Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ch-R

#571 Post autor: ch-R » 31 sie 2007, o 08:58

FredyKruger pisze:hmmm... w sumie mnie to powinno mało interesować, ale uważam zachowanie p. Zajaczkowskiego za naganne. Ładnie to tak wyciagać brudy na ogólne forum???? Sprawa jest prosta, swoje żale wygarnij swojemu przelozonemu czy na Zarzadzie, a jesli nie otrzymasz zadawalajacej Cie odpowiedzi to kończysz wspólprace z Ruchem, i tyle. Myślisz że takie pisanie na forum Ci pomoże?? Watpie, myślę że wrecz zaszkodzi.

pozdrawiam
Godosz brudy wyciągo ? Godosz ze pisanie na forum mu nic nie pomoze ? Nie wiem ale zajzyj w temat Jdziemy walczyć o nasze 45 zl jak to nazwiesz bo dla mnie to identyczny przypadek i tez wyciagaja brudy na światło dzienne . I co teroz powiesz?
Nie znom Adama , mysla ze tyz jest kibicem Ruchu , chciol cos poradzic a zostol wyciulany, wiec sie nie dziwia ze sie chyto wszystkich mozliwych srodków aby opisac swoja sytuacje.
Zle sie dzieje w naszym klubie oj zle.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#572 Post autor: 19r20 » 31 sie 2007, o 09:11

AdamZajaczkowsk pisze:
19r20 pisze:jest takie powiedzenie
co 2 głowy to nie jedna
u nas widać nabrało ono innego znaczenia
4 głowy to jak pół muzgu....
Wiesz nie wiem na jakiej podstawie oceniasz wiedzę marketingową jednego z tych praktykantów. Jestem jednym z nich zapewniam Cię napisałem pracę licencjacką na temat działań marketingowych Ruchu(tytuł Analiza zastsowanie elementów marketingu mix przez przedsiębiorstwo sportowe ma przykłądzie "Ruchu" Chorzó SSA), która zostałą oceniona na 5, miała 180 stron, nie w prywatnej szkole tylko na Uniwersytecie Śląskim. Może masz większę kwalifikacje, jakiś doktorat czy coś. Ja teorię czerpię z dobrych tytułów sprawdź sobie kto to Hardy czy Mullin, Klisisński, Perachuda. Cała seria Sport Business Foundation też jest ciekawa. Ale teoria o jedno a praktyka...Gdy przychodzi do realizacji, nie jest to już takie łatwe, zwłaszcza w Ruchu. Nie potrafię znaleźć motywacji do pracy w klubie, na którego barwach się wychowałem, gdy nie dostaję za to nic przez jakieś 7 miesięcy, mało tego każdą pozycję z literatury muszę kupić sam, dodatkowo skserować dla potrzeb klubu. Pożyczać pracownikom (konkretnie Tadeuszowi Knopikowi) na czas nieokreślony pieniądze Poza tym ciężko się myśli, gdy ten który pobiera gratyfikację największą finansową stoi z założonymi rękami a Tobie każe wykonywać szereg obowiązków. Wiesz nie jestem zwykłym kmiotkiem, studiowałem nawet na Słowacji ( w Banskiej Bystrzycy - wtedy gdy Radolsky był tam trenerem Dukli) ekonomię, ale to za małe kwalifikacje by do Ruchu coś wnieść. Może jak skończę następne dwa kierunki na AWFie(zarządzanie sportem i zarządzanie turytyką, hotelarstwem i gastronomią) na które mnie przyjęli bez problemu i uzupełnie się o mgr na Polibudzie, będę mógł coś powiedzieć, bo narazie poza Panem Ziętkiem, nikt poważnie mnie nie traktuje. Z dodatkowych atutów, które posiadam nawet durny występ w Telelidze 2001 i 1/2 tego teleturnieju jest czymś, ale jak ja mam rozklejać plakaty, albo zanosić do salki konferencyjnej sprawozdania meczowe to wybacz ciężko się tu wykazać. I do tego tak w zasadzie nie potrzeba żadnych kwalifikacji. Co do personalnych posunięć powiem tyle, że czasami dostrzegam dziwne posunięcia ze strony osób zarządzających, choć ostatnie jest trafione, Pani Drabik wg mnie to strzał w 10. Choć też szczerze nie musi ona opowiadać ile to razy nie była na stadionie Ruchu, bo szczerze nie widziałem jej tam za często, Walczak, Cader, Zydorowicz to redaktorzy, którzy przez lata odwiedzali jako TVP 3 Cichą 6. Mnie się marzy marketingowo wielki Ruch, ale wszystko musi być na zdrowych zasadach a nie ja Cię nie lubię to tego nie zrobię. Mam 23 lata i uważam, że skoro nawet w wykształceniu jestem do przodu przed tym pożal się Boże marketing managerem to jakiś szacunek mi się należy, nawet od Ciebie. Łatwo jest oceniać coś na odległość.
powiem tak - szczerze to nie pamiętam do czego odnosiło się to moje stwierdzenie

