ZAGŁĘBIE - RUCH

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
AndRe
Kontakt:

#46 Post autor: AndRe » 24 paź 2003, o 20:13

wolfik pisze:
Konrad pisze:I co panowie malkonteci którzy tak "pięknie" obstawiali porażkę???
no a jeden to sie nawet o flaszke zalozyl ze przegraja :wink:
:hehe: :hehe:

To nic.

Jeden z forumowiczow ma wstapic do seminarium. :hehe:

Swietego Zoltana to chyba jeszcze nie bylo :hehe: :hehe:
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#47 Post autor: Scypion » 24 paź 2003, o 20:20

nie wiem co myslec a tym samym co napisac ...czy cieszyc sie z zdobycia punktow...z tego ze przegrywajac potrafili sie zmobilizowac i wyjsc na prowadzenie..czy wlasnie psioczyc ze kolejny raz 5 minut przed koncem tracimy zwyciestwo... :?:

Gość

#48 Post autor: Gość » 24 paź 2003, o 20:23

Taaa no fakt , porażka to to nie jest , ale co nam daje ten remis???? Ten remis - jak każdy w naszej sytuacji teraz - jest jak porażka. Nie zachwycajmy się tym aż tak bardzo bo nadal nie wygraliśmy meczu chyba od 6 kolejki.
Konrad-a powiedz co innego można obstawiać przy takiej sytuacji i takiej drużynie jaką mamy. Jasne wierzyć można,ale obstawiać co innego niż porażkę?? Ja myślę, że to nie są ( ja też obstawiałem wtopy) "malkomtenci tylko realiści.

Awatar użytkownika
Adi-Żory
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#49 Post autor: Adi-Żory » 24 paź 2003, o 20:31

Zoltan kiedy idziesz do seminarium??????? :PPPPPPPP
Musza cie godnie porzegnać na Żorach :P
Musi być mała impreza.:)
PozdRo.

stan01
Kontakt:

Zaglebie-Ruch

#50 Post autor: stan01 » 24 paź 2003, o 20:41

Uwazam, ze remis z Zaglebiem Lubin w obecnej sytuacji to niestety sukces. Tylko zeby do tego, niby sukcesu, nie wpieprzyl swoich trzy groszy nasz kochany prezesunio.
A poza tym Lubinianie narzekali podobno na bardzo ostra gre Nibieskich.
Ile w tym prawdy?

USH
Kontakt:

#51 Post autor: USH » 24 paź 2003, o 21:01

remis jest dobry bo my raczej o awans juz niestety nie powalczymy

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#52 Post autor: radzion » 24 paź 2003, o 21:07

ja rowniez przed mecze wzialby,m ten wynik w ciemno,ale teraz?nie wiem co mam myslec! mzoe to jest jednak jakis dobry prognostyk na nastepne mecze!!bramki kundra i cecot:no adnie!edek stzrelil swoim bylymkolegom tora:)

a co do typowania to "radzion lider typera" :lol: znow jako nielicznytrafil wynik,co prawda niedokladny ale zawsze te 2 punkciki beda:)

teraz panowie wszyscy ida na radomsko!no i mzoe wreszcie cos poltrasujemy,co?

Antenka

#53 Post autor: Antenka » 24 paź 2003, o 21:08

Nie ma to jak nieprawidlowe informacje w mediach... bo bramke na 1:1 strzelil nie Kundra a MAREK SUKER :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:piwo: :!!!!:

Doboszek

#54 Post autor: Doboszek » 24 paź 2003, o 22:19

Nie typowalem podobny wynik :roll: NO COZ BURI 2 PIWECZKA mi lecisz :o

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#55 Post autor: wojt » 24 paź 2003, o 22:28

To skandal, że takiego sędziego, jak Grzegorz Szymański, który spieprzył nam mecz w Krakowie z Cracovią, wyznaczać na kolejne spotkanie Ruchu. Tym razem arbiter nie podyktował dla nas ewidentnego rzutu karnego - narzekał po meczu wściekły trener Jerzy Wyrobek.

Po niesłychanie dramatycznym pojedynku Zagłębie szczęśliwie zremisowało z Ruchem Chorzów 2:2, strzelając wyrównującą bramkę tuż przed końcem meczu.

Gospodarze stworzyli pierwszą groźną sytuację w 27 minucie i od razu zdobyło gola. Po rajdzie i dośrodkowaniu Huebschera, Łobodziński wyprzedził obrońców i efektownym strzałem głową pokonał Nowaka.

