ZAGŁĘBIE - RUCH

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#61 Post autor: Scypion » 25 paź 2003, o 08:06

mozna dodac jeszcze to ,ze remis z zaglebiem przedtem z pogonią moze miec zanczenie jezeli na wiosne ponownie wlaczymy sie do walki o awans , co oby nastapilo ,
na razie nie ma sensu ani zbyt sie zachwycac ani zbyt narzekac poczekamy zobaczymy ...
poza tym zaczyna mnie denerwowac maniera narzekania ,jedziemy na ceramike wp***dol , starty punktow z kelnerami ....narzekamy jest na co , jasne . Druzyna jest w ewidentnym kryzysie szukamy przyczyn , mamy prawo....Potem ciezki wyjazd zdobywamy NIEOCZEKIWANIE punkty pokazujac podobno dobrą grę ... i dalej narzekamy ze to tylko remis...

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#62 Post autor: radzion » 25 paź 2003, o 08:36

tak jak napisla Konrad: ten zespol potrafi grac,i to grac bardzo dobrze!tu tylko wszystko tkwi w tym czy im sie chce grac!!!
zas tak jak napisal Scpio: na wiosne mamy te mocniejsze zespoly u siebie:craxa, pogon, zaglebie,
dopoki nie starcilismy definitywnie szans na awans to wszystko jest mozliwe

ja tylko przypomne jak gieksa pare lat temu grala w 2 lidze!w 1 rundzie tez im nie szlo za dobrze!dopiero w rundzie wiosennej sie tak naprawde obudzili i wywalczyli awansz 2 miejsca
tak wiec tzra dograc te 3 mecze!najlepiej z 7 punktow zdobyc (teraz nie ma zmiluj sie)i wszystko rostzrygnie sie wiosna

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#63 Post autor: KOSTA » 25 paź 2003, o 10:56

pozdRo dla chlopcow z Lubina !! kto byl ten wie:)
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#64 Post autor: Patton » 25 paź 2003, o 12:09

Jaka dobra gre? Ludzie, oni z bala na aus wyjezdzali, platali sie miedzy soba, bizackiego to bym wy***rdolil na zbity pysk, za to, ze w ostatniej akcji z 15 metrow wyjebal Panu Bogu w okno :!: Panowie, w tym Ruchu jedynie Srutwa chce cos grac. Przeciez druga bramka to wstyd jakich malo, jak takie cos moze wpasc?? Do tego brutalna gra, prawie zerowa asekuracja w obronie, granie tylko przez Mariusza... W tej drugiej bramce dla nas bylo wiecej szczescia, niz umiejetnosci. A ten mecz moglismy nawet przegrac... w ciagu tych ostatnich minut to zaglebie mialo lepsze sytuacje. Poza tym, kto widzial ten wie co Bizacki zrobil na koncu meczu. Zero szacunku dla Ciebie koles!! W tej druzynie nie ma zadnej atmosfery, czego przykladem byla ta przepychanka miedzy naszymi zawodnikami po koncu meczu. Ok, teraz z innej beczki :lol: Dzieki wielkie dla Zaglebie za przyjecie, tak jak napisal Kosta :wink: Ciekawe jaki rachunek bedzie w tej knajpie :P I Bolek nie wkurzaj sie za ta kurtke :P
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Marek Nowak
Kontakt:

#65 Post autor: Marek Nowak » 25 paź 2003, o 13:40

A dla mnie warto bylo w drodze do Hamburga zatrzymac i wymarznac w Lubinie , chociaz znowu nie zobaczylem zwyciestwa niebieskich .
Z trzech ostatnich meczy ten byl najlepszy .Bylo widac duze zaangazowanie i ambicje, nastawienie na twarda i zdecydowana walke i niezla gre . Moglismy ten mecz wygrac , gdyby sedzia podyktowal ewidentnego karnego - stalem na wysokosci pöla karnego , gdyby obronca nie zagral reka , Mariusz by go minal - oraz sytuacje jak zwykle egoistycznego i slabego Bizaka . W koncowce zrobil sie taki mlyn , ze moglismy jeszcze stracic 2 bramki .
Pierwsza bramka dla Lubina to "zasluga" Bartosa zamiast isc po rogu dla lubina z kontra 3 na 3 , to zwolnil , zrobil kolko i stacil pilke a my bramke.
Podobno gral w 4 lidze , dla mnie prezentuje Kreslige , moglby sie zalapac ,ale tylko wtedy kiedy ja mam urlop ....
Konczac juz tak na powaznie to jezeli nasi gracze zaprezentuja taka wole walki w trzech ostatnich meczach to moze zdobedziemy 7 -9 pkt , bo w 2 lidze nikt nam nie podaruje punktow i nikt juz nas sie nie boi, tylko dlatego ze to RUCH , tu trzeba punkty wybiegac i mocno wypocic.