wiesz opowiadasz o swoich osiągnięciach i doświadczeniu - świetnie, być może byłbyś odpowiedniejszą osobą na miejscu marketing managera...

działania marketingowe naszego klubu są naprawdę na tam marnym poziomie, że aż żal na to patrzeć

Jeśli rozmawiasz z ludźmi to słyszysz ile rzeczy mogłoby być robionych naprawdę małych kosztem np. mogłoby się wydawać głupie wizyty i spotkania w szkołach z młodzieżą. Jest tyle miast ościennych, Siemce, Ruda, Mikołów, Swiony, dzielnice Katowic gdzie wystarczy ozgodnić to np z dyrektorką i w ramach np godziny wychowawczej spotkac się i porozmawaić, poopowiadać. W ten sposób pozyskuję się kibiców.

Marketingowo wielki Ruch - też bym tego chciał i coś próbuje w tym kierunku robić. Ja to robie prowadząc wspólnie z kilkoma ludźmi stronę internetową. Za darmo i dla idei.

Jaką mam nagrodę z klubu? Za mówienie prawdy, tego co myślimy, co myślą inni kibice i opisywaniu czasami krytycznych rzeczy klub nie daje nam akredytacji prasowej!
Może się wydawać, co tam akredytacja! Ale biorąc pod uwagę problemy z policją (zdjęcia) zakup dobrego aparatu, płacenie za wszystkie mecze u siebie i na wyjazdach itp choć
gest ze strony klubu, który jakby nie patrzeć promujemy powinniśmy dostać.

są 2 opcje albo się wycołać zrezygnowanym (jak widze ty zrobiłeś), albo zacisnąć zęby, przeklnąć i robić to do czego się jest powołanym - co robi nasza skromna Redakcja

Ale cóż, w tym klubie nie jest normalnie, marketing - a właściwie jego brak to norma, traktowanie kibiców też pozostawia dużo do życzenia :(
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

D.P.S
Kontakt:

#573 Post autor: D.P.S » 31 sie 2007, o 09:46

Dobrze ze o tym pisze, i kazdy to powinien robic. Po co mamy sie oszukiwac, to zarzad nas wszystkich robi za ch***. Jak sie nie myla to powinniscie kochac ten klub a nie zarzad. Powinni pisac o ich wszystkich wybrykach, ino ze wtedy by sie mogla nam baza danych szybko zapelnic heh....

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#574 Post autor: Slawko » 31 sie 2007, o 10:07

Jakis czas temu wydawało sie ze troche to ruszyło do przodu. Billboardy, rozdawane gazetki przedmeczowe...
I teraz pytanie co sie stało ze sie zesrało?
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Johnny Walker
Kontakt:

#575 Post autor: Johnny Walker » 31 sie 2007, o 10:41

Bzzyk pisze:Jo tam nie czytom tej gorolskiej gazety bo to podobne scierwo do PS
Z jednej strony tak, ale z drugiej są tam ciekawe artykuły, a redaktor naczelny zdecydowanie popierał Ruch w aferze z licencją. Jak się pojawi na rynku tygodnik Śląski Futbol, to obiecuje że się przerzucę.
Czy nas nie lubią hmm... osobiście bardzo żałuje, że w tym artykule nie napisali więcej o "marketingu" Ruchu. Może by się ktoś wreszcie obudził widząć, że w najbardziej poczytnym polskim czasopiśmie piłkarskim się z nich śmieją.
14

Tomasz
Kontakt:

#576 Post autor: Tomasz » 31 sie 2007, o 12:48

ja no działania marketingowe naszego klubu leża na ryju i kwiczom, co do bilbordów to jak sie nie myla jest jeszcze jedyn z panem Gerardem na robu bohdajny z kosciuszku kolo kauflanda w chorzowie, gazety przed meczowa nadal widza na miescie rozdowane, ale plakaty to je totalno wpada, jo nie wiym wto za to odpowiado ale plakaty sie pokazujom na jedyn dziyn przed meczem albo wcale, jak wtoś nie sledzi wszystkich spraw na bierzonco to gowno sie dowiy i na szpi niy przidzie chocby chcioł, już rzech o tym pisoł pod inkszym tematym ale stowarzysznie kibiców moglo by tukej cos zmienic!
Ruch Ruch HKS!

