Pierwszy mecz OE, który zostanie wytransmitowany w HDbogas1985 pisze:z Dyskobolia grtam jednak w piatek o 19. Nastawialem sie na trasmisje w C+ a tu lipa. Pokazuja Zaglebie - Widzew...

Pierwszy mecz OE, który zostanie wytransmitowany w HDbogas1985 pisze:z Dyskobolia grtam jednak w piatek o 19. Nastawialem sie na trasmisje w C+ a tu lipa. Pokazuja Zaglebie - Widzew...
Ten artykuł to kłamstwo. Kibice Ruchu żadnego noża w plecy Polonii nie wbili ... To co tam jest napisane to może dotyczyć tylko Zabrzan ale sformułowanie i tak jest dziwne.... bo obowiązku by nas gościć nie mają.adamo_R pisze:"Kibice Górnika i Ruchu wbili nam nóż w plecy"
Przegląd Sportowy
Już jutro okaże się, czy Polonia Bytom dostanie licencję na grę w I lidze. Klub nie ma stadionu, na którym mógłby grać. Co gorsze, Polonii w ekstraklasie nie chcą śląscy kibice.
Problemy Polonii swoje źródło mają w stadionie, który nie spełnia wymogów licencyjnych. Bytomianie swoje mecze rozgrywać chcieli na obiekcie Górnika Zabrze albo przy Cichej, w Chorzowie. Ale kibice Ruchu i Górnika powiedzieli „nie”. – To straszne. Górny Śląsk nie chce Polonii, choć ostatnio tak mało klubów z regionu było w elicie. Kibice Górnika i Ruchu wbili nam nóż w plecy – mówi dosadnie lider drużyny Jacek Trzeciak
Prezes Polonii Damian Bartyła jest bardziej stonowany. – Nie będę komentował zachowania kibiców sąsiadujących z nami klubów. Powiem tylko, że jest mi przykro – mówi prezes, który dziś, w samo południe, ma przedstawić ostateczną wersję rozwiązania problemu. – Teraz nie powiem, jaki stadion zgłosimy w PZPN, bo to nie służy sprawie. Ostatnio, gdy tylko coś ogłaszaliśmy, to zaraz zaczynali protestować kibice tego klubu, władze miasta, a policja miała więcej czasu, żeby znaleźć kłody, które potem rzucała nam pod nogi – dodaje Bartyla.
W nawiązaniu do powyższych kilku postów jeżeli to prawda że gramy u Was to mogę powiedzieć tylko jedno: Ruch - SZACUNEK. Nie wiem kto o tym zdecydował ale te osoby uratowały nasz Klub.suszi pisze:Piłkarze Polonii Bytom pierwszoligowe mecze będą rozgrywali na stadionie Ruchu Chorzów.
Taki jest efekt poniedziałkowych rozmów miedzy zainteresowanymi stronami.
Stadion Polonii nie nadaje się do rozgrywania meczów w ekstraklasie. Działacze klubu od dawna szukali stadionu, na którym mogliby rozgrywać tymczasowo spotkania.
Trwa natomiast kompletowanie pozostałych dokumentów niezbędnych do uzyskania licencji. Czas na złożenie odwołania od negatywnej decyzji komisji licencyjnej PZPN-u upływa w poniedziałek o północy.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4317699.html
To jest zapewne ŚLONSKO solidarnośćPs. może dziwnie to zabrzmi ale prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie.
myslimy tak samoart82 pisze:Powiem szczerze - że jeżeli miałbym wybierać że PB ma nie być w OE (a moim zdaniem zasłuzyli na gre w Ekstraklasie) a ma grać na Cichej to oczywiście jestem za udostępnieniem stadionu (to MOJE zdanie a nie wszystkich kibicow R). Jest tylko jedne "ale" : Jak to sobie wyobrażacie w praktyce ? Wiecie o co chodzi
Użytkownicy przeglądający to forum: grhoak i 61 gości