Idziemy walczyć o nasze 45zł!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#151 Post autor: gerhat » 29 sie 2007, o 09:16

Bzzyk pisze:Dajac 10 zl dales zaliczke do ceny 135 zl a nie 90, wiec w mysl zasady podpisales jako tako umowe na taka kwote.
Bzzyk w tym jednym nie mosz racji, dając zaliczke 10,-zł zawarł umowe wstępną ale w majestacie prawa mógł sie z niej wycofać nie odbierając karnetu i tracąc zaliczkę. Po to właśnie jest ta zaliczka, że w przypadku wycofania się z umowy druga strona pokrywa z niej koszty (produkcji karnetu).
Nastepnie w majestacie prawa mógł zamówić kolejny karnet za 90,-zł płacąc do niego kolejną zaliczke 10,-zł. W sumie zpłaciłby 100,-zł w majestacie prawa i poczekałby troche dłużej na karnet, choć to watpliwe bo kolejnośc odbioru nie jest wprost proporcjonalno do kolejności składania wniosków.

Oczywiście mozna się zastanawiać nad morale ale tam gdzie chodzi o kasę już dawno moralności żadnej nie ma.

Tymniemniej jak napisałem wczesniej i zgodnie z tonem większości wypowiedzi uważam że klub dając ta obniżkę zrobił dobrze i nie ma się o co ciepać, wiadomo jaka jest sytuacja finansowa i w kwestiach moralności kibicowskiej a nie konsumenckiej ważne jest wsparcie finansowe dla klubu.

Awatar użytkownika
Czemps
Kontakt:

#152 Post autor: Czemps » 29 sie 2007, o 09:17

no i wsztko..koniec tamatu
Obrazek

modybeny

#153 Post autor: modybeny » 29 sie 2007, o 13:01

sprawa ma się tak ze byłem dzis w klubie z tym pismem po podpisy na drógiej kartce napisałem "W razie gdy osoba posiadająca zniżkę w wysokości 45zł na karnet rundy wiosennej niebędzie chcieć wyrobić karnetu na rundę wiosenną to pieniądze te w wysokości 45zł zostaną przekazane jej do ręki wiosną podczas wyrabiania pozostałych karnetów." pod tym tez chciałem podpisy ! pierw poszedłem do sekretariatu oznajmiłem jak sie sprawa ma ze niewiezymy klubowi na słowo ona pado popierom idz do pokoju 204 poszedłem tam nikogo niebyło po chwili przyszedł do mnie koleś z zarządu Ruchu i oznajmił mi pewną rzecz on tez jest za nami i wogóle ale niestety musiałem przyzec mu ze tej wiadomości którą mi powie nienapisze na forum ani nigdzie indziej i poprostu nikomu jej niepowiem wiedz niemoge wam nic narazie napisać czego sie dowiedziałem ponieważ jest to tajemnica narazie o której za niedługo wszyscy sie dowiedzą ! narazie tyle wam moge powiedziec ze sprawa ciągle sie toczy ku naszemu dobru spodobało mi sie te info od tego kolesia lecz niestety niemoge nic narazie pisac o tym.

prawdopodobnie informacja ta zostanie napisana w piątek na stronie ruch.chorzow.pl lub na niebiescy.pl przykro mi ze niemoge was juz teraz poinformowac o tym ale niestety koleś by miał przewalone za udostępnienie informacji ale niemartwcie sie wszystko jest ok narazie podpisów niemamy na piśmie ponieważ...hmmm no niemoga wom powiedziec czemu niemomy podpisów dowiecie sie w swoim czasie wiedz prosza wos zeby sie wstrzymać od telefonów do klubu w tej sprawie zwrotu kasy o sprawie dowiecie sie w swoim czasi ja bede w stałym kontakcie z klubem i niedzwoncie tam zeby sie cos dowiedziec bądzcie cierpliwi a sie dowiecie pozdro ;)

Awatar użytkownika
Czemps
Kontakt:

#154 Post autor: Czemps » 29 sie 2007, o 14:25

teraz mnie to bedzie meczyc :hyhy:
Obrazek

Awatar użytkownika
Wolin
Kontakt:

#155 Post autor: Wolin » 29 sie 2007, o 15:25

trundo jak modemubenowi to pasuje oznacza to ze jest dobrze :)

modybeny

#156 Post autor: modybeny » 29 sie 2007, o 17:47

no znaczy to niejest nic nadzwyczajnego ale ta sprawa mi sie spodobała tamte info co napisali na stronce ruch chorzow.pl niejest jednka ostateczna! tyla moga powiedziec ze sprawa sie jeszcze toczy ale nic wiecy niemoge powiedziec to niejest nic nadzwyczajnego zeby sie niektóre osoby niełudziły na niewiem co bo moze sie to wszystko nieudać i zostanie nam tylko to co jest napisane na ruch.chorzow.pl ale mozliwe ze bedzie lepiej a podpisy jak niewyjdzie to co jest planowane to wtedy beda podpisy bo juz są załatwione tylko czekamy do piątku bo moze niebeda konieczne podpisy ;) pozdRo