Puyol
Kontakt:

#577 Post autor: Puyol » 31 sie 2007, o 15:19

Pamiętocie jak w wirtualnym turnieju kibiców zajelimy 1 miejsce?? Klub dostoł za free wjazd na miedzynarodowo konferencja z udzialem swiatowej klasy managerow wejsciowka. IWidac hu** z tej wizyty wyniesli, moze godali niezrozumiale??? Jo wom powiem , robia w kinie i hu** sie znom na marketnigu, ale pora najprostszych pomyslow moga wymyslec w 3 minuty, albo zgapic choby od zaboli:
Doladowania komórek ( takie jak na zabolach)
Ruch TV ( juzas jak u krupnikow )
Odplatnie rozwieszanie fanow firm na naszych masztach
Ulotki firm na stolkach
Dla redakcji odplatne relacje sms
Programy meczowe
dystrybucja prodóktów firmy podczas spotkan
konkursy w przerwach spotkan
Zajelo mi to jednak trocha wiecej bo 5 minut, kule moze i pomysly hujowe ale to napisolch by pokreslic ze są banalne sparwy kierych jeszcze u nos nie ma i nie slychac by byly w planach

bRayan72

#578 Post autor: bRayan72 » 31 sie 2007, o 17:33

Problemy organizacyjne klubu nie zakończyły się na otrzymaniu licencji. Nadal na wielu polach „niebiescy” nie dorośli do I-ligowych standardów.

Mariusz Klimek pierwsze pieniądze zaczął pompować w Ruch trzy lata temu. Gdy został głównym udziałowcem, zmienił pion organizacyjny. Zatrudnił nie tylko dotychczasowych pracowników, ale też zupełnie nowych ludzi. Karuzela ruszyła szybko. Po sześciu miesiącach pracę stracił dyrektor sportowy Stanisław Gawenda, zastąpiony przez Mirosława Mosóra. Marketing miała rozkręcić Beata Simon, ale stanowisko piastowała jeszcze krócej, a obowiązki jej następcy też zostały ograniczone. Przez kilkanaście miesięcy prezesem był Marek Nowak, akcjonariusz i sponsor klubu. Podpisywał dokumenty, ale układaniem organizacji klubu na właściwie tory i tak zajmował się duet dyrektorów.

Zmiana dyrektora?

Model współpracy nie zawodził, kondycja klubu się poprawiała. Jednak Mariusz Klimek mianował za Marka Nowaka zaufaną Katarzynę Sobstyl. Pierwsza pani prezes w polskim klubie zawodowym miała dbać o finanse i kontrolować działania marketingowe. I tu na razie trudno o sukcesy. Klub bilans ubiegłego sezonu, mimo awansu, zamknął z rezultatem minusowym, a z powodu nieścisłości w papierach były problemy z licencją. - Na pewno zostaną wyciągnięte konsekwencje - zapowiadała Katarzyna Sobstyl. Efekt? Jeszcze tylko kilka miesięcy w klubie ma ponoć pracować dyrektor Krzysztof Ziętek. - Uznano, że to on odpowiada za problemy z licencją. Błędy popełnia jednak każdy, a nie wolno zapominać, że to Krzysiek postawił klub na nogi i działa w nim od ponad dwóch i pół roku - przypomina Mariusz Śrutwa, akcjonariusz SSA, którego kibice widzą w roli nowego dyrektora. - Nic na ten temat nie wiem, nikt ze mną o tym nie rozmawiał - odpowiada Śrutwa.