Po przerwie lepiej prezentował się Ruch. Goście za wszelka cenę starali się doprowadzić do remisu i odważnie atakowali. Jako pierwszy bramkę powinien strzelić Molek, jednak fatalnie spudłował z czterech metrów. Niesłychanie dramatyczne i widowiskowe było ostatnich 20 minut. Najpierw w ogromnym zamieszaniu na polu karnym Zagłębia groźnej kontuzji doznał pomocnik miejscowych Tomasz Salamoński, który został odwieziony do szpitala. Gdy Zagłębie grało w dziesiątkę, Ruch natychmiast wyrównał. Po podaniu Cecota samotnie stojący w polu karnym Marek Suker pewnie trafił do siatki. 10 minut później chorzowianie już prowadzili. Bizacki dośrodkował z rzutu rożnego, a w ogromnym zamieszaniu na polu bramkowym najsprytniejszy okazał się były piłkarz Zagłębia - Cecot, który głową wepchnął piłkę do siatki. Ruch wygrywał 2:1 i wówczas doszło do sytuacji, która miała ogromny wpływ na końcowy wynik spotkania. Obrońca lubinian Kłabukow zagrał w swoim polu karnym ręką, a mimo to sędzia Szymański nie podyktował ewidentnego rzutu karnego dla chorzowian. Spokojny zazwyczaj trener Wyrobek - zwykle nie komentujący pracy sędziego - tym razem nie ukrywał wzburzenia

W emocjonującej końcówce gospodarze zdołali doprowadzić do remisu. Kowalski zdecydował się na strzał rozpaczy z dystansu - po drodze piłka odbiła się od pleców Kundry i wpadła do bramki obok zdezorientowanego Nowaka.

ZAGŁĘBIE 2 (1)

RUCH 2 (0)

Strzelcy bramek

Zagłębie: Łobodziński (27.), Kowalski (87.)

Ruch: Suker (71.), Cecot (81.)

Zagłębie: Szmatuła - Huebscher, Kłabukow, Kłos (51. Manuszewski Ż) - Piętka, Szczypkowski, Salamoński (71. Predić), Kowalski, Kazmierczak - Łobodziński, Niciński.

Ruch: Nowak - Szyndorowski, Malinowski, Fornalik Ż - Bartos (46. Jarczyk), Cecot, Balul Ż, Kundra, Molek (63. Suker) - Śrutwa, Bizacki.

Sędziował: Grzegorz Szymański (Kielce). Widzów: 4500.

Gość

#56 Post autor: Gość » 24 paź 2003, o 23:27

Gratulacje dla tych coo wierzyli w pozytywny wynik :prosze:
DOBOSZEK z przyjemnoscia postawie ci te piwka

Co do meczu to go nie widzialem i nie moge duzo powiedziec. Z powyzszego opisu wygladalo to niezle w porownaniu z poprzedniki spotkaniami. Szkoda ze sedzia byl felerny i wypaczyl wynik ale taka jest Polska liga.
Oby z RKS byly 3 punkty i powoli Ruch wraca na fotel lidera:)

PS Radzion jak tak dalej bedziesz typowal spotkania to zostaniesz moim Bogiem. Tak jak Radzion mowi tak jest :) :) :)

PANE

#57 Post autor: PANE » 24 paź 2003, o 23:33

Dzieki za info o meczu, bo strona Ruchu dzis nie istnieje. Zaś było blisko, ale dobre i to. Jeszcze nie wszystko stracone w marszu do I ligi. Tylko Wyrobek powinien im tłuc do tych zakutych pał, że do końca pełna mobilizacja i uwaga na takie strzały rozpaczy. :oops:
ZAŚWIECIŁO NIEBIESKIE SWIATŁO NADZIEI. BYDZIE DOBRZE.

DjMaciar
Kontakt:

#58 Post autor: DjMaciar » 24 paź 2003, o 23:49

REMIS NA ZAGLEBIU to nie tak zle

ale tradycja zostala koncowe 10 minut i znow tracimy bramkena wage tym razem dodatkowych 2 pkt
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

epel

#59 Post autor: epel » 24 paź 2003, o 23:58

jeden punkt to zawsze cos ale ja chce wkoncu wygranej!!! ktory to juz mecz bez zwyciestwa 8?? 9??
CHCEMY ZWYCIENSTWA, NIEBIESCY CHCEMY ZWYCIENSTWA!!!

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#60 Post autor: Konrad » 25 paź 2003, o 00:13

Bart - masz rację - remis nam nie daje zbyt wiele, ale ja patrzę na to w ten sposób, że chłopaki zaczęli grać, że jak chą to potrafią. Jest to jakiś dobry prognostyk na przyszłość Jednym słowem sądzę, że mamy drużynę która jak chce to potrafi walczyć, że gdyby nie było tego burdelu na "górze" to spokojnie liderowalibyśmy do dziś.
Mówisz też o obstawianiu "co można w takiej sytuacji..." - może i tak - ja jednak myślę w ten sposób, że przenigdy nie obstawie i nie założę że mój Klub może przegrać. Panowie - wiara przede wszystkim - zawsze, nie wiadomo jakby było źle trzeba wierzyć bo to przecież nasza miłość - nasz RUCH Chorzów...
Patton - masz u mnie flachę :)
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Zablokowany