Kto trenerem ??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
leśny_źwierz
Kontakt:

#196 Post autor: leśny_źwierz » 10 maja 2008, o 08:18

Nawet najznakomitsi trenerzy świata ch** by z działali w Ruchu wiec nie rozumiem krytyków Dusana. Oceniać go będziemy za rok
Wróg mojego wroga jest moim sprzymierzeńcem

Lukas89
Kontakt:

#197 Post autor: Lukas89 » 10 maja 2008, o 08:50

Radolsky powinien zostać bo z jednym Balażem,Straką (gdyby nie te problemy zdrowotne :() i w pewnych momentach Grzybem mistrzostwa się nie zdobędzie..a co niektórzy chyba rzeczywiście oczekiwalu cudu na miare mistrza Polski...Mamy drużyne taką jaką mamy i nie ma sie co oszukiwać,w jakim miejscu jesteśmy...Teraz trzeba zrobić pare niezłych wzmocnień (na miare Naszego budżetu) i zrobić wszystko żeby Balaż został z Nami chociaż znając życie niestety dla Nas pewnie i tak Energie Go kupi.. :( Trzeba też zatrzymać Fabusza bo można mówić co sie chce.. ale Jezier Nam sie połamał, i w przypadku sprzedaży Fabusza nie mamy napastników.. bo przecież kim mamy grać ? Janoszką ? :wstyd: ...Pepe po sezonie wraca do Wisły,chociaż sam mówi że chciałby zostać,ale na pewno Wisła Go ściągnie spowrotem.. więc bez Jeziera,Fabusza i Pepka zostają nam Janoszka i Sobczak.. patrząc na forme Ecika zostaje Sobczak.. a jeden napastnik to mało...
Ostatnio zmieniony 10 maja 2008, o 11:58 przez Lukas89, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Karolek1920
Kontakt:

#198 Post autor: Karolek1920 » 10 maja 2008, o 11:44

Duszan to dobry trener. potrafi znalezc dobrych zawodników za mała kase. Ile kosztował Nas Balaz, Straka, Fabusz lub Nowacki??? Zadanie zostało wykonane w 100% i wygrane deRby, utrzymanie. powinnismy sie cieszyc. Jak było jeszcze kilka sezonow temu??? baraże o 2 lige. Dzis jestesmy pewni OE :]

stan01
Kontakt:

#199 Post autor: stan01 » 21 maja 2008, o 20:25

Cytat z głównej:
"W sparingu rozegranym na bocznym boisku Stadionu Śląskiego drużyna "Niebieskich" pokonała Polonię Bytom 2:1.
W zespole Ruchu Chorzów zagrało czterech testowanych zawodników. Trener Duszan Radolsky postanowił sprawdzić w akcji dwóch piłkarzy z pierwszoligowych słowackich klubów: 29-letniego pomocnika Mariana Slukę (FC Senec) i 22-letniego napastnika Jaroslava Machovca (FC Nitra), a także dwóch graczy z drużyny Młodej Ekstraklasy: Artura Sobiecha i Grzegorza Goncerza. "

Kurna mać, tego juz za wiela. Facetowi chyba odbiło i niy kapuje kaj łon robi. Kaj jest Gęsior i Mosór. Poszukejcie jak jest po słowacku Ruch Chorzów, bo niydugo bydymy sie tak nazywać. Moim zdaniem - raus!
PS. Może zech trocha przecholowoł, ale na razie takie jest moje zdanie, przepraszam tych co mają inne zdanie.

I jeszcze jedno: w wywiadzie z Panem Klimkiem pod tematem "koniec sielanki" zostało wg mnie cos zmienione lub wycięte. Chodzi o stwierdzenie Pana Klimka, że nie mogymy godać o Niebieskich jak o żółtodziobach w 1 lidze itp. itd.
Jak mi się coś popierdoliło, przepraszam.

Awatar użytkownika
LuxtyR
Kontakt:

#200 Post autor: LuxtyR » 21 maja 2008, o 20:41

Balaz, Fabusz, Straka grajom dosc dobrze, a tyz nie som polakami...stan01, zobocz se sklady czolowych europejskich druzyn, wiekszosc to obcokrajowcy...
Dla mnie dusan zrobil to co miol i niech zostanie. i to on wie lepij kto jest nam potrzebny, a widocznie na slowacji sa dobrzi pilkarze za mala kasa, winc niech ich biere. mom nadzieja, ze w nastympnym sezonie doprowadzi nas do 3-6 miejsca i bydzie gut :rotfl:

hydroxy
Kontakt:

#201 Post autor: hydroxy » 21 maja 2008, o 21:54

stan01 pisze: Kurna mać, tego juz za wiela. Facetowi chyba odbiło i niy kapuje kaj łon robi. Kaj jest Gęsior i Mosór. Poszukejcie jak jest po słowacku Ruch Chorzów, bo niydugo bydymy sie tak nazywać. Moim zdaniem - raus!
czowieku shaltuj bo sie piynisz jak gorol na przedniowku :!:
Jo wiym, że wg. Ciebie lepi płacić dwa razy wiyncy bylejakymu grajkowi z Polski, niż dwa razy myni porządnymu grajkowi ze Słowacji.

