Przy takiej "profesjonalnej działalności" naszego Zarządu może dojść do takiej sytuacji, że jak przyjdzie grać jesienią na Śląskim z powodu braku podgrzewanej murawy, to tym którzy mają karnety każą dopłacić może 10, a może 20 zł, bo gramy na stadionie narodowym.
A tak poważnie, to moim zdaniem nie odbierajmy na razie karnetów po 145 zł. Przecież Klub też poniósł pewien wydatek na wydrukowanie tych parę setek karnetów i tak delikatnie mówiąc, niech se je wsadzą tam gdzie wszyscy wiedzą gdzie. Walimy gromadą do Klubu i żądamy zwrotu dychy i zdjęcia. Wiem, że jest to utopia, ale wstrzymajmy sie może z odbiorem karnetów conajmniej do środy.
[ Dodano: Sob 04 Sie, 2007 ]
A do Zarządu wysłałem na razie takiego e-mila. Może to i gupie, ale co w sobota o ty porze przyjść do głowy człowiekowi może? Ciekawe co i czy wogóle mi odpiszą?
"Witam. Jako Kibic Niebieskich, od ponad 50 lat uważam, że mam prawo do wyrażenia mojego zdania i opinii na temat działalności Zarządu Ruchu Chorzów.
To co ostatnio wyprawia Zarząd Niebieskich to wg mnie żenada. Czy tak działa Klub z taką tradycją i z aspiracjami Klubu profesjonalnego???
Po pierwsze - przygotowanie materiałów w celu otrzymania licencji, wg mnie ktoś za to powinien "beknąć".
Po drugie - niczym nie uzasadnione podwyzki cen biletów, szczególnie dla młodzieży i kobiet.
Po trzecie - wymyślenie karnetów w różnych sektorach dla młodzieży, kobiet i innych Kibiców. (przykładowo: mąż, żona i bajtel), najbardziej bzdurny wymysł.
- sektor 9 - dla dzieci i młodzieży do 14 lat - 45 PLN
- sektor 1 - dla kobiet - 90 PLN
- pozostałe sektory (2, 5, 6 i 7) - 135 zł.
Po czwarte - zmiana ceny karnetu po zawarciu Umowy słownej. Wpłacając zaliczkę w wysokości 10 zł na karnet, powiedziane było, że zaliczka ta będzie wliczona w cenę karnetu, która na 9 meczy rundy jesiennej wynosi 135 zł. Do dzisiejszego dnia cena to figuruje na stronie głównej Niebieskich.Teraz okazuje się, że to nie tak. Dla mnie 10zł na razie nie robi różnicy, ale nie lubię jak ktoś robi mnie, delikatnie mówiąc, w konia. Mam zamiar nie odebrać karnetu, jak i wielu innych Kibiców, a sprawę zgłosić do Stowarzyszenia Konsumentów Polskich i prosić o zajęcie sie tą sprawą."
[ Dodano: Sob 04 Sie, 2007 ]
I jeszcze jeden punkt dopisałem do tego e-mila:
PS. Przepraszam, ale o jeszcze, conajmniej jednym, zapomniałem.
Po piąte - informacja na temat meczy. W ubiegłą sobotę telefonicznie pytałem w sekretariacie o mecz na Stadionie Śląskim w ramach młodzieżowej OE. Otrzymałem informację, że mecz jest bez udziału publiczności. Parę godzin po meczu z internetu dowiaduję się, że na meczu było conajmnie 700 osób i był to rekord frekwencji w tych rozgrywkach.
Wielkie dzięki dla Zarządu.