Sezon 2007/2008

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#61 Post autor: SzaRlin » 15 lip 2007, o 23:00

bogas1985 pisze:z Dyskobolia grtam jednak w piatek o 19. Nastawialem sie na trasmisje w C+ a tu lipa. Pokazuja Zaglebie - Widzew...
Pierwszy mecz OE, który zostanie wytransmitowany w HD :) Podobno relacja jest wzorowana na Premiership, może być ciekawe, ale nie zobocza tego, bo mie brak w Polsce bedzie...
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

adamo_R

#62 Post autor: adamo_R » 16 lip 2007, o 12:08

"Kibice Górnika i Ruchu wbili nam nóż w plecy"
Przegląd Sportowy
Już jutro okaże się, czy Polonia Bytom dostanie licencję na grę w I lidze. Klub nie ma stadionu, na którym mógłby grać. Co gorsze, Polonii w ekstraklasie nie chcą śląscy kibice.

Problemy Polonii swoje źródło mają w stadionie, który nie spełnia wymogów licencyjnych. Bytomianie swoje mecze rozgrywać chcieli na obiekcie Górnika Zabrze albo przy Cichej, w Chorzowie. Ale kibice Ruchu i Górnika powiedzieli „nie”. – To straszne. Górny Śląsk nie chce Polonii, choć ostatnio tak mało klubów z regionu było w elicie. Kibice Górnika i Ruchu wbili nam nóż w plecy – mówi dosadnie lider drużyny Jacek Trzeciak
Prezes Polonii Damian Bartyła jest bardziej stonowany. – Nie będę komentował zachowania kibiców sąsiadujących z nami klubów. Powiem tylko, że jest mi przykro – mówi prezes, który dziś, w samo południe, ma przedstawić ostateczną wersję rozwiązania problemu. – Teraz nie powiem, jaki stadion zgłosimy w PZPN, bo to nie służy sprawie. Ostatnio, gdy tylko coś ogłaszaliśmy, to zaraz zaczynali protestować kibice tego klubu, władze miasta, a policja miała więcej czasu, żeby znaleźć kłody, które potem rzucała nam pod nogi – dodaje Bartyla.

RudaSlaska7
Kontakt:

#63 Post autor: RudaSlaska7 » 16 lip 2007, o 12:14

ahahaha oni cos godali ze chca na Cichej grac? bo jo o tym pierwsze slysza

fuhr
Kontakt:

#64 Post autor: fuhr » 16 lip 2007, o 12:42

ej spokojnie - przeciez prezesom Polonii wlasnie o to chodzi zeby odwrocic uwege kto zawinil

przeciez nie oni tylko np my czy zabole...
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
art82
Kontakt:

#65 Post autor: art82 » 16 lip 2007, o 12:44

Juz była dyskusja na ten temat, z tego co wiem - to bardziej na stadionie żaboli mieli grać ale nie wyszło.
komentarz żabola po derbach:D Podziękujmy naturze, bo jakby była zielona murawa to dostalibyśmy 8-0, a może i więcej.

Andy

#66 Post autor: Andy » 16 lip 2007, o 14:36

adamo_R pisze:"Kibice Górnika i Ruchu wbili nam nóż w plecy"
Przegląd Sportowy
Już jutro okaże się, czy Polonia Bytom dostanie licencję na grę w I lidze. Klub nie ma stadionu, na którym mógłby grać. Co gorsze, Polonii w ekstraklasie nie chcą śląscy kibice.

Problemy Polonii swoje źródło mają w stadionie, który nie spełnia wymogów licencyjnych. Bytomianie swoje mecze rozgrywać chcieli na obiekcie Górnika Zabrze albo przy Cichej, w Chorzowie. Ale kibice Ruchu i Górnika powiedzieli „nie”. – To straszne. Górny Śląsk nie chce Polonii, choć ostatnio tak mało klubów z regionu było w elicie. Kibice Górnika i Ruchu wbili nam nóż w plecy – mówi dosadnie lider drużyny Jacek Trzeciak
Prezes Polonii Damian Bartyła jest bardziej stonowany. – Nie będę komentował zachowania kibiców sąsiadujących z nami klubów. Powiem tylko, że jest mi przykro – mówi prezes, który dziś, w samo południe, ma przedstawić ostateczną wersję rozwiązania problemu. – Teraz nie powiem, jaki stadion zgłosimy w PZPN, bo to nie służy sprawie. Ostatnio, gdy tylko coś ogłaszaliśmy, to zaraz zaczynali protestować kibice tego klubu, władze miasta, a policja miała więcej czasu, żeby znaleźć kłody, które potem rzucała nam pod nogi – dodaje Bartyla.
Ten artykuł to kłamstwo. Kibice Ruchu żadnego noża w plecy Polonii nie wbili ... To co tam jest napisane to może dotyczyć tylko Zabrzan ale sformułowanie i tak jest dziwne.... bo obowiązku by nas gościć nie mają.
Jak było z grą Polonii na ul. Cichej to odpowiedni ludzie u Was i u nas wiedzą. Ja nie jestem upoważniony do pisania co i jak ale jak to zobaczyłem to nie można było tego tak zostawić bez komentarza.
Was ten artykuł nie dotyczy. Fajnie że są jednak Kibice, którzy mimo różnych antagonizmów chcą pomóc sąsiadom. Reszte można sobie dopowiedzieć.

