie potężne koncerny wysługują się Chińczykami. Dobrzy i co najważniejsze tani.
Podobnie jest prawdopodobnie ze Słowakami, choć dla co niektórych nasz drużyna ma się składać w 100% z rodowitych Ślonzoków. Nie te czasy...
Podobnie jest prawdopodobnie ze Słowakami, choć dla co niektórych nasz drużyna ma się składać w 100% z rodowitych Ślonzoków. Nie te czasy...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Jakby wtoś mógł to niech wklei linka ile mają w kontraktach kopacze czeski lub słowacki ligi a potem do porównania poloków.Umiejętnościami nom nie odstępują więc czemu nie inwestować w nich? Trenerowi chyba tyż zależy na mistrzostwie OE i nie bydzie kupowol np.1 za 1 mln euro bo jedyn chop niczego nie zwojuje tu cza ludzi którzy grają dobrze za piniądze które mogymy wypłacić.Nie od razu Rzym zbudowano.
-
- Kontakt:
Facet, Ty mosz swoje zdanie, jo i inni tyz mają swoje. I skuli tego jeśli jeszcze roz nazwiesz mnie gorolem, abo conajmi do gorola porównosz, to niy ręcza za siebie. Przypuszczom, na podstawie postów, wiela możesz mieć lot i gorolem to może tyś jest, abohydroxy pisze:
czowieku shaltuj bo sie piynisz jak gorol na przedniowku
Jo wiym, że wg. Ciebie lepi płacić dwa razy wiyncy bylejakymu grajkowi z Polski, niż dwa razy myni porządnymu grajkowi ze Słowacji.
My modych i rozwijających sie w składzie momy za tela. terozki czeba 3 abo 4 grajków od razu gotowych do wejscia w piyrwszy 11, a Microsoft nos niy sponsoruje. bestosz lepi kupić za 100 tyś euro Słowaka jak Poloka, bo tyn drugi w ty samy cynie jest ze trzi razy gorszy.
Trocha wiyncy Ślonskego pomyślunku, a trocha myni gorolskego piyniactwa
ino basztardym (jeśli wiys co to jest). A jakbyś mioł conajmi trocha tego ślonskigo pomyślunku co jo, to byś takich gupot niy pisoł.
Mimo wszystko życza Ci wszystkigo nojlepszego i jak nojszybci zdobycio przez Niebieskich, z legiom cudzoziemską, 15-go majstra.
Pozdrawiam, na odpowiedź niy czekom.
PS. A za nim coś napiszesz to pomyśl: "My modych i rozwijających sie w składzie momy za tela. terozki czeba 3 abo 4 grajków od razu gotowych do wejscia w piyrwszy 11".
Pytom, kaj momy tych modych w składzie az za tyla, jak jeszcze trza wg Ciebie conajmi 3, abo 4 grajkow gotowych do wejscia w piyrwszy 11. A wiela momy w ty chwili takich gotowych do gry w piyrwszy 11?
Fakt, z tym "raus" w stosunku do Radolskiego trocha zech przecholowoł.
-
- Kontakt:
Hmm... Klimek powiedział, ze wraz z zakonczeniem sezonu 2007/2008 koniec usprawiedliwiania porazek tym, ze Ruch jest beniaminkiem i ze musi sie uczyc I ligi.stan01 pisze:I jeszcze jedno: w wywiadzie z Panem Klimkiem pod tematem "koniec sielanki" zostało wg mnie cos zmienione lub wycięte. Chodzi o stwierdzenie Pana Klimka, że nie mogymy godać o Niebieskich jak o żółtodziobach w 1 lidze itp. itd.
Każdy ma prawo do swojego zdania. IMO kazdy zawodnik, ktory przychodzi, a jest lepszy od tych ktorzy sa w kadrze, zasluguje na zaufanie. Patrz: Balaż. Gole, asysty i jeszcze mozna na nim zarobic. Slowacy maja tez ten plus, ze szybko sie aklimatyzuja, maja blisko do domow, wiec nie ma problemow takich jak z Latynosami, czy Afrykanczykami (przyloty z poslizgiem po urlopach itd.). Zreszta Europa zaczyna byc jednym panstwem, wiec co to za roznica, czy lewym pomocnikiem jest czlowiek z Bratyslawy, czy z Lublina? Oczywiscie IMO pierwszenstwo powinni miec wychowankowie, ale TYLKO pierwszenstwo, a nie wylacznosc.stan01 pisze:Kurna mać, tego juz za wiela. Facetowi chyba odbiło i niy kapuje kaj łon robi. Kaj jest Gęsior i Mosór. Poszukejcie jak jest po słowacku Ruch Chorzów, bo niydugo bydymy sie tak nazywać. Moim zdaniem - raus! PS. Może zech trocha przecholowoł, ale na razie takie jest moje zdanie, przepraszam tych co mają inne zdanie.
Z Duszanem jest ta kontrowersja, ze sprowadza rodakow. Tyle, ze na razie kazdy z nich sie sprawdzil, wiec... Pozdrawiam