Awatar użytkownika
amra
Kontakt:

#157 Post autor: amra » 29 sie 2007, o 23:21

ku*** jak wos czytom to mo wrażynie że niykere majom korzynie w izraelu!
kilka wyjaśnień:
1. Zrozumcie małolaty i inksze ... zarząd jest 1 osobowy - ino pani p.rezes
2. Sprawa jak mosz i chcesz walczyc o swoje to załatwiej w sposób kulturalny - pismo+trocha kultury osobistej.
3.Debile kerzy jebiom bogu ducha winnych ludzi niy mających nic wspólnego z podejmowaniem decyzji som zwykłymi frustratami i nieudacznikami.
4. Kożdy małolat kery napierdala na pracowników klubu niewinych w tej sprawie wystawio nom kibcom świadectwo że szkoda godać z nami i zamyko nom droga na przyszłóść.
5. Ciekawe czyście som taki kozakami w szkole abo w doma ??
6. Zgadzom sie w 100% że to sk***ysyństwo takie traktowanie kibiców ale trza pokozać że my somy lepsi od goroli- chyba że ...............
[b][size=167][color=blue] NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB[/color][/size][/b]

[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Wolin
Kontakt:

#158 Post autor: Wolin » 29 sie 2007, o 23:22

nie rozumia go ale spoko :)

modybeny

#159 Post autor: modybeny » 29 sie 2007, o 23:26

do amra a co ty myślisz ze nienapisaliśmy pisma? było wszystko załatwiane kulturalnie czy ktoś powiedział w klubie do kogoś łaciną? wszystko było kulturka ino na forum była łacina bo sie wkurwili ludzie ale naszczescie juz jest sprawa załatwiona bo nieważne w jaki sposób kasa bydzie zwrócona ważne ze bydzie kasa i to sie ino liczy ale cieszy mie jeden fakt "..."

ps.dowiecie sie za kilka dni ;)

Awatar użytkownika
amra
Kontakt:

#160 Post autor: amra » 29 sie 2007, o 23:31

boło za ostro osobiscie jakbych kilku małolatów dorwoł tobych im chyntnie przypierdolił
[b][size=167][color=blue] NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB[/color][/size][/b]

[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]

modybeny

#161 Post autor: modybeny » 29 sie 2007, o 23:44

spokojnie na forum se można pisać różnie ale najważniejsze ze gdy wchodzili do klubu zanieść pismo czy cos w tym stylu to była pełna kultura ze strony kibiców bo ze strony klubu niezawsze byliśmy tak sympatycznie przyjmowani ino bywały chwile ze pokazywali nerwy a my z kulturą do końca! wiedz niema sie o co kłucić i wogóle było mineło i już kasa zwrócą skoro obiecali i juz a powiedz mi czy Ty byś sie niewkurzył konkretnie gdyby Ciebie tak zrobili w jajo? gdyby Cie w taki sposób oszukali to jest wyzysk ludzi bo niejeden by nieodbierał karnety gdyby obietnicy niebyło a tu masz

Kołcz
Kontakt:

#162 Post autor: Kołcz » 29 sie 2007, o 23:47

amra pisze:boło za ostro osobiscie jakbych kilku małolatów dorwoł tobych im chyntnie przypierdolił
dupc to wakacje jeszcze sa ;)
wazne ze jest w miara jakis happy end :)
[img]http://i36.tinypic.com/2s1aefr.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#163 Post autor: Schlesien » 30 sie 2007, o 07:52

Bzzyk pisze:Zrozum prawo nie dziala wstecz, a Ty zamowiles (czyli zdecydowales sie na jego kupna) przed obnizka. To tak jakbym ja lecial do sklepu ze maja mi oddac roznice w cenie bo byla przecena czy stracilo cos na wartosci.
U nos tak wlasnie jest ale nie liczylbym, ze w Polsce to szybko nastapi... :hyhy:

los_madeyos

#164 Post autor: los_madeyos » 30 sie 2007, o 15:07

modybeny pisze:ino liczy ale cieszy mie jeden fakt "..."

ps.dowiecie sie za kilka dni ;)
Kilka czy kilkanaście? Być może 14? ;)

A wracając do tematu - cieszcie się że wam oddali (a raczej oddadzą pieniądze). Czasem trzeba walczyć o swoje, takie jest życie.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#165 Post autor: heli » 30 sie 2007, o 18:14

a jo czuja, że i tak bedziecie musieli płacić za nasępny 90 a oni powiedzą, że te 45 to jest właśnie te że nie płacicie normalnie 135
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

ODPOWIEDZ