Bilety do łebków

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Niebieska
Kontakt:

#46 Post autor: Niebieska » 8 cze 2007, o 13:47

Stona pisze:no dzisiaj bracik(10l) siedziol i plakol w doma, bo nie bylo biletow za 2zl, a mama mu nie do 15zl bo to naprawde duzo
no i właśnie o te dzieci tu głównie chodzi. Ja sama pamiętam jak w podstawówce chodziłam na mecze, różnie było, czasem dzieci miały za friko innym razem nie, podobnie jak już trochę podrosłam czasem musiałam płacić a czasem kobiety miały za darmo. Rodzice niechętni byli mojemu chodzeniu na mecze no i zawsze był płacz o kasę. Najczęściej dostawałam, ale kiedyś mama naprawdę nie miała - a ja tak płakałam i płakałam, że jej koleżanka z pracy, sąsiadka ówczesnego piłkarza a dziś trenera Marka Wleciałowskiego poszła do niego i poprosiła czy mógłby mnie wprowadzić na mecz. Umówiliśmy się przy wejściu Klubu Kibica - byłam cała w strachu ale szczęśliwa jak nigdy. Myślałam, że podprowadzi mnie do bramki i wejdę a on zaprowadził mnie na trybunę, to był mój pierwszy mecz na trybunie - czułam się niesamowicie. No a dziś ten sam człowiek wprowadził Ruch do ekstraklasy. No to sobie powspominałam, a teraz wracając do chwili obecnej.

Powiedzmy sobie szczerze - dla mnie rozwiązania proponowane przez jalboss i Olszę są idealne, najmłodsze dzieci tylko na jedynkę na bilet opiekuna, starsze już na cały stadion na ulgowe bilety, od 17-18 lat pełnopłatne. Proste jak drut ale widać bardzo trudne. Nie czarujmy się, jak to napisał jalboss w innym temacie - 1 nie jest z gumy i nie wepchnie się w nią wszystkich kobiet i dzieci + reszta osób, które tam chodzą. I właśnie dlatego uważam, że kobiety powinny płacić normalną cenę za bilet, przynajmniej dopóki stadion nie będzie większy, sytuacja finansowa klubu lepsza.

Dlaczego:
1. kobiety w większości pracują tak samo zawodowo jak mężczyźni i nie widzę potrzeby żeby musiały wchodzić za free, jak kobieta interesuje się piłką, połknęła już tego bakcyla i jest kibicem to nie ma problemu z zapłaceniem za bilet

2. w obecnej sytuacji z biletami - podejrzewam, że wiele kobiet, dziewczyn idzie na siłę po to aby przesiedzieć półtorej godziny z miną kiedy to się skończy bo jest tanio a jej mąż, facet czy narzeczony chodzi a tym samym zabierają miejsce dzieciom, dla których taki mecz to duże przeżycie i frajda.

3. gdyby kobiety płaciły normalnie za bilet nie byłoby problemu z przeludnieniem na 1 i mogłyby iść na dowolny sektor, na który mają bilet.

4. uważam, że piłką trzeba zarażać przede wszystkim dzieci, jak taka mała mała dziewczynka złapie bluesa, to już jako dorosła kobieta na pewno przyjdzie na mecz za 15, 20 czy 30 zł. Przyjdzie bo to lubi, ciągnięcie swoich drugich połów na mecz, bo jest za darmo lub za 2 zł na siłę jest dla mnie bez sensu.

Bilety rodzinne to chyba jednak niezbyt udany pomysł.

A jeszcze jedno jeśli chodzi o zabieranie ze sobą cudzego łebka, stojącego przy bramce - nie mam nic przeciwko, nie wszystkie dzieci mają to szczęście, że rodzice pójdą z nimi na mecz, ja jestem tego najlepszym przykładem. Więc jak najbardziej.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

ishateR

#47 Post autor: ishateR » 8 cze 2007, o 13:59

dziecko ( do 18 lat ) moglo by wejsc razem z doroslym na jeden bilet tak jak bylo kiedys i po problemie ;)
od 18 lat odpłatnie i juz.

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#48 Post autor: L-o » 8 cze 2007, o 14:16

ishateR pisze:dziecko ( do 18 lat ) moglo by wejsc razem z doroslym na jeden bilet tak jak bylo kiedys i po problemie ;)
100% poparcia ...