-
- Kontakt:
"Hmm... Klimek powiedział, ze wraz z zakonczeniem sezonu 2007/2008 koniec usprawiedliwiania porazek tym, ze Ruch jest beniaminkiem i ze musi sie uczyc I ligi."KK pisze:stan01 pisze:I jeszcze jedno: w wywiadzie z Panem Klimkiem pod tematem "koniec sielanki" zostało wg mnie cos zmienione lub wycięte. Chodzi o stwierdzenie Pana Klimka, że nie mogymy godać o Niebieskich jak o żółtodziobach w 1 lidze itp. itd.
Dzięki KK, o to mi chodziło, bo właśnie Pan Radolski kiedyś w swoi wypowiedzi pedzioł, że Ruch musi sie dopiyro uczyć gry w I lidze. I to mnie maksymalnie wku...ło.
Pozdrowiom wszystkich wielbicieli Słowacji, fakt, że fajny land.
- wolfik
- Kontakt:
Słowak czy gorol zadna roznica. Jak jest dobry niech gra. Ale mysle ze tak jak ktos napisal w innym temacie powinnismy sie uczyc juz jakis przyspiewek po slowacku jak Słowak strzeli bramke
Za to nasi juniorzy gracze ze Ślonska m.in. wychowankowie powinni byc troche uprzywilejowani. Zeby mieli swiadomosc ze jak beda robic postepy i sie wyrozniac to dostana chociaz szanse w pierwszej druzynie.

Za to nasi juniorzy gracze ze Ślonska m.in. wychowankowie powinni byc troche uprzywilejowani. Zeby mieli swiadomosc ze jak beda robic postepy i sie wyrozniac to dostana chociaz szanse w pierwszej druzynie.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
Nie chce mi sie grzebac w archiwach, ale reke dam sobie uciac, ze Klimek podobnie mowił... "Jak kazda druzyna na starcie rozgrywek walczymy o mistrzostwo, ale zdajemy sobie sprawe, ze musimy sie I ligi dopiero uczyc", tak plus minus mowil przed ostatnim sezonem.stan01 pisze:Pan Radolski kiedyś w swoi wypowiedzi pedzioł, że Ruch musi sie dopiyro uczyć gry w I lidze. I to mnie maksymalnie wku...ło.

-
- Kontakt:
KK napisoł: "Oczywiscie IMO pierwszenstwo powinni miec wychowankowie, ale TYLKO pierwszenstwo, a nie wylacznosc."
Ino żeby to pierszyństwo było poparte czynami, a niy jak do ty pory. Przyznom sie, zech jest juz trocha wiekowy i może niyreformowalny, stąd ta moja upartość w promowaniu naszych chopcow z Hanysowa.
A najgorsze jest to, że wg mnie, 15 majstra zdobydymy, kej jedynastka Niybieskich zaśpiywo: "To my chopcy ze Śląska.....". I tu jest sęk!
Spadam.
Ino żeby to pierszyństwo było poparte czynami, a niy jak do ty pory. Przyznom sie, zech jest juz trocha wiekowy i może niyreformowalny, stąd ta moja upartość w promowaniu naszych chopcow z Hanysowa.
A najgorsze jest to, że wg mnie, 15 majstra zdobydymy, kej jedynastka Niybieskich zaśpiywo: "To my chopcy ze Śląska.....". I tu jest sęk!
Spadam.

-
- Kontakt:
Mysle, ze ludzie z mojego rocznika dostali naprawde duzo szans - Rafal Wawrzynczok, Tomek Foszmanczyk, Piotrek Ćwielong, a w dalszej kolejnosci Ariel Lindner i Rafal Musiał. I co? Tylko Pepe ja wykorzystal, a pozostali odeszli i gdzieś tam grają, ale do ekstraklasy pukac nie pukaja... Szkoda, swietny rocznikstan01 pisze:Ino żeby to pierszyństwo było poparte czynami, a niy jak do ty pory.