Gniew kibiców

Nieustanne zmiany na różnych stanowiskach i problemy z licencją sprawiły, że klub przygotowania do I ligi rozpoczął od falstartu. Bunt kibiców związany z podniesieniem cen biletów, retusze w cenniku karnetów i zawodząca do tego drukarnia. Lawina niezadowolenia kibiców, często wyrażana w mało kulturalny sposób, skierowana została w stronę świeżo zatrudnionej Danuty Drabik. Na taką skalę, że jeden ze wściekłych sympatyków omal nie dopuścił się do rękoczynów. Presji i ciężaru oczekiwań nie sprostała jej poprzedniczka. Dorota Prynda na Cichej wytrzymała... tydzień!

- Bardzo mi przykro z powodu wszystkich niedogodności. Chciałabym je rozwiązać w jak najszybszy sposób, ale na przykład długi czas oczekiwania na identyfikatory i karnety to efekt przeciążonej drukarni - tłumaczy obecny rzecznik prasowy. Drabik zajęła się też marketingiem i poszukiwaniem pracowników do działu, który od zawsze na Cichej „kulał”.

- Mamy już pomysły i plany - dodaje.

Marketing raczkuje

Niebawem piłkarzom i trenerom zostaną wyrobione karty z autografami. Cieszy to Duszana Radolskiego. - Powinniśmy promować w każdy możliwy sposób wizerunek klubu, a przyznam, że ostatnio nie mając nic w zanadrzu, rozdałem kilka autografów na zdjęciu z herbem Dyskoboli - wzdycha słowacki trener.

Lada chwila powinna też ujrzeć światło dzienne nowa, oficjalna strona Ruchu. Ostatnio klub sfinansował wynajęcie telebimu na mecz z Górnikiem Zabrze i dopłaca do autokarów, które zabierają kibiców z odległych miast na mecze. Do meczu z Zagłębiem Lubin można nabywać karnety za cenę pomniejszoną o rozegrane dotąd kolejki. Natomiast młodzież do 18 roku życia, która zakupiła karnety przed obniżką (do 90 zł), czyli za 135 zł, abonamenty na rundę wiosenną kupi za kwotę niższą o 40 zł. Nadal jest jednak dużo do poprawienia, a jeszcze więcej do zainicjowania. Kibice wskazują, że przykłady można czerpać chociażby od klubów zza miedzy, które często są już o krok dalej.

źródło: Sport
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów

Tomasz
Kontakt:

#579 Post autor: Tomasz » 31 sie 2007, o 18:01

no ja ale co nom to wszystko do żeś wkleił tu tyn artykuł! może i som plany, ale ich realizacja calkowice kuleje a my nic niy mogemy zrobic i to jest chyba najgorsze!
Ruch Ruch HKS!

aju
Kontakt:

#580 Post autor: aju » 31 sie 2007, o 18:39

ta nowa strona interetowa jest słaba i tyla mozna powiedziec a kasa jaka za nią dali jest ogromna
MŁODZI TRENUJCIE!!!

kolend

#581 Post autor: kolend » 31 sie 2007, o 18:57

aju pisze:ta nowa strona interetowa jest słaba i tyla mozna powiedziec a kasa jaka za nią dali jest ogromna
a powiedz mi skąd to wiesz? bo znam ludzi z agencji, którzy to robią... strona - kwestia gustu...
wytłumacz mi proszę ten tekst o kasie, bo mnie rozbawiłeś

Tomasz
Kontakt:

#582 Post autor: Tomasz » 31 sie 2007, o 19:25

czekej a jako strona? bo jo nie rozumia.. oficjalno..ruch.chorzow.pl? toć jest ta samo co boła co kubicki zrobioł... a potyn ino layout zmienioł.. a teraz ino Drabik tam pisze...
Ruch Ruch HKS!

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#583 Post autor: vahanara » 5 wrz 2007, o 21:06

Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#584 Post autor: SzaRlin » 5 wrz 2007, o 21:08

Czyżby cos sie ruszyło? Takie akcje budują wizerunek, osobiście wielki PLUS dla zarządu za pomysł!
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#585 Post autor: heli » 6 wrz 2007, o 00:26

oczywiście akcja na plus, jedynie chciałem zauważyć, że takie akcje pomocy już mieliśmy, natomiast u nas nie jest problem tego, że nic się nie robi ino taki problem, że coś się robi robi, a potem jedną konkretną wpadką niweczy się cały swój własny wysiłek, a wiadomo, że odbudowa twa o wiele dłużej
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

ODPOWIEDZ