OLSZA
Kontakt:

#49 Post autor: OLSZA » 8 cze 2007, o 14:23

Lelo pisze:
ishateR pisze:dziecko ( do 18 lat ) moglo by wejsc razem z doroslym na jeden bilet tak jak bylo kiedys i po problemie ;)
100% poparcia ...
16,17, 18 to dziecko :? bez pzresady
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!

ishateR

#50 Post autor: ishateR » 8 cze 2007, o 14:40

OLSZA pisze:
Lelo pisze:
100% poparcia ...
w Polsce jest sie pełnoletnim dopiero po ukonczeniu 18 roku zycia.
wiec nie pisz do mie ze 17 lot to dziecko bo nie jo to ustaloł...
pozdRo

ps. piwa bez dowodu nie dostaniesz (przynajmniej tak powinno byc)

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#51 Post autor: L-o » 8 cze 2007, o 14:42

OLSZA pisze:
Lelo pisze:
100% poparcia ...
Niby niy, a jadnak kiedyś tak bylo i uwazom to za dobre rozwionzanie.

OLSZA
Kontakt:

#52 Post autor: OLSZA » 8 cze 2007, o 14:44

ishateR pisze:
OLSZA pisze:
Lelo pisze:
100% poparcia ...
pozdRo

Bo to niejest dziecko 8) :!: niechca sam sie wadzic bo to niema sensu 8)
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!

ishateR

#53 Post autor: ishateR » 8 cze 2007, o 14:46

OLSZA pisze:
ishateR pisze:
OLSZA pisze:
Lelo pisze:
100% poparcia ...
pozdRo

Bo to niejest dziecko 8) :!: niechca sam sie wadzic bo to niema sensu 8)
no wiem ;) jo ino Ci napisol jak jest ;)
i tak tego nie wprowadzom np.bajtel bydzie lazic od 14 do 18 roku zycia za free a tak klub moze przez te 4 lata zarobic 15 zl za mecz...

Blue-White.....
Kontakt:

#54 Post autor: Blue-White..... » 8 cze 2007, o 15:28

Wedlug mnie to prezesi zas w ciula zagrali bo jak np. tak jak pisze Niebieska matka mu nie do 15 zl na bilet po np to sa dwa obiody, a jak podzie jakos rodzinka np. tata,mama syn i corka i tera zamiast zaplacic 21 zl to ich wyjdzie 60 zl czyli ktos powie co to jest te 60 dych ale dla takiej rodziny to mozy byc na tydzien obiodu wiec bezesu godanie TV ze zapraszamy calymi rodzinami na szpil niech pomysla trocha albo jak juz godaja ze zapraszaja cale rodziny to niech tyz powiedza ze maja ino 400 biletow za 2 zl ...ktos tu chyba w tym zarzadzie lekko nie mysli..nie wiem takie moje zdanie....pozd(R)o
http://www.youtube.com/watch?v=DqaG4DyuseY&eurl=http://www.niebiescy.pl/?id=2583 :ok:
[color=blue][b] Może Kiedyś na RUCHU ;) -> [/b][/color] http://www.youtube.com/watch?v=04dmcdOHsJA&feature=related

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#55 Post autor: jalboss » 8 cze 2007, o 22:21

to jest problem, bo co innego wziąśc bajtla 7 lot a co innego konia 18 lot co to może za chwila wyciągnie skąś piwko, kreska i bejsbola i rozp....li komus gowa.

Może trocha żech przesadził ale jo by nie broł odpowiedzialności za starsze dzieci.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#56 Post autor: L-o » 8 cze 2007, o 22:44

Z colym szcunkiym, ale dostoles kiedys na Ruchu bez leb z bejsbola lod 18 latka? Jak takie bydom kronzyc stereotypy to choby za darmo ludzie z bajtlami niy przidom na stadion...

gizm
Kontakt:

#57 Post autor: gizm » 9 cze 2007, o 07:00

gerhat pisze:
gizm pisze:mi sie zdaje ze powiniyn wtos pomyslec o Biletach Rodzinnych placisz np 20zl i wlajzisz ze swojom Babom i 5 Bajtlami
niewykonalne te giertychowe pomysły
tako sama patolaogia jak jest teraz, nagle kożdy kibic Ruchu miołby baba i 5 dzieci.
siedem osób weszołby za 20 zł co daje niecałe 3,-zł na głowe, co bardziej przedsiębiorczy pełnoletni kasowaliby na boku za przyjemnośc takiego wejścia od tych bajtli po 5-zł, powiedzmy ze szalchetnym celem przeznaczenia 2,-zł na oprawa, fana itp itd

jakbyś chcioł sprawdzać ta rodzinność ? skoro do końca roku nie będzie papierowych dowodów osobistych a w plastikowych nie wpisuja dzieci, kożdy z metrykom i trzema świadkami że tyn co wpisany w metryce, to tyn som blondynek co chce wejść na mecz z "tatusiem"
a co z sierotami z bidula i wnuczkami wychowywanymi przez dziadków bo rodzice pojechali do irlandii? czy opiekunowie zastępczy też mogliby przyjśc z tymi 5 dzieciakami?

Jak widzisz to wszystko sa mrzonki, za Ruch, za dobry Ruch czeba zapłacić, bo są chętni na to, żeby wydać wiecej niż ty chciołbyś zaoszczedzić. Lepszy pieniądz wypiera gorszy pieniądz i czy się nom o podobo czy nie, tako jest prowda.
ze jednyj strony mosz recht
ale mie idzie loto ze na wiynkszosci szpilow bolo 5 albo 6tys ludzi a na Stadion te 9tys sie zmiesci tak na luzie
cza to tysz jakos wykozystac ino zodnego niystac na to zeby brac baba i 2 bajtli na kozdy szpil jo ino tak zech zaproponowol 20zl pszeca taki bilet Rodzinny mo byc tonszy od 4 normalnych no i tak jak zes pisol zeby nikt natym niy mog zarobic
jakby niybolo tych biletow po 2zl wiecznie brakuje i cza by bolo cos nowego wymyslec bo szkoda mi tych bajtli co pod bramom stojom a chcieli by tysz zoboczyc jak sie richtig we Fussball gro

caroline2109

Re: BILETY DO ŁEBKÓW!!!

#58 Post autor: caroline2109 » 12 cze 2007, o 21:39

Patrykk pisze:Tymat niystety powraco!
Skandal, skandal, i jeszcze roz skandal - dwie godziny do szpilu i brak biletów za 2zł!!! Za kożdym razem to samo!!!
Ida z łebkiem na szpil i musza kupować mu bilet za 15 zł bo za 2zł downo brakło! Frekwencjo na Ruchu 5000 ludzi a biletów niy ma!!!
Jo sie pytom wiela tych biletów za 2 zł je prziznanych??? 100, 200, bo niy wierza ze wiyncyj
Klub robi to celowo bo wiy ze łojciec i tak zapłaci.
Na tyj zydowskij pazernosci w końcu stracicie!!! bo te łebki kiere stojom pod płotym (abo wogole juz niy idom na szpil bo i tak niy wlyzom), bydom teoreycznie wom robić frekwencjo za 5 lot, ale co tam przeca momy piyrwszo liga i kożdego stać, pra???!!!
Juz to kiedyś pisołech, ale powtórza kaj je ta połno jedynka bajtli z jesieni???czymu nikt tego niy widzi!!! w kozdym klubie kozdy wiy ze łebki to przyszłość, a tymbardziyj teroz jak Ruch włazi do piyrwszyj ligi!
Niy ma chyba takiego stadionu co by takie szopki robili!

do Modów - zostowcie tyn temat i go prziklejcie moze ftos z tych mondrych głow go przeczyto

pokładnie mo rajco bo jo tyż chciałach kupić bilet na szpil i już dzień wcześnij biletow niy bylo wiec co wy odpierdalocie za przeproszeniem z tymi biletami?? wiela ich jest?? 20,30?? to jest jakes chore Ruch w 1 lidze a take szopki to chyba ino w chorzowie....szkoda słow :x :x :x :x

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#59 Post autor: Goscioo » 12 cze 2007, o 22:17

przydalyby sie jakies karnety dla kobiet na cala runda np 30-40 zl

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#60 Post autor: gerhat » 12 cze 2007, o 22:31

Goscioo pisze:przydalyby sie jakies karnety dla kobiet na cala runda np 30-40 zl
słuszny pomysł i para pończoch od reprotera, koniecznie z klinem 8)

ODPOWIEDZ