My modych i rozwijających sie w składzie momy za tela. terozki czeba 3 abo 4 grajków od razu gotowych do wejscia w piyrwszy 11, a Microsoft nos niy sponsoruje. bestosz lepi kupić za 100 tyś euro Słowaka jak Poloka, bo tyn drugi w ty samy cynie jest ze trzi razy gorszy.

Trocha wiyncy Ślonskego pomyślunku, a trocha myni gorolskego piyniactwa :!:
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"

Harpo
Kontakt:

#202 Post autor: Harpo » 22 maja 2008, o 00:23

Heh, trochę mi to przypomina napis "made in China", kiedyś to był obciach,teraz wszystkie potężne koncerny wysługują się Chińczykami. Dobrzy i co najważniejsze tani.

Podobnie jest prawdopodobnie ze Słowakami, choć dla co niektórych nasz drużyna ma się składać w 100% z rodowitych Ślonzoków. Nie te czasy...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

BlueMarek
Kontakt:

#203 Post autor: BlueMarek » 22 maja 2008, o 00:27

Jakby wtoś mógł to niech wklei linka ile mają w kontraktach kopacze czeski lub słowacki ligi a potem do porównania poloków.Umiejętnościami nom nie odstępują więc czemu nie inwestować w nich? Trenerowi chyba tyż zależy na mistrzostwie OE i nie bydzie kupowol np.1 za 1 mln euro bo jedyn chop niczego nie zwojuje tu cza ludzi którzy grają dobrze za piniądze które mogymy wypłacić.Nie od razu Rzym zbudowano.

stan01
Kontakt:

#204 Post autor: stan01 » 22 maja 2008, o 19:35

hydroxy pisze:
czowieku shaltuj bo sie piynisz jak gorol na przedniowku :!:
Jo wiym, że wg. Ciebie lepi płacić dwa razy wiyncy bylejakymu grajkowi z Polski, niż dwa razy myni porządnymu grajkowi ze Słowacji.

My modych i rozwijających sie w składzie momy za tela. terozki czeba 3 abo 4 grajków od razu gotowych do wejscia w piyrwszy 11, a Microsoft nos niy sponsoruje. bestosz lepi kupić za 100 tyś euro Słowaka jak Poloka, bo tyn drugi w ty samy cynie jest ze trzi razy gorszy.

Trocha wiyncy Ślonskego pomyślunku, a trocha myni gorolskego piyniactwa :!:
Facet, Ty mosz swoje zdanie, jo i inni tyz mają swoje. I skuli tego jeśli jeszcze roz nazwiesz mnie gorolem, abo conajmi do gorola porównosz, to niy ręcza za siebie. Przypuszczom, na podstawie postów, wiela możesz mieć lot i gorolem to może tyś jest, abo
ino basztardym (jeśli wiys co to jest). A jakbyś mioł conajmi trocha tego ślonskigo pomyślunku co jo, to byś takich gupot niy pisoł.
Mimo wszystko życza Ci wszystkigo nojlepszego i jak nojszybci zdobycio przez Niebieskich, z legiom cudzoziemską, 15-go majstra.
Pozdrawiam, na odpowiedź niy czekom.
PS. A za nim coś napiszesz to pomyśl: "My modych i rozwijających sie w składzie momy za tela. terozki czeba 3 abo 4 grajków od razu gotowych do wejscia w piyrwszy 11".
Pytom, kaj momy tych modych w składzie az za tyla, jak jeszcze trza wg Ciebie conajmi 3, abo 4 grajkow gotowych do wejscia w piyrwszy 11. A wiela momy w ty chwili takich gotowych do gry w piyrwszy 11?
Fakt, z tym "raus" w stosunku do Radolskiego trocha zech przecholowoł.

KK
Kontakt:

#205 Post autor: KK » 23 maja 2008, o 12:58

stan01 pisze:I jeszcze jedno: w wywiadzie z Panem Klimkiem pod tematem "koniec sielanki" zostało wg mnie cos zmienione lub wycięte. Chodzi o stwierdzenie Pana Klimka, że nie mogymy godać o Niebieskich jak o żółtodziobach w 1 lidze itp. itd.
Hmm... Klimek powiedział, ze wraz z zakonczeniem sezonu 2007/2008 koniec usprawiedliwiania porazek tym, ze Ruch jest beniaminkiem i ze musi sie uczyc I ligi.
stan01 pisze:Kurna mać, tego juz za wiela. Facetowi chyba odbiło i niy kapuje kaj łon robi. Kaj jest Gęsior i Mosór. Poszukejcie jak jest po słowacku Ruch Chorzów, bo niydugo bydymy sie tak nazywać. Moim zdaniem - raus! PS. Może zech trocha przecholowoł, ale na razie takie jest moje zdanie, przepraszam tych co mają inne zdanie.
Każdy ma prawo do swojego zdania. IMO kazdy zawodnik, ktory przychodzi, a jest lepszy od tych ktorzy sa w kadrze, zasluguje na zaufanie. Patrz: Balaż. Gole, asysty i jeszcze mozna na nim zarobic. Slowacy maja tez ten plus, ze szybko sie aklimatyzuja, maja blisko do domow, wiec nie ma problemow takich jak z Latynosami, czy Afrykanczykami (przyloty z poslizgiem po urlopach itd.). Zreszta Europa zaczyna byc jednym panstwem, wiec co to za roznica, czy lewym pomocnikiem jest czlowiek z Bratyslawy, czy z Lublina? Oczywiscie IMO pierwszenstwo powinni miec wychowankowie, ale TYLKO pierwszenstwo, a nie wylacznosc.
Z Duszanem jest ta kontrowersja, ze sprowadza rodakow. Tyle, ze na razie kazdy z nich sie sprawdzil, wiec... Pozdrawiam ;)

stan01
Kontakt:

#206 Post autor: stan01 » 23 maja 2008, o 13:50

KK pisze:
stan01 pisze:I jeszcze jedno: w wywiadzie z Panem Klimkiem pod tematem "koniec sielanki" zostało wg mnie cos zmienione lub wycięte. Chodzi o stwierdzenie Pana Klimka, że nie mogymy godać o Niebieskich jak o żółtodziobach w 1 lidze itp. itd.
"Hmm... Klimek powiedział, ze wraz z zakonczeniem sezonu 2007/2008 koniec usprawiedliwiania porazek tym, ze Ruch jest beniaminkiem i ze musi sie uczyc I ligi."
Dzięki KK, o to mi chodziło, bo właśnie Pan Radolski kiedyś w swoi wypowiedzi pedzioł, że Ruch musi sie dopiyro uczyć gry w I lidze. I to mnie maksymalnie wku...ło.
Pozdrowiom wszystkich wielbicieli Słowacji, fakt, że fajny land.

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#207 Post autor: wolfik » 23 maja 2008, o 13:58

Słowak czy gorol zadna roznica. Jak jest dobry niech gra. Ale mysle ze tak jak ktos napisal w innym temacie powinnismy sie uczyc juz jakis przyspiewek po slowacku jak Słowak strzeli bramke :)

Za to nasi juniorzy gracze ze Ślonska m.in. wychowankowie powinni byc troche uprzywilejowani. Zeby mieli swiadomosc ze jak beda robic postepy i sie wyrozniac to dostana chociaz szanse w pierwszej druzynie.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

KK
Kontakt:

#208 Post autor: KK » 23 maja 2008, o 14:13

stan01 pisze:Pan Radolski kiedyś w swoi wypowiedzi pedzioł, że Ruch musi sie dopiyro uczyć gry w I lidze. I to mnie maksymalnie wku...ło.
Nie chce mi sie grzebac w archiwach, ale reke dam sobie uciac, ze Klimek podobnie mowił... "Jak kazda druzyna na starcie rozgrywek walczymy o mistrzostwo, ale zdajemy sobie sprawe, ze musimy sie I ligi dopiero uczyc", tak plus minus mowil przed ostatnim sezonem. :looka:

stan01
Kontakt:

#209 Post autor: stan01 » 23 maja 2008, o 16:53

KK napisoł: "Oczywiscie IMO pierwszenstwo powinni miec wychowankowie, ale TYLKO pierwszenstwo, a nie wylacznosc."
Ino żeby to pierszyństwo było poparte czynami, a niy jak do ty pory. Przyznom sie, zech jest juz trocha wiekowy i może niyreformowalny, stąd ta moja upartość w promowaniu naszych chopcow z Hanysowa.
A najgorsze jest to, że wg mnie, 15 majstra zdobydymy, kej jedynastka Niybieskich zaśpiywo: "To my chopcy ze Śląska.....". I tu jest sęk!
Spadam. :zalamany:

KK
Kontakt:

#210 Post autor: KK » 27 maja 2008, o 11:44

stan01 pisze:Ino żeby to pierszyństwo było poparte czynami, a niy jak do ty pory.
Mysle, ze ludzie z mojego rocznika dostali naprawde duzo szans - Rafal Wawrzynczok, Tomek Foszmanczyk, Piotrek Ćwielong, a w dalszej kolejnosci Ariel Lindner i Rafal Musiał. I co? Tylko Pepe ja wykorzystal, a pozostali odeszli i gdzieś tam grają, ale do ekstraklasy pukac nie pukaja... Szkoda, swietny rocznik :hyhy:

ODPOWIEDZ