Pozdro z Niebiesko-Czerwonego Bytomia.

AViatik

#67 Post autor: AViatik » 16 lip 2007, o 14:43

Czołem!
Dokładnie tak jest jak napisał Andy! Nie zwracajcie uwagi na bełkot "prezesa". On i tak zawiśnie albo na taczkach wyjedzie z klubu, miejmy nadzieje, ze niebawem.
pozdrawiam
Avi

suszi
Kontakt:

#68 Post autor: suszi » 16 lip 2007, o 15:20

Piłkarze Polonii Bytom pierwszoligowe mecze będą rozgrywali na stadionie Ruchu Chorzów.

Taki jest efekt poniedziałkowych rozmów miedzy zainteresowanymi stronami.

Stadion Polonii nie nadaje się do rozgrywania meczów w ekstraklasie. Działacze klubu od dawna szukali stadionu, na którym mogliby rozgrywać tymczasowo spotkania.

Trwa natomiast kompletowanie pozostałych dokumentów niezbędnych do uzyskania licencji. Czas na złożenie odwołania od negatywnej decyzji komisji licencyjnej PZPN-u upływa w poniedziałek o północy.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4317699.html

Andy

#69 Post autor: Andy » 16 lip 2007, o 15:32

suszi pisze:Piłkarze Polonii Bytom pierwszoligowe mecze będą rozgrywali na stadionie Ruchu Chorzów.

Taki jest efekt poniedziałkowych rozmów miedzy zainteresowanymi stronami.

Stadion Polonii nie nadaje się do rozgrywania meczów w ekstraklasie. Działacze klubu od dawna szukali stadionu, na którym mogliby rozgrywać tymczasowo spotkania.

Trwa natomiast kompletowanie pozostałych dokumentów niezbędnych do uzyskania licencji. Czas na złożenie odwołania od negatywnej decyzji komisji licencyjnej PZPN-u upływa w poniedziałek o północy.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4317699.html
W nawiązaniu do powyższych kilku postów jeżeli to prawda że gramy u Was to mogę powiedzieć tylko jedno: Ruch - SZACUNEK. Nie wiem kto o tym zdecydował ale te osoby uratowały nasz Klub.

Ps. może dziwnie to zabrzmi ale prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. :szok:

Awatar użytkownika
art82
Kontakt:

#70 Post autor: art82 » 16 lip 2007, o 15:38

Powiem szczerze - że jeżeli miałbym wybierać że PB ma nie być w OE (a moim zdaniem zasłuzyli na gre w Ekstraklasie) a ma grać na Cichej to oczywiście jestem za udostępnieniem stadionu (to MOJE zdanie a nie wszystkich kibicow R). Jest tylko jedne "ale" : Jak to sobie wyobrażacie w praktyce ? Wiecie o co chodzi :/

Ps. może dziwnie to zabrzmi ale prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie.
To jest zapewne ŚLONSKO solidarność ;)
wątpie aby nasz zarząd udostępnił stadion np. Zagłębiu S. :rotfl:
Ostatnio zmieniony 16 lip 2007, o 15:45 przez art82, łącznie zmieniany 1 raz.
komentarz żabola po derbach:D Podziękujmy naturze, bo jakby była zielona murawa to dostalibyśmy 8-0, a może i więcej.

RudaSlaska7
Kontakt:

#71 Post autor: RudaSlaska7 » 16 lip 2007, o 15:42

art82 pisze:Powiem szczerze - że jeżeli miałbym wybierać że PB ma nie być w OE (a moim zdaniem zasłuzyli na gre w Ekstraklasie) a ma grać na Cichej to oczywiście jestem za udostępnieniem stadionu (to MOJE zdanie a nie wszystkich kibicow R). Jest tylko jedne "ale" : Jak to sobie wyobrażacie w praktyce ? Wiecie o co chodzi :/
myslimy tak samo :hyhy:

goopee

#72 Post autor: goopee » 16 lip 2007, o 15:43

Wielkie dzieki Niebiescy! Prawdziwy szacunek :padam:

PS. Chociaz nie w koalicji razym niy domy sie P... :D

fuhr
Kontakt:

#73 Post autor: fuhr » 16 lip 2007, o 15:44

chyba dobre to rozwiazanie :niepewny:

nie dla wynikow przy zielonym stoliku!
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

ttt
Kontakt:

#74 Post autor: ttt » 16 lip 2007, o 15:46

Czekalismy na informacje z Opola... a tu Chorzow przyjal nas do siebie :szok:

Nic tylko podziekowac :hyhy:

COBRA

#75 Post autor: COBRA » 16 lip 2007, o 15:50

Jakos sobie tego nie wyobrazam!
mecz co tydzien ciekawe jak nasza murawa strzyma,i zeby nam sie tylko Polonia niezrewanzowala jakims dymem(bo nie sa u siebie)i zamknieciem nam stadionu.Flagi Poloni u nas na plotach :kwasny:
Niewiem czy to dobra decyzja.

ODPOWIEDZ