TAU1920ZEN

#66 Post autor: TAU1920ZEN » 25 paź 2003, o 13:42

Remis cieszy szczególnie z taką drużyne jak Zagłebie!ale bez przesady, nie można wpadac w zachwyt z powodu jednego pkt.który za wiele nam nie dał!a i ztego co widzialem to w bramce był Matuszek a nie Nowak!?no jedna barmka za***ana przez niego bo zamiast siedziec w bramce to znów był za daleko wysuniety i przez to strata bramki!ktos jeszcze pytał czy Ruch grał ostro , moim zdaniem nie było nic takiego do czego można było się doczepic!walka o piłke i tyle!to bradziej zachowanie piłkarzy zagłebia bylo ostre szczególnie jesli chodzi o końcówke meczu!ale to byla jedna czy dwie sytuacje!a tak spokój nic czego nie było by w noramlnym ferwoze walki.
Podziękowania dla chłopaków z Zagłębia za Gościne,która była nie mała :D !

Gość

#67 Post autor: Gość » 25 paź 2003, o 14:48

Konrad tak jak mówisz JAK CHCĄ!!! to potrafią. I dlatego ja nie wpdadam w hura optymizm. Bo wczoraj im się chciało a z Radomkiem mecz odpuszczą - i tak może być.
Czytając post Pattona mogę tylko stwierdzić ,że nie dużo się zmieniło w grze Ruchu, niestety.

Bolek
Kontakt:

#68 Post autor: Bolek » 25 paź 2003, o 15:35

zgadzam sie z Pattonem, chociaz po zobyciu 2 bramki nawet troche przycisli i zdzwilem sie ,ze niektorzy zawodnicy umia tak dobrze grac :)
Patton dostaniesz rachunek za kurtke :P oczywscie zartuje,
a co do bizy zero szacunku.
[img]http://www.widzewlodz.pl/images/logo/chorzow_d.jpg[/img]

wariat

#69 Post autor: wariat » 25 paź 2003, o 17:28

Mecz ogólnie raczej słaby Panowie. Remis sprawiedliwy. Naprawdę nic wielkiego nie pokazał ani Wasz Ruch ani też Zagłębie. Co do brutalnej gry - to takiej drużyny jak Ruch jeszcze w tym sezonie w Lubinie nie było - bezpardonowi drwale, wejœcia z tyłu... jednym słowem słaboœć defensywy chorzowskiej nadrabiana faulami.
Szkoda, bo punkty były nam Lubinianom bardzo potrzebne w drodze do I ligi, Wy już w tym sezonie nie wejdziecie raczej, prawda?

Na ra.[/b]

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#70 Post autor: Schlesien » 25 paź 2003, o 17:59

wariat pisze:Wy już w tym sezonie nie wejdziecie raczej, prawda?
Dopoki sa teoretyczne szanse, to dla mnie Ruch bedzie kandydatem do awansu. Sorry, ale trudno byc jednoczesnie kibicem i realista... 8)

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#71 Post autor: wojt » 26 paź 2003, o 04:37

Co z tym Bizą ?? Napiszcie my tez chcemy wiedziec :D

Awatar użytkownika
THOMY
Kontakt:

#72 Post autor: THOMY » 26 paź 2003, o 14:30

Dopoki sa teoretyczne szanse, to dla mnie Ruch bedzie kandydatem do awansu
no jo je tego samego zdania a napewno te druzyny co tera som w czolowce to na wiosna mogom miec kriza a wiosna do nos moge nalezec

ruchfans
Kontakt:

#73 Post autor: ruchfans » 26 paź 2003, o 18:18

Szczerze mówiąc to za bardzo nie wierzyłem nawet w ten remis na Zagłębiu, kiedy sprawdzałem wynik meczu w pierwszej połowie i zobaczyłem, że jest 0:1 to już całkiem zwątpiłem. Mam cichą nadzieję, że pokarzą w najbliższym meczu, że jak chcą to potrafią i w końcu zagrają dla nas. Mam nadzieję, że znów zwyciężą - po tak długiej przerwie. Zgadzam się z tym, że rzecz leży w chęciach a nie w umiejętnościach.
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

Awatar użytkownika
Zoltan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#74 Post autor: Zoltan » 26 paź 2003, o 19:18

no pieknie :lol:
andre "swiety zoltan" no coz moze nareszcie sie nawroce:D :lol: :D pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#75 Post autor: Wilus » 26 paź 2003, o 21:08

Troche optymizmu po remisie na Zaglebiu, jednak bardzo niepokojace jest to, ze mamy tyle punktow co Bielsko, ktore jest na miejscu , ktore walczy w barazach o utrzymanie. Panowie musimy w koncu zaczac wygrywac bo bedzie bardzo, zle.
Choc z drugiej strony zmniejszylismy strate do lidera o punkt, ale jest to marne pocieszenie.

Wilus

Zablokowany